Telecom News - צמיד בריאותי אישי חדש וסנסורים בכל פינה ברשת המים

צמיד בריאותי אישי חדש וסנסורים בכל פינה ברשת המים

דף הבית >> פיתוחים חדשים וצ'יפים >> צמיד בריאותי אישי חדש וסנסורים בכל פינה ברשת המים
במפגש האחרון של פורום IoT ישראל נחשפו 2 מיזמים מעניינים, שעל פי התחזיות יהפכו ללהיטים בשנת 2015, שנת פריצת תחום ה-IoT לכל פינה בחיינו. ב-2015 יוקם Hub ראשון בישראל ל-IoT וייערך האקתון נוסף למפתחים בתחום ה-IoT. 
מאת: אבי וייס, 28.12.14, 13:30סשה טבק

הקהילה הגדולה והתוססת ביותר בישראל היא קהילת IoT, שקמה אך בפברואר 2014, ביוזמתם של סשה טבק (בתמונה משמאל), ואייל חי (בתמונה מתחתיה), שמקיימת מפגשים חודשיים ברצף ומשתתפת בהאקתונים ובתחרויות מקומיות ובינלאומיות ליזמים צעירים (וגם לא צעירים).

במפגש האחרון, שהשתתפו בו מעל ל-230 איש, נחשפו פיתוחים חדשים וגם חברות הזנק חדשות ומרתקות בתחום ה-IoT ועודכנו ההתפתחויות האחרונות בעולם ה-IoT בישראל. סקירה מורחבת על הפורום מצויה למטה, בתחתית הכתבה.

 
סשה טבק: "הקהילה שלנו עברה בחודש החולף את קו ה-1,300 חברים והקהילה ממשיכה לגדול כל חודש. אנו הקהילה הגדולה ביותר בעולם, גם יחסית וגם אבסולוטית, בתחום ה-IoT.

היום (23.12.12) זה המפגש העשירי של הקהילה. במקביל לנו, יש קהילה מעט יותר ותיקה ולא כזו גדולה, של רובוטיקה, שיש בה אנשים גם מהקהילה הזו, בגלל החפיפה בחלק מתחומי הפעילות. 


במסגרת היוזמה הזו אני ואייל חי מקימים ביחד עם שואיל חיתפים רבים לדרך את ה-Hub הראשון בישראל לתחום ה-IoT והרובוטיקה. זה אקסלרטור ששמו: IOTA LABS Israel - IoT Hub, שפתחנו לו אתר לקהילה, שיש בה כבר מעל ל- 60 יזמים, שנרשמו לקהילה זו

ברבעון ראשון 2015 נקיים האקתון רחב היקף בישראל לעולם ה-IoT, שבו נבחן כלים שונים, לרבות לוחות מחשב לפיתוח, שירותי ענן שונים וכלי פיתוח שונים ונבחן את הכלים והשירותים הקיימים כבר בשוק ה-IoT ומה היכולות של כל פלטפורמה מול מתחרותיה.

זאת, במסגרת אתגרים, שנציב בפני היזמים, שישתתפו בהאקתון, שאנו מקווים, שיגיעו גם מרחבי העולם וישתמשו בכלים, שנספק להם, שיגיעו (בין היתר) מהחברות הגדולות ביותר בעולם המפתחות פתרונות וכלים חדשים ל-IoT.

בקרוב נחשוף פרטים נוספים על ההאקתון הזה לרבות לוחות זמנים ואתר הרשמה". 

הדס ביטרן, (בתמונה משמאל), מ
הדס ביטרןנהלת מרכז המו"פ, מיקרוסופט ישראל: "אנו מנהלים כאן במרכז הפיתוח של מיקרוסופט את הפרוייקט של Cortana (עוזר אישי - Personal Assistance) והקישור של יישום זה לעולם ה-IoT. באופן ספציפי, החיבור של Cortana לצמיד הבריאות החדש של מיקרוסופט.

מעורבים כאן טכנולוגיות רבות והמוצר הוא הקצפת של העולם הטכנולוגי. הכיוון הכללי בו הלכנו בו בפיתוח: פרסונליזציה הנובעת מההתנהגות הפיסית של האדם בכל שעות היממה. אנו מכסים כל תחום בהתנהגות הפיזית החל משעות השינה וכלה בפעילות גופנית. 

הפיתוח החדש מופץ תחת שם המותג Microsoft Band, כשהמוצר הראשון, שיצא לשוק, נכנס תחת התפיסה של Microsoft Health, שזה שירות בענן המחובר לצמיד - Band. הצמיד, שמחובר לענן, יכול להיות גם לא של מיקרוסופט, בחיבור דרך מערכת התוכנה ושירותי הענן של מיקרוסופט. יש כבר צמידים ממפתחים עצמאיים, שהתחברו לשירותי הענן הזה (למשל BitBite, לנושא התזונה הנכונה). 

