Telecom News - מי עדיין משקיע בחברות סייבר ישראליות וכיצד הוא בוחר להשקיע בהן?

מי עדיין משקיע בחברות סייבר ישראליות וכיצד הוא בוחר להשקיע בהן?

דף הבית >> סטארטאפים - גיוס השקעות >> מי עדיין משקיע בחברות סייבר ישראליות וכיצד הוא בוחר להשקיע בהן?
במפגש Startup Grind "הורם המסך" מעל פעילות קרן הון-סיכון אמריקאית, שמשקיעה רק בסטארטאפים ישראלים, בעיקר בשלב ה-Seed ובעיקר בתחום הסייבר. בנוסף, נחשפו 3 סטארטאפים חדשים והוצג סטארטאפ נוסף על הבמה ונבחר הסטארטאפ, שזכה בתואר "חביב הקהל". עדכון בתחתית הכתבה.
מאת: אבי וייס, 1.9.18, 18:30שחר מטורין ואבי וייס

קהילת Startup Grind שלוחת תל אביב שנולדה לפני למעלה מ-4 וחצי שנים, נמצאת בצמיחה מואצת ומונה כיום כבר כמעט 4,200 איש (גם בפייסבוק).

כ"כ, שחר מטורין (בתמונה משמאל מצד ימין, עם כותב שורות אלו) הוא הדירקטור (המנהל) של Startup Grind בישראל, והשלוחה בתל אביב כמו שאר השלוחות, מנוהלת בהתנדבות מלאה

השלוחה של Startup Grind בת"א מנוהלת בסיוע של רם יוניש (סמנכ"ל שיווק ומכירות במטריקס גלובל ויזם) וצוות ענק של מתנדבים מסורים ונותני חסות.

באירוע האחרון, שהתקיים בשבוע החולף במתחם של Be-All בתל-אביב, בהשתתפות עשרות רבות של יזמים, משקיעים, מנטורים ומפתחים, התקיים מפגש מרתק עם עופר שרייבר, שותף ומנהל סניף ישראל של קרן ההון סיכון YL Ventures, שנוסדה ומנוהלת מהסיליקון-ואלי ע"י היזם והמשקיע הסדרתי יואב לייטרסדורף, קרן המשקיעה כסף אמריקאי בסטארטאפים ישראלים, במודל מאוד ייחודי בתעשיית ההון סיכון. 

רם יוניש (בתמונה משרם יונישמאל): "היום אנו במפגש ה-53 של סניף ת"א של קהילת Startup Grind העולמית. בהחלט הישג יפה, עם מעל ל-4 אלף חברים, כשהתחלנו ממש מאפס, לפני קצת יותר מ-4 וחצי שנים.

אנו הקהילה היזמית הגדולה בעולם וגם הגדולה בישראל, עם נוכחות ופעילות בכל רחבי העולם. הקהילה העולמית מכילה מעל למיליון יזמים, מפתחים, מנטורים ומשקיעים

הארגון, שאנו חלק ממנו, פרוס כבר במעל ל-400 ערים ברחבי העולם במעל ל-120 מדינות. 

תודתי לכל המתנדבים המלווים אותנו לאורך השנים, ל-Be-All, שנתנו לנו את המקום ולנותני החסות, שבלעדיהם לא היינו יכולים לקיים את הפעילות הנהדרת הזו, לטובת עולם היזמות הישראלית והחיבור שלו לקהילה העולמית הענקית של Startup Grind. 

אנו מציגים היום 3 סטארטאפים חדשים (לבחירת "חביב הקהל"), וניתן לסטארטאפ הנבחר במה מלאה להציג את הפיתוח שלו, במפגש הבא.

הסטארטאפ, שזכה כ"חביב הקהל" במפגש הקודם, יקבל היום במה להציג את עצמו כאן".

