Telecom News - מהפך קולינארי של שיטת בישול של הסטארטאפ הישראלי גוג'י בשת"פ פריסקייל

מהפך קולינארי של שיטת בישול של הסטארטאפ הישראלי גוג'י בשת"פ פריסקייל

דף הבית >> גאדג'טים לעסקים >> מהפך קולינארי של שיטת בישול של הסטארטאפ הישראלי גוג'י בשת"פ פריסקייל
מהפך קולינארי של שיטת בישול של הסטארטאפ הישראלי גוג'י בשת"פ עם פריסקייל
מאת: חיים חביב, 26.1.15, 17:20Goji

גוג'י חושפת יישום של טכנולוגיית פריסקייל לשידור אנרגיה אלחוטית בהספק גבוה לשימוש בחיי היום-יום. היישום מקרב את המטבח הביתי לעידן ה-IoT במימוש "תנור לומד" לשיטת בישול פורצת דרך: ה-Learning Oven אוסף ומשתף מידע על תוכן המתכונים, שימוש בהם, עדכונים שלהם ונתוני צריכת אנרגיה.

פריסקייל, חברת השבבים האמריקאית (בתחום ענף המוליכים למחצה ושוק מעבדי התקשורת ובעלת מרכז מו"פ בהרצליה), תקיים מחר (27.1.15) בת"א את כנס הלקוחות והשותפים השנתי - Designing With FreescaleDWF.

תשומת לב מיוחדת תמשוך, קרוב לוודאי,  הדגמה חיה של שיטת בישול מהפכנית ,שפיתח הסטארטאפ הישראלי Goji, תוך שימוש בטכנולוגיה ייחודית של פריסקייל. הטכנולוגיה מאפשרת בישול באיכות גבוהה: בישול אחיד של המזון על כל חלקיו, תוך קבלת "משוב" בזמן אמת מהמזון, מה שמאפשר עדכון אוטומטי של כמות האנרגיה הנדרשת להמשך הבישול ומיקומה.

הטכנולוגיה מאפשרת לבשל, לאפות ולחמם מגוון רחב של מוצרי מזון לא מבושלים ואף קפואים (דגים, סטייקים, עופות, ירקות, תפו"א, אורז ועוד) באיכות מושלמת תוך אספקת כמות האנרגיה הנדרשת לכל אחד מסוגי המזון במינימום זמן. באופן כזה, כל תהליך הבישול הופך ליותר אוטומטי ונותן תוצאות מדויקות ומותאמות אישית לכל סועד לפי טעמו.

מתאווים לדג דניס, קבלו דוגמא ליכולות הטכנולוגית של Goji: בתוך בלוק קרח גדול מאוד טמון דג דניס שלם, נא וקפוא. מכניסים לתנור ואופים 5 דקות. מגלים, כי גוש הקרח כלל לא נמס, בעוד הדג נאפה בטמפרטורה של 80 מעלות, ומוכן לאכילה.

כיצד זה עובד ומה הבשורה?
תנור ה-Goji משדר אנרגיה לפי תכנית שהוזנה. כל פרק זמן מסוים התנור מקבל משוב מהמזון ומתאים את אופן העברת האנרגיה לכל מרכיב במנה. בניגוד לשיטות הבישול המקובלות, בהן האוכל מחומם מבחוץ פנימה (אש, כיריים, תנור וכו'), הרי ששיטת הבישול המיוחדת מאפשרת להעביר את אנרגיית החום בצורה מדויקת ישירות לכל נקודה במסת המזון המבושל, לחוש בזמן אמת את השינויים החלים במזון המתבשל, ולעדכן את פרמטרי הבישול בהתאם. התהליך ממשיך עד שהמנה מבושלת בצורה אחידה ומוכנה לאכילה.

המזון מתבשל באיכות קולינארית גבוהה; זמן ההכנה  מתקצר פי 2 עד פי 5 (חיסכון באנרגיה), והיעילות האנרגטית מוגברת בשל התאמת כמות האנרגיה הנחוצה במקומות הנדרשים, בזמן הנדרש.

למימוש מערכת החימום והבישול הייחודית, התבססה Goji על טכנולוגיית ה-RF ורכיבים, שפיתחה פריסקייל: מגברRF  מוכלל ה-MHT2001N, מעבד אות ספרתי ביחידת עיבוד מרכזית ממשפחת ה- i.MX.

היישום הייחודי מקרב את המטבח הביתי לעידן ה-IoT, האינטרנט של הדברים, במימוש "תנור לומד": שימוש ביכולות חישה של GOJI ואופן השימוש של הצרכנים בתנור, על בסיס מערכת לומדת "Learning Oven". התנור הלומד אוסף ומשתף מידע על תוכן המתכונים, שימוש בהם ועדכונים שלהם, ונתוני צריכת אנרגיה.

שמואל ברקן, מנכ"ל משותף פריסקייל: "פריסקייל מתמחה כבר 50 שנה בהעברת שידורי אנרגיה גבוהה, אלחוטית. 60% מתחנות הבסיס הסלולריות בעולם מושתתות על טכנולוגיית RF של פריסקייל. החדשנות כאן מבחינתנו, היא העברת היכולות של הטכנולוגיה הזו לצרכים של חיי היום-יום, כמו חימום ובישול מזון".

גיל גמר, מנהל פעילות Goji Food Solutions בישראל: "השימוש בבישול נפחי של המזון עם היכולת לחוש בזמן אמת את השינויים החלים במזון המבושל ולשנות את פרופיל החימום בהתאם, ללא התערבות המשתמש, הוא שיטת בישול פורצת דרך, שתביא בשנים הקרובות לקהל הרחב את היכולת לבשל בצורה אוטומטית ברמת שפים. היכולת של התנור להפוך לחלק אינטגרלי של קהילת המבשלים תביא לזמינות גבוהה של מתכונים, שיתוף ידע, ושיפור בהנגשת מזון בריא ואיכותי להמונים".
 
שף בישול



 
 
Bookmark and Share