Telecom News - עולם התקשורת הולך ל- LTE Advanced ול- SDN. ואיך מספקים 800 מגה לכל בית בישראל על חוטי הנחושת, עוד לפני פריסת הסיבים?

עולם התקשורת הולך ל- LTE Advanced ול- SDN. ואיך מספקים 800 מגה לכל בית בישראל על חוטי הנחושת, עוד לפני פריסת הסיבים?

דף הבית >> סקירות טכנולוגיות >> עולם התקשורת הולך ל- LTE Advanced ול- SDN. ואיך מספקים 800 מגה לכל בית בישראל על חוטי הנחושת, עוד לפני פריסת הסיבים?
בלעדי: עולם התקשורת הולך ל- LTE Advanced ול- SDN. ואיך מספקים 800 מגה לכל בית בישראל על חוטי הנחושת, עוד לפני פריסת הסיבים? 
אלקטל-לוסנט חיים טייכהולץמאת: אבי וייס, 28.04.13, 21:30
 
אלקטל-לוסנט ניצבת בחזית הטכנולוגית ומבשרת על כניסת טכנולוגיות תקשורת ו- IT חדשות ומדהימות לישראל. חשיפת הטכנולוגיות שנמצאות ממש בפתח.
 
"אנו בתוך מהלך של שילוב עולם ה- IT עם עולם התקשורת", מדגיש חיים טייכהולץ, מנכ"ל אלקטל-לוסנט ישראל, שנכנסה אך לפני מספר ימים למתקן החדש שלה בכפר סבא. "הכיוון המרכזי שאנו שואפים אליו בעולם התקשורת הוא ה- (SDN (Software Defined Networks. זו המהפכה של עולם התקשורת. הכרזנו על כניסה לעולם ה- SDN לפני כשלושה שבועות. מדובר במהלך אסטרטגי של הגירה לעולם החדש של התקשורת, שתיקח כמה שנים טובות. הכיוון הוא ברור: אין צורך, שלעסק יהיה ציוד אצלו בתוך כותלי העסק. הכל יינתן בענן. הכל עובר לתוכנה".
 
קיימתי ראיון בלעדי עם חיים טייכהולץ, כדי להבין לאן שוק התקשורת הישראלי והעולמי מתפתח, ומהן המגמות המובילות בשוק זה, ממי שעוסק בתחום הזה שנים רבות ומכיר את שוק התקשורת הישראלי מפנים - היטב.    
 
שאלה: מה מצבה של אלקטל-לוסנט בישראל?
חיים טייכהולץ: "אנו ספק משמעותי בתחום הביטחוני בישראל. בנוסף, כדי להרחיב את מגוון הלקוחות שלנו, הלכנו בשני כיוונים מרכזיים: לחברות התקשורת ולחברות וארגונים גדולים.
 
השוק העולמי וגם הישראלי הולכים היום לכיוון של האופטיקה. זה תחום בו אנו מאוד חזקים בישראל. הכיוון הכללי הוא פריסת סיבים אופטיים לכל מקום. כל חברות התקשורת מסתכלות קדימה ורוצות לפרוס סיבים, או לרכב על הסיבים של אחרים.
 
אלקטל-לוסנט מפתחת במעבדות המו"פ בישראל את הדור הבא של מערכות וציוד תקשורת לארגונים. זה הכיוון המרכזי, שנותן לנו את הסיטואציה של Win-Win מול ספקי התקשורת, בנוסף לעולם הטלפוניה המוכר להם. ספקי התקשורת יכולים לספק לארגונים את מגוון השירותים בעולם ה- IT, לא רק טלפוניה. יש לנו ניסיון רב בעולמות הללו. אנו כבר 3 שנים בתחום הזה בישראל. התחלנו מאפס וכיום יש לנו לקוחות גדולים, שאנו מספקים להם פתרונות דרך ערוצי השיווק, ההפצה והאינטגרציה, שאנו עובדים עימם.
 
פרסמנו על מכרז אחד גדול בו זכינו: בעולם הטלפוניה החדש של צה"ל. נדווח בקרוב על זכיות משמעותיות נוספות".
 
