Telecom News - דרופבוקס עסקי מאובטח המאפשר שימוש בקבצים בענן מכל מכשיר

דרופבוקס עסקי מאובטח המאפשר שימוש בקבצים בענן מכל מכשיר

דף הבית >> שירותי עננים ואחסון מידע >> דרופבוקס עסקי מאובטח המאפשר שימוש בקבצים בענן מכל מכשיר
דרופבוקס עסקי מאובטח המאפשר שימוש בקבצים בענן מכל מכשיר
מאת: אבי וייס, 09.06.14, 16:20Jeetu Patel EMC
 
תופעת השימוש בעננים ציבוריים כדי לגשת לקבצים הפכה ל"מגיפה" בארגונים ובעסקים רבים. הפתרון נמצא דווקא בחברת Syncplicity (חלק מ-EMC) המספקת פתרון חדיש, שהפך תוך שנתיים למוביל שוק. יש גם גרסה חינמית למשתמש פרטי.
 
"אנו מספקים פתרון מאובטח, פתרון ארגוני עם חווית לקוח מאוד נוחה, קלה ליישום ושימוש ומאוד מהירה", מתאר ג'יטו פטל (Jeetu Patel), מנכ"ל Syncplicity. "המוצר שפיתחנו בא לתת מענה לשירות דמוי דרופבוקס, אבל ברמה ארגונית ומאובטח באופן מלא במערכות הארגוניות. השימוש ביישום שפיתחנו הוא מאוד קל וכל אחד יכול להשתמש בו תוך מספר דקות".
 
קיימתי ראיון בלעדי עם ג'יטו פטל (בתמונה), כדי לשמוע על מימוש הרעיון של יישום מתחרה בדרופבוקס (ושאר שירותי הענן החופשיים), שמאפשר עבודה עם קבצים בענן מכל מכשיר קצה ובכל מקום ובצורה מאובטחת וכפופה למדיניות האבטחה העסקית.
 
הרקע לראיון: בעולם הארגוני והעסקי החלה תופעה מאוד חזקה ומקיפה, שמכנים אותה בכמה שמות: Zero CAPEX \ Zero Capital, (דהיינו: אפס השקעות ב-(IT, או Shadow IT, או Off-radar IT. הכל כינויים לאותה תופעה. אפשר לקרוא מאמרים על כך כאן וכאן. זה נדחף (בין היתר) ע"י ארגוני ה-CFO (מנהלי הכספים) בארגונים ועוד מנהלים בכירים אחרים (וגם סתם עובדים מן השורה), "שלא סובלים" את מנהלי ה-IT. הם החלו כבר מזמן "לעקוף בסיבוב" את מנהלי ה-IT. זה החל בארה"ב והגיע גם לארץ.
 
יש לכך סימנים ברורים בכמה חברות שנבדקו, גם בארץ, ויש ממצאים ראשוניים ברורים לגבי "העקיפה" הזו של מנהלי IT, ששיעורה בין 40% ל-80% מכלל שימושי היישומים בעסקים וארגונים, שמבוצעים בדרך של רכישות שירותי תוכנה בענן, מחוץ לכל מסגרת IT מסודרת ומחוץ לכל מערכת רישומית מסודרת ומאובטחת של הארגון.
 
פשוט, בעלי התפקידים הללו משלמים כמה דולרים מכיסם ומעלים את הקבצים שלהם לענן ציבורי וניגשים אליהם ממכשירי הקצה הניידים שלהם, באופן חופשי. דהיינו: מתפתח תהליך, שבו כל שירותי המחשוב והתוכנות נרכשים בענן ציבורי רק כ-OPEX. זה תהליך איטי המחלחל לאט לשוק, אך די ברור הכיוון שלו. זה אסון אבטחתי לכל עסק הרוצה לשמור על הקבצים שלו, על הנכסים האינטלקטואליים שלו ועל המוניטין שלו.
 
