Telecom News - פתרונות ה-IoT נמצאים בענן ומתחברים לכל תחום, גם ל-BI וליישומי SAP

פתרונות ה-IoT נמצאים בענן ומתחברים לכל תחום, גם ל-BI וליישומי SAP

דף הבית >> חדשות סטארטאפים >> פתרונות ה-IoT נמצאים בענן ומתחברים לכל תחום, גם ל-BI וליישומי SAP
פורום IoT, שנמצא בצמיחה מהירה גם בישראל, נחשף במפגש האחרון ליוזמות חדשות בתחומים מגוונים ולאפשרויות והזדמנויות עסקיות חדשות ליזמים, בצד הכנות לפסטיבל ולהאקתון ענק לעולם ה-IoT, שייערך באפריל 2015.
מאת: אבי וייס, 1.3.15, 08:00סשה טבק

מפגש חודש פברואר 2015, שנערך בבית גוגל בת"א בשבוע החולף, שימש כמקום מפגש למאות חברי פורום IoT בישראל, החברים בפורום המקצועי המוביל לעולם ה-IoT והמונה מעל ל-1,700 איש.

הקהילה הזו קמה ביוזמתם של סשה טבק (בתמונה משמאל), ואייל חי (בתמונה מתחתיה), קהילה המקיימת מפגשים חודשיים ברצף ומשתתפת בהאקתונים ובתחרויות מקומיות ובינלאומיות ליזמים צעירים (וגם לא צעירים).

סשה טבק: "אני שמח, שכל כך הרבה חברים מגיעים לאירועים החודשיים שלנו. אנו חוגגים ממש כעת שנה להקמת הפורום.

התחלנו ממש מאפס בסוף פברואר 2014, והגענו אחרי שנה ל-1,740 חברים. הכוח שלנו הוא בדו-שיח איל חיבין חברי הקהילה.

אנו נמשיך בכיוון הזה ונהיה הקהילה לא רק הגדולה ביותר בישראל בתחום ה-IoT אלא גם בעולם. 

אני שמח לבשר על הצטרפותה של חברת פריסקייל לנותני החסות ולשותפים לדרך שלנו.

אנו מתכננים לקיים 'פסטיבל של אירועים' באפריל 2015, עם כמה מסלולים לרבות האקתון IoT בסיומם של המסלולים הללו.

אני מזמין יזמים להירשם לאירועים ולהשתתף בהאקתון. זה עבורכם". 

עמית בן דוב (בתמונה משמאל), המנכ"ל היוצא של סיסנס: "אנו עוסקעמית בנדובים בתחום, שמעטים מכירים אותו: BI (ר"ת: Business Inteligence). בכל עסק או ארגון יש מידע רב הנאסף תוך כדי הפעילות גם ממוצרי IoT. מה עושים עם זה? עם זה אנו מתמודדים.

אנו סטארטאפ בצמיחה עם כבר מעל ל-120 איש, עם מרכז פיתוח בת"א ו-40 איש בניו-יורק ומוכרים כבר למספר חברות לא קטן. המודל שלנו הוא SaaS וכל הפעילות שלנו נעשית מול הלקוחות ברשת האינטרנט. קיבלנו השקעות בהיקף מצטבר של כ-50 מיליון דולרים ויש לנו כבר כ-600 לקוחות עם גידול עצום במכירות, ממש גידול אקספוננציאלי. על לקוחות חברת SiSense נמנים לקוחות כמו סמסונג, ESPN, איביי, רשת הקמעונאות Target ואף Wix הישראלית.

הפתרון שלנו מאפשר לאסוף מידע רב (כולל ממקורות Big data) ולנתח אותו ע"י כל אחד, בלי כל ידע מוקדם והבנת טכנית של עקרונות ה-BI. בגלל שמדובר בתכנה פשוטה להפעלה הנמצאת בענן, כל חברה בכל סדר גודל יכולה להשתמש בה בלי כל תסבוכת ומהלכי הטמעות והדרכות ארוכות ומסובכות. הפתרון יכול לעבוד גם מקומית בנוסף לענן ויכול להיות מופעל על כל מכשיר קצה כולל בסלולר. 

