Telecom News - ליל המדענים 2016 באוניברסיטת תל אביב: לילה שכולו משחק

ליל המדענים 2016 באוניברסיטת תל אביב: לילה שכולו משחק

דף הבית >> דעות ומחקרים >> מה חדש באקדמיה? >> ליל המדענים 2016 באוניברסיטת תל אביב: לילה שכולו משחק
ליל המדענים 2016 באוניברסיטת תל אביב: לילה שכולו משחק
מאת: מערכת Telecom News, 18.9.16, 22:31

מירוץ רחפנים, משחקים ברובוטים והרצאות במגוון היבטים של הנושא כולל סייבר, הם חלק ממגוון אירועים מרתק בו כל אחד יוכל למצוא פעילות המתאימה לתחומי העניין שלו ולגילו. הפעילויות פתוחות בחינם לקהל הרחב.

אירועי ליל המדענים בקמפוס אוניברסיטת תל אביב ביום ה' 22.9.16 בין השעות 17:00-22:00 יעסוק בנושא משחקים.

בבמה המרכזית ברחבת הספריה המרכזית:

בשעה 17:00:המופע של גיא המדען: ניסויים עוצרי נשימה, מדע בגובה העיניים ו"הידיים", ניסויים משעשעים ומסקרנים המתאימים  לילדים ולהורים.

בין השעות 18:00-21:30: הרצאות מרתקות על משחקים מעולמות שונים של מיטב החוקרים של אוניברסיטת תל אביב. כאן ירצו ב"דו-קרב" חוקרים בזוגות, וכל אחד ייתן הרצאה קצרה בתחומי עיסוקו. המנחה: פיני טבגר.

ספורט: כלי לגיבוש חברתי או אופיום להמונים?
ד"ר גיא שטיבל, החוג לארכיאולוגיה, הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין מול פרופ' רענן ריין, סגן נשיא אוניברסיטת תל אביב, החוג להיסטוריה כללית, הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין. 

משחקים: מנוונים או משקמים?
פרופ' לילך שלו-מבורך, בית הספר לחינוך ע"ש חיים וג'ואן קונסטנטינר, מול ד"ר דבי רנד, ביה"ס למקצועות הבריאות, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר.

מה יכין אתכם לחיים: שייקספיר או משחקי מחשב?
ד"ר רונית קמפף, החוג לתקשורת, הפקולטה למדעי החברה ע"ש גרשון גורדון מול ד"ר יאיר ליפשיץ, החוג לאמנות התיאטרון, הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ.

בקבלת החלטות, מי השחקן הראשי השכל או הרגש?
פרופ' מריוס אושר, הפקולטה למדעי החברה ע"ש גרשון גורדון מול פרופ' אילון סולן, הפקולטה למדעים מדויקים ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר.
 
סייבר – מי מנווט: אנחנו או המחשב?
ד"ר חיים אסא, ראש SIMLAB המעבדה לסימולציות מדיניות בטחוניות מבית סדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה וביטחון, אוניברסיטת תל-אביב (ההרצאה: משחקי מלחמה בעולמות אסטרטגיים) מול מר מני ברזילי (הסייבר - הכוחות שמחברים אותנו ומרחיקים אותנו).

מי מכתיב את כללי המשחק: האדם או המחלה?
ד"ר רחל שריג, ביה"ס לרפואת שיניים, ע"ש מוריס וגבריאלה גולדשלגר מול ד"ר נועם שומרון, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר.

בסוף כל צמד הרצאות הקהל יישאל שאלה בנושא ההרצאות כגון: האם התרשמת שספורט, כמשחק, הוא כלי לגיבוש חברתי או אופיום להמונים? האם משחקים מנוונים או מפתחים? מה מכין לחיים - שייקספיר או משחקי מחשב? סייבר: מי מנווט – אנחנו או המחשב?  מי מכתיב את כללי המשחק: האדם או המחלה?

