Telecom News - "הבהלה לזהב" חזרה: מאות הסתערו אמש על ויטליק בוטרין (ממציא האתריום)

"הבהלה לזהב" חזרה: מאות הסתערו אמש על ויטליק בוטרין (ממציא האתריום)

דף הבית >> פורומים וביטקוין >> חדשות עולם הביטקוין >> "הבהלה לזהב" חזרה: מאות הסתערו אמש על ויטליק בוטרין (ממציא האתריום)
מני רוזנפלד עם ויטלי בוטרין - אתריוםהגעתו של ויטליק בוטרין (הממציא, היזם ושותף-מייסד של האתריום) מארה"ב לישראל הובילה למפגש מהיר שעבר מפה לאוזן, אליו הגיעו מאות יזמים, משקיעים ומפתחים נלהבים, כדי לשמוע ממקור ראשון על השלב הבא במהפכת הביטקוין והבלוקצ'יין: אתריום ו-ICO. 
מאת: אבי וייס, 8.9.17, 12:38

בעוד שממציא ומייסד הביטקוין (ופרוטוקול התקשורת בלוקצ'יין) - סטושי נקמוטו אינו ידוע (לא בטוח אפילו אם זה השם הנכון שלו), הממציא של השלב הבא במהפכת המטבעות הקריפטוגרפיים - ויטלי (ויטליק) בוטרין, ידוע והוא הגיע מארה"ב לישראל, כדי להשתתף בכנס גדול, שייערך בטכניון בשבוע הבא (על הכנס - בסוף הכתבה).

ויטליק בוטרין (בן ה-23 בסך הכל), הוא גם חבר של מני רוזנפלד, יו"ר איגוד הביטקוין הישראלי, (בתמונה משמאל, מני נמצא מימין) ומני תכנן מפגש סגור ואינטימי של ויטלי עם פעילי וחברי קהילת הביטקוין בישראל ותכנן לבצע זאת ב"שגרירות הביטקוין" (מול הבורסה בת"א).

אולם, ההרשמה למפגש (הרשמה "שעברה מפה לאוזן"), הובילה את מני להעתקת המפגש למתחם מספיק גדול, שנתרם ע"י חבר בכיר בקהילת הביטקוין - אייל שגב. כך, שמאות הצעירים הנלהבים שהגיעו, יוכלו לראות ולשמוע את ויטליק בוטרין, פנים אל פנים, ולשאול אותו שאלות באופן חופשי, ולקבל תשובות היישר מפי מי שהמציא, פיתח ומוביל את מהפכת האתריום וה-ICO בעולם, ביחד עם קהילה עצומה של מפתחים, יזמים ומשקיעים.

למי מקוראינו שלא מבין על מה המהומה, איך נולדה "הבהלה לזהב" הזו ומה זה אתריום (Ethereum), מומלץ לקרוא את הכתבות: כאן וכאן. למי שלא מבין מה זו "מהפכת הנפקות ה-ICO", מומלץ לקרוא את הכתבות: כאן, כאן וכאן.

ללא ספק, מדובר במהפכה אדירה, שהפכה ל"שיגעון" בקרב היזמים והמשקיעים בעולם הפינטק ובתחומים רבים נוספים, תחומי פיתוח ויזמות, שויטליק הדגיש בדבריו. המהפכה הזו מתרחשת גם כעת בישראל והנהירה של יזמים, מפתחים ומשקיעים לאירוע, היא עדות ברורה לכך. 

ויטליק בוטרין: "זה כבוד עבורי להיות כאן ולא בפעם הראשונה בישראל ואני נפעם מקבלת הפנים שערכו לי הפעם. אני בשבוע הבא ארצה בטכניון בחיפה על האתריום וכל מה שנעשה מסביב לאתריום, וכל מי שמעוניין ללמוד לעומק על הנושאים הללו - מוזמן לטכניון (הכניסה חינם). 

אני עוסק רבות בתחום ומה שאני חש ורואה, שיש בתחום הזה התפתחויות רבות ודי מהירות, גם בצד הטכנולוגי וגם ברמת האפליקציות. זה פשוט מלהיב, שכל כך הרבה מפתחים ויזמים נרתמו לפתח סביב האתריום, פיתוחים חדשים לגמרי.

יש כיום מעל ל-5 אלף מפתחים ברשת המפתחים שלנו, של קהילת האתריום, מה שמצביע על הכוח העצום, שנוצר כאן בתחום הפיתוח, בכל רחבי העולם. זה מספר ההולך וגדל כאשר הרוב הם מפתחים הגרים בארה"ב וחלק בסין, יפן ודרום קוריאה וגם מכמה מדינות נוספות בדרום מזרח אסיה. אירופה די דומה לישראל, זה בתחילת הדרך, עם צמיחה מהירה של היקף המפתחים, צמיחה שמתחילה רק כעת, גם כאן בישראל, ולכן הגעתי לכאן, כדי להגדיל, להדריך ולעודד את הקהילה הזו. 