מוצר MS Band הוא מוצר לביש המתחבר לכל מערכת הפעלה ניידת, לא רק למערכות של מיקרוסופט. יש בו סנסורים רבים (סרטון הדגמה מצוי בהמשך), וניתן להתקשר עם הצמיד, כי יש בו הטמעה של מערכת Cortana, העוזר האישי שלי. למעשה, זו עוזרת... הצמיד עוקב 24 שעות אחרי האדם בכל פעילותו ומעביר את הנתונים לניתוח בענן.

לצמיד זה יש ייתרון חשוב: יש בו יכולת להכניס אייקונים קטנים, שמספקים מידע למשתמש. חיברנו לצמיד אפליקציות רבות ושירותים לא מעטים, שמופעים על הצג כאייקונים. למשל: מידע חברתי מהרשתות החברתיות הגדולות ומידע מסוגים שונים. זה כולל יכולות רכישה. למשל, זה כבר עובד עם רכישות בסטארבקס. אנו נרחיב את היישומים והיכולות הקיימים על הצמיד, שכן המערכת הזו מאוד משוכללת ונשלטת בענן. 

אנו קוראים לסטארטאפים בתחום המיכשור הלביש, בתחומי הבריאות ובתחומי פיתוח דומים, לחבור אלינו. כי אנו במיקרוסופט מעוניינים לשתף פעולה ולטפח את הקהילה הזו. יש לנו כלים מתקדמים שיכולים לסייע ולקדם מהר את הפיתוחים החדשים של היזמים בעולם ה-IoT והמיחשוב הלביש". 




זאב אפרת, מנכ"ל Aquarius Spectrum: "עולם נזילות המים הוא עולם, שבו בין 10% ל-40% מכלל המים, שעוברים בצנרות בעולם, מופסדים. זה הפסד שנתי של כ-14 מיליארד דולרים עולמי. זה שוק ענק. הסיבה: רוב הצנרת למים בעולם היא ישנה וקשה להחליף צנרת ישנה, גם פיזית וגם כלכלית.

לכן, חשוב למצוא את הדליפות. זו לא משימה פשוטה, כי לא תמיד יודעים בדיוק היכן הצנרת דולפת ובאיזה עומק היא נמצאת ומה מצב הצנרת. במקרים רבים, בכלל לא יודעים שיש דליפה כי המים יורדים למטה למי התהום ולא נראה מלמעלה, שיש דליפה. 

אנו סטארטאפ, שגדל בחממה וכיום אנו עצמאים עם כ-15 עובדים ונמצאים בצמיחה מהירה. הפתרון שלנו מבוסס על סנסורים, שמאזינים לצנרת. הסנסורים מותקנים על ברזי כיבוי האש ומבצעים דגימה אקוסטית קצרה כל יום באותה שעה בלילה. אנו מפזרים סנסורים רבים ברחבי העיר ומבצעים סינכרון שעונים עצמאי בין הסנסורים באמצעות GPS. המידע,שנדגם, נשלח ברשת הסלולר הקיימת, בד"כ ברשתות 3.5G. רק מהדיווח אנו מקבלים מידע שיש דליפה בין שני סנסורים שהמרחק שבינהם הוא של 200 עד 500 מטרים. זה ממש לא מספק.

אנו מקשרים את הרשת התת-קרקעית, שנוצרת ע"י הסנסורים, לרשת האינטרנט, לשירות ענן, שבנינו. שם המידע מנותח ואז אנו מקבלים תמונה הרבה יותר מדוייקת. למעשה, מאוד מדויקת.

כיום יש לנו 2 יישומים מלאים, בעיריית נתניה (כ-700 סנסורים לכל הפריסה, כרגע ביצענו חצי) ובעיריית ירושלים (נוכל להגיע עד כ-3,000 סנסורים, כרגע אנו עם כ- 800 סנסורים). הרעיון הככלי: אם אוספים מספיק מידע ובאופן רציף, ניתן לזהות תופעות לא רגילות במערכת המנוטרת. 

אנו מזהים דליפות מידי יום לאור הניתוחים ומספקים את המידע לעירייה, היכן ללכת ולתקן את הדליפה. הדיוק חשוב מאוד, כי יש עלויות לא קטנות לכל תהליך התיקון, כולל סגירת כבישים ושימוש בציוד כבד. 

הסוד של הפתרון שלנו טמון באיסוף המידע המגיע בכמויות מכל סנסור וזיהוי השינויים במידע בין כל 2 סנסורים, מה שמספק את המידע היותר מדויק. כך, אנו מצליחים לגלות דליפות רבות, שקודם בכלל לא ידעו, שהן קיימות. יש לנו מערכת, שנעשים בה הרבה מאוד ניתוחים, כדי לא לשגות בניתוח ולא להריץ צוות תיקונים עירוני למיקום לא נכון, כי זה דבר יקר.

