Telecom News - איך בונים סטארטאפ ששווה יותר מעשרות מיליארד $ בפיתוח שבבי תקשורת

איך בונים סטארטאפ ששווה יותר מעשרות מיליארד $ בפיתוח שבבי תקשורת

דף הבית >> סטארטאפים - גיוס השקעות >> איך בונים סטארטאפ ששווה יותר מעשרות מיליארד $ בפיתוח שבבי תקשורת
מפגש מרתק עם הנשיא, המנכ"ל והמייסד של מלאנוקס, מעצמת שבבי תקשורת מיוקנעם, שממשיכה לצמוח בקצב, גם בזכות רכישות אסטרטגיות (לאחרונה רכשה את איזיצ'יפ). בנוסף: חשיפת 3 סטארטאפים חדשים והצגת הסטארטאפ בתחום ה-Wearable Devices, שזכה ב"בחירת הקהל" במפגש Startup Grind ליזמים ומפתחים.
מאת: אבי וייס, 30.4.16, 17:36רם יוניש

קהילת Startup Grind שלוחת תל אביב שנולדה לפני למעלה משנתיים, נמצאת בצמיחה מואצת, מונה כיום כבר למעלה מ-3,000 איש (גם בפייסבוק), מיוזמתו של שחר מטורין. כ"כ, שחר מטורין הוא הדירקטור (המנהל) של Startup Grind בישראל, ושלוחת תל אביב מנוהלת בניהול משותף עם רם יוניש (בתמונה משמאל), סמנכ"ל שיווק ומכירות במטריקס גלובל.

באירוע ביום 14.4.16 בלאומיטק בתל-אביב התקיים מפגש מרתק עם אייל וולדמן, נשיא, מנכ"ל ומייסד משותף של Mellanox technologies, בהשתתפות של מעל ל-50 יזמים, מנטורים ומשקיעים. בתחילת המפגש נחשפו 3 סטארטאפים חדשים, כשהקהל הצביע ובחר מי הסטראטאפ החביב עליו, כך שיזכה לחשיפה מלאה ב-Startup Grind במפגש הבא.

רם יוניש: "האירוע הזה הוא האירוע ה-25 של קהילת Startup Grind בתל-אביב ואנו גאים לארח כאן את אחד היזמים המוצלחים ביותר הקיימים בקהילת היזמים בישראל (יזם ומנכ"ל מלאנוקס). אני מודה לכל המתנדבים שלנו, שכן כולנו עובדים בהתנדבות למען קהילת היזמות, ואני מודה לתורמים ולספונסרים שלנו, שבלעדיהם לא יכולנו לבצע את המפגשים.

היום נציג 3 מיזמים חדשים וניתן את הבמה למיזם Say Wearable, שזכה כ"חביב הקהל" באירוע הקודם. 


3 סטארטאפים המאוד מעניינים, שבחרנו להציג היום הם:
  • Production Mod - בונים סביבת פיתוח חינמית ל-DevOps לאוטומציה של כל תהליכי ה-IT, לעבוד בענן וסינכרון כל סביבת הפיתוח, ההרצה והתיעוד של כל פרוייקט פיתוח. במערכת החדשה קל לפתח באופן אוטומטי ולבצע אוטומציה של כל תהליך בעולם ה-ICT. מכינים כעת MarketPlace ל-Plug-Ins לכל המוצרים, שיהפכו למוצרי Product באופן אוטומטי. 
  • Rewire - מפתחים תשתית בנקאית חדשה, שהופכת כל תשלום בינלאומי לתשלום מקומי מהיר ובמינימום של עמלות. 
  • WeKast - מערכת חדשה להצגת מצגות ללא מחשב, בכל מקום, באמצעות דונגל קטן (מתחבר לכל מסך ב-HDMI או ב-VGA) ומאפשר להציג את המצגת ישירות למסך. זאת, תוך שליטה במצגת באמצעות הסמארטפון. ניתן לתקשר ישירות עם הקהל ולהקים רשת חברתית מקומית בעת הצגת המצגת. כרגע המערכת מקודמת בקיקסטאטר ב-99 דולרים לכל יחידה. 
"בחירת הקהל": WeKast."

שחר מטורין, (בתמונשחר מטוריןה משמאל), Startup Grind - Israel Country Manager: "החזון שלנו הולך ומתממש. גם השנה נקיים בקיץ אירוע שנתי, שנודיע עליו בקרוב. ב-15.6.16 יתקיים כנס גדול בלונדון ואחריו יתקיים כנס ענק בסיליקון ואלי. מיזמים, שיש להם מוצר להציג ומעוניינים להיחשף לקהילת המשקיעים של Startup Grind העולמית, מוזמנים להירשם לאירועים הללו, שבהם יגיעו מאות משקיעים רציניים המחפשים חברות בעיקר בשלבי ה-Early Stage.

כחלק מההתפתחות שלנו בישראל, החלטנו לפתוח פעילות של 'פתיחת דלתות' בארץ ובעולם, ונקים לזה סניף במתחם הענק החדש הנבנה ממש כעת בשם Lighthouse ברעננה.

