Telecom News - פריחה מהירה ומדהימה של תחום היזמות החברתית - טכנולוגית בישראל

פריחה מהירה ומדהימה של תחום היזמות החברתית - טכנולוגית בישראל

דף הבית >> חדשות סטארטאפים >> פריחה מהירה ומדהימה של תחום היזמות החברתית - טכנולוגית בישראל
בשנה האחרונה תחום המיזמים בעלי אוריינטציה חברתית החל לפרוח: מאות מיזמים, מאות מנטורים ויותר מ-10 אקסלרטורים וקרנות הון סיכון חדשות המתמחות בהשקעות בתחום ה-Social-Tech. חשיפת מיזמים ופעילויות חדשות, שנולדו ממש בחודשים האחרונים בתחום זה.
מאת: אבי וייס , 4.2.16, 12:09רוני פיבלוביץ

במפגש Impact Market בהשתתפות של מעל למאה יזמים, משקיעים ומנטורים, שנערך ביום 3.2.16 במתחם היזמות 2BCommunity בתל-אביב, נחשפה ההתפתחות המהירה והמדהימה של תחום היזמות החברתית בישראל.

נציג כאן את העדכונים הטריים ביותר של התחום: קרנות הון סיכון חדשות המתמחות בהשקעות בעולם היזמות החברתית, אקסלרטורים ו-Hubs חדשים וכמובן מיזמים חדשים, שנולדו כדי לפתור בעיות חברתיות בלי לוותר על ה-ROI העסקי. 

רוני פיבלוביץ, (בתמונה), מייסדת שותפה Impact Investing Israel ומייסדת הפורום "אימפקט מרקט": "זה המפגש השני שלנו. המפגש הראשון היה עבורי פיילוט לבחון אם יש מקום לפורום כזה ולאור ההצלחה החלטנו להוסיף עוד שותפים לרעיון ולמימוש המפגשים הללו: בין יזמים, משקיעים, חממות, אקסלרטורים ומנטורים. כעת אנו פועלים בשת"פ מלא עם TechForGood Rally, "התכנית החברתית" של עמותת בוגרי 8200 ו-Presentense Israel

המטרה שלנו היא לקדם את השקעות ה-Impact, השקעות, שיש להן השפעה חברתית חשובה. אנו עוזרים לשחקנים בשוק לבצע את הצעדים הראשונים שלהם בשוק החדש הזה (עבורם). זה כולל את כל השחקנים, החל מיזמים דרך משקיעים וכלה במנטורים ויועצים.

המטרה של המפגשים: לחבר בין כולם וליצור נטוורקינג פורה, שיוביל את כולנו לפסגות חדשות. יש לנו כבר פורום של משקיעים, אנו בונים Data Base המנסה למפות את כל המידע הקיים בתחום הזה בישראל, עוסקים בהנגשת כלים מקצועיים ובעיקר כלי מדידה ודיו-דיליג'נס לכל השחקנים בשוק.

במיוחד היום ובשנה האחרונה, התחום הזה משך אליו הרבה אנשים, שעושים דברים נהדרים. אנו חושפים הזדמנויות עסקיות ומאפשרים לכולם להיעזר, לתרום ולהתפתח. הקשר הישיר בין האנשים זה סוד ההתפתחות העצומה של התחום הזה בישראל". 

עומרי בורל (בתמונה משמאל), מנהלת שועומרי בורלתפה, The Rally: "אנו מובילים מאיץ סטארטאפים (אקסלרטור), שכולל 4 חודשים של האצה, עבור מיזמים טכנולוגיים העונים לקריטריונים שקבענו ופותרים סוגיות חברתיות. 

אנו עובדים עם תאגידים גדולים מהארץ ומהעולם כדי לתמוך ביזמים הנמצאים אצלנו. התאגידים הללו מטפלים באופן צמוד בכל אחד עפ"י המיזם הנוגע לתחומים, שבו הוא עוסק והתאגיד מנגיש את המעבדות שלו ואת הידע שלו למיזם, כדי שיוכל לפתח את הפתרון הטכנולוגי לבעיות המעסיקות גם את התאגיד, שמעורב במיזם.

אנו כעת מסיימים את המחזור השני ולקראת סוף אפריל 2016 נפתח את המחזור השלישי ובקרוב נכריז על ההרשמה למחזור הבא ותנאי הקבלה לאקסלרטור". 

שחר בוצר, (בתמונה), מנכ"ל שחר בוצר2Bcommunity: "אנו חלק מהקבוצה של יואל חשיןמייסד משותף ויו"ר 2B Angels ו-2B-Community. אנו מבצעים השקעות במיזמים עסקיים, שיש להם מחויבות חברתית עמוקה, לצד המחויבות העסקית שלהם.