הצבעת הקהל תיערך בעזרת אפליקציה ייעודית והוא יוכל להכריע מי המרצה המנצח.

בנוסף יערכו ברחבי הקמפוס מספר אירועים מרתקים וכל אחד יוכל למצוא פעילות המתאימה לתחומי העניין שלו ולגילו:
 
משחקים בגן הדקלים:
משחקי מאמץ: המעבדה של ד"ר תום שינברג לחקר הבסיס המוחי של שינוי התנהגות: עמדת ניסיונות ומשחקים של חקר תהליכי קבלת החלטות.

ביה:ס לפיזיקה ואסטרונומיה, הפקולטה למדעים מדויקים. משחקים פיזיקליים: הדגמות וניסויים של מיטב חוקי הפיזיקה.

משחקי קסמים וחידות גיאומטריות: סדנה חווייתית לקיפול נייר המאפשרת לילדים ולמבוגרים לחקור באופן חוויתי את העולמות המרתקים והסודיים של הגיאומטריה.

מעבדת הקשב של ביה"ס לחינוך ע"ש חיים וג'ואן קונסטנטינר: משחק זיכרון: הדגמות ופעילויות של משחקי קשב, זיכרון עבודה, קריאה וחשבון.

- Smart Lab המעבדה לטכנולוגית ידע, בית הספר לחינוך ע״ש חיים וג׳ואן קונסטנטינר:

רובוטים זה ״גם״ משחק ילדים: סביבה רובוטית המקדמת חשיבה טכנולוגית, פתרון בעיות, מיומנויות תכנון ותפיסה מרחבית בקרב ילדים, כולל ילדים עם צרכים מיוחדים.
רובוגן - ממשק תכנות לילדים צעירים אפליקציית iPad המאפשר להגדיר תכניות לרובוט הנע במרחב ולבקר על ביצועיו.
רובוטים ברי הפעלה ותכנות מסוגים שונים.

בנוסף יתקיימו עוד 17 אירועים ברישום מוקדם (ללא עלות). לדוגמא:

מירוץ רחפנים
בלובי של בניין מקסיקו תערך תחרות רחפנים של ליגת מירוצי הרחפנים בישראל FRIL בין השעות 19:00-22:00, שבה מיטב המטיסים בארץ יטיסו רחפני מירוץ זעירים דרך מסלול שיוקם במיוחד לאירוע.
 
בתכנית:
19:00 | מקצי התחרות –ארבעה מטיסים במקביל ומסכים לצופים,
21:00 | מקצי חצי גמר וגמר,
21:30 | חלוקת תעודות וטיסות כיף,

ליגת מירוצי הרחפנים בישראל FPV Racing IL, הנציגות המקומית לתחרויות רחפנים בין לאומיות, תגיע לאוניברסיטת תל אביב למירוץ רחפני המיקרו במיוחד לרגל ליל המדענים 2016.

בתחרות יתמודדו מיטב המטיסים בארץ ויטיסו את רחפני מירוץ זעירים למסלול שיוקם במיוחד לאירוע בלובי אולם מכסיקו בקמפוס האוניברסיטה.

רחפני המירוץ בגודל של כ-25 ס"מ בלבד, משדרים את התמונה לטייס בזמן אמת, ומאפשרים לטוס במהירויות של כ-100 קמ"ש בין מכשולים קטנים ולהפעיל כוח ג'י גבוה בתמרונים מהירים ללא סיכון המטיס.

המטיס משתמש במשקף המכסה את כל שדה הראיה, ושלט מתוחכם מאפשר העברת פקודות בחלקיקי שניה לרחפן ולהטסתו. בתחרות המטיס נדרש למיומנות עין-יד גבוהה מאוד, ריכוז וזריזות אצבעות.

בליל המדענים יתחרו המטיסים עם דגם קטן ובטוח, שיאפשר לקהל לצפות ולחוות את האדרנלין שבטיסה ואת נפלאות הטכנולוגיה המאפשרת לנו לטוס כציפור.

