Telecom News - EMC: מיליון $ לחב' שתראה שמערכת ה-XtremIO (מע' אחסון בפלאש) נפלה

EMC: מיליון $ לחב' שתראה שמערכת ה-XtremIO (מע' אחסון בפלאש) נפלה

דף הבית >> חדשות לארגונים ולעסקים >> EMC: מיליון $ לחב' שתראה שמערכת ה-XtremIO (מע' אחסון בפלאש) נפלה
EMC: מיליון דולרים לחברה שתראה לנו שמערכת ה-XtremIO (מערכת אחסון בפלאש) נפלה!
מאת: אבי וייס, 6.5.14, 09:08טוצי

ראשונים לדווח: חברת EMC החליטה להוכיח את עליונותה בשוק, רכשה חברת פלאש ומוכנה לתת מיליון דולרים למי שיוכיח, שמהערכת שלה נופלת. EMC מובילה את השוק לענן היברידי עם מערכות הבנויות בגישה של "הכל פלאש".
 
באירוע רב משתתפים (כ-15 אלף איש) בשם EMC World 2014 המתקיים במלון ונציה בלאס וגאס, ארה"ב, יצאה EMC מגדרה כדי להראות, שהיא מובילה (עם הקואליציה של החברות שלה: VMware, RSA, Pivotal), את עולם ה-ICT בכלל ועולם האחסון, ה-Data Centers והענן בפרט. 2 ההכרזות המשמעותיות של היום הראשון באירוע, בו ניתנים מעל ל-500 הרצאות מקצועיות ומשתתפים בו 165 עיתונאים ו-105 אנליסטים, מ-90 מדינות בעולם, היו:
  1. רכישה של חברת הזנק האמריקאית DSSD, שפיתחה פתרונות של הקצה העליון בפלאש, לביצועים גבוהים במערכי אחסון ארגוניים. 
  2. פרס של מיליון דולרים (פטור ממס) לחברה הראשונה שתוכיח שמערכת ה-XtremIO (המבוססת על רכישת של חברת הזנק ישראלית, שבוצע ב-2012), נופלת ויצאה מכלל שימוש. לדברי EMC, זו מערכת חסינת נפילות המבטיחה זמינות מוחלטת של מערכי אחסון מבוססי פלאש בכל סדר גודל, ולכן EMC בטוחה בעצמה, שזו מערכת שמספקת 100% שרידות ועמידות בכל מצב ולכן מוכנה להתחייב על פרס של מיליון דולרים למי שיראה לה, שהמערכת הזו נופלת, מכל סיבה.
ג'ונתן מרטין, CMO, חברת EMC: "היום אנו מתרכזים בגישה: איך לנצל את היכולות של ה-Data Center להפוך אותו לווירטואלי ובענן, כדי להביא יכולות חדשות לארגונים, שגם יספקו להם יתרון תחרותי וגם יוזילו את הוצאות התפעול שלהם. אנו מאמינים בכל ליבנו בגישת ה- Hybrid-Cloud והפתרונות שלנו טובים וזולים יותר מהעננים הציבוריים הקיימים בשוק דוגמת אמזון וגוגל".
 
ג'רמי בורטון, נשיא חטיבת המוצרים והשיווק, EMC: "אנו מדברים היום על 'הפלטפורמה השלישית'. זה לא עניין רק של אנשי ה-IT, כי זה משפיע על החיים וההתנהגות של כל אחד מאתנו. כבר היום, כשאני נתקל בבעיה, למשל שהייתה לי לפני כשבוע תאונת דרכים, את כל הסידורים, החל מהגרר, הסעה הביתה והתביעה לחברת הביטוח, עשיתי מהאייפון שלי. את כל הטפסים מילאתי באייפון ודרכו הכל עבר וסודר, כולל צילומי הרכב בתאונה. זה העולם החדש של הפלטפורמה השלישית, מונח, שטבעו האנליסטים ב-IDC. זה לא דבר תיאורטי, זה מה שקורה בפועל.
 
הגדרנו מחדש את כל תחום ה-Storage (האחסון). הפתרון צריך להיות מותאם לצרכים של כל ארגון, כי אין פתרון אחד לכולם. הפכנו למובילי שוק בתחום הפלאש. הכל פלאש. מהרגע שיצאנו עם פתרון ה-XtremIO, תוך פחות מחודשיים הפכנו למובילי שוק בתחום הפלאש. לא היה דבר כזה בהיסטוריה של עולם האחסון. אנו כה בטוחים במערכת הזו (שפותחה בישראל), עד כי אנו מוכנים לסכן מיליון דולרים למי שיראה לנו, שהמערכת נופלת או מפסיקה לתפקד.
 
