Telecom News - איך מוצאים את חברת המיליארד דולרים הבאה?

איך מוצאים את חברת המיליארד דולרים הבאה?

דף הבית >> סטארטאפים - גיוס השקעות >> איך מוצאים את חברת המיליארד דולרים הבאה?
איך מוצאים את חברת המיליארד דולרים הבאה?
מאת: אבי וייס, 29.03.14, 19:30שחר מטורין
 
קהילת מתנדבים בשם Startup Grind הפועלת בחסות גוגל העולמית החלה לפעול בת"א לסיוע לסטארטאפים להגיע לגבהים חדשים.
 
"בישראל, אנו קהילה תומכת יזמים הנמצאת בתחילת הדרך, אך כבר עם הישגים מוכחים", מתאר שחר מטורין, יזם ומנכ"ל InteGreat. כ"כ, שחר מטורין הוא הדירקטור (המנהל) של Startup Grind תל-אביב. "הקהילה התחילה בארץ רק לפני 4 חודשים, כאשר הצטרפנו לקהילה העולמית של Startup Grind, שכוללת כיום 85 ערים ב-35 מדינות, עם כ-60 אלף יזמים ומשקיעים, עם עשרות אלפי מיזמים בהרצה, שנתמכים ע"י הקהילה בהתנדבות".
 
קיימתי ראיון בלעדי עם שחר מטורין (בתמונה), כדי לשמוע על מימוש הרעיון של הקמת קהילה תומכת יזמות, כולה בהתנדבות, שכוללת את מיטב המשקיעים, המומחים והמנטורים בעולם היזמות, שקיימים בעולם ובישראל. זו קהילה המתנדבת לקדם, בכל הכלים האפשריים, רעיונות טובים וסטארטאפים מבטיחים בכל רחבי העולם.
 
שאלה: מהיכן הגעת ל-Startup Grind?
שחר מטורין: "חברת ,InteGreat שאותה ייסדתי ואני מנהל מזה מספר שנים (מ-2008), שעיקר עיסוקה הוא ביזמות עסקית, עושה מזה שנים מה ש-Startup Grind עושה, אבל באופן מסחרי. פעילות Startup Grind מבוססת על התנדבות טהורה. זו קהילה עולמית ענקית תומכת סטארטאפים, שמאחוריה נצבים ענקי התעשייה של ההיי-טק בעולם ובראשם חברת גוגל.
 
בגדול, אנו מלווים יזמים משלב הרעיון ועד השלב של היציאה המוצלחת לשוק העולמי (או המקומי). זה כולל את כל השלבים, שעובר יזם בדרכו להצלחה".
 
שאלה: מה כוללת  ואיך נראית פעילות הקהילה של Startup Grind?
תשובה: "השבוע אנו עורכים את המפגש הרביעי של הקהילה (שאירועיה מתפרסמים ב-Meetup). בעולם, כל הקהילה העסקית והמדיה הטכנולוגית כבר מכירה את Startup Grind.
 
בישראל, אנו בתהליכי הכרה של השוק וכבר יש לנו צוות רחב של מתנדבים, ומיטב המרצים מגיעים למפגשים, שאנו יוזמים. המפגש השנתי של מנהלי הקהילות ב-Startup Grind זכה לסיכוי עולמי נרחב ואני מאמין, שגם בארץ נוכל לבצע פעילות נרחבת ומוכרת, שתסחף אליה את מיטב המוחות בקהילת היזמים, המשקיעים, היועצים והמנטורים".  
 
שאלה: איך הנהלת Startup Grind מפאלו-אלטו בקליפרניה בחרה אותך לנהל את הקהילה של תל-אביב?
תשובה: "זה היה ממש לגמרי במקרה. אחד הלקוחות שלי, שעסקתי בפיתוח העסקי של המיזם, מיזם שפיתח ערוץ וידאו חדשני וחיפשנו עבורו מספר טכנולוגיות מעניינות, טכנולוגיות ואינטגרציות חדשות בשוק, מצאתי חברה במלבורן אוסטרליה, שרצינו לשתף אתה פעולה. ראיתי באתר של החברה הזו ממלבורן, שהמנכ"ל שלה הוא הדירקטור (המנהל) של הסניף המקומי של Startup Grind. לא ידעתי בכלל מה זה ומהסקרנות נכנסתי להסתכל מה זה.
 
שאלתי את המנכ"ל האוסטרלי מה זה ומה הוא עושה, ואז הבחנתי באתר העולמי של 'Startup Grind שהם כבר פרוסים בכ-50 ערים בעולם עם קהילות רחבות ולמעלה מ-35 אלף יזמים ומשקיעים המשתתפים בפעילות הקהילה.
 