מומלץ  בהקשר זה גם להירשם מראש להרצאה " משחקי מהירות - הטרנד החדש של תחרויות רחפנים" של חגי בן טובים ורועי בחר, חברי הנהלת מירוצי הרחפנים בישראל FRIL

בנוסף, מומלץ להירשם להרצאה של פרופ' אברהם זייפרט, ביה"ס להנדסה מכנית, הפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן  בשם: "האם הרחפנים שמעו על אווירודינמיקה" בשעה 19:00 בבניין גילמן, אולם אתינגר חדר 144.

 אחד מבין האירועים האחרים יעסוק במשחקים במרחב העירוני: מהתיאטרון ועד פוקימון גו:  מומלץ גם להירשם להרצאה זו של ד"ר יאיר לפשיץ, החוג לאמנות התיאטרון, הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ, בבניין גילמן, אולם ברגר, חדר 223, בשעה 17:00.
 
תוך ימים ספורים הפך המשחק "פוקימון גו" לתופעה תרבותית, שעיצבה מחדש את המרחב העירוני בתור זירת משחקים אחת גדולה, וטשטשה את הגבולות שבין המרחב הפיזי לוירטואלי, בין הציבורי לפרטי, ובין הרציני למשחקי. התיאטרון, כאמנות שהייתה קשורה לעיר לכל אורך ההיסטוריה שלה, בחן גם הוא כל פעם מחדש גבולות אלו.

תיאור עוד 13 אירועים נוספיםכאן.

מרבית האירועים מתאימים לכל המשפחה (הכניסה משערים 7 ו-4).

התכנית המלאה:

https://sciencenight.tau.ac.il/2016

בנוסף: ליל המדענים - בסימן מדע ומשחקים בשיתוף משרד המדע והאיחוד האירופי ,ייערך גם בעוד 14 מוסדות ברחבי הארץ. בכל מוסד תהיינה פעילויות רבות ביניהן:
באוניברסיטת בר אילן תהיינה הדגמות של משחקי רובוטים.
באוניברסיטה הפתוחה תהיה הזדמנות לסייע למחשב לזהות ציניות או סוגי רגשות וגם להתנסות במציאות מדומה.
במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד תזכו להצצה לחידושי מכון וולקני, שיציגו חומוס בצבעים ויסבירו טכניקות לשמירה על מזון.
במכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון  בבאר שבע ובאשדוד תוכלו לעבור בין סדנת רובוטים, קונסולות משחקי מולטימדיה, הפעלות בנושא סייבר ולצפות בהדגמת "פיצוח צופן".
באוניברסיטת חיפה תוכלו להשתתף בטורניר משחקי קונסולות.
במדעטק מוזיאון המדע חיפה יחכו לכם רובוטים משחקים,
במרכז הבינתחומי הרצליה יהיה אפשר להשתתף בסדנה של מציאות מדומה.
באוניברסיטה העברית בירושלים יהיה מתחם משחקי מדע לגיל הרך.
באורנים - המכללה האקדמית לחינוך תוכלו להשתתף במשחקי מחשב מדעיים ופעילות הולוגרמות.
באוניברסיטה הפתוחה תוכלו להתנסות במציאות מדומה ורבודה, לשלוט באמצעות כף יד בהדמיה 3D, ולשמוע הרצאות בסגנון TED.
במכון ויצמן למדע תינתנה הרצאות במגוון תחומים כמו: איך נלמד מחשב ללמוד, או איך בוני שלט מוח.
בחקר ימים ואגמים באילת תיערכנה פעילויות כמו אניגמה - משחקי ריגול, המיקרוסקופ האלקטרוני ושימושיו המדעיים, סדנת רחפן - כלי עבודה או משחק, רובוטים ועוד.
יתקיימו פעילויות גם במיגל - מכון מחקר מדעי בגליל ובמכללת אלקאסמי בקה אלגרביה.

פרטים על כל האירועים והפעילויות באתר משרד המדע - כאן

ליל המדענים
 
 



 
 
Bookmark and Share