Telecom News - סנכרון רשתות: המפתח ל- LTE-A ולהגנה מפני התקפות סייבר בתקשורת

סנכרון רשתות: המפתח ל- LTE-A ולהגנה מפני התקפות סייבר בתקשורת

דף הבית >> חדשות אבטחה ועולם הסייבר >> סנכרון רשתות: המפתח ל- LTE-A ולהגנה מפני התקפות סייבר בתקשורת
קפיצת המדרגה בעולם רשתות התקשורת תלויה באופן חד-ערכי במערכות הסנכרון של הרשתות. חשיפת ההצלחה של חברה אחת, שנכנסה לכל רשתות התקשורת בישראל ומספקת פתרונות לבעיות קריטיות ובכלל זה: הגנה מפני התקפות סייבר ויכולת לשדרג את רשתות הסלולר ל-LTE-Advanced.
מאת: אבי וייס, 13.11.14, 11:23אהוד שרר מנכ"ל פוקוס טלקום

בכנס מקצועי, שערכה חברת פוקוס טלקום ביום 28.10.14 בהרצליה, נחשפה ההצלחה של חברת מיקרוסמי (Microsemi), להיכנס לכל הרשתות הגדולות הקיימות בישראל, החל מהרשתות של צה"ל וכלה בכל חברות התקשורת.

אהוד שרר, (בתמונה), מנכ"ל פוקוס טלקום: "כיום אנו מובילים את השוק בתחום עולם הסנכרון, סנכרון בשעונים אטומיים. אנו מספקים פתרונות הנדסיים ב-2 תחומים:
א. עולם הטלקום. כיום ההתמקדות של החברות, גם בישראל, היא במעבר לרשתות תקשורת מתקדמות עם IP קצה לקצה דוגמת ה-LTE-A.
ב.שעונים אטומיים ושרתי סנכרון בכל הרשתות מכל סדר גודל כולל הגנת סייבר. 

הגדלת פעילות החברה הביאה אותנו לרכוש את הפעילות של חברת TNN Telecom וקלטנו, בנוסף לפעילות, 6 עובדים מ-TNN Telecom העובדים כעת בפוקוס טלקום בתפקידים מרכזיים.

כך, עם הגדלת הפעילות, הפכנו למובילי שוק בארץ לא רק בתחום הסנכרון אלא גם בפעילויות תקשורת רבות נוספות, דוגמת תחום ה-VoIP של שירותי IP-Centrex, שבו אנו מספקים ציוד רשת (לרבות ציוד קצה לטלפוניה) לכל החברות, החל מבזק דרך פרטנר, סלקום, נטוויז'ן-013, וכלה ב-012-סמייל ועוד. הייחוד שלנו: אנו מספקים פתרונות 'קצה לקצה'. 

לאחרונה השלמנו את תהליכי הפיתוח (מו"פ) והייצור של פתרונות עבור מפא"ת (משרד הביטחון) בפרויקט של אלביט-אלישרא וגם עבור אלתא. מה שעשינו: לקחנו ציוד ושרתים אזרחיים והפכנו אותם למוצרים צבאיים מלאים, שעונים על כל המפרטים והמבדקים הנדרשים לפתרונות צבאיים. קיבלנו הסמכה של התעשייה האווירית להיות יצרנים והמפתחים של מערכות עבור משרד הביטחון. 

הפתרון המוביל שלנו בתחום הסנכרון של רשתות מקורו בחברת מיקרוסמי. לכל פתרון תקשורתי ולכל רשת תקשורת יש צורך בסנכרון. כל מוצר או אפליקציה, שמדברת עם מוצר או אפליקציה אחרת, יש צורך שיהיה ביניהם סנכרון. בלי זה אין תקשורת. כיום, אחרי השקעות של מיליונים רבים של דולרים במו"פ, הולכים בתחום הזה לשעוני צזיום זעירים. זו המגמה החדשה בתחום הזה.

השינוי הגדול ברשתות התקשורת נמצא במעבר ל-LTE-Advanced. זה לא סתם שדרוג תוכנה של הרשת כמו שרבים סבורים בטעות. השינוי הגדול ביותר מנקודת הראות שלנו: עוברים מסנכרון תדר לסנכרון פאזה. זה דורש ציוד רשת לגמרי אחר מאשר רשת LTE, אפליקציות אחרות, Clients שונים ביישומים רבים לרבות בעולם הווידיאו.

השינויים במבנה רשתות LTE-A מחייבים ניטור שונה. בפעם הראשונה בעולם הסלולר יש חובה לנטר את מכשירי הקצה. צריך לנטר את האפליקציות במכשירי הקצה (סמארטפונים, טאבלטים וכיו"ב), לנטר את האיכות המתקבלת בכל מכשיר קצה. זה לא היה עד היום, כולל לא ברשתות LTE, שם הניטור היה עד האנטנות.

לכן, רשת LTE-A שונה לגמרי מבחינת תפיסת הניהול של הרשת. יש לזה גם השלכות מאוד מעשיות. למשל, מתקינים היום רכיב GPS בכל Small-Cell הקטן ביותר, שפורסים בשטח, כדי להגיע לדיוק הנדרש מהסנכרון החדש ברשתות המתקדמות. זה הכיוון של השוק.  

בעיה נוספת, שאנו מתמודדים איתה: כל אחד, שישקיע 50 דולרים בציוד הניתן לרכישה באיביי או בחנויות אלקטרוניקה אחרות באינטרנט, יכול לנוע ברכב שלו ולשבש את קליטת ה-GPS בכל הרכבים הנוסעים ברחבי המדינה. שידורי ה-GPS הקיימים היום, שהם הבסיס לכל מערכות הניווט שיש לציבור, מאוד חלשים בעוצמה שלהם והם בכלל לא מוגנים מפני התקפה או שיבוש.