3 הסטארטאפים, שנחשפו באירוע:
  • Word2Learn - פלטפורמה ללימוד שפות מבוססת AI. זאת, באמצעות קריאת ספרים בשפה אותה רוצים ללמוד. המערכת יכולה להפוך כל ספר, שהמשתמש מעוניין לקרוא, למורה פרטי ללמידת השפה בה כתוב הספר, במבטא, שהלומד מעוניין ללמוד. המערכת גם שואלת שאלות רלבנטיות לתוכן הנקרא ובונה את המילון האישי של הלומד לפי קצב ההתקדמות האישי שלו. המערכת כבר עברה בטא בכמה אוניברסיטאות במזרח אירופה והמודל העסקי הוא B2B2C. הגרסה הבסיסית תסופק בחינם. המערכת יוכלה לפעול בכל שפה ומספקת המלצות ותמיכה בכל שפה.
  • TuneFork - פלטפורמה, שנועדה לטפל בבעיות השמיעה. יש בעולם כ-400 מיליון אנשים עם בעיות שמיעה ולכן המערכת מספקת קודם כל בדיקת שמיעה אישית, ברזולוציה של עד 5 דציבלים, מה שקיים רק במעבדות בדיקה מקצועיות מאוד יקרות. אחרי הבדיקה, המערכת מסוגלת לבצע התאמה של רמת השמע בכל סמארטפון בהתאם לממצאי הבדיקה האישית. כיום הפתרון הזה בפיילוט והמיזם החל לגייס עובדים, אחרי סבב גיוס ראשון (Seed) ולקראת סבב גיוס A. 
  • CheckMate - פלטפורמה להתאמה בין אנשים, שמגיעים לאירועים, על בסיס מיקומם באותו אירוע ונושאי העניין המשותפים. המערכת מופעלת מהמובייל ומספקת יכולת נטוורקינג בין אנשים, שהגיעו לאירוע מכל סוג, על בסיס מיקומם הפיזי באירוע והנושאים, שבהם הם מעוניינים ליצור קשר עם אנשים אחרים באירוע. הכל מבוצע אוטומטית ובאופן שקוף. 
הסטארטאפ, שזכה בתואר "חביב הקהל" באירוע היה TuneFork, והיזמים יציגו את הפתרון בצורה מורחבת במפגש הבא

הסטארטאפ, שזכה במפגש הקודם כ"חביב הקהל", הציג את עצמו: שחף קושחף - Runbleשינסקי (בתמונה משמאל), מנהל מכירות ופיתוח עסקי, Rumble: "אנו מיזם, שפועל בתחום של שיפור איכות החיים וקידום הבריאות האישית. המטרה: להוריד את הסיכונים הנובעים מהמחלות של העידן המודרני דוגמת: כולסטרול, לחץ דם וסכרת. 

אנו פועלים לשנות את הרגלי החיים באמצעות אפליקציה ניידת, שסופרת צעדים ומעודדת הליכה או ריצה, או רכיבה על אופניים, ע"י כך, שהיא מחלקת Health Coins למשתמשים באפליקציה.

אלה למעשה אסימונים, שניתן לרכוש באמצעותם מוצרים ממשיים, או לתרום אותם לכל מטרה.

כבר הוכחנו, שהמערכת שלנו משפרת את רמת הבריאות הציבורית למשתמשים במערכת הזו.

כרגע משתמשים במערכת מעל ל-45 אלף משתמשים פעילים וכאלפיים משתמשים מצטרפים למערכת שלנו כל שבוע. אנו מצרפים עוד ועוד בתי עסק וארגונים למעגלים שלנו ומתכוונים לצאת עם היוזמה הזו למדינות נוספות".

שחר מטורין (בתמונה למעלה): "אנו חוגגים בדיוק היום 2 אירועים חשובים בקהילת היזמים והמשקיעים שלנו:
1) עברנו את הקו של 400 ערים ברחבי העולם במעל ל-120 מדינות, ערים בהם יש סניפים פעילים של Startup-Grind, עם מעל למיליון יזמים ומשקיעים ברשת הזו.
2) אנו מכריזים על פתיחת תחרות של סטארטאפים לסין, בשת"פ עם כמה גופים מובילים בעולם ובסין. את פירוט התחרות נפיץ בנפרד, אבל כבר כעת מי שמעוניין להירשם, יכול לעשות זאת כאן. ההרשמה תיסגר ב-15 לספטמבר. 3 סטארטאפים מישראל, שייעלו לגמר, יוזמנו על חשבון המארגנים הסיניים לסין ויתמודדו על פרס של 25 אלף דולרים. התחרות פתוחה לכל סוגי הסטארטאפים ובתנאי שיש להם מטרה להגיע לשוק הסיני. כבר יותר מ-30 סטארטאפים נרשמו מהרגע שפתחנו את ההרשמה ואנו מצפים ליותר מ-100 סטארטאפים, שיירשמו לתחרות [תמונת השקת התחרות בישראל, כאן למטה].