למי ששואל: איך משיגים את המערכת הזו, שאנו כה בטוחים בה וכבר הפכה ל'מובילת שוק? אנו נעזור לו: נשלם זיכוי על כל מערכת של מתחרה שיביא לנו במעבר ל-XtremIO. אנו מבצעים מהפכה בשוק במהלך שמדהים את כל השוק.
 
הרעיון המרכזי שלנו: פלאש אמור להיות בכל מקום. זה משנה את 'מגרש המשחקים' של הביצועים של יישומי הארגון. זה מייתר את השימוש בכרטיסי PCIe המוגבלים ביכולותיהם. האפליקציות של הפלטפורמה השלישית דורשות יכולות כאלו שהקיימות במערכי הפלאש שלנו. כדי לעמוד בדרישות הקשות ביותר, רכשנו היום את DSSD, שמריצה פתרונות הכי כבדים ותובעניים על פלאש.
 
במקביל לפלאש בכל מקום, אנו מעבירים את הארגונים לשלב הבא של הענן: ענן מעורב ומאובטח, בלי להזדקק לעננים הציבוריים הלא בטוחים הקיימים בשוק, דוגמת אמזון וגוגל. אנו מכריזים היום על גרסת ViPR 2.0, שהיא גרסת ה-SDS = Software Defined Storage שלנו. מעתה ולתקופה מוגבלת אנו מאפשרים לכל לקוחותינו הקיימים או הפוטנציאליים להוריד את הגרסה האחרונה של ViPR מהאתר שלנו, לגמרי בחינם ולראות את היתרונות של המערכת הזו. המערכת הזו תומכת בכל סוגי מערכי האחסון הקיימים אצל הלקוחות. זה גם המענה ללקוחות האומרים: יש לנו המון דיסקים. לא צריך להחליף את הדיסקים, הם הופכים למערכת אחסון וירטואלית תחת ViPR.
 
מעל זה אנו מכריזים על Elastic Cloud Storage Appliance. לפני שנה הכרזנו על "פרויקט הנילוס", שעסק בבניית ענן אחסון גמיש. כעת זה הפך למוצר. זה המוצר הראשון והיחיד בשוק מסוג של Cloud Scale Storage. כך, אנו הופכים את מערכי האחסון ל- SaaS = Storage as a Service. בדיוק כמו התוכנות בענן. המערכת תומכת בכמה סדרי גודל של מערכי אחסון עד סדר גודל של 2.9 פטה-בתים. המערכת מספקת יכולות שזולות מכל פתרון אחד הקיים בשוק. זה זול ב-23% עד 28% מהפתרונות של אמזון וגוגל.
 
כך, במצב בו רוב העננים בארגונים הם פרטיים, אנו מאפשרים לארגונים לצאת לענן ציבורי, שיכול להיות עולמי או אזורי, או של ספק שירות, או אינטגרטור גדול באותה מדינה, זול, עם אותה רמת אבטחה, שרידות ועוד, שיש בענן הפרטי. אנו הולכים לפתרון של הענן המעורב יד ביד עם VMware. השילוב הזה מביא לשוק את הפלטפורמה השלישית, מאפשר לארגונים להתאים את עצמם לצרכים העכשוויים והעתידיים".
 
ג'ו טוצי, (בתמונה למעלה) יו"ר ומנכ"ל EME: "זה האירוע ה-14 העולמי, שאנו עורכים והמוטו שלנו השנה הוא Redefine. אנו מגדירים את השוק מחדש וכל ארגון מגדיר את עצמו מחדש, כדי לשפר את עצמו ולהתאים את עצמו לפלטפורמה השלישית. המושג ש- IDC הציגו אומץ על ידינו והוא כולל את כל המושגים של העולם הדיגיטלי החדש: Big Data, ניידות, רשתות חברתיות, IoT, ענן, הכל מחובר כל הזמן.
 
כיום, רק 20% מהמידע הארגוני נמצא בענן כלשהו. כך שיש לנו עוד המון מה לעשות. הכיוון שבו השוק הולך: Software Defined Enterprise. ה-IT צריך להיות חלק מההתפתחות העסקית של הארגון.
 
השנה אנו מחזקים את ה- Federation, השותפות שלנו עם החברות בקבוצה: VMware, Pivotal ו-RSA. נחזק את הפתרונות המשותפים שלנו ללקוחות.
 
אנו משקיעים השנה 12% מההכנסות שלנו למו"פ ועוד 10% מושקע ברכישת חברות, כמו שעשינו היום ברכישת DSSD. כל זה מבטיח שנספק את מיטב הפתרונות בשוק ונוביל את השוק העולמי.
 
הפתרונות של Big Data מחייבים ביצועים של הקצה העליון. לכן רכשנו את DSSD. בנוסף, אנו משלבים ידיים עם SAP, שכבר משתמשת ב- DSSD כדי להעביר את לקוחות SAP לענן".
 
