Telecom News - איך מחסלים את "הפילים הלבנים" בלי להרוג אותם ועוברים לעולם וירטואלי?

איך מחסלים את "הפילים הלבנים" בלי להרוג אותם ועוברים לעולם וירטואלי?

דף הבית >> חדשות לארגונים ולעסקים >> איך מחסלים את "הפילים הלבנים" בלי להרוג אותם ועוברים לעולם וירטואלי?
איך מחסלים את "הפילים הלבנים" בלי להרוג אותם ועוברים לעולם וירטואלי?
מאת: אבי וייס, 22.1.15, 07:50מנהלי VMware ישראל
 
מעל ל-20 ארגונים בישראל עברו כבר ל-SDDC (דאטה-סנטר וירטואלי). איך התרחש המהפך הזה ולאן השוק הישראלי על כל רבדיו הולך בשנים הקרובות, גם בתחום ספקי התקשורת.
 
"העידן של פרויקטים מרובי שנים- נגמר", מתארים נתי אמסטרדם, מנהל פעילות VMware IL ואופיר זמיר, מנהל טכני אזורי בכיר לאגן הים התיכון, VMware. "אנו למעשה מציעים לארגונים לפתוח 'כביש 6' בתוך הארגון. לעקוף את כל הפקקים והצרות בכבישים הישנים ולנסוע בכביש מהיר ומאובטח".
 
קיימתי ראיון בלעדי משותף עם נתי אמסטרדם (בתמונה משמאל) ואופיר זמיר (בתמונה מימין), כדי לשמוע מה מעניין את הלקוחות הישראליים כיום, כיצד השוק הישראלי יקבל את הרכישה של VMware ע"י דל ולאן השוק הישראלי הולך.
 
שאלה: מה המסר שלכם לשוק הישראלי?
תשובה: "המסר שלנו מאוד ברור: VMware נמצאת במהלך, שאנו קוראים לו 'הגל-השני'. הגל הראשון של מעבר לווירטואליזציה נגמר ואנו כעת בתחילת הנסיקה של הגל השני, של עולמות המחשוב והענן הווירטואליים בכל מקום. בדרך ל-100% וירטואליזציה
 
המעבר הזה מושפע ממהלכים רבים, שמתרחשים בו זמנית, החל מהתפתחות ה-Big-Data וכלה בניידות וריבוי עננים, מה שמוביל לענן היברידי.
 
בהתפתחות המהירה הקיימת בשוק רוצות גם חברות ותיקות ומסורתיות להתנהג כמו סטארטאפים. דהיינו: הן רוצות לצאת כמה שיותר מהר לשוק עם פתרונות המותאמים לצרכים של לקוחות הקצה שלהן.
 
אולם, בדרך 'להמציא את עצמן מחדש', החברות מגלות, שהתוכנות שלהן רצות על כמה עננים במקביל, וגם מקומית, או בענן פרטי שלהן. זה אחד הנושאים הכי משמעותיים וקשים לפתרון בשוק הישראלי.
 
מה שאנו מספקים לבעיה הזו: טכנולוגיה היודעת לקשר את העולמות הישנים לרבות את העננים הפרטיים, עם העולמות החדשים. כך, ניתן להפיץ ולנהל אפליקציות בצורה היברידית תוך דגש מרבי על תחום אבטחת המידע ופרטיות המידע, תוך יצירת אחדות ניהולית.
 
ממה שאנו רואים בשוק הישראלי, זה שוק, שאימץ את הרעיונות של הווירטואליזציה של VMware בתפיסה הייחודית שלנו, שלא הכירו אותה קודם בשוק. אנו מספקים את אחד הטריגרים החשובים ביותר, שמאפשרים לעסקים ולארגונים לעבור לעולם הדיגיטלי.
 