יש חברות, שבדקו זאת ביסודיות בארה"ב ובישראל. למשל הרמוני – harmon.ie (הריאיון שערכתי נמצא כאן), שעשתה מחקר בדיוק בנושא הזה בארה"ב. הוא ניתן להורדה מהאתר כאן. היא מצאה, שכ-40% מהעובדים שנבדקו הודו, שהם מתעלמים מכל מדיניות IT ארגונית ורוכשים תוכנות ושירותים מחוץ לארגון. ל-IDC יש מחקרים בינלאומיים ממוקדים עם ממצאים די דומים בעניין ה-CFO וה-Zero Capital. בשיחות אישית עם מנהלי חברות בישראל, הודו שני מנהלים בפני, שזה בדיוק המצב אצלם. אחד מהם הודה בפני, שבבדיקה, שערכו אצלו מצאו, שמעל 80% מהיישומים, שהעובדים והמנהלים הפעילו אצלו, היו תוכנות ושירותים, שנרכשו מחוץ לרשת (בעיקר בעננים ציבוריים דוגמת אמזון). אני לא יכול לדווח על השמות מסיבות ברורות.
 
בניתוח של ממצאים של בדיקות, שנעשו ע"י VMware במדינות רבות ויש ממצאים נוספים ספציפיים לגבי בריטניה נאמר:
In fact, recent research from VMware has found that in the UK nearly a quarter of workers have admitted to spending over £1,500 a year on Cloud technology without the IT department's knowledge. Over a third of employees confessed to using unapproved IT services to get a job done.
 
במאמר נוסף המסתמך על בדיקות של VMware נטען, שהאחוזים הם גבוהים הרבה יותר וזו הזדמנות למנהלי ה-IT לתקן את זה:
 It found that 72% of IT decision makers 'suspect' that "off-radar" cloud usage is beneficial. Just over half (53%) said it allows employees to find a solution faster than IT can provide, while 38% says it allow the business to be more responsive to customer needs. Of the office workers surveyed, 42% would use "unapproved" cloud services to get a job done, and 36% already have done.
 
מכאן, שמדובר בתופעה רחבה ומאוד מסוכנת לעסקים וארגונים, שנמצא לה הפתרון המתאים דווקא בתוך EMC.
 
שאלה: מהיכן צמח הרעיון של סינכפליסיטי?
ג'יטו פטל: "כשאנשים ניגשים לקבצים בכל עסק או ארגון הם מגלים, שאין להם מיפוי של הקבצים בגלל בעיות אבטחה של יחידת ה-IT בארגון. אנשים רגילים לסדר את הקבצים שלהם במחשב האישי לפי סדר, שהם אוהבים. זה לא קיים בארגונים רבים.
 
לכן, העובדים מוציאים את הקבצים שלהם לדרופבוקס או לגוגל דרייב ולשאר שירותי הענן המאחסנים קבצים בחינם. זה כמובן חור אבטחתי זועק לשמיים.
 
הצגנו את הפתרון הזה בכנס האחרון של EMC ואפשר להתרשם מהמצגות שלנו כאן".
 
שאלה: האם אכן ארגונים מעוניינים להטמיע את היישום הזה?
תשובה: "בהחלט. מאז שנרכשנו ע"י EMC (הרכישה בוצעה במאי 2012), אנו מחוברים לכל הלקוחות של EMC וגם מחוץ למעגל של EMC ומציעים להם את השירות הייחודי שלנו. הכרזנו לאחרונה על גרסה חדשה של המערכת. לדעתנו וגם לדעת אנליסטים ולקוחות, שהתנסו בזה, זו הגרסה הטובה ביותר הקיימת בשוק מבחינת נוחות המשתמש וחוויית לקוח.
 
בנוסף, אנו מספקים את הפתרון שלנו לעסקים בגישת ה-SaaS והלקוחות מחליטים אם זה בענן הפרטי שלהם, בענן ציבורי או בענן היברידי. כידוע לך, EMC ממליצה על ענן היברידי מאובטח. אנחנו, בכל מקרה, מספקים את שירות ה-SaaS בצורה מאובטחת ברמה הגבוהה ביותר, תוך מענה לדרישות הרגולציה המחמירות ביותר.
 
הארגון יכול להחליט אם הקבצים יישמרו בענן, על המחשב המקומי או גם וגם. כך, יש גמישות רבה לארגון להחליט היכן הקבצים של כל משתמש יהיו וגם לפי סוגי קבצים וסוגי המשתמשים. עבור המשתמש הסופי, כל ההחלטות הללו שקופות עבורו, היכן הקבצים שלו שוכנים. הוא יכול לגשת אליהם בכל רגע מכל מכשיר קצה, שאושר לשימוש בארגון".  
 