שאלה: מה קורה במעבר ל- LTE בעולם הסלולר?
תשובה: "ברחבי העולם יש מעבר מהיר ל- LTE. אני מקווה, שה- LTE יגיע מהר גם לישראל. יש לנו ידע, שצברנו בכל רחבי העולם. ידוע בעולם שמי שיוצא ראשון לשוק עם ה- LTE, הוא המרוויח הגדול. השאלה העיקרית כאן: האם יתנו לשחקן אחד לצאת לפני כולם גם בישראל. זה לא ברור. כרגע, סביר להניח שלא.
 
כניסת ה- LTE לשוק הסלולר משנה את הסטטוס-קוו בעולם התקשורת. כיום, כל אחד בוחר לו את הרשת לפי מה שמתאים לו ובעיקר בגלל המחיר. אין הבדל טכנולוגי ממשי בין הרשתות המתחרות על ליבו וכיסו של הצרכן. אולם, זה לא המצב ב- LTE. יש בו רמות שונות של שירות, טכנולוגיות שונות. מי שיוצא ראשון ירוויח, כי הוא יוכל לתת שירותים ורוחבי פס באופן משמעותי יותר ממתחריו.
 
כבר 50% מה- Data הסלולרי בארה"ב עובר על רשתות LTE. הגידול הוא מהיר. יש כאן טכנולוגיה, שמשפיעה על כל השוק. יש כבר בעולם כ- 200 רשתות LTE עובדות ואני בטוח שהן תגענה גם אלינו. אלקטל-לוסנט היא שחקן משמעותי, בין השתיים הגדולות בעולם. השווקים הגדולים ביותר שלנו הם בארה"ב ובסין. לעומת זאת, בארץ, הנוכחות שלנו בתחום האלחוט אינה גדולה. אני מקווה ומאמין, שזה ישתנה בשנים הקרובות".
 
שאלה: מהן הטכנולוגיות בהן ה- LTE מתקדם ומביא יתרון למפעיל, שיוצא ראשון לשוק?
תשובה: "התחום הראשון הוא LTE Advanced. מדובר ברוחבי סרט כפולים ואף יותר מול הדור הראשון של ה- LTE. עובדים ב- 20 מגהרץ לכל ערוץ, במקום 10 מגהרץ לערוץ. הלקוח מקבל מאות מגה באוויר.
 
התחום השני הוא (VoLTE (Voice over LTE. המשמעות: העברת כל מערכת השיחות ל- IP, קצה לקצה. זה הולך להיות תקן מאושר עולמי ואנו כבר מספקים ציוד בתקן הזה. כל מערכת, שאנו פורסים, מכילה כבר את היכולת לספק  VoLTEוכמובן LTE Advanced. אלו רשתות מתקדמות ביותר, בוגרות עם יכולות המספקות שירותים חדשים לגמרי ללקוחות הקצה.
 
התחום השלישי, שמתפתח, הוא ה- Small Cells (תאי שידור קטנים). היכולת של המערכות הקטנות הללו היא לטפל ב- Data ברמה המקומית בלי להעמיס על האנטנה ברחוב. כל הקמת רשת חדשה מלווה בהתקנת כמות ענקית של Small Cells.
 
עד היום, הכרנו את ה- Small Cells של דור 3. זה פתרון ביניים, שנותן רוחבי פס טובים למשתמשים, עדיין בלי לפרוס LTE. יש כאן יתרונות רבים לחברות הסלולר, בכיסוי במקומות בהם יש כיסוי סלולרי חלש או אין כיסוי בכלל. זה נותן פתרון ללקוחות במקומות המגורים שלהם, עם בעיות קליטה בתוך הבית או בעסק, ופתרונות למקומות ציבוריים הומי אדם.
 
הפתרון של Repeaters נמצא לא יעיל ולא ריאלי. צריך טכנאים כדי להתקין ולתחזק. לעומת זאת, מכשיר Femtocell קטן אפשר לשלוח בדואר ללקוח והוא יכול להתקין את המכשיר באפס זמן לבד אצלו בבית. אין צורך בתחזוקה או קונפיגורציה. ה- Femtocell מאוד קל ליישום וחבל שעדיין לא מיישמים זאת בצורה רחבה בישראל, כמו שנעשה בכל רחבי העולם. בנוסף, יש חשיבות בארגונים לכיסוי הסלולרי הפנימי. הסיבה: תופעת ה- BYOD. ה-WiFi  לא מספק מענה מלא ואין בו עדיין יכולת נדידה שקופה בין רשת הסלולר לרשת ה- WiFi. גם לארגון וגם לספק הסלולר יש אינטרס לספק כיסוי מקומי בתוך הארגון, כולל בחניונים ואולמות סגורים. בסלולר ניתן להפעיל VPN ארגוני, מה שקשה להפעיל על ה- WiFi. היתרונות כאן מרובים.
 