דיוויד גולדן, מנכ"ל התשתיות, EMC: "הפלטפורמה השלישית מבוססת כולה על תוכנה. החומרה לא נעלמת, אך היא מבוססת על רכיבים פשוטים, סטנדרטיים וזולים. גם אנחנו משתמשים בחומרות תקניות מהמדף. העולם החדש מבוסס על אפליקציות. זה לא רק בסלולר, זה גם על המחשבים והשרתים. אפליקציות נכנסות לכל התעשיות, גם לתעשיות מסורתיות וכבדות דוגמת תעשיית הרכב.
 
הפלטפורמה השלישית לא מבטלת את מה שקיים. המיינפריים, שזו הפלטפורמה הראשונה, עדיין אתנו ועוד תהיה אתנו שנים רבות. כך גם הפלטפורמה השנייה שמבוססת על שרת-לקוח. מה שאנו עושים, אנו סוגרים את הפער בין הפלטפורמות והיכולת לעבור ביניהן.
 
EMC מדברת היום על 100% פלאש. 100% ענן. אנו מובילי שוק ואנו בצמיחה חזקה, בייחוד בתחומים החדשים הללו. מי שמעוניין לעבור לעולם החדש מבוסס פלאש וענן במוצר XtremIO, אנו מבטחים לו מחיר מאוד אטרקטיבי, כי אנו נחזיר לו את ההשקעה שביצע במערכות ישנות והוא יחזיר לנו אותן, במבצע ההחלפה שהכרזנו.
 
מה עושים עם הכמות הכל כך גדולה של דיסקים קשיחים שיש בארגונים? פשוט מתקינים מעליהם מערכות ניהול של פלאש, שהופך את הכל למערכת פלאש ובענן. זה הרעיון של Cloud Scale. הדיסקים הוותיקים הם הבסיס שמעליו מתקינים את ה-ViPR, כעת בגרסה 2.0 חדישה ומתקדמת שמסופקת בחינם וללא התחייבות, כדי להראות את היתרונות במעבר לעולם הפלאש והענן. ViPR זו מערכת תוכנה שעובדת מעל לכל חומרה שיש בשוק, כולל מעל לפתרונות של Open Stack, מיקרוסופט, נטאפ, HP, סיסקו, היטאצ'י, וכמובן VMware. זה חוסך לארגונים כסף רב בטיפול ובאחסון של מידע. הכל עובר למודל ענן.
 
2 טריליון דולרים ישקעו ע"י ה-IT בעולם השנה בעננים פרטיים בעוד שבעננים ציבוריים יושקעו השנה 44 מיליארד דולרים. דהיינו: רוב הכסף עדיין מושקע בעננים פרטיים. אולם, הצמיחה של עננים ציבוריים היא בקצב של מעל ל-25% לשנה, מול גידול של 4% בעננים פרטיים לשנה. המשמעות: תוך מספר שנים המצב יתהפך. לכן, די ברור שהפתרון הנכון לארגונים הוא לעבוד במודל של עננים מעורבים, ולקבל את כל היכולות של ענן פרטי בתוך ענן ציבורי. זה זול יותר מכל פתרון אחר של ענן ציבורי שיש בשוק".
 
אמיטב סריבסטבה, נשיא חטיבת האחסון, EMC: "מוצר ה-ViPR הוכרז לפני שנה כדי לפתור בעיות בניהול מערכי האחסון. כעת, המוצר החדש בגרסה 2.0 הוא מוצר חדש לגמרי, שעונה על שלוש דרישות מרכזיות של הלקוחות שלנו:
  1. להקטין משמעותית את ה- OPEX בעולם האחסון.
  2. חופש בחירה ללקוחות של ציוד חומרה לאחסון.
  3. מסלול התפתחות ברור וקל של האחסון לעולם הענן.
בגלל שעולם ה-IT נהיה כל כך מסובך, מי שיהפוך עולם זה לפשוט, קל לתפעול וזול, יזכה בהובלת השוק. לכן, הכרזנו על הפתרון המוביל לענן היברידי, פתרון ה- ECS. זה Appliance שמכיל את הטוב בשתי העולמות. הפתרון הזה כולל בתוכו את שתי ההכרזות החדשות המקבילות בנוגע ל- ViPRגרסה 2.0 ול-ScaleIO (רכישת של חברת הזנק ישראלית נוספת ע"י EMC, שבוצעה ב- 2013).יש כאן תמיכה בכל הפלטפורמות שיש כבר בשוק, אופטימיזציה של התעבורה ב- WAN ואופטימיזציה של האחסון אם הוא נעשה בין כמה אתרים ועוד. אין פתרון כזה בשוק ולכן אנו מובילי שוק".   
 
הכותב הוא אורח EMC בכנס EMC World 2014 בלאס וגאס.

EMC
 
 



 
 
Bookmark and Share