Telecom News - הקרב על "השוק הסיטונאי" החל בחזית מפתיעה: פרטנר נגד הוט

הקרב על "השוק הסיטונאי" החל בחזית מפתיעה: פרטנר נגד הוט

דף הבית >> חדשות >> חדשות השוק הקווי >> הקרב על "השוק הסיטונאי" החל בחזית מפתיעה: פרטנר נגד הוט
חברת פרטנר קיבלה אישור לניסוי טכנולוגיה על רשת הוט, שמתנגדת נמרצות ל"שוק סיטונאי". האם שר התקשורת יצטרך להתערב? את זה נדע אולי בעוד חצי שנה, כשהמומחים יסיימו להתווכח האם זה אפשרי בכלל שפרטנר "תרכב" על רשת הוט. 
מאת: אבי וייס, 24.7.13, 20:30

הויכוח על "השוק הסיטונאי" קיבל תפנית מעניינת, כשהמנכ"ל הזמני של משרד התקשורת (שמילה מימון) חתם על אישור לניסוי טכנולוגי לחברת פרטנר, ל"רכיבה" על רשת הוט. משרד התקשורת כהרגלו מתנהג כארגון חסמב"ה ("חבורת סוד מוחלט בהחלט"). דהיינו: האישור הזה לא פורסם בשום מקום, גם לא באתר המשרד, תחת הסיווג "רישיון מיוחד לניסוי". 

הבעיה: הוט לא מוכנה לקיים ניסוי כזה. שכן, היא כופרת בהיתכנות של "שוק סיטונאי" על רשת חברת כבלים. לטענתה, אין מודל כזה בעולם, לא טכנולוגי ולא שיווקי. פרטנר סבורה, כמובן, ההיפך.

בלי שפרטנר (וגם סלקום ושאר המתחרות שתשתמשנה במודל "השוק הסיטונאי") תוכל לגשת ללקוחות על רשת הוט, אין קיום ל"שוק סיטונאי" המתקיים רק על רשת בזק (המצפה ל"שוק סיטונאי", שכן הוא יוריד מעליה את עול "ההפרדה המבנית"). זאת, משום שהוט היא כ- 40% לפחות משוק הפס הרחב בישראל. שום ספק רציני לא יוותר מראש על 40% מהשוק. 

תגובת משרד התקשורת: "מדובר בתיק שירות - ניסוי טכנולוגי, שנבנה במתכונת המקובלת באגף הנדסה ביחד עם נציגי חברת פרטנר ויועץ ששכרו המתמחה ברשת כבלים בטכנולוגיית DOCSIS.

הניסוי הוא במסגרת השוק הסיטונאי בו חברות התשתית הנייחת (בזק והוט) ישתפו את תשתיתם עם חברות ללא תשתית נייחת.
מודל SLU הוא המודל המוצג בניסוי, מודל לשימוש משותף ברשת, שבו המקטע האחרון של רשת הגישה של הוט יועמד לשימוש חברת פרטנר (במקביל לרשת הוט).
המודל קיים במספר מדינות בארה"ב, אירופה ואוסטרליה.
חברת פרטנר תוכל להעביר בניסוי זה על פי התיאור ההנדסי המתואר בגוף הניסוי: טלפוניה ותקשורת נתונים (כולל טלויזיה בטכנולוגית IPTV) למשתתפי הניסוי. יעדי הניסוי הם בעיקר בדיקת ביצועים טכנולוגיים במספר מדדים ובדיקת שיתוף הפעולה עם חברת הוט.
זוהי הדרך המקובלת לשיתוף תשתיות ברשת כבלים, בשונה מרשת בזק.
המנכ"ל אישר את הניסוי והיום התיק נשלח לחברת פרטנר. פרטים נוספים אודות הניסוי ניתן לקבל מהוט ופרטנר ישירות".

תגובת חברת פרטנר: "אכן קיבלנו אישור ניסוי טכנולוגיSLU  ממשרד התקשורת. תיק הניסוי ניתן לשם עריכת ניסוי לבחינת מכלול הסוגיות הטכנולוגיות, התפעוליות והשירותיות הכרוכות באספקת שירותים ע"ג תשתיות כבלים במודל שוק סיטונאי.
ניסוי טכני במערכת נועד לצורך בחינת ישימות טכנולוגית של רשת DOCSIS 3.0  
פעילות מקבילה בתדר נפרד,  ,(Sub-Loop Unbundling) SLU
זהו ניסוי אינטגרציה ותפעול לשם בחינת ההיתכנות וכלל הסוגיות הכרוכות בקיום בצוותא, נפרדת ומקבילה לרשת בעל התשתית ובכלל DOCSIS 3.0  של רשת (Co-Existence) - 
לרבות סוגיות אופרטיביות :התקנה בבית משתתף בניסוי, שליטה ובקרה, מתן שירות ,בדיקות ומדידות".

 תגובת חברת הוט: "טרם התקבלה הפנייה מחברת פרטנר. בבוא העת נלמד את פרטי הבקשה ונבחן את הנושא לגופו של עניין".

שורה תחתונה: צפויה פרנסה טובה ליועצים ומומחים, שייחוו דעתם בחודשים הקרובים אם אכן ניתן לחבר את רשת הוט לספק מתחרה דוגמת פרטנר ולאפשר למתחרה לתת שירות ללקוחות הקצה, על הרשת של הוט, כולל כל ציוד הרשת וציוד הקצה, שמשמש את הוט ברשת שלה, רשת שתהפוך "לשקופה" ללקוחות בקישור מסוג SLU. די ברור, שתוך כחצי שנה סוגיה זו תונח על שולחנו של שר התקשורת להחלטה...  דהיינו: זה עשוי "להתברבר" בניירות לפחות עוד שנה עד שנתיים, אם לא למעלה מזה.
צריך עזרה!



 
 
Bookmark and Share