אנו בקשרים מצויינים עם ערים רבות בעולם וכל יזם, שמעוניין לפתוח פעילות בעיר מסוימת בעולם, נוכל 'לפתוח לו דלתות' ואת הדרך להצלחה באותה עיר". 

ענבל שנפלד, CCO, מיזם Say Wearable: "הפיתוח הראשון שלנו: Say Necklace כבר באוויר וזוכה להצלחה אדירה מהרגע שעלינו לאוויר. מדובר במדליון קטן, שלובשים על הצוואר כשרשרת קישוט או מדליון, ויש עליו מסך קטן המציג תוכן בצורה חדשה.

הפתרון הזה הוא חלק מתפיסת ה-Wearable Devices שאנו מפתחים בו. זה שוק ענק ואנו פונים לצעירים האוהבים מוצרים מגניבים כאלה. החיבור למסך המדליון הוא באמצעות בלוטוס' מהסמארטפון והתמונות אמורות לשקף את מצב הרוח של הלובש את המדליון, או כל מסר קליט ומהיר, שהוא מעוניין להעביר לסובבים אותו. המערכת הזו בונה במהירות רשת חברתית סביב המסך, ולכן אנו קוראים לתופעה הזו: SayMe, שהיא למעשה כלי לביטוי אישי, שמופיע על הגוף במסך זעיר". 

אייל וולדמן, נשיא ומנכ"ל מלאנוקס (בתמונה משמאל, מצאייל וולדמן ורם יונישד ימין, עם רם יוניש המראיין): "רבים שואלים אותי אם הגעתי לפסגת הקריירה שלי. אני עדיין לא חושב שהגשמתי את עצמי והצלחתי. אני עדיין מרגיש כמו סטארטאפיסט ממש בתחילת דרכו. 

אני יוצא גולני, הייתי קצין בגולני, שזה יוצא דופן בקהילת היזמות שלנו שכולם מספרים, שהם יוצאי 8200. בשירות שלי למדתי איך להתמודד עם קשיים, איך לעבוד בצוות, איך לקבל החלטות נכונות, איך ניתן להחליט מהר בתנאי חוסר וודאות, איך להניע אנשים, איך ליצור מוטיבציה אצל אחרים. מבחינתי, גולני היה עבורי בית-ספר לחיים וזה מלווה אותי עד היום. 

כשסיימתי ללמוד בטכניון כמהנדס, התחלתי לעבוד באינטל בחיפה, הייתי מעורב גם בפרויקט הלביא. עברתי לאלביט מערכות בחיפה ואז החלטתי להיות עצמאי. הרעיון שלי אז: לפתוח מרכז פיתוח לחברות גדולות, שאין להן מרכזי פיתוח בישראל.

המיזם הראשון שלי היה גליליאו, שמומן ע"י IDT העולמית והקמנו את מרכז הפיתוח הזה בכרמיאל. למעשה, התחלנו במחסן ועם הזמן גדלנו והתרחבנו. הרגשתי, עם השותפים שלי, מהיום הראשון,שהקמנו את גליליאו, שיש לנו פתרונות ומוצרים מעולים לעולם התקשורת והיינו בטוחים, שנגדל ונצליח. לבסוף, גליליאו נמכרה למארוול, כשנה אחרי שעזבתי, כי החלטתי לממש רעיונות חדשים, שצצו לי בראש, תוך כדי העבודה בגליליאו. 

הלאייל וולדמןכתי לדבר עם VCs כדי לראות אם הרעיון שלי יעורר אצלם עניין, וזה לא עורר עניין. אבל, לא ויתרתי והתחלתי מיזם ממש מאפס בארה"ב עם שלוחה בישראל. לאחר מכן חזרתי לארץ והמשכתי לפתח את המיזם כאן ביוקנעם. זה הלך וגדל עד שהגענו היום למעלה מ-2,400 עובדים, אחרי רכישת איזיצ'יפ ואנו שווים בשוק העולמי כבר כמה מיליארדי דולרים. 

אנו כיום משקיעים את עיקר מאמצי הפיתוח שלנו לפתרונות ל-Data Centers, שכיום הם מרכזי מיחשוב עננים המתרבים בקצב מהיר ביותר בכל העולם. אנו מספקים ל-Data centers הללו את כל מוצרי החומרה והתוכנה, שהם צריכים, כדי להפעיל את שירותי המחשוב והענן שלהם. 

יש מתחרים רבים במשבצת של פתרונות חומרה ותוכנה ל-Data Centers. אבל מה שמבדל את המתחרים והוביל להצלחה שלנו זו יכולת הביצוע. מה שמוביל להצלחה בכל תחום זה: ביצועים, ביצועים וביצועים. מצגות והצגות לא עושות שום רושם על מי שבונה ומתפעל Data center.

אני רואה, שכותבים עלינו רבות בעיתונים דברים לא נכונים, אבל זה לא משפיע עלינו. אנו דבקים במטרה וזה מה שחשוב ללקוחות שלנו. הצמיחה שלנו הגיעה מעבודה קשה סביב השעון של כל העובדים. 

