Telecom News - למה אין שירותי דור רביעי בסלולר (LTE) באזור יו"ש (יהודה ושומרון)?

למה אין שירותי דור רביעי בסלולר (LTE) באזור יו"ש (יהודה ושומרון)?

דף הבית >> חדשות הסלולר והמובייל >> למה אין שירותי דור רביעי בסלולר (LTE) באזור יו"ש (יהודה ושומרון)?
פריסת שירותי דור רביעי בסלולר (LTE) פסחה על אזורי יו"ש (יהודה ושומרון) דווקא כששר התקשורת (גלעד ארדן) מציג את עצמו כעומד בצד הימני של המפה הפוליטית בישראל. גם שירותי Offload ב-WiFi אין ולא יהיו בישראל (גם כן בגלל גלעד ארדן).
מאת: אבי וייס, 3.10.14, 10:30גלעד ארדן

כשעברתי לפני יומיים על הררי הנתונים של Ookla לגבי ביצועי רשתות הסלולר בישראל (ראה כאן), צדו את עיני 2 עובדות מעניינות בפריסה, כעולה מהמפות של Ookla:

הראשונה: יש פער עצום בפריסה של ה-LTE וגם שאר דורות הסלולר בין פרטנר למתחרותיה (מפורט בכתבה), מה שסותר לחלוטין את התכנית הדמיונית של שר התקשורת גלעד ארדן ל"פריסה אוניברסלית" של חברות הסלולר בישראל. ברור לחלוטין, שבגלל שנושא הרישוי של אנטנות סלולר טרם הוסדר, אין כלל יכולת לחברות הסלולר לסיים את "הפריסה האוניברסלית", ובמיוחד כשגלעד ארדן כתב במפורש ש"פריסה אוניברסלית" זו תחול גם על שטחי יהודה ושומרון (הקרובים לליבו...). 

השנייה: אין כל אנטנה או אפילו סקטור אחד מאיזו אנטנה מכל חברות הסלולר הישראליות, שמספק שירותי LTE באזורי יו"ש. פשוט חלל ריק ומדהים על המפות. כל השטח של יו"ש ריק לחלוטין מכיסוי של LTE מכל החברות הישראליות (לחברות הסלולר של הפלסטינים אין דור רביעי). 

החלטתי לבדוק סוגיה זו, שנראתה לי מוזרה ביותר, לאור הצהרותיו הפוליטיות היומיות של גלעד ארדן, שרוצה למצב עצמו בצד הימני של המפה הפוליטית בישראל. להפתעתי, גליתי מי נושא באחריות לכך, שאין LTE באזורי יו"ש ולכן פניתי בדחיפות לשר התקשורת בשאלה הבאה:
"שאלה דחופה: פריסת ושירותי LTE בשטחי יו"ש
שלום רב,
מדוע אין פריסת שירותי LTE (ע"י שלוש חברות הסלולר, שקיבלו כבר היתר זמני ל-LTE), גם ביו"ש, והאם משרד התקשורת סירב לבקשת מי מהחברות להקצות לה תדרים פנויים שלא מתנגשים עם תדרי ספקי הסלולר הפלסטינים, כדי לספק LTE ביו"ש ובקשה זו נענתה בשלילה ע"י המשרד?"

תשובה לא קיבלתי. די ברור למה. אם בכל זאת תתקבל - נעדכן (אל דאגה, לא תתקבל תשובה...).

כך, שר התקשורת גלעד ארדן בכבודו ובעצמו, כשנתן היתר זמני ל-3 חברות הסלולר (פלאפון, סלקום ופרטנר), להתחיל לספק שירותים של LTE עוד טרם המכרז, ידע שהאישור הזה לא מכסה את יו"ש. כשפנו אליו (בהתאם להצהרתו, שיש לפנות ולקבל אישור לשירותים מקבילים באזורי יו"ש) ובקשו ממנו לקבל בהשאלה תדרים, שיכסו את יו"ש ולא יתנגשו עם תדרי 2 חברות הסלולר הפלסטיניות, הפונים נענו בשלילה. כך, שגלעד ארדן הוא זה שהחליט, שלתושבי יו"ש לא יהיה שירות של LTE בתקופה, שעד סיום הליכי המכרז ל- LTE.