ממה שאנו רואים, כמעט בכל החברות יש חגורות אבטחה, רצועות על רצועות של ציוד אבטחה, שהארגונים שמו ושמים ב-Data Centers שלהם. הם ריכזו לעיתים עשרות מערכות אבטחה במרכז הרשת. אולם, הם מגלים, שלמעשה, הם חשופים בלי כל אבטחה. הגישה שלנו שונה לגמרי. אנו טוענים, שהכול, כולל האבטחה, חייב להיות מבוזר ווירטואלי.
 
גם עולם הפיתוח עובר מהפכה מהירה והוא משתנה ממערכות מונוליטיות למערכות דינמיות, שיש צורך להגן עליהן בצורה דינמית ובעננים מרובים.
 
עולם האבטחה לא הצליח לספק לארגונים פתרון של אבטחה קצה לקצה. הפריצות הרבות, שהיו וישנן, הן בעיקר במערכות שלא בענן, עם אוסף מדהים של כלי הגנה, שבכלל לא עזרו ולא מילאו כל תפקיד.
 
אנו מדברים עם מנהלים רבים וכולם מדברים על השלב הבא. הסיבה מאוד פשוטה: 90% עד 95% מהמערכות בעסקים ובארגונים בישראל הן וירטואליות ברמת המחשוב. לכן, הם מחפשים את פתרונות הרשת והענן, פתרונות של וירטואליזציה ל-Storage, ל-Network ול-Security".
 
שאלה: האם יש לקוחות ישראליים, שאמצו את רעיון ה-SDDC (ר"ת: Software Defined Data Center) שלכם?
תשובה: "בהחלט. זה אחד הכיוונים החזקים ביותר הקיימים היום בשוק הישראלי. לקוחות מתעניינים, לומדים, מתנסים ומיישמים SDDC. יש לנו כבר מעל ל-20 לקוחות, שסיימו ליישם SDDC. המעבר ל-SDDC הוא מהלך מאוד מהיר.
 
ממה שאנו מתרשמים, כמעט כל הלקוחות שלנו בישראל הכניסו את ה-SDDC לתכניות העבודה שלהם. כמעט כולם מבינים את היתרונות במעבר לעולם הווירטואלי באופן מלא.
 
במקביל, הלקוחות שלנו מבינים את היתרונות הקיימים בשילוב בין ענן מקומי לענן ציבורי, דהיינו: ענן היברידי. יש עדיין לקוחות גדולים הפוחדים מאיבוד השליטה על המידע היוצא לעננים ציבוריים. אולם, הפתרונות שלנו נועדו לסלק את החשש הזה.
 
ממה שאנו מתרשמים, הנושא של ענן היברידי מאוד קורץ ללקוחות שלנו, כי זה מאפשר להם ליישם במהירות את החדשנות, שהם מחפשים, וזה מספק יתרונות לא רק ללקוחות הקצה שלהם, אלא בעיקר למשתמשים הפנימיים.
 
המערכת, שאנו מציעים ללקוחות שלנו, מאפשרת לכל אחד בארגון לתמרן בקלות ובשקיפות בין הענן הפרטי לענן הציבורי, בהתאם לעומסים ולצרכים, בלי להוריד את רמת האבטחה, בגלל היציאה מהמערכות הפנימיות החוצה לענן הציבורי. אנו מספקים SLA לכל המערכות העסקיות והארגוניות, בין אם הן פנימיות ובין אם הן בענן ההיברידי".  
 
שאלה: איך אתם עומדים בתחרות בשוק הישראלי בתחום שירותי הענן?
תשובה: "אנו מצליחים בכל פלח שוק, גם בפלחי השוק, שהיו מאוד חשדנים לגבי היציאה לענן היברידי. למשל, יש לנו לקוח פיננסי גדול ולקוח גדול בתעשייה מסורתית, שהחליטו להתנסות בענן היברידי וזה הצליח.
 
אחד היתרונות, שאנו מראים לארגונים גדולים, הוא התחום של DR (ר"ת: Disaster Recovery) כשירות. התחום של ה-DR, שמאוד נדרש בגלל שאנו ישראלים, הוא פתרון מאוד יקר, מסורבל וכבד, אם משתמשים בפתרונות הישנים. פתרון ה-DR כשירות נמכר יפה בישראל.
 
