Telecom News - סיסקו משיקה את שיטת הענן הבא: Intercloud עם 4 עננים בישראל

סיסקו משיקה את שיטת הענן הבא: Intercloud עם 4 עננים בישראל

דף הבית >> שירותי עננים ואחסון מידע >> סיסקו משיקה את שיטת הענן הבא: Intercloud עם 4 עננים בישראל
חברת סיסקו עוקפת את כל מתחרותיה בגישה חדשה ומפתיעה בשם InterCloud - הענן של העננים. כל השירותים עם חופש הבחירה ללקוחות באיזה ענן הם יעבדו. חשיפת 4 עננים בישראל על בסיס המערכת הזו אצל: בינת, טלדור, בזק בינ"ל ומד-1.
מאת: אבי וייס, 14.6.15, 21:00אלון סלע

בכנס השקת אסטרטגית הענן החדשה של סיסקו, שהתקיים בבית פרס ביפו, ביום 11.6.15 בהשתתפות מאות מומחים ומנהלים, חשפה סיסקו את ה-InterCloud ("הענן של העננים") והציגה את כל שותפותיה בעולם ובישראל, שכבר התחייבו להקים עננים בטכנולוגיה החדשה של סיסקו. בישראל, נחשפו בכנס 4 עננים: בבינת (נחשף כאן באקספו-בינת), בטלדור, בבזק-בינלאומי (תחת השם: Virtual Nest) וב-Med-1. מבחינת המתחרים, רק למיקרוסופט יש נוכחות פיזית של רשת העננים שלה בישראל (ב-Triple C). לכל המתחרים אין פתרון כזה, שחוצה את כל סוגי העננים ומנגיש את כל הסוגים תחת מעטפת אחת ובאופן שקוף לכל הלקוחות באשר הם ולכל היישומים. 

אלון סלע, (בתמונה), מנהל תחום ענן, סיסקו ישראל: "המושג החדש, שאנו מציגים בשוק, קרוי InterCloud. הענן הוא מציאות, זה כמעט Comodity בעולם, למרות שבישראל רוב הארגונים טרם אימצו את טכנולוגיות הענן באופן מלא. אולם, אין כמעט ארגון בארץ, שלא מתעסק בענן ולא בוחן כניסה לענן.

במציאות העסקית של היום, ארגונים רבים נמצאים בפני מצב של הכחדה, בגלל ששחקנים רזים וזריזים נכנסו לשוק, שחקנים מבוססי תוכנה וענן. יש עסקי ענן חדשים, מצליחים וענקיים המייצרים ומשווקים את כל הפעילות שלהם בענן, בלי שתהיה להם כלל נוכחות פיזית ונכסים ממשיים בתחום בו הם עוסקים. זה קורה כיום בכל תחום, החל מענף המוניות וכלה בבתי מלון.

עד 2017, 90% מהלקוחות של כל ארגון יגיעו ויתקשרו ממכשיר נייד. מי שלא מכין את עצמו למצב הזה, פשוט לא יהיה במשחק. נכון, שלא הכל ניתן או רצוי להעביר לענן, אבל אנו בתהליך בו הכל יצא לענן, גם מערכות הליבה והטלפוניה.

אנו חיים במצב, שבו עפ"י כל הסקרים, הלקוחות מבקשים את 'חופש הבחירה'. הם לא רוצים להינעל אצל ספק אחד. שירותי הענן החדשים יכולים לספק את 'חופש הבחירה' ל-CIO.

הרעיון של ה-InterCloud הוא לספק את הפתרון של הענן של העננים. כיום, יש עננים ציבוריים גדולים דוגמת אלה של מיקרוסופט, אמזון, גוגל וכיו"ב. הם מבודדים זה מזה. יש עננים פרטיים בארגונים רבים ויש גם עננים, שנבנו על בסיס הפתרונות של סיסקו. יש בעולם כבר כמה עננים כאלה, ענני סיסקו, שמקבילים לעננים הציבוריים הגדולים המתחרים, למשל: WebEx ו-Meraki. אנו באים לאחד את הכל ולחסל את תופעת האיים של עננים נפרדים. 