אנו דורשים מהיזמים, כחלק מתנאי ההשקעה, שלפחות 10% מהרווחים שלהם יוקצו למטרות חברתיות הנוגעות לליבת העיסוק והיוזמה שלהם. השקעה ראשונה שלנו בוצעה לפני כשבוע במיזם בשם Co.Co, מיזם שמתחיל להמריא בתחום האופנה הקהילתית.

כל יזם, שמוכן לעמוד בקוד האתי המאוד ברור שלנו, מוזמן לפנות אלינו. אנו ממשיכים לבחון מיזמים חדשים ממש בימים אלה לקראת ההשקעות הבאות שלנו". 

דני רווה, מנהל קהילות, Impact Investing Israel: "אנו עוסקים בהנגשת יזמים בתחום הפעילות החברתית, כאן בישראל ולשווקים הגלובליים. אנו משיקים בקרב פרויקט מאוד גדול עם דני ענבר ועוד שותפים, שיכלול מפה אינטראקטיבית הנגישה לכולם, שבה כל יזם, מנטור ומשקיע, יוכל לראות מי פועל והיכן בתחום זה. המידע יהיה נגיש לכולם ויסייע לקהילה ליצור קשרים ישירים זה עם זה. 

אני מזמין כל מי שמתאים להגדרה של יזמות חברתית להצטרף למפה, שתהיה בממשק מאוד ידידותי וההרשמה היא חינמית לחלוטין". 


יערה כהן, (ביערה כהןתמונה), מנהלת תכניות וקהילת בוגרים, Presentense: "אנו ארגון המקדם יוזמות בפריפריות החברתיות בפריסה גיאוגרפית על פני כל הארץ. זה כולל אקסלרטורים, סדנאות ופרויקטים המתבצעים לאוכלוסיות בכל פינה בישראל.

כיום יש לנו 11 אקסלרטורים בכל רחבי הארץ המגיעים לכל סוגי האוכלוסיות. אנו פותחים ממש כעת אקסלרטור חדש בלוד ופתחנו לאחרונה אקסלרטור ביישוב חורה בנגב לאוכלוסייה הבדואית. יש לנו תכניות התרחבות למקומות נוספים. 

אנו פותחים בקרוב תכנית חדשה, שנועדה ליזמים, שהם בוגרי האקסלרטורים שלנו, תכנית, שנקראת Lip. בנוסף, אנו פותחים תכנית ביחד עם Impact Investing ללוות 4 מיזמים המתאימים להשקעה עבור Impact". 

אוריה לין, מייסד משותף ומנהל התכניות של "התכנית החברתית" של עמותת בוגרי 8200: "אנו אקסלרטור ראשון בישראל, שנולד למטרות חברתיות. אנו רותמים את ההון האנושי של עמותת בוגרי 8200 לטובת היזמים, שיש להם מיזמים בתחום החברתי.

אנו נותנים ליזמים מעטפת, שהיא כולה ללא עלות, שכוללת הכל: מקום לפתח, 4.5 חדשים של הכשרה, מערך מנטורים, רשת של שירותים מגוונים בכל תחום שיזם צריך, חיבור וקשרים לבוגרי 8200 ועזרה להגיע למשקיעים ולשת"פים בארץ ובעולם.

אנו מסיימים ממש בקרוב מחזור שני עם 10 מיזמים והמחזור השלישי ייפתח ביוני 2016. אנו קוראים ליזמים שמתאימים לתכנית להגיע אלינו ולהירשם". 

ססיל בליליוס, (בתמונה), מייסדססיל בליליוסת משותפת ומנהלת Impact First Investmentst (קרן הון סיכון מקבוצת Pitango): "אנו משקיעים בחברות, שיש להן יכולת תרומה חברתית מדידה. יש לנו בקרב החברות, שכבר השקענו (5 חברות), מיזמים, שזכו בפרסים בתחרויות מקומיות ובינלאומיות וזה מחמם את הלב.

אנו שותפים בחממה טכנולוגית חדשה בחיפה, שתעסוק בתחום הרפואי באמצעות מימון של המדען הראשי ואנו מזמינים יזמים להגיש מועמדות לחממה החדשה הזו.

אנו נמצאים כעת בשלבי הקמת Hub חדש ליזמים טכנולוגיים - חברתיים, מתחם, שנבנה יחד עם בנק UBS בהרצליה, שבו יהיו שותפים רבים וחשובים. בקרוב נפתח את ההרשמה למתחם החדש הזה". 

אפרת רומן, מייסדת ומנכ"לית EZbra: "מבחינתי כיזמית, הבחירה בגישת ה-Impact החברתי היא הגישה היחידה המתאימה ליזמים. כיום אני מנהלת סטארטאפ שני ואני, מנסיוני, לא מאמינה, שיזם יכול לעבור את 'רכבת ההרים' של המסע ,שנקרא יזמות, בלי שיהיה לזה ערך חברתי ותרומה חברתית.