השקת התחרות לסין - Startup Grind

ב-12-13 לפברואר 2019 ייערך הכנס השנתי העולמי של Startup Grind בסיליקון ואלי. גם השנה נוציא משלחת מישראל לאירוע וניתן כבר להירשם אצלנו למשלחת. באירוע הקודם בפברואר 2018, היה רק סטארטאפ ישראלי אחד על הבמה המרכזית באירוע. באירוע הבא אנו מקווים, שיהיו יותר סטארטאפים מישראל, שיזכו לעלות על הבמה המרכזית ואנו מתכוונים גם לפתוח מתחם שלנו עם דוכנים, שיהיה מוקדש כולו לסטארטאפים מישראל".

עופר שרייבר, (בתמונה משמאל, מצד ימין, מרואיין ע"י רם י
עופר שרייבר עם רם יונישוניש), שותף ומנהל סניף ישראל, YL-Ventures: "ההבדל בין יזם למשקיע הוא, שיזם ממוקד בנושא אחד: המיזם שלו. משקיע מפזר את הקשב שלו בין כמה תחומים ובין הרבה מיזמים.

אנו משקיעים בכמה סקטורים ובודקים כל הזמן לאן הולך השוק. כל יום הוא בשבילי הפתעה חדשה.

הרקע שלי הוא כאנליסט ואני גם עו"ד, שמצא, שעולם היזמות הוא הרבה יותר מעניין, ולפני שהצטרפתי ל-VC עסקתי בניתוח והערכת סטארטאפים במסגרת IVC.

הצטרפתי כאנליסט ל-VC של
יואב לייטרסדורף ב-2003. די מהר מצאנו שפה משותפת והתקדמתי ומאז 2013 אני מנהל את השלוחה הישראלית של הקרן, ויואב מנהל את הכל מארה"ב.

הכסף מגיע ממשקיעים אמריקאים ואנו משקיעים בישראל, בעיקר בשלב ה-Seed. אנו מחפשים סטארטאפים ממש בשלבים מוקדמים, אפילו בלי כלום, רק עם מצגת.

אנו משקיעים בעיקר ב-3 תחומים:
א. סייבר. זה הנושא הכי חזק אצלנו. זה תחום קשה ופיתחנו מתודה מאוד מעניינת, שאין בשום קרן הון סיכון שאני מכיר.
ב. פתרונות ארגוניים, בעיקר בתחום ה-B2B.
ג. פתרונות בתחום הרכב החכם - אוטומוטיב.

אנו מלווים את הסטארטאפים בכל שלבי ההתפתחות שלהם ולכן תראה אותנו מובילים גם סבבי גיוס של A, B ו-C. אנו מחפשים בעיקר סטארטאפים' שמכוונים את עצמם לשוק האמריקאי, כי מדובר בכסף אמריקאי. 

הנוכחות שלנו בארה"ב מאוד מרשימה ומשמעותית ובנינו רשת של קשרים מאוד חזקים שם. הכוח שלנו הוא להציג מיזמים בשלבים מאוד מוקדמים ללקוחות הפוטנציאליים שלהם, אפילו בשלב המצגת.

לכן, בתחום הסייבר בנינו רשת של יועצים ומנטורים שהם ה-CISO (מנהלי אבטחת מידע) של החברות הכי גדולות בעולם, ואנו מציגים להם את המיזמים עוד לפני שהחלטנו' שאנו משקיעים בהם. כך, אנו מביאים ערך ליזמים, כי זה מה שחשוב לנו. יש לנו בקרן כ-30 עובדים vמרוכזים בקידום הסטארטאפים' שבפורטפוליו שלנו. אנו מבצעים עבור היזמים הrcv משימות. למשל, גיוס כוח אדם איכותי, פיתוח עסקי ועוד שירותים מקצועיים, שהם זקוקים להם. לכן, אין אצלנו כמעט כשלונות של מיזמים, היה לנו רק כישלון אחד מ-14 סטארטאפים, שהשקענו בהם וחצי מהם כבר עשו אקזיט. אין אחוזי הצלחה כאלה בשום VC, שאני מכיר. 

רשת המנטורים שלנו היא הדבר הכי חזק שלנו. הסיבה, שהמנהלים הבכירים והעסוקים הללו מהחברות הכי גדולות בעולם הצטרפו לרשת שלנו כמנטורים: הם רוצים לשמוע ממקור ראשון מהם הפיתוחים הכי חדשים והכיוונים הכי חדישים הנולדים בישראל. זה מניע חזק ביותר עבורם, מלבד תגמול קטן, אם יש השקעה מוצלחת, שיש בסופה אקזיט, שמקורה בהמלצה שלהם. אנו קוראים להם Venture Advisors. הם מספקים לנו וליזמים משוב מקצועי ישירות מהתעשייה. יצרנו לזה מסגרת מאוד פורמלית ומצליחה.
 