ממה שאני רואה, יש המון סטארטאפים בתחום האתריום וזה גם הוביל ללא מעט הנפקות - ICO, ואני בטוח ומאמין, שזה תחום שיילך ויגדל. בארה"ב, יש כבר כעת המון פעילות סביב האתריום. כרגע ארה"ב היא המרכז העולמי של האתריום, כאשר דרום מזרח אסיה נמצאת בעלייה יפה וצמיחה חזקה, מה שאולי בעתיד ייאים על ההגמוניה של ארה"ב. אולי אצטרך בעתיד לעבור לסין... 

מתכנתים בכל העולם כרגע עובדים בכמה תחומים, שאנסה לתמצת אותם בקצרה:
  • שיפור בפרוטוקולים של רשתות התקשורת, מערכות שנעשות יותר נגישות, יותר מהירות ויותר זולות.
  • שימושים חדשים מעל לבלוקצ'יין, תוך שימוש באתריום בטכנולוגיות חדשות דוגמת: AI, ביו, IoT, רישום נכסים ועוד. אני מאמין שתחום הביו-טכנולוגיה הוא תחום בעל הפוטנציאל הגדול ביותר לצמיחה בעתיד הנראה לעין. אני מאוד מאמין, שיזמים, שילכו לשילוב של הבלוקצ'יין, האתריום והביו-טכנולוגיה, יצליחו. 
  • יש התפתחויות בתחומים רבים, לרבות בתחומים מסורתיים דוגמת: תעשיית החלל, תעשיית התעופה, עולם הפיננסים (המון מוסדות פיננסיים נכנסים לזה), בתחום העירוני, בתחומי ממשל מקומי, בתחומי המסחר ועוד.
  • יש התפתחויות מרתקות בתחום הפרוטוקולים להגנה על התעבורה ושמירה על הפרטיות. אני חושב שזה הדבר הכי חשוב לתעשייה, שקמה סביב האתריום. מאוד חשוב לכולם להגן על המידע שעובר ברשתות, לשמור על הפרטיות של כל מי שנרשם בבלוקצ'יין, מדובר בתחומים המתפתחים במהירות, כי זה גם נדחף ע"י כוחות כלכליים גדולים וגם ע"י הרגולטורים, שדורשים את זה מאתנו.
כיום כבר ברור לכל האקוסיסטם שהקמנו, שהאתריום זה העתיד, כי הוא פותר בעיות, שלא הצליחו לפתור בביטקוין. אולם, יש לנו עוד המון עבודה. אנו רק בתחילת הדרך. מפתחים היום המון כלים חדשים ומאוד מעניינים. דוגמה אחת: פרויקט Metropolis, שכעת מפותח ביוזמה שלנו ע"י הקהילה. אני מעריך, שזה יבשיל סופית עד תחילת 2018. 

אני מעודד את הקהילה לבנות הצפנות חזקות על בסיסי מידע גדולים וליישם עליהם כלי הצפנה חדשים וחזקים. אולם, חשוב לא לפגוע בביצועים כאשר מוסיפים עוד שכבות הצפנה ולא להוביל להגדלת העמלות שנגבות, משום שיש כאן עלויות פיתוח ותחזוקה של מערכות חדשות וכבדות. יש כאן אתגרים למפתחים ואני מאמין, שאנו בדרך הנכונה להגיע לאיזון עולמי בכל התחומים.

ברור כיום, גם לממשלות, שהשוק של מטבעות וירטואליים - מטבעות קריפטוגרפיים, הוא מספיק גדול, שהוא יתנהג כמו שוק כלכלי עולמי רגיל. אין שום דרך לעצור את זה, או לחסל את זה, כי אין מקום כזה הנקרא אתריום או בלוקצ'יין. אלה פרוטוקולים הנעים ברשת העולמית וברשתות פרטיות. אי אפשר לסגור את כל העולם.

אולם, אני מאמין, שהמטבעות הקריפטוגרפיים לא יחליפו בטווח הזמן הנראה לעין את מטבעות הפיאט (המטבעות הרגילים), כי אנשים מחפשים יציבות במטבע, וזה דבר שלוקח המון זמן במטבעות הקריפטוגרפיים.

אני רואה, שיש כרגע המון הייפ סביב ה-ICO, אני מקווה וגם מאמין, שנגיע לשפיות ולאיזון גם בתחום הזה. 

