Telecom News - סמסונג גלקסי S4 – נקודת מבט עסקית - סקירה

סמסונג גלקסי S4 – נקודת מבט עסקית - סקירה

דף הבית >> גאדג'טים לעסקים >> סמסונג גלקסי S4 – נקודת מבט עסקית - סקירה
סמסונג גלקסי S4 – נקודת מבט עסקית - סקירה
מאת: מיכאל פנחס, 23.6.13, 23:30מיכאל פנחס
 
חברת סמסונג מדרום קוריאה כובשת את השוק העולמי במכשירי הסמארטפון שלה מבוססי אנדרואיד. האם מנהלים ואנשי עסקים אמורים לבחור בגלקסי S4 או אולי להמתין לאייפון בגרסה הבאה (5S או 6)?
 
כבר בחלוף חודש ראשון להשקה, דיווחה חברת סמסונג על מכירות בהיקף 10 מיליון יחידות של דגם ה- Samsung Galaxy S4. על-פי הערכות החברה, נמכר מכשיר בכל 4 שניות (בממוצע). נראה, כי מדובר בשיא של ממש, שכן דגם ה- S3 רשם מכירות בהיקף דומה רק לאחר 50 ימים, בשנת 2012. לדגם ה- Samsung Galaxy S2 נדרשו חמישה חודשים כדי להגיע למכירות בהיקף זה של 10 מיליון יחידות.
 
במקביל, עפ"י דו"ח גרטנר, האנדרואיד "ממשיך לגנוב את ההצגה" בהובלת חברת סמסונג. כ-75% ממכירות הסמארטפונים ברבעון ראשון לשנת 2013 היו אנדרואיד, וזו קפיצה של 20% בהשוואה לרבעון הראשון של שנת 2012. ב-3 החודשים הראשונים לשנת 2013 נמכרו בעולם 156 מיליון מכשירי אנדרואיד מתוך ס"ה 210 מיליון מכשירים, שנמכרו באותה תקופה. בנוסף, הבלקברי  10 - RIMממשיך במגמת הירידה ונמצא במקום השלישי ולאחריו מיקרוסופט (בעיקר בשת"פ נוקיה), שמצויה במגמת עליה. עם זאת, הרבה עבודה עומדת בפני מיקרוסופט ושותפותיה כמו נוקיה, כדי להתקרב למספרים של המתחרות. בפילוח לפי חברות, סמסונג הובילה בראש ברבעון הראשון של שנת 2013 עם נתח שוק של 31%, ואפל הייתה במקום השני עם נתח שוק של 18% בלבד. זה שינוי משמעותי לעומת אותו רבעון אשתקד, בו עמדה סמסונג בראש אך הפער ביניהן היה רק 5% לעומת כ-12% השנה. בנוסף, חברת LG החליפה את חברת הוואווי והגיעה למקום השלישי, לעומת מקום רביעי לפני שנה, עם נתח שוק של 4.8%.
 
בנוסף, ה- Galaxy S4 זכה בהכרת משרד ההגנה האמריקאי לשימוש בכל זרועות הממשל. משרד ההגנה האמריקאי (DoD) אישר שימוש רשמי בגופי הממשל במכשיר הדגל החדש של סמסונג, שהוצג אך במרס 2013 בניו יורק. האישור מכסה גם את מערכת האבטחה Knox של החברה ופותח את הדרך לשימוש בהתקן החדש בכל מוסדות הממשל. זאת, כחלק ממדיניות חדשה: הודעת משרד ההגנה מפברואר האחרון, כי יפתח את רשתות התקשורת שלו לשילוב סמארטפונים וטאבלטים מהחברות אפל וגוגל בצורה מלאה החל מפברואר 2014. בכך, זונח הממשל האמריקאי את הבלקברי, ששימש אותו במשך כעשור, בהיקף של כחצי מיליון מכשירים. סביר להניח, שהחלטה זו תשפיע גם על מקבלי ההחלטות בארגונים בישראל, לגבי בחירת סוג מכשיר הסלולר המתאים לשימושים ביטחוניים וממשלתיים ניידים.
 

האם הגלקסי S4 החדש מתאים לעסקים?

כדי לענות על שאלה זו יש לבחון את המפרט של המכשיר.
 
מפרט טכני:
 Galaxy S4 משווק עם מעבד מהיר 1.6 ג'יגה הרץ בעל 8 ליבות ומערכת הפעלה עדכנית Android 4.2.2 (Jelly Bean). המכשיר מתאפיין בעיצוב מיוחד הכולל מסך גדול יותר של 5 אינץ', סוללה ומסגרת דקה. כל אלה מזוודים במבנה קל (130 גרם) ודק יותר (7.9 מ"מ) מאי פעם. המכשיר דק יותר אך גם חזק יותר.
 
