Telecom News - שת"פ מדעי בין ישראל לטורקיה

שת"פ מדעי בין ישראל לטורקיה

דף הבית >> דעות ומחקרים >> מה חדש באקדמיה? >> שת"פ מדעי בין ישראל לטורקיה
שת"פ מדעי בין ישראל לטורקיה: מעבדת המחקר של יבמ בחיפה תשתף פעולה עם אוניברסיטה טורקית בפיתוח מערכות ניהול לוגיסטיקה, תעבורה והפצה.

מאת: חיים חביב, 13/03/13, 23:45IBM

מעבדת המחקר של יבמ בחיפה תשתף פעולה עם אוניברסיטת Koc בטורקיה בפיתוח פתרון ניהול אקטיבי של מערכות תחבורה ולוגיסטיקה. הפרויקט יתמודד עם האתגרים ההולכים ומתרחבים של ניהול מערכי תובלה ושרשרת אספקה, באמצעות שימוש בכלים אנליטיים ובמערכות אופטימיזציה.

עדכוני תכניות תחבורה ותובלה מהווים אתגר מרכזי בארגונים המפעילים רשתות אספקה. במסגרת הפרויקט, יפתחו החוקרים שיטות לזיהוי סטיות מתוכניות התובלה וההפצה, הנובעות ממחסור במוצרים, ביקושים בלתי צפויים, מבצעי קידום מכירות ובעיות בלתי צפויות מראש. החוקרים חותרים לפתח אלגוריתמים מתקדמים שיזהו את הסטייה מהתוכנית ויפתחו תוכניות מותאמות מחדש לתנאים המעודכנים. במקביל, יידעו האלגוריתמים לנתח גם דפוסי תגובה חלופיים דוגמת ניהול הביקוש, ניתוב מחדש של משלוחים, איתור מקורות אספקה נוספים, הפעלת עובדים בשעות נוספות, או מעבר לעבודה בשעות גמישות.
עודד כהן
עודד כהן, מנהל מעבדת המחקר של יבמ בחיפה: "שיתוף הפעולה עם האוניברסיטה בטורקיה יאפשר התמודדות משותפת בדרך לפתרון האתגרים בעולם הלוגיסטיקה ההופכים מורכבים יותר ויותר. שכיחות השינויים בתנאי הפעילות והצורך הניצב בפני עסקים להציג תגובה מהירה לשינויים האלה, לזהות אותם ולצפות אותם מראש, מציבים דרישות מורכבות עימן אפשר יהיה להתמודד באמצעות שילוב הניסיון והמומחיות של החוקרים המעורבים בפרויקט".

ניטור יוזם של אירועים וניתוח אנליטי ממלאים תפקיד מפתח בעולם העסקים העכשווי, ומציגים פוטנציאל לשיפור משמעותי באיכות הניהול של מערכות תובלה והפצה. כך, למשל, זיהוי הסיבות לתאונה או לפקק תנועה מאפשר לנתח את תוצאות האירוע הזה ולהציע פתרונות חלופיים למשתמשים במערכת התחבורה, כמו גם להציג בפני מנהלי המערכת את הפתרונות האפקטיביים ביותר למצב המסוים הזה. אותם כלים יכולים לשמש לשיפור שירותי לוגיסטיקה, תכנון מערכי ייצור, חיזוי אופן ההתפשטות של מחלות ומגיפות, ניהול שירותי בריאות, ייעול התפעול של שירותי טכנולוגיות נתונים, תפעול ענן מחשוב, מערכות שירות ומערכות חברתיות ותעשייתיות רבות.

תוכנית המחקר השיתופי הפתוח של יבמ -  Open Collaboration Research  (ובקיצור OCR) תומכת מאז 2006 במחקרים המתבצעים בשיתוף פעולה בין אנשי יבמ ובין אוניברסיטאות מובילות, בשורה רחבה של תחומים לרבות מדעי המחשב, הנדסה ומתמטיקה. התוכנית מקדמת פיתוח תוכנה בקוד מקור פתוח, הגדרה ואימוץ תקנים, ועבודה משולבת של גורמים שונים במסגרת מגוון תחומי תעשייה.
 
Bookmark and Share