ההמלצה שלי ליזמים: אם אתם רוצים להצליח, תפתחו פתרון לשוק של ענקים. אם יש שוק ענק, אפשר לגדול גם באופן אורגני וגם ברכישות, כמו שאנו עושים. אנו רוכשים כל מי שמביא לנו ערך מבחינת המוצרים והטכנולוגיה. 

כדי להצליח צריך כמובן את הצוות הנכון והתזמון הנכון, שמתאים לצרכים של השוק. אסור 'לחתוך פינות' ולחפף. בשום שוק לא אוהבים פתרונות חפיף. חייבים שהלקוחות יאמינו בך ויקנו ממך, פעם אחרי פעם. אנו כיום מוכרים לכל הגדולים הקיימים בעולם והם חוזרים וקונים ולכן יש לנו צמיחה מתמדת במכירות. 

מהניסיון שלי, אני מאמין בהתפתחות עצמית של סטארטאפים. שאיש לא יזיז ליזם את הרעיונות מהראש שלו, שלא יאמין באיש וייעשה הכל בעצמו ועם צוות, שהוא מאמין ובוטח בו. VC הם לא מטרה. המטרה: להאמין במה שאתה עושה ולהיות בטוח שזה הכיוון הנכון ללכת בו, ולשנות כיוון לפי הצרכים.

אנו לא רק מפתחים ביוקנעם. אני מאמין, שיש לשלב קהילות, שיש בהן פוטנציאל לא ממומש. לכן פתחתי סניף פיתוח ברמאללה, ברשות הפלסטינית ולאחרונה פתחתי סניף פיתוח קטן בעזה. זה בנוסף למכזי פיתוח שיש לנו בכמה מקומות בעולם. אני מאמין בקידום השלום ויצירת סינרגיה של מפתחים בהייטק, היא חלק מעשיית השלום הלכה למעשה.

אני קורא לחברות אחרות בעולם ההייטק הישראלי להעסיק מפתחים מנוסים גם מהמגזר החרדי וגם מהמגזר הערבי, וכמובן נשים. זה השלום האמיתי, שאני מאמין בו וזה חייב לצמוח מלמטה, בקשר ישיר בין כל חלקי האוכלוסייה שיש כאן במדינה ובסביבותיה. בנוסף, העובדים במגזר הערבי וברשות הפלסטינית יותר זולים בהשוואה למשכורות הרגילות הקיימות בישראל ב'מדינית תל-אביב'.

כיום אנו עומדים על הכנסות שנתיות של כמעט מיליארד דולרים ואני מאמין, שאנו נהיה די במהירות חברה עם מכירות של עשרות מיליארדי דולרים. בעולם התוכנה מקימים קהילות של מפתחים סביב הקוד שלך. זה מה שאנו עושים ואנו מתמודדים בקרב המפתחים מול ענקים דוגמת: אינטל, סיסקו, ברודקום ועוד. התחרות הזו עושה לנו רק טוב. אנו עדיין מרגישים בתוך החברה כמו משפחה, למרות שגדלנו מאוד ואנשים אוהבים לעבוד במקום, שיש בו הרגשה של משפחה. 

בנוסף לעבודתי במלאנוקס, אני גם משקיע בעצמי, אני אנג'ל מוכר בישראל. עד כה השקעתי בכ-20 חברות, כמובן לא בתחומים, שמלאנוקס עוסקת בהם. השקעתי במיזמים בתחומי האפליקציות, 3D, פיתוחים חברתיים ועוד. אני מחפש יזמים עם 'ברק בעיניים' הפונים לשווקים גדולים עם רעיונות מבריקים.

אני מאמין, שיזם חייב לדעת להציג את המיזם שלו ב-5 דקות כדי לשכנע למה לשהקיע בו. אני מייד מחפש בכל יזם את נושא עבודת הצוות והאם הוא מוכן ללמוד. אנשים, שמוכנים ללמוד הכל, אלה האנשים שיצליחו. אני עצמי לומד כל הזמן. זה לא נפסק אף רגע. 

במלאנוקס, החלטנו להיות חברה ישראלית, למרות שאנו חברה גלובלית עם לקוחות מכל העולם. אולם, בדיוק כמו ידידי גיל שוויד מצ'קפוינט, אני מסכים עם כל מה שהוא אמר, שהמיסוי יכול להבריח אותו מישראל. הנושא של פיתוח בישראל מאוד מטריד אותנו ואת מועצת המנהלים שלנו. אם המיסוי הקשה הקיים כעת עם כל החמרות הרגולציה ימשיך, לא נישאר כאן.

המשקיעים, העובדים והלקוחות מצפים, שנתכנן גם את המיסים, שאנו משלמים, כי זה משפיע על התמחור של המוצרים והפתרונות שלנו. אנו נמצאים בעולם גלובלי ובתחרות גלובלית, ולא נרצה לאבד את היתרונות הטכנולוגיים שלנו בגלל בעיות מיסוי. זה מסר מאוד ברור לממשלה, שקהילת ההייטק מוסרת לה בקולה". 

בתמונה: צוות Startup Grind תל-אביב עם הסטארטאפיסטים ואייל וולדמן
 
STARTUP GRIND TLV



 
 
Bookmark and Share