Telecom News - מנכ"לית בזק לא הגיעה לדיון על בזק בוועדת הכלכלה, כי פילבר ייצג אותה...

מנכ"לית בזק לא הגיעה לדיון על בזק בוועדת הכלכלה, כי פילבר ייצג אותה...

דף הבית >> חדשות >> חדשות השוק הקווי >> מנכ"לית בזק לא הגיעה לדיון על בזק בוועדת הכלכלה, כי פילבר ייצג אותה...
מנכ"לית בזק לא הגיעה לדיון על בזק בוועדת הכלכלה, כי שלמה פילבר ייצג אותה...
 מאת: אבי וייס, 7.3.16, 22:25סטלה הנדלר
 
דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת, שהתקיים ב-7.3.16, הובל ע"י לוביסט בדמות 4 חברי כנסת, שחתמו על 4 מכתבים נגד בזק בנוסח זהה עם אותן שגיאות כתיב, וע"י מנכ"ל משרד התקשורת, שייצג את בזק. כל אחד מהמשתתפים ייצג חברת תקשורת אחרת. סטלה הנדלר (מנכ"לית בזק), שלא הופיעה לדיון, קיימה את הכלל: "במושב לצים אל תשב". עדכון מוזר בסוף הכתבה.
 
ביום 7.3.16 התקיים אחד הדיונים ההזויים ביותר בתולדות ועדת הכלכלה של הכנסת: דיון בנושא "פעילות בזק לסיכול רפורמת השוק הסיטונאי הטעיית לקוחות" (השגיאה במקור). פרוטוקול הדיון כפי שסיכם אותו ח"כ איתן כבל (יו"ר ועדת הכלכלה) מצוי כאן, למתעניינים.
 
את הדיון הזה בוועדת הכלכלה יזמו 4 חברי הכנסת הבאים:
  • אוסאמה סעדי – הרשימה המשותפת.
  • מיקי לוי – יש עתיד.
  • נורית קורן – ליכוד.
  • זוהיר בהלול – המחנה הציוני.
 
כל 4 חברי הכנסת שלחו בדיוק אותו מכתב, באותו נוסח ועם אותן שגיאות כתיב (כמו בכותרת לנושא הדיון, שהבאתי לעיל, שחסרה בה האות ו'), מכתב, שנשלח לאותה כתובת: ליו"ר הכנסת, בבקשה לקיים דיון דחוף בנושא. כך, הדיון הזה התגלגל לוועדת הכלכלה של הכנסת.
 
למטה נמצא צילום של אחד המכתבים, כל האחרים זהים לחלוטין (ניתן להוריד את המכתבים המקוריים מכאן, תחת תאריך 7.3.16).
 
4 המכתבים הזהים לחלוטין יצאו מתחת ידי חברי הכנסת באותו יום בדיוק: 3.1.16. זאת, למרות שחלק מחברי הכנסת הללו כלל לא חברים בוועדת הכלכלה ולחברי הכנסת הללו אין (לכאורה) שום דבר משותף, לא פוליטי ולא אחר, שיוביל אותם לחתום באותו יום בדיוק, על אותו מכתב בדיוק, עם אותן שגיאות כתיב ועם אותן שטויות. פשוט מדהים התזמון המשוכפל הזה.
 
למה 4 חברי כנסת, שאין ביניהם שום קשר (לכאורה), חותמים באותו יום על אותו מכתב, התוקף בחריפות את בזק? התשובה די ברורה: אותו לוביסט החתים את כל ה-4, באותו יום, על המכתב, שהוא הכין. את מי ייצג הלוביסט הזה?
 
לפי הניסוח של המכתב יש 2 אפשרויות: סלקום או פרטנר. אני מהמר על סלקום. כלומר: 4 חברי הכנסת שלחו מכתב זהה, שאין לו שום בסיס, לא ידיים ולא רגליים, כי הם החליטו לייצג את אחד המתחרים בבזק. כמה פשוט ומדהים.
 
בתחילת הדיון, יו"ר ועדת הכלכלה איתן כבל שפך את זעמו על כך, שסטלה הנדלר (בתמונה למעלה), מנכ"לית בזק, לא טרחה להגיע לישיבה ושלחה לישיבה את הסמנכ"לית של בזק לענייני רגולציה. איתן כבל הזהיר גם את סטלה הנדלר (ציטוט): "זו הפעם האחרונה שזה קורה". פשוט רעיון גאוני להזהיר את מנכ"לית בזק.
 
אגב, למה ח"כ איתן כבל לא הטיל עוד קנס ענק על בזק? היעדרות מישיבה של מנכ"לית, זה נושא שקל לראות אותו ולהוכיח אותו (כולם ראו שהיא לא באה וזה גם הוסרט ותועד). כך, שלא צריך לפברק, לשקר, לזייף ולתחמן כאן עבירה וקנס, כמו שמשרד התקשורת נוהג לעשות כל הזמן, בהתייחס לקנסות המוטלים על בזק.
 