ה-DR מצליח לא רק בחברות גדולות. גם סטארטאפים מגלים, שהם צריכיםDR  לפיתוחים ולמידע שלהם. סביבות הפיתוח הן מאוד רגישות לנפילות ולפרצות ולכן יש לנו הצלחות יפות בתחום ה-DR דווקא בחברות הצעירות. החברות המסורתיות הולכות לכיוון הזה יותר בזהירות ובאיטיות. כך, שיש לנו עוד הרבה עבודה בתחום הזה.
 
מנהלים, שמחליטים להיכנס לפרויקט ,DR מגלים די מהר, שזה נושא מאוד מורכב ויש בו רמות סיכונים ורמות התאוששות הדורשות החלטות והשקעות רבות. אצלנו הם מקבלים זאת בחבילה אחת בענן עם תפעול אוטומטי ושקוף למשתמשים, עם התקנה בזמן אפסי. זה מספק DR לכל דבר, לרבות כל השירותים הווירטואליים הרצים על מכונות וירטואליות. זה פתרון מאוד אלגנטי ואטרקטיבי".
 
שאלה: למה אין ענן של VMware בישראל?
תשובה: "אנו מספקים כלים לספקי הענן בישראל, כי אנו עובדים דרך רשת ההפצה והשותפים שלנו. עד כמה שידוע לנו, כל ספקי הענן בישראל משתמשים בכלים שלנו דוגמת vCloud Air  בגרסה עבור שותפים וספקי שירות.
 
יש בעולם מעל ל-4 אלף ספקי שירות כולל בישראל, שמריצים את הענן שלהם מעל למערכות של VMware. זה תחום, שנמצא כל הזמן בצמיחה מהירה.
 
בנוסף, חלק גדול של הארגונים והחברות הגדולות בישראל מחוברים ללקוחות שלהם הנמצאים בעיקר בארה"ב, או באירופה, או באסיה, ושם יש Data Centers של VMware. כך, שהם יכולים לקבל שירות מאותם מרכזי מחשוב שלנו, או של ספקי הענן העובדים בשת"פ עמנו.
 
אחד השירותים הפופולריים ביותר אצל הלקוחות שלנו בישראל הוא שירות Data Center Extension, שבו הלקוחות מקבלים את תשתיות הענן כשירות. זו אותה תפיסה העומדת מאחורי הרעיון של המעבר ל-SDDC. השוק הישראלי מגלה מאוד עניין בהתפתחויות הללו".  
 
שאלה: מה עוד מאפיין את השוק הישראלי?
תשובה: "תחום ה-DevOps החל להמריא בישראל. אנו רואים זאת כמעט בכל מקום. אנו מציעים למפתחים סביבת ענן המתאימה לסוג הפרויקטים המפותחים בגישת ה-DevOps. למעשה, הפתרונות הללו הופכים את יחידות ה-IT לספקיות שירותים ולמרכזי רווח.
 
ממה ששוחחנו עם לקוחות גדולים, הם מאוד מעוניינים לשפר את סביבת העבודה של המפתחים. הפתרונות שלנו מאפשרים לקחת פעילות של איש פיתוח, שלוקחת לו ימים, ולהפוך זאת לפעילות, שלוקחת כמה דקות. זו קפיצת מדרגה מאוד משמעותית. כך, אנו חוסכים לארגונים המון כסף גם ב-OPEX, בהוצאות התפעול שלהם, לא רק חסכון בתשתיות.
 
חברות בישראל רוצות להיות בקו הקדמי המנצח, ולכן הן מעוניינות בפתרונות המאפשרים את הזריזות הזו. ישראל היא Startup Nation בה כמעט הכל זה פיתוח תוכנה. לכן, ה-DevOps ממריא ונוסק והפתרונות שלנו נקלטים בעולם פיתוחי התוכנה בישראל.
 
