Telecom News - נבחרו 3 סטארטאפים מישראל שייצאו לתחרות בסין על פרסים של 25 מיליון $

נבחרו 3 סטארטאפים מישראל שייצאו לתחרות בסין על פרסים של 25 מיליון $

דף הבית >> סטארטאפים - גיוס השקעות >> נבחרו 3 סטארטאפים מישראל שייצאו לתחרות בסין על פרסים של 25 מיליון $
ראשונים לדווח: תחרות החדשנות הבינ"ל  Global Innovation Awards 2015בסין תתקיים בספטמבר 2015 בבייג'ינג, וכוללת את הפרסים בהיקף הגדול ביותר שחולק אי פעם לסטארטאפים בתחרות: 25 מיליון דולרים. 3 המתחרים מישראל נבחרו הערב בת"א. 
מאת: אבי וייס, 30.6.15, 23:30הזוכים בתחרות

את תחרות Global Innovation Awards 2015 בסין חשפנו בהרחבה כאן, ומאז שהתכנית יצאה לדרך, נרשמו לחצי הגמר בישראל מעל ל-180 סטארטאפים ומהם עלו להציג בפני חברת השופטים הערב 9 סטארטאפים, מהם נבחרו 3 הסטארטאפים, שייצאו לבייג'ין.

בינתיים, סכומי הפרסים המריאו לשמיים (25 מיליון דולרים, פרסים במזומן ללא אקוויטי), בגלל ההתעניינות העצומה, שהאירוע הזה עורר בקרב המשקיעים בסין.

האירוע בת"א התקיים הערב בשותפות בין חברת שנג'ינג (Shengjing360) הסינית, המנהלת (בין היתר) קרן הון סיכון בהיקף של 2 מילארד דולרים, וחברת JVP הישראלית. 

בגמר הגדול, שייערך בספטמבר 2015 בבייג'ינג, יתמודדו 20 פיינליסטים מרחבי העולם – 3 מהם כאמור מישראל. 

הגמר הגדול בבייג'ינג (בירת סין) הוא חלק מפסטיבל היזמות הבינלאומי 
Zhongguancun, ובמסגרתו צפויים 20 הפיינליסטים לקיים רוד-שואו וסדרת פגישות עם ענקיות האינטרנט דוגמת: עליבאבא, ביידו ושיאומי. כמו כן, יזכו לסיקור תקשורתי מקיף של רשת הטלוויזיה הממשלתית המובילה בסין CCTV.

את התחרות בישראל, הובילה קרן ההון סיכון הירושלמית 
JVP בשיתוף גופים מובילים בתעשייה ובאקדמיה הישראלית, שמלווים את התהליך ובחירת הפיינליסטים בהם: EMC, Deutsche Telecom, HFN, PwC, IDC Executive Education, Yissum

קובי רוזנגרטן, (בתמוקובי JVPנה משמאל), מנהל שותף, JVP: "התחרות הזו היא תולדה של השותפות, שיזמה קבוצת שנג'ינג מסין. אנו מצאנו את סין כמקום שמאד מתאים עבורנו כדי לחפש שיתופי פעולה, לקדם השקעות בסטארטאפים ישראליים ולקדם סטארטאפים ישראליים לשוק הסיני.

לפני כשנה פגשנו את הנהלת שנג'ינג ושמענו ממנה את ההתחייבות הברורה שלה להשקיע בישראל. הם לא רק מדברים, הם כבר השקיעו בישראל והבטיחו להשקיע השנה לפחות 50 מיליון דולרים בישראל והציבו כאן בישראל נציגה קבועה מטעמם.

התחרות הזו, להוציא סטארטאפים ישראליים לתחרות העולמית, שהם יזמו בסין, היא חלק משלים לשותפות, שאנו בונים עימם כאן בישראל ובסין".

שרי וונג, (Sherrie Wanשרי וונגg), (בתמונה משמאל), שותפה בכירה, שנג'ינג: "עבורי זה מאד מרגש לפגוש כאן כל כך הרבה חברים ישראליים וסטארטאפים ישראלים. מזה שנתיים אני מגיעה די קבוע לישראל. הייתי כאן אולי כבר 30 פעם כדי ללמוד את השוק ולהכיר את הסטארטאפים הישראליים ואיך עושים כאן עסקים.