שאלה: איך משתמשי הקצה ניגשים לקבצים שלהם בענן?
תשובה: "איך שהם רוצים. ניתן להשתמש בדפדפן, באפליקציות סלולר: יש לנו גרסאות לאייפון אייפד או לאנדרואיד, או ביישום עצמו שייצר את הקבצים, או ביישום ארגוני עצמאי מיוחד, או ביישום שלנו. זה הכוח של הפתרון שלנו, שהוא נותן חופש בחירה מוחלט למשתמש הקצה, בתלות במכשיר הקיים אצלו באותו רגע ביד ומה שנוח ומתאים להרגלי העבודה שלו".
 
שאלה: באילו שווקים אתם מרוכזים בפתרון הזה?
תשובה: "כיום אנו מרוכזים בשווקי ה-SMB וה-SME, כי ראינו, שאלה העסקים, שיש להם את הקשיים הגדולים ביותר להעביר מסמכים ויישומים החשובים להם לענן ובצורה מאובטחת ונשלטת על ידם. אני בא לעסקים הללו ואומר להם: 'תישארו עם המערכות הקיימות שלכם, שאתם רגילים לעבוד בהם בחיי היום-יום שלכם, אבל אני אעביר לכם את כל היישומים והקבצים לענן. זה יהיה שקוף מבחינתכם'.
 
עסקים מאוד אוהבים את הגישה הזו, שמורידה מהם את כאב הראש של בריחת קבצים לעננים הציבוריים מחוץ לכל שליטה שלהם".  
 
שאלה: מה החידושים בגרסה האחרונה שהכרזתם?
תשובה: "יש כמה חידושים מאוד משמעותיים:
א. פתרון מלא ומאובטח לאייפון. גרסאות אנדרואיד ואייפד מאובטחות קיימות מזמן. האפליקציה המלאה המאובטחת לאייפון תצא לשוק במהלך השנה, כרגע זו גרסת בטא שניתן להשתמש בה בלי חשש ואנו נבחן את המשוב, שנקבל מהלקוחות לגבי הגרסה הזו.
ב. פתרון מלא לחיבוריות עם SharePoint. כל מי שעובד עם SharePoint, המערכת שלנו משולבת באופן מלא עם היישום הזה, שמאוד פופולרי בעסקים וארגונים.
ג. הוספנו שכבת אבטחה חדשה לתחום שמירת הפרטיות. זה פתרון ייחודי וחשוב מאוד לשוק העסקי ולמשתמשים עצמם. אנו הוספנו שכבה שנייה של אימות מול כל משתמש קצה. כך, משתמש קצה לא יוכל לגשת לקבצים לא שלו והקבצים שלו יוגנו באופן מלא ממי שלא מורשה לגשת אליהם. מבחינת המשתמש, המערכת עדיין מבצעת SSO - ר"ת: Single Sign On, דהיינו, יש לו הזדהות אחת בכניסה למערכת, אבל האימות מתבצע מאחורי הקלעים בצורה כפולה, אימות ארגוני וגם אימות פרטי, כדי להקנות 'שקט נפשי' גם ברמה הארגונית וגם ברמה הפרטית".
 
שאלה: מה מעמדכם בשוק מול המתחרים?
תשובה: "תוך שנתיים מאז נרכשנו ע"י EMC הפכנו למובילי שוק. יש לנו כמות יפה של לקוחות, אלפי לקוחות גדולים עם כ-12 אלף עמדות מותקנות עם המערכת שלנו.
 
יש בשוק שלנו רק 5 ספקים מתחרים משמעותיים: דרופבוקס, Box, מיקרוסופט, גוגל ואנחנו. כל השאר הם קטנים מדי, או שאין להם פתרון המתאים לעסקים ולארגונים. מכל המתחרים, גם אנליסטים אומרים זאת, אנו המובילים".
 