המיזם הראשון שלי - CureDiva בא לפתור בעיות של נשים החולות בסרטן שד. זה בא מהניסיון האישי הכואב שלי. הסטארטאפ החדש שלי עוסק בתחום המוצרים הרפואיים לנשים חולות סרטן שד".

יניב אסס, מייסד ומנהל תכניות SocialTechLab: "יזמתי עם כמה שותפים הקמת מאיץ (אקסלרטור) חדש בחיפה. הרעיון עלה ממה שראיתי בבוסטון והבאתי את זה לארץ. אנו מקימים מאיץ חברתי-טכנולוגי ראשון בחיפה.

זה מאיץ עם תכנית שנתית, שנועד למיזמים בשלבים ראשונים של חיי המיזם, ממש מיזמים בשלבים התחלתיים שלהם, עם מטרה להשיק מוצרים בסיום השנה. יש לנו שותפויות חזקות ואנו מתחילים לחפש מיזמים טכנולוגיים המתאימים לנו, שמפתחים בכמה כיוונים: לגיל השלישי, מכשור רפואי, חינוך והשכלה, ביטחון אישי, סביבה ועוד. אנו לא לוקחים אקוויטי מהיזמים ואנו מלווים אותם עם צוות מנטורים לכל הדרך". 

ד"ר דן מרום, מייסד משותף Irrational Innovation: "אנו משיקים קרן הון סיכון חדשה, שתתמקד בטק-אימפקט בדגש על מדינות מתפתחות. אנו 4 יזמים כולל פרופ' דן אריאלי וירדנה אסא-מאור, כשבקרוב נשיק מיקרו-פנדינג, שתשקיע בחברות בשלב מוקדם בחיי המיזם ובהמשך נשיק קרן להשקעות בהיקף יותר גדול בסבבים יותר מאוחרים של חיי המיזם.

אנו מחפשים את היזמים הבאים, שישפיעו על העולם ויהיה להם אפקט חברתי כלל עולמי". 

מיקה אזגורי, מייסדת משותפת, TaskMe: "אנו מיזם המחבר בין אנשים, שיש להם זמן ורצון לעבור עבור אחרים לבין אנשים, שזקוקים לעזרה בבית מכל סוג. אנו מייצרים יוזמה קהילתית חדשה. אנו כעת מחפשים מפתחים טכנולוגיים כדי לפתח אפליקציה למיזם שלנו. אנו בפיילוט ונמצאים באקסלרטור TechForGood". 

אבי מנור, מייסד ומנכ"ל CureFacts: "אנו מיזם לפתירת בעיית עודף המידע הרפואי הקיים באינטרנט. אנו עוזרים לסנן מה נכון ומה עוזר וננגיש זאת לציבור הרחב. אנו מחפשים יועצים למועצת המנהלים שלנו, כאלה המכירים את השוק הרפואי בארה"ב. נמצאים באקסלרטור של 8200".

עודד ישראלי, שותף, מנכ"ל ומייסד O'Daddy: "אנו מפתחים אפליקציה, שעוזרת להורים להיות עם יותר זמן איכות עם הילדים שלהם. אנו מחפשים מנטורים ומומחים, שיש להם קשר לרשתות הקשורות בהפצת מוצרים לילדים". 

רם בנדרמן, מייסד משותף ומנכ"ל Mazu: "אנו מיזם הנמצא כעת באקסלרטור של עמותת בוגרי 8200 ואנו מפתחים מוצרי הצלה לילדים, שטובעים בדרום מזרח אסיה. יש בדרום מזרח אסיה תופעה מאוד קשה של טביעות ילדים בכמויות מחרידות. אנו בשלבי פיתוח של 4 מוצרים לתחום הזה ואנו מחפשים שת"פ עם חברות גדולות היכולות לסייע לנו בהנגשת המוצרים לקהלי היעד. אנו גם מחפשים מקום חדש לאחר שנסיים את המחזור באקסלרטור ומחפשים השקעה וכן מומחה לתקנים בתחום ההצלה ומוצרי הצלה ימית". 

שי טנא, מייסד ומנכ"ל EcoBill: "על פי הנתונים, שיש בידנו, 317 מיליארד חשבוניות נייר נשלחות למשקי הבית בעולם בשנה. זה הורס 32 מיליון עצים ויוצר תופעות סביבתיות קשות. אנו מפתחים פתרון, שיקטין את מספר חשבוניות הנייר, אבל לא בגישה המסורתית, שכולם מכירים, גישה של שכנוע, שאינה עובדת במספרים גדולים. אנו מאמינים, שצריך לתת למשקי הבית 'ערכים מוספים' כדי להניע אותם לוותר על חשבונות הנייר. אנו מחפשים את הצלחה העסקית באמצעות שת"פים עם התאגידים הגדולות המפיקים חשבוניות בכמויות בכל העולם ואנו מחפשים מנטורים בתחום הזה". 


מיזם חברתי



 
 
Bookmark and Share