החלטנו, שהשוק הישראלי מעניין אותנו ועד היום השקענו בשנה החולפת 15 מליון דולרים ב-5 מיזמים ואנו רק בתחילת הדרך.

האירוע היום מאוד חשוב עבורנו, כי הוא מחבר אותנו ישירות עם תעשיית הסטארטאפים הישראלים ומביא אותם היישר לסין. את זה עוד לא עשינו וזו פעם ראשונה, שאנו מבצעים את המהלך הזה של הוצאת סטארטאפים ישראלים מטעמנו לסין. אני בטוחה, שהם יצליחו, כי ממה שאני רואה, יש כאן חברות מאוד חכמות וזה מהווה בסיס לחדשנות ולהתפתחות. זה בדיוק מה שאנו מחפשים מסין - בישראל.

יש לי שתי בשורות חשובות למתחרים: הראשונה: הפרס העולמי שלנו גדל והפך לצבר של פרסים בהיקף של 25 מיליון דולרים. לא שמעתי על תחרות סטארטאפים עם פרסים בהיקף כזה. הסיבה: משקיעים סיניים רבים הצטרפו לאחרונה ליוזמה שלנו כששמעו, שמגיעים סטארטאפים מישראל. אני מבטיחה, שכל סטארטאפ, גם אם לא יזכה במקומות הראשונים, יקבל לפחות 200 אלף דולרים עם הזדמנות להיפגש עם גדולי המשקיעים של סין ועם כל החברות הכי גדולות הקיימות בסין.

הבשורה השנייה: אנו מארגנים הקייץ, באוגוסט 2015, פסטיבל סטארטאפים, שהוא אירוע שנתי, שמאורגן בשת"פ עם ממשלת סין. אנו מעוניינים, בפעם הראשונה בפסטיבל הזה, להביא לאירוע סטארטאפים ישראלים. זו לא  תחרות אלא הזדמנות יוצאת מן הכלל לסטארטאפים ישראלים להיחשף לכל הענקים הסינים, החל מעליבאבא וכלה בשאר הגדולים. אני קוראת לסטאטאפים ישראלים הרוצים להשתתתף בפסטיבל להירשם ולהגיע, כי הם ייחשפו גם בפני כל המשקיעים הכי גדולים בסין, שמאוד מעוניינים בטכנולוגיות ישראליות.

ההזדמנויות עבור הישראלים בסין הן כיום ממש עצומות. התחרות, שאנו עושים היום כאן בישראל, היא לאפשרות הזכייה בפרסים הגדולים ביותר שניתנו אי פעם בתחרות של סטארטאפים ובלי לקחת אחזקות. זה ממש פרסי ענק ולכן זה מאתגר את היזמים הישראליים להצליח ואני בטוחה, שהם יצליחו".

קסואליננג קאו, (XXueling Caoueling Cao), (בתמונה משמאל), מנהלת שלוחת ישראל, שנג'ינג: "אני עם ניסיון של שנתיים כאן בישראל. הגעתי לכאן בלי כל רקע וידע על ישראל. למדתי המון מהחברים הישראלים, שהכרתי כאן, ולמדתי איך עושים עסקים בישראל.

בשנה החולפת הבאתי כ-200 מנהלים ומשקיעים סיניים לביקור בישראל, כדי שיכירו את ישראל וזה מה שקידם מאוד את היוזמה שלנו.

אני רואה כאן הזדמנויות רבות ולכן אנו נמשיך להביא לכאן משקיעים סיניים, שייפגשו עם סטארטאפים ישראליים. כבר היו לי כמה הצלחות בחיבורים הללו וכעת אנו עוברים לשלב חדש: להוציא סטארטאפים ישראלים מישראל לסין. יש להם שפע של הזדמנויות ואנו נפתח בפניהם את הדלתות המתאימות". 

האן ג'ון, הנספח המסחרי של ממשלת סין בישראל: "אני מאוד נרגש להיות כאן באירוע. השגרירה של סין בישראל שולחת דרכי את ברכת הדרך והצלחה לכל המתמודדים כאן ובמיוחד לאלה שיזכו וייצאו לתחרות בסין. אני מברך על היומה הזו בין שנג'ינג ל-JVP הישראלית.