שאלה: איך מתקינים את המערכת שלכם ואיך משלמים עליה?
תשובה: "אין מה להתקין, אלא אם אתה רוצה שכל הקבצים יהיו בענן הפרטי ולא בשום מקום אחר, אז אנו יכולים להתקין את השרת אצלך. אבל מעטים מבקשים זאת. זה בענן של EMC ומותאם לכל ענן, שהלקוח מכתיב.
 
לגבי התשלום, גם זה מאוד פשוט. התשלום הוא לפי כמות המשתמשים. קונים רישיון בגישת ה-SaaS ומשתמשים בענן עד מגבלת כמות הלקוחות, ששילמו עליה. אם יש יותר משתמשים או פחות, מתאימים בחודש הבא את הכמות.
 
משתמשים עסקיים ברמת ה-SMB משלמים מחיר רגיל של 15 דולרים לחודש לכל משתמש, מינימום של 3 משתמשים, ומקבלים תמורת זאת: Storage בלי כל הגבלה, העלאת והורדת קבצים בלי כל מגבלת גודל, חיבור מכשירים בידי המשתמשים בכמות ללא הגבלה ומקבלים את כל הכלים הקיימים אצלנו באתר.
 
לארגונים גדולים אנו מספקים, במחיר שהם משלמים, שירות שאין ל-SMB הקרוי StorageVaults, שזה כלי המאפשר להם לקבוע מדיניות אבטחה ושימוש לפי מחלקות בתוך הארגון ולפי סוגי הקבצים והשימושים שלהם, בין המחלקות השונות בארגון. ברמת ה-SMB אין צורך בכלי כבד כזה והמדיניות האבטחתית ולהרשאות השימוש היא פשוטה יותר.
 
בנוסף, אנו מאפשרים לכל הציבור להשתמש בזה בלי כל עלות. אפשר להירשם באתר, להוריד אפליקציות בהתאם למכשיר הקצה, ולהתחיל להשתמש באופן חופשי. הגרסה החינמית כולל שטח אחסון של 2 ג'יגה בתים חינם בענן שלנו, או 50 ג'יגה ב- 15 דולרים לחודש. המשתמש יכול להתחבר בכל כמות מכשירים שיש לו, להעלות ולסנכרן קבצים בכל גודל, אבל כלי ניהול מדיניות האבטחה הארגוני לא חל על המשתמש הפרטי".
 
שאלה: מה היתרונות של המערכת של סינכפליסיטי מול מתחרותיה?
תשובה: "יש כמה יתרונות בולטים, שכל מי שמתנסה במערכת, ואני מזמין כל אחד להתנסות בחינם במערכת, יבחין ביתרונות הללו.
 
היתרון הראשון הוא, שיש למשתמש מסך הודעות אישי ודינמי. במסך הזה הוא מקבל הודעות הנוגעות למה שהוא עושה במערכת. למשל: "המסמך ששלחת לעמיתך לא נקרא על ידו כבר 5 ימים. האם אתה רוצה לשלוח לו תזכורת?" זה כלי דינמי המבין מה המשתמש עושה ומספק לו משוב על הקבצים ומה קרה וקורה איתם.
 
היתרון השני הוא, שהמשתמש העסקי לא צריך לשלוח מסמכים גדולים. לגבי קבצים גדולים הוא פשוט שולח לינק לקובץ. הרי הקבצים הארגוניים נשמרים אחרי שהם נוצרים בענן הנקבע ע"י העסק. בענן יש לכל קובץ לינק. כך, שהגישה לקובץ מאוד פשוטה ולא צריך לחכות דקות או שעות עד שהקובץ נשלח. בגלל שלכל קובץ יש לינק, השולח יודע בדיוק מי פתח את הלינק ומה קרה לקובץ.
 
היתרון השלישי הוא, שאפשר לייצר מסמכי אופיס היישר מתוך סינכפליסיטי. הממשק מאפשר להעביר, לבנות, לעבוד ולייצר מסמכי אופיס ממש בתוך המערכת, בלי צורך לצאת ולהיכנס ליישומים השונים.
 