מה מיוחד בדגם החדש?
תצוגת ה- Full HD Super AMOLED הראשונה מסוגה בעולם להצגת תמונות בצורה הטובה ביותר ע"ג מסך 5 אינץ' - 441 dpi לאיכות צפייה גבוהה. מסך זכוכיתGorilla Glass 3 המקנה למכשיר עמידות בטלטלות היום-יום.
 
למכשיר מצלמה אחורית של 13 מגה פיקסל, ויכולת  ‘Dual Camera’ המאפשרת למצלמה הקדמית ולמצלמה האחורית לצלם בו זמנית תמונות וסרטוני וידיאו. המשתמש יכול לבחור בעת הצילום מתוך מגוון אפקטים ומסגרות המאפשרים למזג שתי תמונות באופן טבעי ואף להתאים את גודל התמונה הקטנה בתוך התמונה הגדולה. ניתן לבחור בין 8 אופציות לשילוב שתי התמונות שצולמו במצלמה הקדמית והאחורית. התוצאה הסופית היא תמונה ייחודית המשלבת את נושא הצילום והרקע בצורה שונה לחלוטין. פונקציית ה- ‘Dual Video’ מאפשרת לקבל ולבצע שיחות וידיאו קבוצתיות עם חברים, עמיתים לעבודה ומשפחה.
 
למצלמה  12 מצבי צילום מיוחדים, כגון: מצב ‘Drama Shot’ אשר מאפשר לצפות בכל הפעילות בצילום מתמשך אחד ומצב ‘Sound & Shot’ הייחודי המאחסן סאונד וקול יחד בזמן צילום התמונה, כך שהרגעים המיוחדים מתועדים בצורה הכי אמיתית שאפשר לדמיין, בדיוק כפי שהם התרחשו.
 
אותם רגעים מיוחדים יכולים להישמר באופן אוטומטי באלבום תמונות באמצעות פונקציית ה- ‘Story Album’. תמונות, שצולמו ב- Galaxy S4, נאספות וממוינות באופן אוטומטי על פי ציר הזמן האישי, מיקום גיאוגרפי או אירוע מסוים, על מנת ליצור אלבום תמונות. ניתן להזמין ולמסור את אלבומי התמונות הייחודיים האלו באמצעות שותפות חדשה עם Blurb, כך שניתן לשמור בבטחה את אותם רגעים, לצפות בהם ולשתף אותם שוב ושוב.
 
ה- Galaxy S4 מאפשר חיבור אמיתי עם האנשים החשובים בחיי מחזיק המכשיר. הוא מעשיר את מערכות היחסים ומאפשר לשתף ולחוות בקלות את הנאות החיים, יחד עם משפחה וחברים, מכל מקום. באמצעות פונקציית ה- ‘Group Play’ ניתן ליהנות ממוסיקה, תמונות ומשחקים יחד עם הסובבים, זאת ללא צורך בחיבור לרשת  Wi-Fi או אות סלולרי. תכונה זו מאפשרת למשתמשים להתחבר ישירות עם אחרים על מנת לשתף, לשחק וליצור במשותף תוכן ובידור באופן מידי. תכונת ה- ‘Share Music’ מאפשרת למשתמשים לנגן את אותו השיר על גבי מספר טלפונים על מנת ליצור את אווירת החגיגה הטובה ביותר.
 
ה-Galaxy S4 מקרב בין אנשים באמצעות הסרת מחסומי שפה. הוא הופך נסיעות בחו"ל למהנות ויעילות יותר באמצעות תכונת ה- ‘S Translator’ המספקת תרגום מידי ומשתמשת בתרגום טקסט או תרגום קולי על גבי יישומים כגון אי מייל, הודעות טקסט או ChatON. התרגום המיידי קיים בתצורה של דיבור בעל פה לטקסט כתוב  או להיפך, תוך שהוא מבטיח כי ניתן לסמוך על המידע הנכון והמדויק בזמן שהייה בחו"ל (במועד ההשקה הראשוני השירות תומך בעשר שפות).
 
ה-Galaxy  מספק יכולת לבצע משימות ללא מאמץ עם תכונות חדשניות המזהות את תווי הפנים, התנועות והקול של המשתמש על מנת לאפשר לו שליטה במסך ללא כל צורך בהפעלה של מגע אצבע. פונקציית ה- ‘Samsung Smart Pause’ מאפשרת לשלוט במסך על פי המיקום אליו מסתכלים. בזמן צפייה בווידיאו, הסרט יעצור כאשר המשתמש יסתכל הצידה וימשיך להקרין כשיסתכל עליו שוב. פונקציית 'Samsung Smart Scroll' מאפשרת לגלול את הדפדפן והאי-מייל מטה ומעלה מבלי לגעת במסך. הפונקציה מזהה את עיני המשתמש ואת תנועת היד וגוללת את הדפים למטה או למעלה בהתאם.
 
