Telecom News - חוש ההומור של הוט-מובייל אודות השקת רשת LTE-Advanced שאין לה

חוש ההומור של הוט-מובייל אודות השקת רשת LTE-Advanced שאין לה

דף הבית >> חדשות הסלולר והמובייל >> חוש ההומור של הוט-מובייל אודות השקת רשת LTE-Advanced שאין לה
הוט-מובייל למדה כנראה מסלקום ומגולן-טלקום, שאפשר להכריז הכרזות מפוצצות על טכנולוגיות חדשות, מבלי שאיש יבחין, שמדובר למעשה בספין. היא גם פתחה אתר אינטרנט לבדיחה הזו ששמו: HOT Mobile 4G Plus. אין בישראל מיסים על ספינים. 
מאת: אבי וייס, 29.12.16, 19:30הוט מובייל

אתמול (28.12.16) הוט מובייל הכריזה, שהיא "השיקה" ושהיא "פורסת" בישראל רשת של LTE-Advanced.

לרגל "ההשקה" ו"הפריסה" של הרשת הזו, הוט-מובייל "השיקה" ו"פרסה" אתר באינטרנט (כאן) תחת שם המותג והלוגו החדשים של הרשת הזו (הלוגו משמאל), באתר ששמו: HOT Mobile 4G Plus.

כדי להיזכר, הנה הלוגואים של 2 אתרים קודמים של 2 רשתות LTE-Advanced, ש"הושקו" ו"נפרסו" בשטחי מדינת ישראל ע"י החברות סלקום וגולן טלקום, "פריסות" שלא בוצעו מעולם...:
סלקום
גולן טלקום
כלומר, כבר היינו בסרט הזה. למה אפשר לחזור ולהקרין את הסרט הזה שוב ושוב? כי הציבור בישראל אוהב סרטים בדיוניים. בישראל, "אמת בפרסום" בחברות התקשורת זה דבר דמיוני לחלוטין.

כמה עובדות שתקלקלנה את הסרט החדש של הוט-מובייל:
  • להוט מובייל אין בכלל רשת של דור 4 - LTE. כך, שממילא אין להוט-מובייל מה "להשיק" או "לפרוס" רשת של דור 4.5 - LTE-Advanced. למה אין להוט-מובייל רשת כזו? כי היא פורקה (כאן, למי שפספס את האייטם הנחמד הזה, שחושף איך נעלמו משטח מדינת ישראל מעל ל-1,500 אנטנות סלולר, בשנתיים האחרונות). 
  • מה שנשאר להוט-מובייל זו רשת של דור 3 של מירס, שלא ניתן בשום צורה לשדרג אותה ל-LTE-Advanced. זאת, משום שקודם צריכים לסלק מתוכה את כל הלקוחות, לסגור את הרשת, לפרק את כל הציוד הישן של מוטורולה ולהקים רשת חדשה מאפס תחתיה. זה לא בתכנון לשנים הקרובות. כרגע, הוט מובייל בדרך ליישם את השירות החדש של מירס, שנקרא MIRS 4G (מפורט כאן), אבל זו תכנית, שייקח כמה שנים ליישם אותה, כי הלקוחות של רשת מירס לא עוברים לזה כל כך מהר. 
  • להוט-מובייל אין בכלל תדרים כדי ליישם LTE-Advanced. כך, שממילא מדובר בסרט דמיוני. היתרון: אין בישראל מיסים על ספינים ומוכרי חלומות. תשאלו את ביבי
אז מה כן יש להוט-מובייל?
יש לה שותפות עם חברת פרטנר בחברה הנקראת PHI, חברה עם רישיון מיוחד נפרד ועם "הפרדה מבנית" מלאה ומוחלטת מפרטנר ומהוט-מובייל (ראו סעיף 7 כאן).

ייתכן שבגלל ה"סערה" סביב "הורדת ההפרדה התאגידית" מקבושלמה פילברצת בזק, הוט-מובייל החליטה, שגם לה מגיע מכתב כזה של "הסרת ההפרדה המבנית\תאגידית" "בשוק הסלולרי" משלמה פילבר (מנכ"ל משרד התקשורת, בתמונה משמאל). במקום לחכות למכתב ממשי כזה, שיתקבל בהוט-מובייל מפילבר, במקום לחכות לשימועים, להחלטת שר, לתיקוני חקיקה ולתיקון הרישיון של PHI, היא כבר יישמה את ביטול ההפרדה התאגידית והמבנית מ-PHI. זה היה מהלך מהיר ומוחץ, מחוץ לכל מערכת חוקית קיימת, שנדרש לו רק כתיבת "הודעה לעיתונות"... העיתונות בישראל, כידוע, "אוכלת כל ספין". 

במציאות, הרשת של פרטנר, שהועברה ל-PHI, עם התדרים של פרטנר (הוט מובייל "תרמה" לשותפות הזו מעט מאוד תדרים. 15 מגהרץ ליתר דיוק, התרומה העיקרית שלה הייתה כסף, שעבר מהכיס של הוט לכיס של פרטנר). זו היא הרשת הסלולרית, שתשודרג במהלך השנה (אולי) ל-LTE-Advanced והלקוחות של הוט-מובייל "ירכבו על הגב" של הרשת והתדרים, שהיו עד לאחרונה של פרטנר ועברו ל-PHI. 

