Telecom News - הפארסה עדיין בעיצומה: דואר ישראל במדרון חלקלק לחדלות פירעון

הפארסה עדיין בעיצומה: דואר ישראל במדרון חלקלק לחדלות פירעון

דף הבית >> דואר ישראל וגמלאי הדואר >> הפארסה עדיין בעיצומה: דואר ישראל במדרון חלקלק לחדלות פירעון
הפארסה עדיין בעיצומה: דואר ישראל במדרון חלקלק לחדלות פירעון
מאת: חיים חביב, 18.1.15, 20:55דואר ישראל

עדכון בתחתית הכתבה.

נציגות מחזיקי אגרות החוב של חברת דואר ישראל ביקשה היום מביהמ"ש המחוזי למנות את איל גבאי, המשקיף מטעם בית המשפט, לנאמן לגיבוש תכנית הבראה של החברה. השעון מתקתק וחברת דואר ישראל נותרת שדודה וקורסת, בקרוב מאד חדלת פירעון - עוד תוצר של מדיניות האדמה החרוכה בענף התקשורת, שהותיר אחריו גלעד ארדן בכהונתו הקצרה במשרד התקשורת.

הבקשה לגיבוש תכנית הבראה לחברת דואר ישראל הוגשה באמצעות עורכי הדין אלון קזיוף וארנון שגב ממשרד ארנון שגב ושות', בהתאמה להמלצות, שהגיש לביהמ"ש ב-27.11.14. נציגות מחזיקי האג"ח מבקשת "להסמיך את גבאי לשמש כאורגן-על של החברה וליטול לידו את ישותה המשפטית בהתאם לדיני חדלות הפירעון. זאת, כדי שיוכל לחתום על כל מסמך ולבצע כל פעולה הדרושה לשם ביצוע תכנית הבראה, שמסורה בימים כתיקונם להנהלה ו/או לדירקטוריון החברה; לייתן כל צו ו/או הוראה אחרת כפי שסבור בית המשפט כי צודק ונכון בנסיבות העניין".

בנוסף, מבקשת הנציגות "להשית על מדינת ישראל, בכובעה כבעלת השליטה, את הוצאותיה הריאליות של הנציגות במסגרת ההליך; זאת, נוכח חומרת התנהלותה של המדינה מראשית ההליך ועד להגשת בקשה זו".

נזכיר לקוראינו, ששופט ביהמ"ש המחוזי בירושלים, דוד מינץ, קבע בהחלטה דרמטית (29.12.14) עליה דיווחנו – כאן, כי אם תוך 21 יום לא יושג הסדר הבראה בחברת הדואר, יוכלו מחזיקי אגרות החוב של הדואר לפנות לביהמ"ש בבקשה למנות את רו"ח אייל גבאי, שמשמש כיום כמשקיף בדואר, כנאמן בחברה. העתירה התבססה על ניתוח כלכלי, שערכה חברת MNS, שממנה עלה, שחברת הדואר תהפוך חדלת פירעון כבר באפריל 2015. להחלטה זו משמעות מרחיקת לכת: אם לא יושג הסדר כולל בחברת הדואר בימים הקרובים מאד, יופקע לראשונה בתולדות המדינה ניהול חברה ממשלתית מידי הבעלים - מדינת ישראל. זאת, לאור כשלים קשים בהתנהלות המדינה.

נציגות בעלי האג"ח מציינת בבקשתה, ש"לא זאת בלבד שהמדינה לא הגיעה לכדי גיבוש תכנית הבראה בדואר אלא, שהלכה למעשה, לא חלה התקדמות ממשית כלשהי... לא נותרה לנציגות ברירה אלא לסעדים נשוא דיני חדלות הפירעון".

בנימוקים לבקשה מציינת הנציגות את "החשש לפגיעה במאות עובדי חברת הדואר. מחזיקי אגרות החוב הקפידו במהלך כל התקופה בה ביקשו להגן על חובם, שלא להיכנס למחלוקות בין החברה לעובדיה ועושים זאת גם כיום. מחזיקי אגרות החוב אינם עותרים במסגרת זו לסעדים קונקרטיים העלולים לפגוע בעובדי החברה. עם זאת ברור, שמינוי נאמן לחברה עלול להביא לפגיעה בעובדי החברה. לכן, בהזדמנות זו חוזרים מחזיקי אגרות החוב ופונים למדינה לנקוט בכל הפעולות הנדרשות למנוע את הפגיעה בעובדי החברה".