מנהלים ישראלים רבים כבר הבינו את החשיבות של הגעה לסין ורבים שואלים אותי, כל יום, איך מגיעים ועושים עסקים בסין. בצד הסיני, שואלים אותי אם בטוח לעשות עסקים בישראל, אחרי מה שהם רואים בטלוויזיה. אני מספר להם על הניסיון האישי שלי. הייתי כאן גם במלחמה האחרונה ('צוק איתן') והרגשתי די בטוח בגלל 'כיפת ברזל'. הכלכלה הישראלית המשיכה לפעול למרות המלחמה. זה מה שהם שומעים ממני וזה משכנע.

יש דברים רבים המשותפים בין הסינים לישראליים: המסורת התרבותית רבת השנים, ערכי המשפחה, החשיבות של הלימודים וההשכלה, הדגש על ערכים והצטיינות. בשנה שעברה היקף הסחר בין ישראל לסין עמד על 10.5 מיליארד דולרים. סין היא השותף הגדול ביותר של ישראל באסיה.

ההסכמים, שנחתמו לאחרונה בין המדינות בעידוד שתי הממשלות, נמצאים בשלבי ביצוע. לנו בסין יש את הכסף והמשאבים ולכם בישראל יש את היוזמה והחדשנות. לכן, החיבור בין סין לישראל הוא מתכון בטוח להצלחה".

ח"כ אראל מרגלית,אראל מרגלית (בתמונה משמאל), מייסד קרן JVP: "שנה שעברה הייתה שנת שיא ביחסים בין ישראל לסין, שנה, שבה שתי הממשלות: ממשלת סין וממשלת ישראל הכריזו וחתמו על הסכמי מסחר ופיתוח מדעי וטכנולוגי בין שתי המדינות, עם דגש חזק לעולם ההייטק. כעת, זה הזמן לממש את החזון הזה של שתי הממשלות, ע"י הסקטור הפרטי והיזמים עצמם.

אני מאמין, שבשנה הבאה נראה התפתחות עצומה בחשיבותה של סין בישראל, גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה פוליטית.

סין כיום בונה את 'דרך המשי' המודרנית וזה מגיע מדרך של שיתוף פעולה כלכלי עם סין. זה צריך להיות שת"פ משולב, של סין, ישראל והשכנות הערביות שלנו, כולל הרשות הפלסטינית ומדינות המפרץ הפרסי. לדעתי, סין יכולה להוביל ליוזמות כלכליות ושת"פים באזור בין המדינות ויש כבר פרוייקטים, שיוצאים לדרך או נמצאים בשלבי התנעה עם מדינות שכנות. אני מאוד מאמין, שניתן לקדם פרויקטים גדולים כאן במזרח התיכון, ביחד עם סין". 

תשעת הסטארטאפים, שהציגו בתחרות ועמדו בפני חבר השופטים:

א. FabriXense - מערכת של סנסורים ביומטריים המוטמעים בכל בגד באמצעות סיב זעיר.
ב. PayBox - רשת גבייה ותשלומים חברתיים.
ג. DiaCardio - מערכת תוכנה לאולטרה-סאונד של הלב.
ד. Genoox - מערכת ביג-דאטה לעולם הגנום האנושי.
ה. Engie - מערכת לסיוע לנהג לשלוט ולטפל ברכב שלו. הופך את המכונית למכונית חכמה ומקושרת. 
ו. TinyTap - שוק של מערכות למידה חברתיות לילדים.
ז. SecuriThings - מערכת סייבר ל-IoT. מבצעת אבטחה באופן עצמאי וגם בענן לכל רכיב חכם בבית. 
ח. TrenDemon - מערכת המסיעת להגביר את רמת ההמרה באתרי מסחר אלקטרוני ומובילה את הגולשים למטרה.
ט. Wayerz - מערכת לסיוע לפעולות הכספיות בין הבנקים (בינם לבין עצמם) להעברה ולסליקה מהירה ויעילה של כסף בין הבנקים בכל העולם. 

שלושת הזוכים, שנבחרו ע"י חברת השופטים וייצאו לתחרות העולמית בסין:
1. Wayerz.
2. DiaCardio.
3. SecuriThings.
 
בתמונה: שלושת המיזמים הזוכים עם השופטים, המארגנים והנספח המסחרי של סין. 
הזוכים בתחרות בישראל



 
 
Bookmark and Share