אחד הקריטריונים, שאנו בוחנים מיזם הוא: מה הפתיחות והגמישות של המיזם, שמקבל משוב מרשת המנטורים שלנו. השאלה האם היזמים פתוחים לקבל משוב מאוד חשובה לנו. למעשה, הצוות זה העיקר. טכנולוגיות יכולות להשתנות מהר, והיכולת להשתנות מהר מגיעה מתוך ההרכב האנושי של הצוות היזמי.

אנו רואים ומעבירים בתהליך המנטורינג שלנו כ-300 מיזמים בשנה. 10% מהם מגיעים לשלב הדיו-דיליג'נט ונשקיע בסוף ב-1. בשנה הקודמת השקענו ב-4 סטארטאפים, מתוך כ-300 סטארטאפים, שעברו במערכת שלנו. אנו משקיעים במעט חברות ודי הרבה כסף, כדי שנוכל לגדל אותן ולהצליח יחד איתן. להגיע ל-6 אקזיטים משמעותיים מ-14 חברות זה הרב. זו תוצאה של התהליך והדרך בה אנו מתקדמים עם היזמים ומתפתחים איתם במסע להצלחה.

בתחום הסייבר, בגלל שהוא כל כך צפוף מתחרים, אנו מחפשים יזמים עם יידע ייחודי. הידע יכול להיות טכנולוגי או עסקי. אני מאמין, שהגעה לשוק וללקוחות היא הדבר החשוב ביותר ליזם. לכן, אנו עושים את זה מייד בהתחלה, עוד לפני שהחלטנו אם נשקיע במיזם. על מוצרים ואנשים ניתן לשלוט אבל על השוק זה בלתי אפשרי לשלוט, מנקודת הראות של היזם. לכן, ההכרה של הדינמיות של השוק חשובה ולכן יזמים, שהם גמישים וכאלה היכולים להתאים את עצמם לצרכים המשתנים של השוק, יזכו אצלנו לעדיפות.

האקזיט, שאני הכי גאה בו, זה האקזיט של FireLayers. זו הייתה ההשקעה הראשונה שלי, שהייתי מעורב בה מהתחלה והובלתי אותה לכל אורך הדרך. ראיתי יזמים סדרתיים, שיודעים מה הם רוצים ולכן החלטתי, שכדאי להשקיע בהם. זה הוכיח את עצמו והם נרכשו בסכום יפה לפני כשנתיים, כ-3 שנים לאחר ההשקעה הראשונה. זה עודד אותי לפתח את הכלים לזיהוי סטארטאפים עם פוטנציאל הצלחה כבר מהשלבים המאוד מוקדמים של המיזם.

אני מאוד אוהב את מה שאני עושה והחלום שלי הוא, שאגדל עם הקרן כדי שנהיה קרן הון סיכון מובילה גם בישראל וגם בארה"ב, מובילה בעיקר במודל המיוחד, שפיתחנו לחיבור בין היזמים ממש בתחילת דרכם, עם השוק הפוטנציאלי שלהם". 

בתמונה: חלק ממשתתפי ומארגני האירוע, שנערך ביוזמת Startup Grind שלוחת תל-אביב עם עופר שרייבר במרכז:
משתתפי אירוע Startup Grind תל-אביב


עדכון 3.9.18: אתמול נערכה תחרות 3rd tech startup of the year competition בהובלת קרן מגדלי הים התיכון VENTURES. מתוך עשרות סטרטאפים, שניגשו לתחרות, עלו לגמר 6 סטארטאפים בלבד, שמציעים פתרונות טכנולוגים לבני הגיל השלישי.
הסטארטאפ המנצח היה TuneFork שהוזכר לעיל כזוכה בתואר "חביב הקהל", שמאפשר, כאמור, למשתמש לבצע בדיקת שמיעה פשוטה באמצעות הסמארטפון שלו ואבחון בעיית השמיעה הספציפית של המשתמש. תוצאות הבדיקה, שמבוססות על אלגוריתמים מתוחכמים, יוצרות חווית משתמש אופטימלית ומותאמת לצרכי המשתמש. הפרס, שקרן מגדלי הים התיכון VENTURES העניקה לזוכים, הוא מימון טיסה, לינה והשתתפות לזוכים בכנס היוקרתי Aging2.0 בסן פרנסיסקו. מנצחי התחרות יזכו בסבב פגישות ייעודיות עם משקיעים פוטנציאלים בעמק הסיליקון.

קרדיט התמונה להלן של הזוכים: רמי זרנגר
הזוכים

 



 
 
Bookmark and Share