יש רק טעות אחת לח"כ איתן כבל. "המנהל הבכיר ביותשלמה פילברר של האינטרסים של בזק בישראל" (זו דרגה חשובה הנמצאת מעל למנכ"לית), היה בדיון ואף דיבר לא מעט. קוראים לו שלמה פילבר (בתמונה משמאל, אם במקרה ח"כ איתן כבל לא מצליח לזהות את השם הזה).
 
סטלה הנדל עשתה בחכמה שלא באה לדיון, שנועד ל"קרקס ולשפד את בזק", כדרישת 4 חברי הכנסת, שהפכו ל"חפרפרות" של מתחרה בבזק, ובכך היא יישמה את הפסוק בתהילים א' א: אַשְׁרֵי הָאִישׁ אֲשֶׁר לֹא הָלַךְ בַּעֲצַת רְשָׁעִים וּבְדֶרֶךְ חַטָּאִים לֹא עָמָד וּבְמוֹשַׁב לֵצִים לֹא יָשָׁב.
 
הבעיה בכל הדיון ההזוי, שאיש מחברי הכנסת בכלל לא שם לב ל"פליקלק" של שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת. אך לפני כ-3 חודשים, שלמה פילבר בעצמו ובכבודו כתב ואמר, שהוא הטיל את "העיצום הכספי [קנס] הגבוה ביותר, שהטיל רגולטור על גוף מפוקח". זה נאמר על ידו בהקשר של הקנס הגבוה, שהטיל על בזק, כי היא מחבלת בעקביות ובשיטתיות ביישום "השוק הסיטונאי" בישראל.

במסמך המרכזי של שלמה פילבר יש נספח של כל הקנסות הגבוהים ביותר, שהוטלו ע"י רגולטורים בישראל, כדי להמחיש בפני הציבור את המשפט, שהוא כתב: "העיצום הכספי הנוכחי הוא הגבוה ביותר, שהוטל בשנים האחרונות ע"י מי מהרגולטורים על תאגיד או מונופול כלשהו בישראל" ומצוין בו בגאווה, שבזק קיבלה משלמה פילבר, מאז נכנס לתפקידו, קנסות מצטברים בסך של 17 מיליון ש"ח.
 
אולם, יש בעיה מאוד חמורה בכל המלל, שנשפך מתחת ידו של שלמה פילבר. במסמכים, שהוא הוציא תחת ידו בסוף דצמבר 2015 (ב-1.12.15), ובדיון, שנערך ב"וועדה המייעצת לעיצומים כספיים" ב- 4.11.15, טען שלמה פילבר בע"פ ובכתב וכמה פעמים, שבזק פגעה אנושות בתחרות וברפורמה המכונה בשם "שוק סיטונאי" ו"היא ‏התנהלה ‏באופן ‏הפוגע ‏בתחרות ‏וברפורמה משמעותית ‏וחשובה‏ בשוק ‏התקשורת ‏בישראל".
 
בקושי עבר חודש וחצי מהטחת ההאשמות החמורות הללו על הראש של בזק, שהובילו לקנס הגדול ביותר, שהיה אי פעם בישראל על גוף מפוקח, ולפתע יצא אותו שלמה פילבר, שהזכרנו מהסעיף הקודם, בהכרזה חדשה (עליה חזר ובפירוט רב בדיון בוועדת הכלכלה), שלפיה הרפורמה המכונה "שוק סיטונאי" היא הצלחה פנטסטית ויוצאת מן הכלל: "שנה לאחר שהושקה, רפורמת הפס הרחב ("שוק סיטונאי") מוכיחה את עצמה: למעלה מרבע מיליון לקוחות כבר התניידו בין בזק לחברות אחרות".
 
אז השאלה הנשאלת כאן היא: מתי שלמה פילבר שיקר ומשקר? האם בסוף דצמבר 2015, כשטען שבזק מחבלת ופוגעת ב"שוק הסיטונאי", או בתחילת פברואר 2016 (וגם בדיון ב-7.3.16) כשטען, שמדובר בהצלחה יוצאת מן הכלל, שמוכיחה את עצמה במספר המתניידים ובשת"פ ההדוק והפורה עם בזק?
 
התשובה שלי: הוא שיקר ומשקר בכל ההכרזות גם יחד. את הסתירה בין ההכרזות שלו הוא לא צריך להסביר לי, לחברי הכנסת או לקוראים, אלא לבית המשפט. כי זו אחת הטענות החזקות של בזק, שהוגשה לבית המשפט, בערר על הקנס שהוטל עליה, ע"י אותו אדם המופיע תחת השם: שלמה פילבר.
 
לקוראינו, כבר ניתחתי ובהרחבה את ההכרזות הללו. ההכרזה על הצלחת "השוק הסיטונאי", היא למעשה עוד ספין בשרשרת הספינים של שלמה פילבר על הציבור וחברי הכנסת, שלא מבין בכלל מה קורה כאן. אגב, בדיון שלמה, פילבר הודה שרשתות הסלולר בישראל קורסות, בדיוק מה שאתה זה כותב בעששרות כתבות מזה זמן רב, ופילבר הכחיש זאת נמרצות, עד כה...
 