היתרון הרביעי הוא, שניתן להוסיף חתימה על כל קובץ או קבוצת קבצים. כך, הקבצים הללו עוברים תהליכי אישור הנעשים במערכת. אפשר לחתום על מסמך אפילו באייפון או באנדרואיד. כך, שכאשר יש מסמכים הדורשים סבב חתימות או אישורים וחתימות מאנשים מסוימים ובעלי תפקידים, אותם אנשים יכולים לחתום על המסמך היישר מהמסך שלהם, בכל מכשיר קצה. אנו עובדים כעת על האפשרות להכניס חתימות לא רק במסמכי אופיס, אלא גם ב-PDF והשיפור הזה ישוחרר לשוק בעדכון הקרוב.
 
המערכת שלנו כוללת מערכת עזרה מאוד מפורטת כולל סרטונים, למרות שהיא קלה ונוחה לתפעול. ניתן לקבל מענה לכל שאלה במערכת. יש כמובן גם תמיכה לעסקים ולארגונים בטלפון בנוסף למייל, אם צריך".
  
שאלה: לאן אתם הולכים מבחינת המשך פיתוח המערכת?
ג'יטו פטל: "אנו כל הזמן משכללים את המערכת וכל כמה חודשים מוציאים עדכונים לאור המשובים של הלקוחות שלנו והגידול ביישומים, שאנו משלבים היישר מתוך המערכת.
 
כרגע אנו עובדים לפתח את המערכת בכמה כיוונים:
א. נפתח את יכולת ההרחבה והגידול של המערכת. כך, שהיא תוכל לגדול בכמות המשתמשים בכל ארגון באופן חלק ושקוף יותר.
ב. נשנה את התוכנה וממשק המשתמש. כך, שהוא יהיה יפה יותר ונוח יותר גם מבחינת הצורה הנראית לעין. אנו כל הזמן משפרים את המראה ויש לנו רצון כל הזמן להציג ממשק משתמש יפה יותר ונוח יותר למשתמשי הקצה.
ג. נשקיע מאמצים נוספים באינטליגנציה של התוכנות והקבצים. אנו מעוניינים והתחלנו בזה, להוסיף שכבת BI חכמה מעל לקבצים. למשל: שהתוכנה תוכל לזהות לבד תמונות ותסדר אותן לפי ההקשר. התוכנה תזהה לבד מי יש בתמונות ותקשר זאת למסמכים המתאימים. התוכנה תדע לקשר בין פגישות לבין המסמכים הקשורים באותן פגישות. למשל: אתה שולח זימון לפגישה בנושא מסוים, התוכנה תציע לך את המסמכים, שאולי כדאי לך לצרף לזימון כדי שאנשים יהיו מוכנים לפגישה. מדובר בשכבת אינטליגנציה, שאנו בונים, שהיא מאוד תקל על ההתנהלות של המשתמשים במערכת שלנו".
 
הכותב היה אורח EMC בכנס EMC World 2014 בארה"ב.
Syncplicity Logo



 
 
Bookmark and Share


 

LIVECITY

לוח מודעות

למה צריך אתר עיתונות עצמאי וחופשי בתחום ההיי-טק? - כאן

שאלות ותשובות לגבי האתר - כאן

מי אנחנו? - כאן.

מחפשים הגנה מושלמת על הגלישה הניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף? הפתרון הזול והטוב בעולם - כאן.

לוח אירועים וכנסים של עולם ההיי-טק - כאן.

מחפש מחקרים? מאות מחקרים מצויים כאן

מחפש תוכנות חופשיות? תוכל למצוא משחקיםתוכנות לפרטיים ותוכנות לעסקיםתוכנות לצילום ותמונות, הכל בחינם.


מעוניין לבנות ולתפעל אתר אישי או עסקי מקצועי? לחץ כאן.

שימרו על עצמכם והישמעו להוראות פיקוד העורף!!!!
 




1.5.24 - Axis Tel Aviv 2024

7.4.24 -  ועידת ישראל לטכנולוגיות המידע

8.4.24 - 13th Israel Machine Vision Conference (IMVC) 2024 

7-8.5.24 - ChipEx2024 

7.5.24 - Data Driven Factories - Industry 4.0 

6.6.24 - Israel Mobile Summit 

לוח האירועים המלא לגולשים מצוי כאן.
 