כישראלי די חצוף, במקום לשלוח מייל בו אני מציג את עצמי, שלחתי מייל בו שאלתי איך יכול להיות, שישראל לא נמצאת ברשימה של Startup Grind. אנו הרי Startup Nation. הייתי בטוח, שלא אקבל תשובה לשאלה החצופה הזו, אבל הם חזרו אלי, דרך ההיכרות וההמלצה, שנתן עלי המנכ"ל האוסטרלי, וענו לי לעניין. הנהלת Startup Grind ענתה לי, שהם קיבלו הרבה פניות מישראל להקים סניף מקומי, אך זה לא צלח, כי הפונים הבטיחו הבטחות, שלא יכלו או לא רצו לקיים. אז הם הציעו לי, שאולי אני מעוניין לקחת על עצמי את הנושא, ואם כן, יש להם תהליך מסודר של בחירת דירקטור מקומי.
 
כך, לאחר שהסכמתי, הם החלו לבדוק אותי בתהליך מאוד מובנה, כפי שהאמריקאים יודעים לעשות. במשך חודשיים בחנו אותי לעומק ונתנו לי משימות לביצוע. אחת מהמשימות הראשונות הייתה צירוף אנשים וחברים, שאני מכיר מעולם היזמות, שיתנדבו לפעילות. הראשון, שפניתי אליו, היה זיו מנדל מג'ון ברייס (מנהל משותף בחטיבת ההדרכה וההטמעה, ג'ון ברייס מכללת הי-טק, חטיבת ה-Offshore מטריקס גלובל, וחטיבת הבדיקות טאקט בדיקות), אותו אני מכיר מזה שנים רבות. הוא מיד התנדב לעזור, והכי חשוב: לתת את הבית של ג'ון ברייס בתל-אביב ליוזמה הזו.
 
בהמשך, יצרנו קשר עם רבים, גם עם עיריית תל-אביב במסגרת 'עיר-עולם', והיא הסכימה לספק את התכנים על תל-אביב כמרכז היזמות של ישראל. כך יצרנו, כל המתנדבים שנרתמו למשימה, מסגרת, תכנים ומיקום לפעילות (בבית ג'ון ברייס בת"א).
 
המשימה המעשית הראשונה שקיבלנו הייתה לבחור תאריך ומרואיין וליזום ולהקים אירוע. המרואיין הראשון שלנו בפעילות הממשית הראשונה היה ינון לנדנברג, מנכ"ל ונשיא Infiniry AR, שהגיע אלינו כמרואיין, שצלח גיוס הון מוצלח בבורסה.
 
אחרי שראו, שאנו מסוגלים לקיים את המטלות של ארגון Startup Grind הסמיכו אותי כדירקטור של תל-אביב, מה שאיפשר לי לעבוד מול המנהלים של כל הערים האחרות ולפתח רשת של קשרים בינלאומית לקידום הסטארטאפים הישראליים.
 
זיו מנדל לא רק עזר לי במיקום, הוא קבע 2 סמנכ"לים של ג'ון ברייס ומטריקס גלובל, שיעמדו מולי וקבע אדם מג'ון ברייס - מטריקס גלובל - רם יוניש, שיקדיש מזמנו ויתנדב לטובת הקהילה ויהיה חלק מהצוות שלנו. אין ספק, שזו תרומה אדירה של ג'ון ברייס ומטריקס לקהילת היזמים כאן".
 
שאלה: מה המטרות המרכזיות של הקהילה?
תשובה: "לקהילת Startup Grind יש 2 מטרות מרכזיות:
א. לאתר את חברת מיליארד הדולרים הבאה. יש בישראל ובעולם הרבה קהילות ליזמים. אבל, אנו מתמקדים רק בזה: לאתר את חברת מיליארד הדולרים הבאה ולטפח אותה כדי שתוכל להשיג את המטרה הזו. אין מגבלה במספר החברות, שנטפח במקביל.
 
ב. ליזום מפגשים ונטוורקינג מקצועיים חודשיים המייצרים קשרים חברתיים, נתינה לאחר ותרומה לחדשנות.
 
ל- Startup Grind יש 3 ערכים מרכזיים:
א. לייצר חברות אמיתית ולא רק Contact List.
ב. לחשוב על האחר לפני שאתה חושב על עצמך.
ג. לתת מעצמך לקהילה.
דהיינו, אנשים מגיעים לקהילה הזו ממקום של לתת".  
 
שאלה: למה שאנשי מקצוע יתנדבו לקהילה הזו?
תשובה: "ההתחלה של Startup Grind הייתה בסן פרנסיסקו, בחדר ישיבות של חברים בתהליכי בניית סטארטאפים. שם החל הרצון לקשר אותם עם משקיעים וליצור צוות מלווה, שילווה את היזמים לאורך כל תהליך ההתפתחות של היוזמה שלהם.
 
אחד המשתתפים במפגשים, שנוצרו בסן פרנסיסקו, היה מעיר אחרת בארה"ב, והוא הציע לבצע זאת בעיר שלו, בשיתוף עם החברים מסן פרנסיסקו. אחרי שנוצרו מפגשים כאלו ב-3 ערים, חברת גוגל, שעוסקת בתמיכה בקהילות של יזמים, זיהתה את הפוטנציאל של היוזמה הזו והחליטה לסייע לה בתמיכה ובתשתיות בתהליך ההתרחבות וההתפשטות בעולם.
 