סיסקו לא עובדת לבד. יש לנו כ-70 אלף שותפים ברחבי העולם. לכן, אנו יכולים לצאת בצעד הזה, שבו אנו מאפשרים לכל לקוח שלנו את חופש הבחירה. הלקוח יחליט איזה שירות הוא רוצה ועל איזה ענן. הוא יכול לבחור כל ענן מכל ספק.

כך, למעשה, נוצר כאן שוק - MarketPlace ענק של עננים, דרך מעטפת הניהול של סיסקו. יש לנו כבר 160 שותפים לרעיון של ה-Intercloud, ארבעה מהם בישראל, ויהיו עוד, גם בישראל. השיטה: בניית עננים בסטנדרט אחיד. להערכתנו, תוך שנה וחצי הרשת העולמית שלנו תגיע לפריסה מלאה ותכסה כל פינה וכל תחום על פני כדור הארץ. 

הפתרון הזה מאפשר לכל לקוח להחליט איזה פתרונות ושירותים הוא לוקח ואצל מי. הכל בגישת ה-SaaS בענן. יש לנו כבר התחייבות של 200 ספקי תקשורת גדולים לאמץ את הרעיון הזה, לבנות עננים אצלם ולהציע את השירותים הללו ללקוחות הקצה שלהם.

המוניטין של סיסקו מאפשר לספק פתרונות של השורה הראשונה לכל השוק, וסיסקו מוכנה לעבוד עם כל ספק ענן קיים, בכל מקום בעולם, בתנאי, שיעמוד בתקנים המחמירים וב-SLA, שסיסקו מציגה. כל מי שעובר הסמכה לשירותי הענן במערכת ה-InterCloud יכול להציג את התו: Cisco Powered. יש לנו מערכת הסמכה מאוד קפדנית לכל ענן ושירותיו, לפני שהוא נכנס למערכת העולמית שלנו. זה גם 'תו תקן' לשירותי ענן מאובטחים ברמה הכי גבוהה שיש.

השילוב של העננים בישראל עם רשת העננים הגלובלית שלנו, יוצר רשת עננים עולמית, גישה חדשה, שאנו מייצרים אותה ומפעילים אותה".

מאיר רוט, מהנדס מערכות, סיסקו ישראל: "אנו מציגים כחלק ממערכת ה-InterCloud, מערכת לאוטומציה של ה-Data Centers. זה מאפשר שימוש בעננים היברידיים ויישום מהיר של אפליקציות, תוך מתן תגובה מיידית לדרישות השוק. 

המערכת המרכזית קרויה Cisco ONE Enterprise Cloud Suit ומטרתה להפוך את הענן ההיברידי לפשוט וקל לתפעול. זה מוביל ל-Fast IT. יש לנו כבר מעל לעשרת אלפים לקוחות בעולם שמשתמשים ב-Network Virtualization עוד לפני שיצאנו עם הפתרון החדש הזה. במרכז הפתרון יש מערכת בשם UCS Director, שיש בה מעל ל-1,500 משימות מוכנות מראש, מה שמבצע באופן אוטומטי אינטגרציה מול כל המערכות שיש בעננים, מכל יצרן ולכל שימוש.

לא צריך יותר אינטגרטורים, שיעסקו בהתאמות לתשתיות ולמערכות, שיש לכל אפליקציה שהארגון רוצה להשתמש בה. הכל הופך לאוטומטי בקליק של עכבר, קל ופשוט לתפעול.

למשתמשי הקצה יש ממשק משתמש - UI מאוד קל לתפעול, עם Application Templates מוכנים, ליישום כל אפליקציה ארגונית בכמה קליקים של עכבר. יש קטלוג מרכזי של אפליקציות ובוחרים אפליקציה ומפעילים אותה מייד בענן. קל ופשוט".