 

הכי ניצפים 

המחדל הגדול: איך המתקפה נעלמה מעיני המודיעין והטכנולוגיות שלו?- כאן 

תאגיד השידור - "עלינו". איך עשו עלינו סיבוב והשאירו את אגרת הטלוויזיה - כאן

כל מה שלא מספרים לכם בתחום "השוק הסיטונאי" - פרק א': בזק - כאן

כמה מפסידים בביצועים של הפס הרחב במעבר ל"שוק הסיטונאי"? - הרבה - כאן

למה בכלל צריך להחליף / לרכוש נתב במעבר ל"שוק סיטונאי"? - כאן

איך אני יודע כמה מגהרץ יש בחיבור LTE? מי ספק הסלולר המהיר בישראל? - כאן

חשיפת מה שאילנה דיין לא פרסמה ב"ערוץ 2" על תעלולי השר משה כחלון - כאן

ההגנה המושלמת על הגלישה ניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף - כאן

המשך חשיפת הבלוף ששמו "מהפיכת הסלולר" ואיך מסרסים את הנתונים לציבור - כאן

סיכום ביקור בסיליקון ואלי - למה 3 הגדולות משקיעות ומפתחות באותם תחומים - כאן

שלמה פילבר (עד לאחרונה מנכ"ל משרד התקשורת) - עד מדינה? הצחקתם אותי! - כאן

"יש אפליה בחקירה"? חשיפה: למה השר משה כחלון לא נחקר עד היום? - כאן

חשיפת חשד לשחיתות הדומה לזו של "תיק 4000" אך בתחום הסלולר - כאן

חשיפת מה שלא רוצים  שתדעו בעניין פריסת אנלימיטד (בניחוח בלתי נסבל) - כאן

חשיפה: איוב קרא אישר לקבוצת סלקום בדיוק מה שביבי אישר ל-Yes ולבזק - כאן

האם השר איוב קרא היה צריך בכלל לחתום על האישור, שנתן לקבוצת סלקום? - כאן

האם ביבי וקרא קבלו בכלל תמורה עבור ההטבות הרגולטוריות שנתנו לסלקום? - כאן

המסמכים בנושא בזק-Yes (תיק 4000) מוכיחים "תפירת תיק" לאיש הלא נכון! - כאן

עובדות ומסמכים המוסתרים מהציבור: האם ביבי כשר תקשורת עזר לקב' בזק? - כאן

מה מקור ה-Fake News שהביא לתפירת תיק לביבי והעלמת החשודים הנכונים - כאן

אחת הרגליים של "תיק 4000 התפור" התמוטטה היום בניצחון (כפול) של בזק - כאן

איך כתבות מפנקות הפכו לפתע לטובת הנאה שהיא מיסודות עבירת השוחד? - כאן

שערוריית הקנס הענק על בזק וחשיפת "תעודת הביטוח" של נתניהו בתיק 4000 - כאן

תיק 5000: סלקום - IBC לא תפרוס סיבים ותרכב על גב הרכוש הפרטי של בזק - כאן

ערוץ 20: "תיק תפור": אבי וייס חושף את מחדלי "תיק 4000" - כאן

התבלבלתם: גיא פלד הפך את כחלון, גבאי ואילת לחשודים המרכזיים בתיק 4000 - כאן

פצצות בתיק 4000: האם היו בכלל התנגדויות למיזוג בזק-יס? - כאן

נמצא מסמר נוסף בארון הקבורה של תיק 4000 התפור - כאן

נחשפה עוד עובדה חשובה בדרך אל ההלוויה של תיק 4000 - כאן

תיק 4000 לא הושלם: האם היועמ"ש קיבל את כל המידע הנחוץ לחקר האמת? - כאן

תיק 4000: גם תקנות התקשורת התומכות בגרסת נתניהו לא נכללו בחקירה - כאן

חשיפת שקרים נוספים בתיק 4000: הטעיית הציבור נמשכת ללא הרף - כאן

תיק 4000: נחוצה ועדת חקירה ממלכתית לגבי "אישום" שר התקשורת - נתניהו - כאן

תיק 4000: היועמ"ש לממשלה אישר "מיזוג" בזק-יס. צריך ועדת חקירה ממלכתית - כאן

אוסף הטעויות בתיק 4000: "אני מאשים" - לא חתרו כלל לגילוי האמת - כאן

שערוריית תיק 4000: איך יש 2 גרסאות שונות של כתב החשדות של היועמ"ש? - כאן

ערוץ 20: אבי וייס חשף טענות שגויות בכתב החשדות נגד רוה"מ בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: חשיפת מסמך נוסף שיסייע גם הוא לחיסול תיק 4000 התפור - כאן