גוגל אהבה את הקונספט של עזרה ליזמים לא לפי נושא העזרה, אלא לפי היזם עצמו. עד אז, כל העזרה ליזמים הייתה לפי נושאי העזרה והשווקים של הפיתוח של המיזם. כך, בגישה המסתכלת על היזם במוקד, ניתנה היכולת לגוגל ולשאר המשקיעים לאתר יוזמות בשלבים מאוד מוקדמים ולחשוף אותם לעולם, גם בערים אחרות באותה מדינה וגם במדינות אחרות.
 
גוגל נותנת את התשתית לקהילה העולמית, דוגמת תאי דואר, כלי ניהול, מערכות וידיאו בין המנהלים בערים השונות ועוד. זה יצר די מהר חיבור כמעט משפחתי בין כל הערים בקהילה העולמית. כשאנשים רואים, שיש ערך להתנדבות שלהם והמטרות טובות, הם מתנדבים. זה צומח מאוד מהר. יש לנו כבר 9 מתנדבים בצוות הניהול של הקהילה, כולם אנשים ברמה המקצועית הכי בכירה בתחומם בישראל".
 
שאלה: איך מתבצעים המפגשים של הקהילה?
תשובה: "הקהילה פונה לקהל, שלא מחפש 'אירועים חינמיים'. זה חלק מהכללים שנקבעו בהנהלת Startup Grind ומיושמים במלואם בישראל. כל מפגש עולה בין 15 ל-30 דולרים, כך זה בכל העולם.
 
זה כלי סינון המייצר הכנסה לא גדולה, ש-80% ממנה הולך למימון הפעילות המקומית ו-20% הולך למימון הפעילות העולמית.
 
כיום, מנוהלים במערכת כ-300 אירועים בשנה, לא כולל האירוע השנתי הגדול. זה גוף מאוד רזה המנהל את הפעילות העולמית בהיקף כזה.
 
בישראל אנו מחפשים עוד חסויות כדי לממן את ההוצאות, כמו כיבוד, אלמנטים שיווקיים וכלי מולטימדיה, שאנו משתמשים בהם. אנו בשלבי חיפוש של עוד ספונסרים לקהילה בתל-אביב ובמקביל מחפשים מי שיפתח קהילות מקבילות בירושלים ובחיפה".
 
שאלה: למה אתה באופן אישי עוזר ליזמים בהתנדבות?
תשובה: "זה כבר היה חלק מהחיים של החברה שלי, InteGreat, עוד לפני שנכנסתי לפעילות של Startup Grind. אני כל הזמן עוזר ליזמים, כי אני הייתי בעצמי יזם ואני מבין את החשיבות של העזרה הזו ליזם בתחילת דרכו. העזרה לא נמדדת בכסף לפי שעות. זה חייב לבוא מהנשמה, מבפנים. זה מביא המון סיפוק כשאתה עושה את זה מהנשמה".
 
שאלה: יש כבר סיפורי הצלחה?
תשובה: "הקהילה שלנו ב-Startup Grind מאוד צעירה, אך יש כבר כמה הצלחות, שאני יכול לדווח עליהן. למשל: חבר בקהילה, שהגיע למפגש ראשון עם רעיון בלבד, רעיון בתחום הענן, זכה לתמיכה של הקהילה. הוא חיבר אליו בזכות התהליך 6 עובדים, חיברנו אותו עם הסכמים עם סיילספורס, IBM, וחיברנו אותו עם דלויט - Delloitte, שעוזרים לו. כבר קיבלנו הדים מהשוק, שמדובר בסיפור הצלחה. בקרוב נציג זאת על הבמה במפגש של הקהילה. יתרה מכך, אחד השותפים שלי ב-InterGreat עבר לעבוד בסטארטאפ הזה, בתור סמנכ"ל פיתוח עסקי.
 
תוך 4 חודשים, מהרגע ששמענו את הרעיון, יש כבר חברה עם ערך, עם פתרון בשלב בטא, עם הסכמים לשתפ"ים. מבחינתי, זה הישג עצום המראה את הכוח של הקהילה".
 
שאלה: מה החלום המקצועי שלך?
שחר מטורין: "החלום שלי הוא לקחת את קהילת Startup Grind ת"א כבסיס, שישמש כמקום מפגש לקהילה העולמית. אני חולם, שהמפגש השנתי של הקהילה העולמית ייעשה כאן בתל-אביב או בירושלים. זה יהיה אתגר לרכז כאן נציגים מכ-120 ערים בעולם. אני מאמין, שזה יהיה המספר של הערים ב-Startup Grind בשנה הבאה, ולארח אותם ב'ארץ הסטארטאפים'. אני מתחיל להפיץ את הרעיון הזה בעולם. 
 
אני חולם, שאנו נהיה השראה לכל הקהילות ושנוכל להוציא רעיונות והשראה מת"א לעולם, ולא רק לקבל השראה מהעולם, כפי שהיה בשלבי הקמת הקהילה כאן בתל-אביב. אני גם מאמין, שיש מקום ל-3 מוקדים של הקהילה בישראל, גם בי-ם ובחיפה. אולם ברור, שהמוקד המרכזי והגדול ביותר היה ויישאר בתל-אביב".
 



 
 
Bookmark and Share