עוד טוענת הנציגות, ש"המדינה עשתה דין לעצמה, התעלמה פעם אחר פעם מהחלטות בית המשפט ועד למועד הגשת בקשה זו (היום, ח.ח) לא טרחה ולו להגיש לבית המשפט נייר עמדה מפורט ומנומק המבהיר את כוונותיה, כמו גם את מידת נכונותה והתחייבותה לתמוך בדואר ולו לתקופת הביניים, שעד לגיבוש תכנית הבראה".

בנציגות מדגישים ש"אנו מצויים פחות משלושה חודשים (!) טרם המועד בו, אף לשיטת הדואר עצמו, הוא עתיד להגיע לחדלות פירעון מובהקת ולא לעמוד בהתחייבויותיו השוטפות".

כזכור, השופט מינץ מתח בהחלטתו (בדצמבר 2014) ביקורת חריפה על המדינה: "הנהנית מכל העולמות. היא זו, כבעלת השליטה היחידה של החברה, שקובעת את מתווה המו"מ עם עובדי החברה. היא זו שבכוחה לשנות את כללי הרגולציה, והיא שתקבע את גובה תרומתה הכספית בהבראת החברה ככלל ואת גובה תשלום תכנית פרישת העובדים בפרט, אך היא מסרבת לגלות ולו ברמז כיצד ומתי תעשה כן. המדינה היא זו הקובעת את קצב המשא ומתן והיא גם קובעת את תוכנו".

השופט מינץ גם כתב, ש"די נהיר, שחרף הצהרות הכוונות החיוביות של המדינה, לעת הזו, גם נוכח הנסיבות האובייקטיביות, שנוצרו בשל פיזור הכנסת והחלפת שרי התקשורת והאוצר, הסכם הבראה כולל אינו נראה באופק...". השופט קצב לצדדים ארכה בת 21 יום, שתפוג ביום 19.1.15 (מחר), להגיע להסכם הבראה כולל.

נציין, שבמידה והליך המו"מ לא יבשיל לתכנית הבראה כוללת, תידרש החברה להוציא לפועל את המלצות המשקיף המפורטות בהחלטה. המלצות אלה כוללות, בין היתר, מעבר לפעילות מצומצמת, הקטנה מידית בהיקף השירותים, שהחברה מספקת, והקטנה חד צדדית במצבת כוח האדם.

כפי שכבר כתבנו כאן, החלטת בית המשפט המחוזי הטילה צל כבד על דרכי קבלת ההחלטות ועל ההתנהלות הכללית, לאורך שנים, של המדינה הן כבעלים והן כרגולטור. שר התקשורת היוצא, ח"כ גלעד ארדן, אמנם 'ירש' את הבעיה הסבוכה מקודמיו, אך לא עמד בזמן על מלוא חומרתה והשתהה מאד בטיפול בה. גם הכרזתו בחצות של יומו האחרון במשרד, על מפנה, פריצת דרך והסכמה על מתווה הבראה בחברת הדואר מתבררת עתה כחסרת ממשות. חברת דואר ישראל נותרה שדודה וקורסת, בקרוב מאד חדלת פירעון - עוד תוצר של מדיניות האדמה החרוכה בענף התקשורת, שהותיר אחריו גלעד ארדן בכהונתו הקצרה במשרד התקשורת.

עדכון 21.1.15, 15:30: נחתם הסכם הבראה בדואר ישראל ל-4 שנים. הוא כולל, בין היתר, צמצום של 1,200 משרות, הגדלת מספר החוזים האישים, פתיחת סניפי הדואר עד שעה 20:00 ב-3 ימים בשבוע, תגמולים לדוורים להגדלת כמות מסירות של דואר רשום והכנסת שירותים חדשים.

דואר ישראל


 



 
 
Bookmark and Share