אני כבר הספקתי להכיר כמה סטארטאפים ישראליים בתחום, ואני מקווה, שבשבוע הבא כשאני בטכניון, אפגוש עוד יזמים ומפתחים ואוכל לבחון כיצד ניתן לעזור ליזמים הישראלים לפרוץ לעולם הרחב. 

מה שאני מצפה מהקהילה הגדולה המאמינה בנו: תפתחו טכנולוגיות ופתרונות, שיביאו לשינויים דרמטיים בהתפתחות של התחום ובתחומים נוספים. אני מאמין, שיש מקום למיזמים רבים בתחום, כי יש המון בעיות לפתור בתחומים רבים סביב האקוסיסטם הנבנה סביב האתריום. 

דוגמה בולטת היא התפתחות הקיימת כעת באסטוניה, שיש בה שימוש נרחב במטבעות קריפטוגרפיים לצרכים מגוונים. אני מאמין, שעם התפתחות התחום ועם הזמן, יותר ויותר ארגונים וממשלות יאמינו במטבעות קריפטוגרפיים וכמובן האמון בתחום הזה מצד הציבור הרחב - יגדל.

בטווח הקצר אני סבור, שתהיינה כמה ממשלות, כמו מה שכבר קרה בסין, שתנסנה לעצור את הנפקות ה-ICO, מחוסר הבנה מה זה, ותהיינה ממשלות, שתתערבנה במהלכי ה-ICO. אולם, בטווח היותר רחוק, המגמה הזו תצליח, כי האמון בתהליך הזה יגבר. בנוסף, האימוץ של הטכנולוגיות הללו ובמיוחד הבלוקצ'יין ע"י מוסדות פוננסיים גדולים (כולל בישראל), יוביל את הממשלות לשינוי בגישה של הרגולציה לגבי המטבעות הקריפטוגרפיים. כך, שלטווח ארוך אני מאוד אופטימי לגבי ההתפתחות של התחום בו אני עוסק". 

הכנס בטכניון: "מטבעות קריפטוגרפיים מבוזרים ובלוקצ'יין" :
מרכז המחקר לאבטחת סייבר ע"ש הירושי פוג'יווארה בטכניון יקיים בשבוע הבא כנס, שיעסוק באחד מהנושאים הטכנולוגיים החמים ביותר בעולם היום: "מטבעות קריפטוגרפיים מבוזרים ובלוקצ'יין", במסגרתו ירצו מספר מומחים מהמובילים בעולם בתחום. בהם:  
ויטליק בוטרין (Vitalik Buterin) מייסד האת'ריום. פלטפורמת קוד-פתוח מבוססת בלוקצ'יין. האית׳ריום זינק במהלך 2017 ב- 2,800% והגיע לשיא של כל הזמנים.
זוקו וילקוקס - Zooko Wilcox): ZCash) – מערכת השומרת על פרטיות המשתמש במערכות של כסף מבוזר. הפרויקט התחיל במחקר, שהתניע פרופ' בן ששון מהטכניון, בשיתוף עמיתים מ-MIT, אוניברסיטאות ברקלי, תל-אביב וג’והן הופקינס. 
•  קתרין הון (Kathryn Haun) – תובעת פדרלית מארה"ב, שחשפה בעבר הן את העבריינים, שהשתמשו במטבעות קריפטוגרפיים לצורך מימון פשעים בשווי מיליונים באתר "דרך המשי" (ב"רשת האפלה"),  והן  את בלשי ה-FBI, שמעלו במטבעות הקריפטוגרפיים, שהוחרמו מאותו אתר.
פיטר ון ולקרברג (Peter Van Valkenburgh) – עו"ד ומומחה למטבעות קריפטוגרפיים, שהעיד בנושא גם מול הקונגרס האמריקאי.
•  פרופ' ג'וזף בונאו (Joseph Bonneau) מאוניברסיטת ניו יורק.
• פרופ' רפאל פאס (Rafael Pass) מאוניברסיטת קורנל.
• פרופ' זוהר אביב מהאוניברסיטה העברית.
• פרופ' אלי בן ששון מהטכניון, שפיתח את הפלטפורמה המדעית-טכנולוגית מאחורי Zcash

מארגני הכנס הם פרופ' אלי ביהם, ראש מרכז המחקר לאבטחת סייבר ע"ש פוג'יווארה בטכניון ופרופ' אלי בן ששון, חבר סגל בפקולטה למדעי המחשב בטכניון המתמחה בנושא.

תחרות בינ"ל ליזמים מתחום הפינטק:
בשבוע הבא תחל תחרות בינלאומית ענקית (עם פרסי ענק) בשם EDGE 196: Global Startup Challenge 2017: FinTech.
פרטים נוספים אודות התחרות יפורסמו בשבוע הבא.
אתריום
TLV-GENERATOR



 
 
Bookmark and Share