אנו מסוגלים היום לגלות חורים של 2 מילימטר בצנרת. הפתרון שלנו, שניתן למעשה לעירייה כ-SaaS, משנה לגמרי את התפיסה של העירייה לגבי שירותי אחזקה עירוניים. השירות שלנו מסופק 24X7 והעירייה מקבלת גישה לנתונים בענן ויכולה להבין מה קורה בעצמה. 

כיום, אנו עובדים כדי לשפר את הדיוק ולנקות רעשים והפרעות הנכנסים למידע הנאסף. הבעיה המרכזית שלנו היא למדוד בדיוק את המרחק בין כל 2 סנסורים, כי המפות של הצנרת העירונית אינן כה מדויקות ולפעמים הן לא נכונות. אנו עובדים לפתח סנסורים הקשורים למכשירי הסלולר ועל ידי כך נוכל לתת בידי עובדי העירייה מיקום מאוד מדויק של מקום הנזילה, באמצעות שימוש בסמארטפונים עם סנסורים, שהם יחזיקו ביד, בעת שהם יוצאים לשטח. בעתיד נפתח פתרונות כאלה לצנרת גז, נפט ונוזלים אחרים.

כיום אנו ניצבים בפני כניסה לשוק האמריקאי, שהוא שוק ענק מבחינתנו. אנו עובדים על פיתוח של סנסורים לצנרת מפלסטיק כי שם תנאי הזרימה שונים לחלוטין ולכן צריך גם סנסורים אחרים וניתוח אחר.

ברור לנו, שאנו משתלבים בגישה של 'עיר חכמה' ואנו עובדים קשה כדי לשלב את הפתרון שלנו עם פתרונות חכמים אחרים הקיימים ב'עיר חכמה'. זאת, כדי להשתלב בפתרון כולל לעיר חכמה, תחום מאוד 'חם' בכל העולם. הייתרון המרכזי שלנו: ה-ROI שלנו הוא ברור והוא פחות משנה. אין לנו מתחרים ביכולות הללו ואנו, למעשה, הפכנו למובילי שוק בתחום שלנו בזמן די קצר".
 פורום IoT ישראל:
לפני קצת פחות משנה, הקימו היזמים סשה טבק, מומחה ומרצה בתחום הרובוטיקה ואייל חי מוביל בתחומי טכנולוגיות אינטרנט,
את קהילת "האינטרנט של הדברים" - Internet of Things (IoT) Israel הגדולה ביותר בישראל, שהיא מבין 5 הקהילות הגדולות בעולם בתחום ה-IoT.
 
הקהילה, שגדלה בקצב מאד מהיר, מורכבת ממיטב המפתחים, יזמים, סטארטאפים, חברות ומרבית האקוסיסטם בתעשיית ה-IoT בישראל. כמו כן, חברי הקהילה מפתחחים טכנולוגיות בוורטיקאלים השונים של "האינטרנט של הדברים" ומספקים מענה לאתגרים השונים בשוק עצום זה.
 
הקהילה מקיימת אירועים במתכונת חודשית במטרה ליצור פלטפורמה איכותית למפגשים, סיעור מוחות, מיזוג מיזמים, סדנאות, הכשרות מקצועיות והתייעצות עם מומחים.

בנוסף, בכל מפגש, נחשפים חברי הקהילה לחברות מובילות עם הפיתוחים העדכניים ביותר בטכנולוגיות האינטרנט של הדברים.
 
מייסדי הקהילה סשה טבק ואייל חי, מקיימים תחרויות בתחומי "האינטרנט של הדברים" ומשתתפים בתחרויות גלובליות בין יזמים וחברות ובין היתר מובילים את תחרות ההאקתון הגדולה ביותר בישראל, שמהותה: מציאת פתרונות לאתגרים השונים בתחומי "האינטרנט של הדברים", כשלכל קבוצה תינתן האפשרות לבחור את הקומבינציה המיטבית עבורה מבחינת סוג החומרה, תוכנה, שירותי אחסון ענן ועוד, לשם השלמת המשימות בצורה יצירתית ובקונפיגורציה אופטימלית.
 
סשה ואייל יוזמים בנוסף את הקמתו של (IOTA LABS-Israel IoT HUB (Innovation Center, שזה ה-HUB הראשון בישראל, שיהייה מבוסס על חברי הקהילה והוא יהייה עם מיקוד על תחומי "האינטרנט של הדברים" והרובוטיקה. מדובר ביוזמה, שעליה הם שוקדים יחד עם מיטב החברות, קרנות, מומחים ומשקיעים בארץ ובעולם.
IOT



 
 
Bookmark and Share