פרויקטים של DevOps מחייבים אוטומציה רבה ורמת אבטחה הכי קשיחה. לכן, אנו אומרים לארגונים: קחו את פתרון ה-NSX ותקבלו אבטחה ברמה הגבוהה ביותר בכל ענן ועל כל פלטפורמה, מקצה לקצה. ה-NSX מאוד מתאים לסביבה של פיתוחי תוכנה מהירים.
 
במהלך זה, ארגונים נפטרים מההתעסקות עם אין סוף של מערכות ישנות. למעשה, אנו מספקים לחברות את החמצן הדרוש להן כדי להתפתח בתוך הארגון ולא להיות כבולות לתשתיות ישנות. זאת, בלי לזרוק את התשתיות הישנות.
 
כל השווקים, כולל בנקאות, פיננסים, בריאות, ביטחון וכיו"ב, מרגישים את השינויים הללו ואנו כבר מרגישים, שהם מתחילים לזוז יותר מהר. זו לא סיסמה שיווקית. זה קורה הלכה למעשה בישראל.
 
השילוב שלנו עם דל יוביל אותנו לספק פתרונות משולבים לכל רמות השוק, גם לשווקים שלא היינו חזקים בהם דוגמת ה-SMB. בחודשים הקרובים נעבור לקוח לקוח ברחבי ישראל, כדי להביא את הבשורות החדשות שלנו ולהציג את היכולות שלנו, תוך מענה לצרכים הדינמיים של הלקוחות.
 
ארגונים רבים מרגישים היטב את נושא האסימטריות. ספקים מסורתיים תקועים במערכות ישנות ואיטיות והם מאותגרים ע"י שחקנים עם משאבים אין סופיים, כי כל המשאבים בענן, מתחרים, שאין להם כל מעצורים ושרצים קדימה. אנו באים לארגונים הללו ומציעים להם לצאת מהקיפאון ולהגיע מאוד מהר לעידן של החדשנות והזרימה החופשית של רעיונות ופתרונות חדשים".
 
שאלה: מה הדגשים שלכם לשנה הקרובה בשוק הישראלי?
תשובה: "יש לנו מספר כיוונים, שנתמקד בהם בשנה הקרובה:
 
א. טיפול באזור האחסון (Storage). האחסון הופך למערכת וירטואלית מבוססת תוכנה. זה חלק מה-SDDC. העברת האחסון המסורתי, האיטי והיקר למערכות וירטואליות הוא אתגר, שאנו מציגים לשוק.
 
כמו כל מכונה, גם ה-Storage יעבור להיות וירטואלי בדיוק כמו מערכות המחשוב, האבטחה, התקשורת והרשת. אבטחת המידע תהיה מכונה וירטואלית על ה-Storage.
 
כל לקוח אחסון, שעובר לעולם הווירטואלי, אנו מראים לו, שהוא יכול לקבל עוד נפחי אחסון בלי להוסיף אגורה אחת בהשקעות על חומרה נוספת. עד היום, כל תוספת של מערכי אחסון בגלל התפוצצות המידע גררה מיד רכישת מערכות חומרה כבדות ויקרות. זה היה מעגל אין סופי של רכישות חומרה. אנו מחסלים את כל 'הפילים הלבנים' של חומרה, שעסקים וארגונים קנו כל הזמן והיו צריכים לספק לזה עוד ועוד שטח רצפה, מיזוג, מערכות חשמל, אבטחה, תחזוקה ומה לא. זה נגמר. 
 
ב. קידום של פתרון ה-SDDC. אנו מקווים, שבשנים הקרובות כל השוק הישראלי יתקדם לכיוון של SDDC, לאחר שיבין את היתרונות של המעבר הזה. זו תהיה ההתפתחות הכי דרמטית וחשובה מבחינת הלקוחות שלנו בשוק הישראלי.
 