רק לצבא ארה"ב יש GPS מוגן. בנוסף, בלי GPS מדויק לא יהיה סנכרון ברשתות הסלולר החדשות. זה אחד האתגרים, שאנו מתמודדים איתם בעולם הסייבר אליו נכנסנו בשנה האחרונה.

הבעיה היותר חמורה בתופעה הזו: אפשר לשבש GPS ברכבים ובסמארטפונים ולשבש סנכרון של רשתות סלולר בלי שירגישו בזה, בוודאי לא ירגישו בזה במהירות או בקלות. קשה לאתר את השיבושים הללו. לכן, אנו מתחילים להציג פתרונות לבעיות הסייבר הללו ולעסוק בשלב ראשון בחינוך שוק והדרכה, איך מזהים ומתמודדים מול האיומים החדשים הללו". 

הרטמוט רוט, סמנלוגו מיקרוסמיכ"ל מכירות, מיקרוסמי EMEA: "אנו חברה עם כ-1.3 מיליארד דולרים מכירות לשנה וכ-3,000 עובדים. אנו עוסקים בפלחי שוק רבים בעולם התקשורת וה-IT וביצענו רכישות רבות כדי להיות מובילי שוק. התחום החדש, שנכנסו אליו לאחרונה, הוא תחום שעוני צזיום, שבו אנו מובילי שוק כמעט ללא מתחרים.

כדי לשמור על מובילות בשוק, אנו מאוד פעילים בקבוצות התקינה בעולם התקשורת, נמצאים בקבוצות התקינה של כמעט כל סוגי פרוטוקולי התקשורת, על כל רשתות התקשורת - לוויינים, כבלים, סלולר, GPS, קווי, צבאי ועוד. כמובן שאנו פעילים בתחום פרוטוקול הזמן של האינטרנט - NTP. 

התחלנו לאחרונה לעבוד ולפתח פתרונות בתחום סנכרון הרשתות של הדור החמישי - 5G ובמקביל להמשיך לפתח מוצרים עבור LTE-A, במיוחד כעת אנו עוסקים בפתרונות עבור Small Cells, שזה כיוון ההתפתחות של השוק הסלולרי בכל העולם.

בעבר טענו, שזה לא אפשרי לבצע סנכרון מדויק של רשתות IP ולכן היו כאלה שהתנגדו להפוך את רשתות הסלולר ל-All-IP ולהעביר את הטלפוניה ב-LTE ל-VoIP. אולם, מזמן הוכחנו, שאין כל בעיה לבצע סנכרון על רשתות IP כולל במרכז הרשת. יש כבר כ-250 רשתות של ספקי התקשורת הגדולים בעולם, שמסנכרנים את הרשת שלהם, שעברה ל- IP, בציוד שלנו, כולל בפרוטוקול ה-NTP. 

כיום, יש פרוטוקולים חדישים יותר הנמצאים בשלבי אישור ב-ITU-T, עם דיוק גבוה יותר. התקנים הללו מכונים בשמות: PRC\PRCT (ר"ת: Primary Reference Clock, Primary Time Reference Clock). הכוונה של התקנים החדשים הללו להגיע לדיוק של 1.5 מיקרו שניה. זו שאיפה מאוד קשה להשגה בעיקר בתקשורת בין אנטנות הסלולר. אנו עובדים להציג לשוק פתרונות, שיענו על השאיפה הזו. יש כיום פתרונות חדשים, שאנו מפתחים ומציגים על בסיס לייזר בטכנולוגיית CPT (ר"ת: Rubidium Frequency Standards) והם להערכתי יתפשטו בשוק". 

עומר שרר, פוקוס טלקום: "הדאגה לזמן ולתזמון מדויק למערכות המחשב והתקשורת חייבת להיות כזו, שהיא לא תחשוף את המחשבים והרשתות להתקפות סייבר. אי אפשר להתמודד עם תקלות והתקפות סייבר אם אין אפשר לשחזר מה קרה ברגע התקיפה, לפני ואחרי התקיפה, בדיוק מוחלט. לכן, יש חשיבות עליונה לדיוק של השעון ולהגנה על הסנכרון. 

ממה שאני רואה, השיטה בה נוקטים מנהלים בכלל ומנהלי IT בפרט היא, שהם מסנכרנים את כל המחשבים בארגון מול מקור אחד של זמן או בתוך הרשת או באינטרנט, כמעט תמיד בפרוטוקול NTP. כך זה בחברות רבות לרבות בחברות תקשורת.

זו כמובן טעות וסיכון רב לכל מערכות המיחשוב והתקשורת. ההשלכות של סנכרון גרוע או שיבוש ברשת הן הרסניות במיוחד ברשתות, שבהן עוברת תעבורה רגישה כמו מידע פיננסי, מידע רפואי, מידע פרטי, מידע ביטחוני וכך הלאה.

הפתרון הנכון הוא התקנת שרת מוגן שגם מספק GPS, מה שמאפשר עבודה רציפה בכל מצב גם כשאין כל קשר ללוויינים מכל סיבה או שיש ניסיון לשבש את הסנכרון וה-GPS. כיום, זו נקודה קריטית להגנה על מערכות ה-ICT בכל ארגון קטן או גדול. ביצענו בישראל כבר כמה פרויקטי הגנה כאלה, למשל בחברת החשמל, בפלאפון, במשרד האוצר ועוד". 

מצגות הכנס מצויות להורדה מכאן, למתעניינים. 
 
פוקוס טלקום



 
 
Bookmark and Share