יש פתרונות של Small Cells גם ב- Indoor וגם ב- Outdoor. אולם, בישראל, בגלל הצורך באישורים, פריסת Small Cells ב- Outdoor היא איטית ויותר מסובכת. טכנולוגית, אין הבדל בין הפתרונות. רק התהליך של ההתקנה והאישורים הנדרשים הוא שונה.
 
אני מאמין, שבקרוב נראה רשתות של Metro Cells בישראל. כי גם אצלנו יש עלייה עצומה בביקוש לרוחבי פס ניידים וחברות הסלולר לא תוכלנה להישאר ללא מענה ולהוביל לסתימת הרשת שלהן. חייבים לפתור את בעיית העומסים ברשתות".  
 
שאלה: האם יש לכם פתרונות ספציפיים לטיפול בעומסים, מלבד פריסת עוד אנטנות, מקומיות או מטרו (עירוניות)?
תשובה: "בהחלט. העומס על הרשתות בא בגלל תופעת ה- (OTT (Over The Top. אלה שירותים של חברות אינטרנט, שאינן מתחשבות בכלל בספקיות הסלולר. ראינו - שעדכון שהוציאה פייסבוק לאפליקציה הסלולרית שלה, גרם  לנפילת רשתות במקומות רבים בעולם. פייסבוק לא שאלה איש כשהוציאה את העדכון. כך זה קורה לגבי כל אפליקציה סלולרית. מדובר בתופעה מדהימה בהיקפה.
 
לכן, פיתחנו והוצאנו מערכת חדשה של Network Monitoring, עם אוסף של כלים חדשים היודעים לתת מענה לכל תרחיש ויודעים לדווח מה קורה ברשת. הפתרון הזה הוא פתרון ייחודי וחדש, שמצליח בכל מקום שהתקנו אותו. הוא מזהה בעיות כבר בשלב ההתחלתי שלהן. לא רק בתחום רכיבי הרשת, אלא גם ברמת כל אפליקציה ובכל מכשיר קצה. זה מאפשר למפעיל לטפל בבעיה מיד בראשיתה. ניתן למשל להגיע לכל מכשיר ספציפי המפריע לרשת או מעמיס עליה. ניתן להגדיר עדיפויות לכל יישום שרץ ברשת. כך ניתן לשלוט גם בעדכונים של פייסבוק או של כל יישום פופולרי אחר ולזהות כל בעיה בכל יישום OTT שרץ ברשת".
 
שאלה: מה קורה בתחום הקווי בישראל?
תשובה: "עולם הפס הרחב מתקדם לאט יותר ממה שחזו גם האנליסטים וגם הרגולטורים. באירופה, הגיעו למסקנה, שלרשת את כל אירופה המערבית בסיבים ייקח כ- 60 שנה. זה מדהים. מכאן, שאסור להסתמך על ה- FTTH כפתרון היחיד לפס רחב, כי זה פתרון בעייתי, איטי ויקר.
 
אז חזרנו לדון בעולם חוטי הנחושת הוותיק המגיע לכל בית. מדובר בהתפתחות טכנולוגית המספקת שירות המכונה VDSL2 Vectoring. זה כרגע הלהיט בעולם, במיוחד באירופה. יש כאן פתרון לפחות ל- 10 שנים קדימה. כי עדיין ב- 10 השנים הקרובות, רוב הלקוחות עדיין יהיו מחוברים לרשת בחוטי הנחושת. ה- Vectoring מאפשר לספק קווים שקטים מרעשי השיחה שיש על הקו. השירות הזה מספק 100 מגה לכל לקוח, כשניתן להגיע עד 180 מגה בשיפורים של ה- Vectoring.
 
בתחום זה יש אבולוציה. הדור הבא מכונה G.Fast, שמספק קצבים של 600 עד 800 מגה לכל לקוח קצה, על חוטי הנחושת. תקן ה- G.Fast עומד בפני אישור סופי. אלקטל-לוסנט כבר מספקת פתרונות ב- G.Fast".
 