ערוץ 20: אבי וייס ואלי ציפורי חשפו שקרי הפרקליטות לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: מתי מדוע ואיך הוא הפך מ"תיק בזק" ל"תיק תפור" ומחורר? - כאן

הספינים והשקרים בתיק 4000 חזרו. הם חלק מניסיון הפיכה שלטונית שיש לחקור - כאן

סודות ושקרים בפרקליטות והיועמ"ש: מי היה ב"ניגוד עיניינים" בתיק 4000? - כאן

תיק 4000 יושלך לפח האשפה של ההיסטוריה עקב חקירה רשלנית ללא מסמכים - כאן

תיק 4000: מסמר נוסף ענק לארון הקבורה שלו (פרי חשיפה של אלי ציפורי) - כאן

תיק 4000: בעיות זיכרון, חקירה משובשת ושקרים המכוונים להפיכה שלטונית! - כאן

חשיפות חדשות בעקבות הדלפת עדויות שלמה פילבר - "עד המדינה" בתיק 4000 - כאן

האם "תיק 4000" התפור אכן בדרכו ל"פח האשפה של ההסטוריה"? - כאן

חשיפת הכזבים של היועמ"ש מול האמת המוכחת לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

פוטש בשידור חי: את מי שהיה צריך לעצור ולחקור זה את "עד המדינה" פילבר! - כאן

תיק 4000: האם נוכל לנחש שהחשיפה כאן תהיה הגרזן הסופי שיפרק את התיק? - כאן

תיק 4000: הביזיון של כתב האישום הבדיוני דורש ועדת חקירה ממלכתית - כאן

האמת המוסתרת מהציבור בתיק 4000: פירוט 20 שקרים / אלי ציפורי ואבי וייס - כאן

איך זה שהיחיד שדיווח אמת בפרשה שהתפתחה לתיק 4000 - קיבל כתב אישום? - כאן

תיק 4000: ההדלפות לכלכליסט כביכול נגד רוה"מ דווקא מצביעות על חפותו - כאן

"נקודת האפס" - Ground Zero  שבו החלה תפירת תיק 4000 נחשף - כאן

למה לא נפתחה חקירה ב"תיק 5000" ומתבצע שימוע נוסף של הטבות ל-IBC? - כאן

החלטות של מש' התקשורת בעניין "ההדדיות" ממוטטות עוד לבנה בתיק 4000! - כאן

חשיפת הסיבה לתפירת תיק 4000 ב"נקודת האפס": "פרשת עורכי הדין"! - כאן

חשיפה בלעדית: מסתירים עוד מסמכים ש"מפוצצים" את תיק 4000 לרסיסים! - כאן

פירוט 60 שקרים בתיק 4000 (ויש עוד) שמסתירים בכוונה מהציבור! - כאן

"הנדסת התודעה" בתיק 4000 לא מסתיימת ותימשך בחודשים הבאים! - כאן

השקרים,הרמאויות, הצנזורות,העיוותים והסילופים של רביב דרוקר בתיק 4000 - כאן

חשיפת הפברוק של דרוקר שמחסלת את הראייה הישירה היחידה כנגד נתניהו - כאן

חשיפה דרמטית בתיק 4000: האם כעת התיק התפור ייפול? - כאן

איך ספינולוגים שוטפים את מוח הציבור פעם 3 בתכנית "המקור" על תיק 4000? - כאן

איך שינוי מילה אחת גם ע"י דרוקר "הפיל בפח" עדים רבים בתיק 4000? - כאן

התרגיל של שלמה (מומי) למברגר שסוגר כל חקירה שיכולה להוביל למנדלבליט! - כאן

הסתעפות תיק 4000: תיק 5000 - הטיוח הגדול כדי שהחקירה לא תגיע למנדלבליט - כאן

פשוט מדהים: התגלו כעת 2 מסמכים התומכים בגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