יתרה מכך. ללקוחות פרטנר יש עוד כמה יתרונות, שאין ללקוחות הוט-מובייל, למשל: שיחות באיכות HD ויכולת נדידה ל-WiFi בשירות הנקרא WiFi Calling (פירוט כאן). למה? כי ככה הרשת של פרטנר נבנתה והשירותים הללו (ועוד כמה) הם שירותים המופעלים במרכז הרשת של פרטנר, מרכז רשת שלא עבר ל-PHI. גם מרכז הרשת של הוט-מובייל נשאר במקומו (ולא עבר ל-PHI), אבל אין לו את כל היכולות שיש כיום בפרטנר. 

לכן, בינתיים רק לקוחות פרטנר נהנים מ- LTE-Advanced בבאר-שבע, כפי שחשפנו כאן, בניסוי טכנולוגי, שמבוצע ע"י פרטנר באמצעות PHI, בלי כל רישיון, ברוח הכאוס הרגולטורי הקיים בשוק התקשורת בישראל. 

אגב, בעולם מזמן ספקי הסלולר עוברים בקצב ל-LTE-A Pro עם קצבים של עד 1 גיגה (כמפורט כאן), וכן VoLTE, בדרך ל-5G. בשוק העולמי יש כבר מעל ל-8 סוגי מכשירי סלולר התומכים ב-Cat12 המאפשר עד 600 מגה בערוץ היורד ועד תחילת 2017 נראה בשוק סמארטפונים התומכים ב-1 גיגה בערוץ היורד, מה שרשתות LTE-A Pro מסוגלות לספק. בישראל, זה "חלום ליל קיץ" וכעת אנו באמצע החורף.

זו התוצאה האומללה של מכרז התדרים ל-LTE (כמפורט כאן) ואחרי שמשאבי ברגררד האוצר העביר לצה"ל עשרות מיליוני ש"ח כדי לפנות את תדרי ה-2,500 מגהרץ (שפונו ולא נעשה בהן עד עצם היום הזה, כל שימוש), עבור LTE-A.

זו למעשה "הירושה" שהשאירו אחריהם הצמד אבי ברגר (המנכ"ל לשעבר של משרד התקשורת, בתמונה משמאל) וגלעד ארדן (השר לשעבר), שהשלימו במו ידיהם את מלאכת ההרס של שוק הסלולר ותשתיות הסלולר בישראל. 

אם לא די בכך, הכרזת הוט-מובייל טרפדה את הטענות והתלונות של שלמה פילבר (מפורט כאן), שמשרד האוצר מטרפד את המעבר ל-LTE-Advanced בישראל. זאת, בתכנית דמיונית ששלמה פילבר תכנן בסתר (ככה הוא רגיל לעבוד), ללא כל שימוע או איזה פרסום, לפיה הוא ייתן מתנה של כ-240 מיליון ש"ח לחברות הסלולר, בדמות הנחות בעלויות התדרים. זאת, אחרי שחילק איזה מיליארד ש"ח להוט (דחיית הפריסה האוניברסלית) וכמיליארד ש"ח לבזק (בהורדת הההפרדה התאגידית).

אולם, יש הבדל מאוד משמעותי בין המתנות להוט ולבזק לבין מתנות לחברות הסלולר. הורדת אגרות התדרים זו מתנה מהכיס של כולנו (שיחייב תוספת מיסים על כולנו). המתנות, שחולקו להוט ולבזק, הן הטבות של תרגילי קיזוז מיסים והפסדים, שכבר הוכרו ע"י רשות המיסים (בבזק) ושל אי הוצאה עתידית (בהוט). 
 
כך או כך, ההכרזה של הוט-מובייל אומרת למעשה: מבחינתנו, לא צריך לתת לנו הנחות באגרות התדרים, לפי ההצעה של שלמה פילבר כתמריץ לפרוס LTE-Advance. אנו כבר השקנו והתחלנו לפרוס LTE-Advanced בלי שום תמריצים, כי זה לטובת הלקוחות שלנו ולטובת השם שלנו (שיחשבו שאנו מובילי שוק, עם הרשת הכי טובה ומתקדמת בישראל). מכאן, שבמקרה הזה צודק משרד האוצר הטוען שאין לתת מתנות על חשבון הציבור לחברות התקשורת כשלא צריך. 

מה תעשינה החברות סלקום ופלאפוןשאפילו LTE מלא (של 20 מגהרץ) אין להן ומה שיש להן (15 מגהרץ) לא פרוס בכל שטח המדינה? הן רואות, שהכל הפקר ולעניות דעתי זה יתגלגל לבג"ץ, די מהר, ע"י אחת מהחברות הללו.

כך, שבהחלט ייתכן, שהאתר הנפלא של הוט-מובייל על הרשת הדמיונית HOT Mobile 4G Plus יישאר לא יותר מאתר אינטרנט דמיוני, לטווח הזמן הנראה לעין. 

4G PUS



 
 
Bookmark and Share