Telecom News - העתיד מצוי בענן נייד. מה שיש למשתמש הפרטי יהיה נחלת כל עובד בארגון

העתיד מצוי בענן נייד. מה שיש למשתמש הפרטי יהיה נחלת כל עובד בארגון

דף הבית >> שירותי עננים ואחסון מידע >> העתיד מצוי בענן נייד. מה שיש למשתמש הפרטי יהיה נחלת כל עובד בארגון
העתיד מצוי בענן נייד. מה שיש כיום למשתמש הפרטי יהיה נחלת כל עובד בארגון
מאת: אבי וייס, 21.10.13, 21:30חיליק פז
 
החזון של VMware מתממש בישראל וחלקו אף נולד ומפותח בישראל. לאן הולך עולם ה- Data Center ולמה מנהלים אמורים להאמין בענן הנייד?  
 
"נושא האמון בענן הציבורי מאוד חשוב למנהלים ולכן הם מקבלים את אותם כלים ואותם יכולות של תוכנה. כל האלמנטים, שעבדו בענן הפרטי, יעבדו גם בענן הפרטי וגם בענן הציבורי", מדווח חיליק פז, מנהל מרכז הפיתוח ב- VMware ישראל. "אנו מצויים כמעט בסוף 2013 ואני יכול להיות גאה, שאנו [במרכז הפיתוח הישראלי] נמצאים בהתרחבות כל הזמן. כעת אנו סביב ה- 200 איש מהם כ- 160 מהנדסים. זה מרכז הפיתוח השני בגודלו באירופה של VMware ואנו מעורבים כמעט בכל פיתוח הנעשה בעולם ומוצג ע"י VMware".
 
קיימתי ראיון עם חיליק פז (בתמונה משמאל), כדי לשמוע על החידושים בעולם ה- ICT המפותחים ב- VMware, גם במדינת ישראל ולמה החברה מתמקדת בעננים היברידיים וניידים.
 
שאלה: מה הפיתוח הכי משמעותי בעינך משלל ההכרזות, שהוצגו כאן בברצלונה?
חיליק פז: "הדבר הכי חדיש והכי משמעותי הוא ה- vCHS, שהוא פיתוח מאוד מורכב המספק יכולות VM שיש בענן הפנימי של הארגון לכיוון של הענן הציבורי לרבות ענן נייד.
 
זה אומר, שמבחינת האמון, האבטחה, הציות לרגולציה והשרידות, מקבלים אנשי ה-IT  בדיוק מה שהם מכירים בענן הפרטי, גם בענן הציבורי והנייד".
 
שאלה: האם הפתרון הזה יעבוד על כל ענן ציבורי מכל ספק עננים?
תשובה: "בהחלט. ה- vCHS עובד על כל ענן ציבורי ונייד. האלמנטים של האמון חייבים להתקיים על כל ענן. חייבים להפעיל את אותן תוכנות מוכרות על כל ענן. אלה בדיוק הפיתוחים שאנו מבצעים. מנהלים חייבים להפסיק לפחד מהעננים הציבוריים.
 
כדי להגיע למצב הזה, אנו עובדים עם הרבה שותפים. האפליקציה הכי טובה היא מה שאנשים רוצים ומריצים 'אצלם בבית'. באירופה, יש רגולציה מאוד הדוקה בתחום העננים ואנו מספקים את הפתרון המלא גם לצורך הרגולטורי הזה".
 
שאלה: מה נעשה במרכז הפיתוח של VMware בישראל?
תשובה: "אנו מעורבים בכל הפעילויות של הפיתוח ב-VMware  ואנו מצויים בכל פתרון, שהוצג כאן היום. כמעט בכל ההכרזות אנו מעורבים באופן ממשי בפיתוח ובתרומה לפיתוח שהוצג.
 
יש מערכות המפותחות באופן מלא בישראל, למשל המיראג'. זו מערכת המבוססת על רכישת Wanova. זה לא היה ב-VMware  אך לפני שנתיים. הגידול של מרכז הפיתוח בישראל הוא פרי של השנתיים האחרונות ורק בחודשים האחרונים ריכזנו את כל מרכזי הפיתוח השונים, שהיו לנו ברחבי הארץ, למרכז אחד בהרצליה ואנו בשלבי גידול בהיקף כוח האדם.
 
הגידול הזה של מרכז הפיתוח הישראלי ממשיך ואני מחפש כיום אנשים מוכשרים כדי לגייס אותם לצוותי הפיתוח שלנו. אני מחפש בעיקר אנשי תוכנה, מהנדסי תוכנה. אני בקשר גם עם האקדמיה, כדי לאתר את המוכשרים ביותר בקרב הבוגרים".  
 
שאלה: אתם מציגים פתרונות, שפותחו רק לאנשי ה- IT. היות והכל עובר לווירטואליזציה, למה שלא תפתחו פתרונות דומים גם למנהלים ועובדים, שאינם במחלקות ה- IT?
תשובה: "אנו חברה המפוקסת ב-3 תחומי פיתוח מרכזיים וברורים:
א. המעבר ל- SDDC (ר"ת: Software Defined Data Center).
ב. vCHS.
ג. Mobility, וניהול ה- Mobility בענן.
 
יש לנו הרבה מאוד עבודת פיתוח בתחומים הללו. סביב הפיתוחים שלנו יש Ecosystem ענק. לכן, יש לנו כ- 2,500 שותפים. לכל אחד יש את החלק בו הוא מתמחה. אנו מתמקדים במה שאנו טובים בו ואת השאר משלימים השותפים".
 