אגב, בימים אלה גם לקוחות הוט מובייל מתחילים לקבל שירותי LTE (אם יש להם מכשירי קצה מתאימים), על הרשת של פרטנר, בשיטת "הנדידה הפנים ארצית". אבל, לא באיזורי יו"ש.  

למי שמתעניין, במכרז ה-LTE עצמו (שנמצא "בישורת האחרונה", כפי שחשפנו כאן), יש התייחסות לצורך לספק שירותי LTE גם באזורי יו"ש, במנגנון מורכב של תיאומים, שלא כאן המקום לפרטו. כך שבעתיד כן יהיה כיסוי של LTE באזורי יו"ש. כרגע, זה בלתי אפשרי, בגלל גלעד ארדן

ומה עם ה- Offload ב-WiFi?
הייתה אפשרות לספק שירותי דור רביעי LTE בכל הארץ לרבות ביו"ש בגישת ה-Offlead בטכנולוגיות ה-WiFi (לרבות אפשרות לפריסת אנטנות זעירות מהסוג של Small-Cells משולבות WiFi), כמו שנעשה בכל העולם.

בגישה זו, אין בעיה של התנגשות תדרים עם ספקי הסלולר ברשות הפלסטינית. אולם, גם את התחום הזה גלעד ארדן "הרג" במו ידיו. ניתחנו זאת בהרחבה כאן. התוצאה: אין ולא תהיינה בישראל רשתות תקשורת של חברות התקשורת, שמספקות שירותי סלולר ב-Offload.

הרשת היחידה ב-WiFi, שמפעילה חברת תקשורת בישראל, היא של בזק (Bezeq Free WiFi), אבל זו לא רשת תקשורת ניידת \ סלולר של חברות תקשורת מהסיבות הבאות:
1) זו בכלל לא רשת אלא מפה של אנשים התורמים את רוחב הפס הפרטי שלהם לטובת השכנים, שנמצאים בטווח קליטה מהראוטר הפרטי שלהם. החיבור הוא החיבור הפרטי של מי שמתנדב לתת אותו בחינם לסביבתו, ובתנאי שהמתחבר לראוטר הזה גם הוא לקוח של בזק. 
2) אין בחיבורים הללו שום דבר מעבר לחיבור אינטרנט רגיל. דהיינו: הראוטר לא יכול לספק שירותים של חברת הסלולר או כל חברה אחרת עבור המשתמש בחיבור הזה.
3) אין שירותי קול ומסרונים על החיבור הזה, אלא אם המשתמש מפעיל אפליקציות פרטיות (כמו סקייפ, ויבר וכיו"ב), או את האפליקציה Bphone של בזק. בכל מקרה, איש אינו יכול לחייג אל המשתמש או לשלוח לו מסרון, כי אין שירותי רשת סלולריים על החיבור הזה. 

התוצאה של החלטות השר גלעד ארדן: אין ולא יהיו שירותי Offload סלולריים ב-WiFi, כמו שיש בכל העולם. רשתות WiFi בישראל תהינה רק מצד גופים פרטיים (בתי מלון, מסעדות, קניונים וכיו"ב), או עיריות \ רשויות ציבוריות (כמו בנתב"ג), שמשקיעות מכספן כדי להקים אנטנות לשירותי WiFi באזור מוגדר בהגבלת תדרים ועוצמות ובלי יכולת לפרוס רשת של תקשורת ניידת בתקנים המקובלים בעולם ובגישות השירות המקובלות בעולם. 
אנטנות סלולר



 
 
Bookmark and Share