יעקב שטוץ, מהנדס מערכות, סיסקו ישINTERCLOUDראל: "עובדים רבים, שלא קיבלו תגובה מהירה מיחידת ה-IT, יצרו את תופעת ה-Shadow IT. כלומר: הם מוציאים את המידע שלהם לעננים ציבוריים, רובם חופשיים, מחוץ לכל שליטה של מערכות המידע הארגוניות. 76% מה-CIO, שנשאלו בסקר שלנו ושל אינטל, ענו, שהם רוצים להיות 'ברוקרים של שירותי ענן בארגון'. כך, שיוכלו לספק בקלות שירותי ענן בתוך הארגון ומחוצה לו, על כל ענן מתאים, אבל בשליטה מרכזית לצרכי האבטחה.

היום אנו חיים ב"איים של עננים". עננים מספקים רבים המבודדים זה מזה ולא תואמים זה לה. המטרה שלנו ב-InterCloud היא לחבר את כל העננים יחד. זה בדיוק כמו התהליך שקרה במהלך ההיסטורי, שהוביל להולדת רשת האינטרנט.

לפני הולדת רשת האינטרנט, כל מערכות מחשוב הנתונים בעולם פעלו ברשתות נפרדות ולא תואמות זו עם זו עם פרוטוקולים קנייניים. האינטרנט איחד את כולם לסביבה אחת עם פרוטוקול מרכזי אחד - IP. כך, אנו הולכים לעשות כעת עם עולם העננים. במקום איים נפרדים ומבודדים זה מזה של עננים, העולם יהפוך לענן עולמי אחד ותקני, בנוי על בסיס תקנים פתוחים, ענן בשם InterCloud.

הבסיס לפתרון קרוי InterCloud Fabric Director. החיבור בין העננים הוא מוצפן, גם בין הענן הפרטי לענן הציבורי, כדי להגן על התעבורה. זה נעשה באמצעות מערכת הנקראת Intercloud Extender. זה חלק מכל 'חליפת הענן', שהארגון מקבל, כדי להיות שקט גם בתחום אבטחת המידע".

טוני ברוק (Tony Brook), מנהל ענן היברידי, EMEAR, סיסקו: "אנו מובילים את כל המהלך החדש הזה עם תמיכה מלאה בקוד פתוח ובתקנים פתוחים כשבמרכז מככב ה-OpenStack. יש לנו מחויבות מלאה לתקן הפתוח ואנו מובילים אותו יחד עם האחרים, שחלקם מתחרים שלנו. 

ארגונם מסורתיים דוגמת בנקים, נמצאים כיום בפני אתגר אמיתי ותחרות קשה מצד בנקים חדשים, שנולדו בעולם הדיגיטלי ולכן יודעים לחיות ולתת שירות בענן. סיסקו השקיעה מעל למיליארד דולרים ב-OpenStack, כדי להפוך את ה-Intercloud לשירות לכל ארגון, גם לארגונים הרגישים ביותר כמו ממשלה, ביטחון ובנקים. יש לנו כבר מעל ל-750 התקנות משמעותיות של פתרון ה-OpenStack ברחבי העולם גם בישראל.  אני בטוח שזה התקן, שיוביל את שוק הענן בעולם".

הערה: סיסקו הודיעה היום (14 ביוני 2015), כי לאחר שש שנים בתפקידו כמנכ"ל סיסקו ישראל, בועז מעוז מונה לתפקיד בכיר במטה סיסקו, ויעבור לסן-חוזה באוגוסט הקרוב. טרם נקבע לו מחליף. מערכת Telecom News מאחלת לבועז הצלחה בתפקידו החדש. 

 
Intercloud
רשימת ספקי שירותי הענן שכבר מטמיעים את גישה ה-Intercloud ברחבי העולם



 
 
Bookmark and Share