שאלה: איך מגיעים למהירויות כאלו פנטסטיות על חוטי הנחושת ב- G.Fast?
תשובה: "טכנולוגיית ה- G.Fast לוקחת 2 זוגות של חוטי נחושת ויוצרת עליהם זוג חוטים וירטואליים. המערכת הזו עובדת על כל אלומת חוטי הנחושת המגיעה לבניין או לאזור, בבת אחת.
 
מדובר באבולוציה של הציוד. לכן, ההשקעה כאן היא קטנה יותר מול ההשקעה בסיבים. זו טכנולוגיה של Zero Touch. הכל עובד אוטומטי. זה מאוד כלכלי לספק התקשורת.
 
בנוסף, יש כאן יכולת היברידית. דהיינו: ספק התקשורת יכול במערכת אחת לספק גם Vectoring וגם G.Fast וגם סיבים אופטיים. הכל בארון ציוד אחד ובמערכת ניהול אחת. ניתן לבצע הגירה מטכנולוגיה לטכנולוגיה באופן חלק, לפי השיקולים הכלכליים של ספק התקשורת ובהתאם לביקושים לרוחבי פס של לקוחותיו באזור מסוים. זה נותן אורך נשימה לספק התקשורת היכן להסתפק ב- Vectoring והיכן לפרוס סיב אופטי עד הבית.
 
להערכתי, הכיוון הוא של הגדלת רוחב הפס הקווי, במקביל לגידול ברוחב הפס בסלולר. כולם מדברים על 100 מגה לכל בית. יש מדינות שהחלו עם 1 ג'יגה לכל בית. כדי שההתפתחות הזו תתממש, יש צורך בסנכרון בין הטכנולוגיה, הביקושים, היכולות הכלכליות והרגולציה.
 
לפי מה שאנו רואים, אנשים רוצים עוד רוחבי פס. בבתים החלו לחבר את הטלוויזיות החכמות לאינטרנט. בנוסף, אנשים רואים וידיאו על כל מכשיר קצה, נייח או נייד, בתוך הבית. אנשים משתמשים בעננים כדי לגבות, להעלות ולמשוך מידע וקבצים. כל זה צורך Data. אני מאמין, שכל אדם בבית צריך לקבל 10 מגה לפחות לכל מכשיר קצה. לפי מספר הנפשות והמכשירים, אפשר לחשב כמה מגות צריך לספק לבית, כדי שכולם יוכלו להשתמש במכשירים שלהם או בטלוויזיה שלהם במקביל".
 
שאלה: מה כיווני ההתפתחות העתידיים שלכם בישראל?
חיים טייכהולץ: "אנו חזקים בישראל בעולם האופטיקה. אני מעוניין לחזק את הנוכחות שלנו בעולם האלחוט והסלולר.
 
בעולם, כולם הולכים ל- IP בכל הרשתות. גם אנחנו. יש לנו Core Routers חדשים. זה קו חדש של אלקטל-לוסנט. זה מספק פתרונות המשתלבים במגמת הווירטואליזציה והענן. יש נכונות לקחת פתרונות כאלו, כי אנו כבר הוכחנו את עצמנו בעולם ה- IP. אנו שניים מבחינת המכירות בתחום הזה, אחרי סיסקו. זה משתלב באסטרטגיית הענן שלנו, שמפותחת כולה בישראל.
 
יש לנו פתרונות גם לעולם היישומים וחנויות היישומים [יוצג בנפרד]. אני מאמין, שאנו יכולים לקדם את השוק בכיוון הזה. ישראל היא מדינה מאוד טכנולוגית ואני מאמין, שנראה את הטכנולוגיות החדשות מצליחות כאן די מהר. המדינה רוצה, שחברות רב לאומיות כמו אלקטל-לוסנט תפעלנה ותפתחנה בישראל. זה טוב לכלכלה ולכל המשק והחברות שיש כאן". 
 
LTE

אינפוגרפיה של אלקטל-לוסנט עם נתונים אודות DSL2 Vectoring  מצויה כאן
פוסט מאתר אלקטל-לוסנט בנושא ה- Vectoring מצוי כאן.
חומר מקצועי נוסף בתחום ה- LTE מצוי כאן וכאן, למתעניינים בנושא. 





 
 
Bookmark and Share