ג. קידום נושא ה-NFV (ר"ת: Network Functions Virtualization). זה אחד התחומים המרתקים ביותר בעולם התקשורת וספקי התקשורת. אנו לא מספיק מוכרים בעולם ספקי התקשורת, אבל יש ל-VMware כבר כמה לקוחות מאוד גדולים בעולם, למשל טלפוניקה.
 
מה שקרה בעולם הטלקום, שספקי תקשורת ותיקים החלו להיתקל בשחקנים זריזים, שיודעים לחסוך בעלויות בגלל השימוש במשאבי ענן. הפתרון שלנו הוא לספק להם פתרונות וירטואליים בתקני ה-NFV. זה מאפשר לספקי התקשורת להציע ללקוחות הקצה שירותים חדשים באפס זמן, לשלוט טוב יותר במכשירי הקצה שבידי הלקוחות ולהתאים את עצמם ללקוחות הקצה שלהם.
 
בדיוק כמו שקרה בעולם ה-IT ב-15 השנים האחרונות, קורה כעת בעולם הטלקום. השימוש בתוכנה ובפתרונות וירטואליים מאפשר להיות זריז וזמין במהירות הגישה ללקוחות, בלי להיות כבול לחומרות ישנות.
 
הכניסה שלנו לתחום היא מאוד חדשנית וייחודית. יש לנו כבר שותפים עסקיים המוכנים לקדם את הפתרונות הללו בשוק. זה מאפשר להציע פתרונות של VMware בשוק, שהוא די חדש עבורנו. זה פוטנציאל עצום ואתגר לבצע וירטואליזציה לדברים, שלא נגעו בהם עשרות שנים.
 
כך, ספקי התקשורת יכולים לפתח ולהציע שירותים ולהפיץ שירותים לכל לקוח קצה עם התאמה אישית. הכל מבוסס תוכנה. אנו מציעים מודל עסקי חדש, שיכול לאפשר לכל ספק תקשורת לרכוש את הפתרונות שלנו כשירות בלי שום השקעות בתשתיות".
 
שאלה: מה החלום המקצועי שלכם?
תשובה: "אנו מקווים ומאמינים, שנוכל להעביר את הלקוחות שלנו במסע לווירטואליזציה מלאה. הצלחנו יפה ב-10 השנים שחלפו לשכנע את השוק בחשיבות הווירטואליזציה של מערכות המחשוב. כעת אנו בגל השני, שהכול יהיה וירטואלי. זה יספק ללקוחות את הגמישות, היעילות והתחרויות, בלי תלות בחומרה ובלי צורך לזרוק את השקעות העבר.
 
אנו מעוניינים להיות השחקן המוביל, שמנהל סביבות ענן מרובות, תחת מעטפת ניהול אחת. אנו חושבים, שאנו יכולים לסייע ללקוחות לנהל את כל סביבות הענן שלהם ולעבור לענן היברידי. זה חלק מהגישה של הפיכתנו להיות שותפים טובים של ה-CIO בארגונים.
 
במקביל, אנו רואים בכניסה לשוק הטלקום אתגר מאוד גדול עבורנו. הפתרונות שלנו מאפשרים לכל ספק תקשורת לבחור מהן האפליקציות והשירותים, שהוא מספק ללקוחות הקצה שלו על הרשת שלו, בלי להתעסק בתשתיות. ספק התקשורת צריך להפסיק להתעניין מהן התשתיות ואיך מתחזקים אותן ולספק מה שחשוב ללקוחות שלו ולהצלחה העסקית שלו. זו מהפכה המתרחשת כעת בכל העולמות, גם בעולם של ספקי התקשורת. אנו נלהבים להיות שותפים למהלך הזה ומקווים להוביל אותו".
 
נתי אמסטרדם
אופיר זמיר
הצוות הבכיר, VMware ישראל: נתי אמסטרדם (בתמונה מימין) ואופיר זמיר (בתמונה משמאל)



 
 
Bookmark and Share