כעת, שלמה שפילבר פשוט מכין את הרקע ל"מתנות" הבאות, שהוא (על פי מצוות השר הממונה עליו, ביבי נתניהו) יעניק לבזק, בתור "סוכן המכירות העליון שלה", ולכן הוא לפתע מזמר זמירות הפוכות לגמרי, למה שאמר וכתב אך חודשיים קודם לכן.

איך אפשר לתת לבזק הקלות והורדת "ההפרדה המבנית" מעליה, אם היא "פוגעת אנושות בתחרות"? אז פשוט הופכים בבת אחת את כל הטיעונים ומדווחים לציבור ולכנסת, שכעת יש הצלחה יוצאת מן הכלל של הרפורמה, הצלחה הנעשית בשת"פ מלא עם בזק...
 
יתרה מכך. פילבר גם "עובד בעיניים" על כולם כשהוא טוען, שאת "הרווחיות העודפת" של בזק החליט ראש הממשלה לתעל לכיוון השקעה של בזק בתשתיות. כך הוא אמר (ציטוט): "המדיניות של המשרד, על דעת ראש הממשלה היא, שהכסף לא יחולק כמתנות לאזרחים אלא יושקע מחדש בבנייה ושדרוג התשתית הנייחת בישראל".
 
יש בעיה קטנה אחת בסיפור הזה שפילבר מספר. הרווחיות העודפת הזו (במצטבר, כ-15 מיליארד ₪ בעשור האחרון), כבר זרמה לכיסים ולחשבונות הבנק של בעלי המניות של בזק. אני לא מכיר שום פטנט (זה אולי בתחום הקוסמות של הודיני, גדול הקוסמים בהיסטוריה של הקוסמות), שיכול להוציא 15 מיליארד ₪ מהכיס של בעלי המניות של בזק ולהחזיר את הכסף הזה בדמות "השקעה בתשתיות". 
 
אז די ברור, שיש היום לבזק נציג כל כך מוכשר, בדמות שלמה פילבר, שיודע לפתע לחלץ אותה מכל צרה ולהגן עליה מפני "החפרפרות העוינות" (שהתחפשו ל-4 חברי כנסת), חפרפרות, שמייצגות את מתחרותיה של בזק, ואף יודע לנמק יפה בפני חברי הכנסת והציבור, למה שאיבת 15 מיליארד ₪ מהציבור לכיס של כמה אנשים זה דבר ממש מצוין, שצריך להמשיך בהסדר השאיבה הזה, עד קץ הימים, כי זה פשוט תהליך גאוני, שיקדם את התשתיות של מדינת ישראל.
 
אז למה סטלה הנדלר הייתה צריכה להגיע לדיון ואולי אף לקלקל את החגיגה המושלמת הזו?? ברור, שהיא הייתה מיותרת בדיון. שלמה פילבר עושה עבורה את העבודה בצורה הרבה יותר טובה ממה שהיא עושה את תפקידה. והוא (שלמה פילבר) נאלץ להתקיים ממשכורת ממשלתית, כשאת הבונוסים משאריות המיליארדים, שזרמו, זורמים ויזרמו בצינור, ששמו בזק - היא אוספת לכיסה, לא הוא. הסדר פשוט מצוין, מושלם מכל הבחינות. "עם ישראל חי".  

תצלום המכתב הזהה של ארבעת חברי הכנסת כנגד בזק:
 מכתב חברי הכנסת
עדכון 8.3.16: היום עלה באופן מפתיע לאתר משרד התקשורת מסמך רשמי באנגלית (כאן) מיום 2.2.16, תחת הכותרת המאוד ברורה המדברת בעד עצמה: 
One Year from Launching: Broadband Reform ("Wholesale Market") Proves Itself. More than a quarter million customers already moved between Bezeq and other companies.
זה למעשה "שיר הלל" של שלמה פילבר להישגי רפורמת "השוק הסיטונאי" ולשת"פ המופלא, שהוא השיג עם בזק, מה שהביא להישג הפנומינלי הזה, שדובר משרד התקשורת עמל כדי להכין לו נוסח באנגלית. האם זה איזה דו"ח מצב שביבי נתניהו היה אמור לספק לנשיא ארה"ב ברק אובמה לקראת הביקור (שבינתיים בוטל) של ביבי בארה"ב? זה לא ברור. האם זה היה מיועד להפצה בעולם כתגובת נגד לחרם על ישראל? גם זה לא ברור. מה שכן ברור, שארבעת חברי הכנסת, שחתמו ביום 3.1.16 לא קראו את הנייר הזה, כי אם היו קוראים את המסמך הרשמי הזה (בהנחה מוקדמת, שהם יודעים לקרא אנגלית...), אזי הם לא היו חותמים על מסמך הזוי לחלוטין, שטוען שבזק מכשילה את השוק הסיטונאי...  וכך גם הדיון ההזוי שהם דחפו לקיים, בוועדת הכלכלה של הכנסת, לא היה מתקיים... אם הכל מוצלח, לפי המסמך הרשמי באנגלית, על מה יש לחברי הכנסת הללו להלין?



 
 
Bookmark and Share