הסוד שלנו טמון בכך, שאנו משתמשים בצ'יפים הקיימים במכשירי הקצה מכל סוג, משתמשים בזיכרונות הקיימים שיש על המעבד: L1, L2, L3, במקום בזיכרון הרגיל של המחשב ובדיסקים. זה גם הסוד של מהירות הביצוע שלנו והיעילות של הניתוחים והצגתם. לא נדרש עוד RAM כמו בכל הפתרונות האחרים כדי לשרת יותר משתמשים. כ"כ, אצלנו, ככל שיש יותר משמשים, המערכת תעבוד יותר מהר, כי יש שימוש חוזר באותן פקודות הקיימות כבר על הזיכרון הפנימי של המעבד.

הענן שלנו מטפל בפי 100 יותר מידע מאשר פתרונות אחרים, פי 10 יותר מהיר, מטפל בפי 10 יותר משמשים, ללא כל צורך בידע מוקדם מצד המשתמשים. זה מוביל לחווית שימוש טובה השונה ממה שאנשים רגילים לה בעולם ה-BI. גם המחיר שלנו הוא אפסי ביחס לטרה-בתים של מידע, מול כל המתחרים". 

מייק קימלמכר (בתמונה משמאל), סמייק - SAPמנכ"ל ומנהל מרכז הפיתוח והחדשנות, SAP ישראל: "חברת SAP נמצאת בעולם ה-IoT כי היא רואה בעולם הזה תחום מרכזי בעתיד שלה.

אנו חלק מ-SAP Innovation Center הכולל 5 מרכזי מו"פ בעולם, אחד מהם נמצא ברעננה. ביחידה שלי אנו 12 איש המהווים Hub לסטארטאפים ולחדשנות עבור SAP. 

לאחרונה השקנו גרסה חדשה של SAP Hana, גרסה S/4, שזוכה להצלחה. רכשנו לא מעט חברות במהלך השנים האחרונות. כך, שאנו שומרים כל הזמן על מובילות בתחום פתרונות הענן לעסקים ולארגונים בכל העולם. הרכישה המשמעותית של תחילת 2015 היא של Concur ב- 8.3 מיליארד דולרים. ב-SAP יש כ-70 אלף עובדים ואנו נמצאים בכל השווקים. 

117 מיליון משמשים עובדים על הענן שלנו. כיום, גם שווקים מסורתיים מתחילים לעבור לענן. אפילו שווקים מאוד שמרניים דוגמת: המדיה, הספורט, הבידור, הבריאות ועוד.

תחום ה-IoT מאוד מעניין אותנו. אנו רואים את השוק הזה גדל בכל מקום, לרבות בשווקים דוגמת: ה-Retail, הגז, הנפט, התחבורה, הכרייה, התעשייה המסורתית ועוד. IoT בעיננו זה לא רק גאדג'טים ומוצרים לבית. אנו קוראים להתפתחות הזו: Industry 4.0. זה מאפשר לפתח מודלים עסקיים חדשים המתבצעים בענן וכוללים שילוב של מקורות מידע מגוונים וענקיים.

לצורך קידום הנושא פתחנו פורטל: sap.com/iot, בו אנו מציגים את כל הפיתוחים והפתרונות שלנו לעולם ה-IoT, לרבות: מכוניות מחוברות, בריאות מחוברת, תחזוקה חכמה, לוגיסטיקה מחוברת, מציאות רבודה ועוד. הבסיס של כל הפיתוחים הוא בענן ועל הפלטפורמה של Hana עם מעטפת של Ariba מעל, שזו מערכת לניהול עסקי.

ה-ROI בכל מה שאנו מציגים הוא מאוד ברור. אנו מספקים את כל אבני הבניין הנדרשים כדי לבנות פתרון לכל סוג של מידע ולכל צורך של כל לקוח בכל שוק. אנו עובדים עם שותפים רבים כדי להתאים את הפתרונות לכל סוגי הנתונים. ארגונים, שבחרו בפתרונות הללו, מדווחים על שיפור עצום בנושאים מגוונים, למשל בניהול הציוד, תחזוקת הציוד, כי הכל נעשה בגישת ה-Predictive Maintanance, כולל שימוש במשקפיים חכמות.

פתרונות נוספים, שהשוק מבקש הם: תהליכי אופטימיציה בעולם התחבורה והשינוע לרבות בנמלים, פתרונות לערים חכמות ועוד. הגישה שלנו היא ליצור אקוסיסטם מלא המשלב מידע מעננים רבים וממקומות רבים, כולל מכל סנסור המפיק מידע, ולהציג זאת בצורה המביאה ערך חדש למשתמשים. אנו פתוחים לשמוע מיזמים ישראליים, שיש להם פיתוחים המתאימים לצרכים הללו, שאנו מציגים לעולם העסקי". 
IOT



 
 
Bookmark and Share