זה לא נגמר: נחשפו כעת עוד מסמכים המסייעים לגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

הטיוח של שלמה (מומי) למברגר, שלא קורא מסמכים, כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

תעלולים חדשים של למברגר שגם ממציא וסוגר תלונה כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

"אני מאשים": על היועמ"ש מנדלבליט לבטל היום את תיק 4000 ולהתפטר! - כאן

התמוטטות "תיק בזק" הייתה אמורה להוביל לביטול "תיק 4000": "אני מאשים!" - כאן

7 "ראיות זהב" מרכזיות בתיק 4000 שאפשר להשליך מיידת היישר לפח הזבל - כאן

עדכונים שוטפים על הסודות המסתתרים בעדות אילן ישועה בתיק 4000 - כאן

האם הגיע הזמן להעמיד לדין את תופרי התיקים ומיוחד את תופרי "תיק 4000"? - כאן

פירמידת השקרים שנבנתה ע"י היועמ"ש וגלובס סביב אילן ישועה כדי "להלבינו" - כאן

חשיפה דרמטית: אילן ישועה היה כנראה מוכן להעיד גם תחת אזהרה בתיק 4000 - כאן

האם אילן ישועה ייחקר ברשות ניירות הערך בחשדות החמורים שהתעוררו נגדו? - כאן

משפט שערוריית תיק 4000: עדכונים שוטפים ביחס למשפט נתניהו שחשוב לדעת- כאן

תיק 4000 המופרך: עדכונים שוטפים במשפט נתניהו שהציבור חייב לדעת! - כאן

חשיפת הסודות הכמוסים של ראשי הפרקליטות שמנהלים את "תיקי האלפים" - כאן

בכירים בפרקליטות ובלשכת היועמ"ש: הפרקליטות עשתה טעות בתיק 4000! - כאן

משפט "תיקי האלפים" המפוברקים נמשך: עדכונים שוטפים שהציבור אמור לדעת - כאן

גם על פי היומן של בנימין נתניהו מ-2015 - אין בסיס לכתב האישום בתיק 4000 - כאן

חשיפה: עוד ראיה מזכה לנתניהו בתיק 4000 מסתתרת בהחלטת מש' התקשורת - כאן

הסודות של ניר חפץ ואילן ישועה נחשפו באמצעות מוטי גילת שלא הבין אותם - כאן

עדכונים מהחקירה הנגדית של ניר חפץ שממשיך לפורר את תיק 4000 התפור - כאן

תפירת תיק 4000: חשיפת פרטי המפלצת של תוכנת הריגול המשטרתית אחריכם - כאן

השלכות תיק 4000: איך הלבינו את המפעל המפלצתי של הפריצות לסמארטפונים - כאן

ממצאי ועדת מררי - שקרים, טיוח ענק וזריית חול בעיני הציבור - כאן

השלכות דו"ח מררי: איך העיזה המשטרה לרמות במצח נחושה שופטים בכירים? - כאן

חשיפת מסמך מאגר המידע המשטרתי הסודי והמפלצתי על ראשי ערים ורשוית - כאן

2 הדלפות מהפרקליטות לאחר היום הראשון של החקירה הנגדית של שלמה פילבר כשאחת מהן מפילה את תיק פגסוס על המשטרה ובעקיפין על השב"כ - כאן

למה הוטל צו איסור פרסום על החשיפות בתיק 1000? כדי לחסום האמת! - כאן
 
מפלצת הפגסוס לא מסתתרת בחוק האזנות הסתר. היכן היא כן מתחבאת? - כאן

 
זרקור חברות
 
PRnews
 
NORDVPN
 
X
 
פרי הדמיון
 
טלגרם
 
לייבסיטי
 
כמה זה? השוואת מחירים
 
Amiel
 
PRNEWS
 
טלי וייס
 
 
Slideshare Linkedin Twitter
Youtube Instagram Facebook
Google+ live
Bitly Vimeo Pinterest
אנדרואידאנדרואיד-ברקוד אפל ברקודאפל

 
  מהירות גלישה Your IP
לייבסיטי - בניית אתרים