שאלה: האם ארגונים בישראל מיישמים את הפתרונות והמוצרים שלכם?
תשובה: "היקף ה- CPU (מעבדים) בעולם הוא ממש לא קטן. דהיינו: יש צורך במתן מענה לצרכים המתפתחים והמשתנים. מנהלי ה- IT מבינים היום, שהדבר הכי חשוב זה, שהם יתנו ערך לארגון בו הם עובדים. הם לא צריכים לעסוק בשליטה בארגון ובעובדיו. זה לא יעבוד וזה לא עובד. יש מנהלי,IT  שנתקעו מאחור ורק רוצים שליטה. אך העולם הולך קדימה. הוא לא מחכה להם.
 
נשאלת השאלה: האם בכלל ה-IT  שולט במה שיש ברשת הארגונית? יש ממצאים מאוד ברורים בעניין הזה. לכן, ה- IT צריך להיות Service Broker. הוא צריך לתת את הכל לעובדים, אחרת הם יעקפו אותו ויתעלמו ממנו. זו המציאות.
 
לכן, אנו מספקים לאנשי ה- IT את הכלים כדי לבנות את השליטה באפליקציות בלי כפייה מיותרת. אנשי ה- IT יכולים וצריכים לבנות חנות אפליקציות ארגונית, שממנה יורידו העובדים את כל מה שהם צריכים ורוצים. המצב של איסורים וחסימות לא עובד וזה עידן שנגמר. במקביל, צריך לספק אבטחה, שליטה במכשירים, שליטה במידע, הרשאות וכיו"ב. הפתרונות שלנו מכוונים בדיוק לשם ואין כל התנגשות בין האבטחה והשליטה לשימוש באפליקציות הבאות מחנות האפליקציות".
 
שאלה: מה הבאזוורד (Buzzword) הבא בעולם הפיתוח שלכם?
תשובה: "החזון המרכזי הוא ה- Mobile Cloud. המשתמשים הפרטיים כבר מגשימים אותו בכל מקום בעולם בלי כל בעיה, על כל סמארטפון וטאבלט. מכשיר הסלולר החליף הרבה דברים של העולם הישן וזה אחד מהם.
 
אולם, בסביבה הארגונית זה עדיין לא קורה. עדיין לא מרגישים, שעובדים מקבלים באמת נגישות לכל דבר, לכל יישום מכל מקום ובכל מכשיר קצה ומעל לכל רשת ציבורית. אולם, זה הולך לקראת העידן הזה, די מהר.
 
אני עצמי עברתי לעבוד באייפד כשאני מחוץ למשרד. אני עובד על כל האפליקציות הקיימות בעבודה שלי וכל האפליקציות זמינות עבורי באמצעות מערכת ההורייזון. היא מספקת קישוריות נוחה ושקופה למערכות התפעול והעבודה שלנו.
 
אולם, כשאני מבקר אצל הלקוחות שלנו, זה עדיין בתחילת הדרך ובהרבה מקומות זה עדיין לא קורה. לכן, ה- Mobile Cloud נמצא בתחילת הדרך וברור לי, שזה העתיד של עולם המחשוב".
 
שאלה: למה מנהלים צריכים להאמין לחזון שלכם?
תשובה: "מנהלים כבר מתחילים לתת אמון במה שאנו מציגים היום. תזכור, שבעבר היו מנהלים שלא האמינו בכלל בווירטואליזציה. הם הלכו לזה, אחרי הרבה שכנועים, רק עם יישומים שוליים ולא מרכזיים. אבל, כשהיום כל המשימות הקריטיות שלהם עברו לווירטואליזציה, אותם מנהלים גילו, שזה יותר יעיל, יותר זול ומביא תוצאות טובות יותר. המציאות שכנעה אותם, שהווירטואליזציה מועילה לעסק שלהם בצורה ברורה".
 
שאלה: מה החלום המקצועי שלך?
חיליק פז: "לראות Data Center בלי אורות. אנשים לא צריכים להיות משועבדים ל- DC ולעבוד בלילות כדי לתקן תקלות ולהשתלט על בעיות הניהול של ה- DC. הכל צריך להיעשות אוטומטית או מרחוק. לכן, לא צריך אורות ב- DC.
 
יש כבר תחילה של הגשמה של החלום הזה. אנשים רבים במערכות ה- IT נפטרו מהביפרים שלהם. זאת, כי הם הפכו להיות נגישים עם מכשירים ניידים, סמארטפונים וטאבלטים. הם לא צריכים התראות וצפצופים בביפר כדי להזעיק אותם לטפל בתקלות. הם רואים מה נעשה ב- DC בקלות מהמכשיר שלהם, בכל זמן ובכל מקום.
 
השלב הבא הוא, שהכול יהיה אוטומטי. אני מאמין, שארגונים יגיעו די מהר ליישום של חזון ה- SDDC ושהכול יהיה וירטואלי, נגיש ומנוהל בכלים אוטומטיים.
 
המעבר הזה הוא לא מסובך כמו שזה נשמע. הוא דורש, שתוכנה תשלוט בכל ההיבטים של ה- DC ומעל לתוכנה יהיו רכיבי תוכנה נוספים עם סט של כלים חכמים למענה אוטומטי.
 
הכול צריך להיות וירטואלי ומנהלים יכולים לסמוך על המערכות, שתדענה לנטר ולתפעל את המערכות באופן אוטומטי. אנו כבר רואים את קצב האימוץ של הטכנולוגיות החדשות, שחלקן נולד בישראל. הטכנולוגיות הווירטואליות מצליחות לא רק בישראל. אני מאמין ובטוח, שהשוק הולך בכיוון הזה".
 
הכותב היה אורח VMware בכנס VMworld Europe 2013 בברצלונה.
ענן נייד



 
 
Bookmark and Share