פונקציית ה- ‘Air View’ מאפשרת למשתמש לרחף עם האצבעות על מנת לצפות בתצוגה מקדימה של תוכן האי-מייל, ה- 'S Planner', גלריית התמונות או סרטוניי הווידיאו מבלי לפתוח אותם. כמו כן ניתן לצפות בתצוגה מוגדלת של דפדפן האינטרנט או במספר טלפון השמור בחיוג מהיר בלוח המקשים. באמצעות פונקציית ה- ‘Air Gesture’ ניתן לשנות את רצועת המוסיקה, לגלול למעלה ולמטה את דפדפן האינטרנט או לקבל שיחה. כל זאת בהינף של היד. באמצעות פונקציית ה-‘S VoiceTM Drive’ ניתן להפעיל פקודות על ידי שליטה קולית לייעול מצב הנהיגה. כאשר הטלפון מחובר ל- Bluetooth של המכונית, הוא נכנס באופן אוטומטי למצב נהיגה ומספק את אופציית ה- Text to speech, כך שניתן לבדוק את ההודעות בקלות ובבטחה ללא צורך להסתכל על המסך. פונקציית ’Optical Reader’ מקלה בזיהוי אוטומטי של טקסט, כרטיס ביקור או קוד QR ועל ידי סיפוק פונקציות שימושיות כגון תרגום, שיחה, הודעות טקסט וחיפוש.
 
שימוש ביכולת ‘Samsung WatchON’, הופך את ה- Galaxy S4 לשלט IR במערכת הבידור הביתית כולל הטלוויזיה, הממיר, נגן ה- DVD ואפילו במזגן. כמו כן, ניתן ליהנות מתוכן מגוון כגון טלוויזיה בשידור חי, טלוויזיה בכבלים ו- VOD, בהתבסס על המידע העשיר המסופק על ידי ה- EPG (מדריך תוכניות אלקטרוני). באמצעות תוכנת ה- ‘S Health’ זוכים במידע על בריאות ורווחה. שילוב חיישנים מובנים במכשיר מנטר באופן שיטתי את מצב בריאות המשתמש והסביבה על מנת לשפר את איכות החיים. כמו כן, המשתמש יכול לבדוק בקלות את מצבו הבריאותי באמצעות יומן אוכל, יומן פעילות גופנית ופיקוח שינה על מנת להישאר בריא ובכושר (פונקציות מסוימות מופעלות באמצעות אביזרים חיצונים ספציפיים).
 
על מנת להמשיך ולשמור על רווחת המשתמש, מספקת פונקציית ה-Samsung Adapt Display חוויית צפייה אופטימאלית מותאמת לכל סוג של יישום,  ופונקציית ה-Samsung Adapt Sound מציעה סוג ורמה אופטימאלית של סאונד מותאם לכל משתמש, על מנת להפיק את המרב מהחיים.
 
אפשרות הדפסה במדפסות HP: הסמארטפון מבית סמסונג מכיל אפשרות מובנית להדפסת תמונות ומסמכים ישירות למדפסות. זה מאפשר הדפסה פשוטה ומהירה ביותר מ-180 דגמי מדפסות של HP. בשונה מיישומים להדפסה ניידת הקיימים בשוק, הפתרון של HP המוטמע במכשירי סמסונג לא דורש מנהלי התקנים, הגדרות רשת או הגדרות מיוחדות אחרות כדי להתאים לסמארטפון,  דבר שהופך את ההדפסה הניידת לנוחה במיוחד. בנוסף, פתרון ההדפסה של HP וסמסונג הוא אחד הפתרונות היחידים למכשירי סלולר המציעים הגדרות מדפסת מתוחכמות כגון הדפסת דופלקס, צבע, כיוון וסוג הנייר. משתמשים יוכלו להדפיס באחד משני אופנים: על ידי חיבור אוטומטי של מכשיר הסמסונג על גבי רשת ה-WiFi המקומית, או באמצעות חיבור ישיר בין הטלפון למדפסת באמצעות הטכנולוגיה האלחוטית של HP.
    

איך ה-Galaxy 4S  עומד מול המתחרים ובראשם אפל?

כבר ניתחנו בגרסה הקודמת של הגלקסי S3, שמוצרי סמסונג נמצאים הרבה לפני המוצרים של אפל ובראשם האייפון, מכל היבט של ניתוח המפרט הטכני. ההתאמה של המוצרים של סמסונג לשוק העסקי טובה יותר, בצורה מאוד בולטת. בכל השוואה בין המוצרים, יש עדיפות למוצרי אנדרואיד. למעשה, המוצרים של אפל כלל אינם מתאימים לשוק העסקי והארגוני. הם יותר בגדר "מכשיר סטטוס" להתגאות בו, לא כלי שימושי למנהלים ולעובדים בעסקים ובארגונים, שיכול לספק להם איזה מענה עסקי בסיסי.  
 
האייפון 5 יקר בד"כ מדגמי סמסונג גלקסי המקבילים (אייפון 5 מקביל לגרסת הגלקסי הקודמת – S3) ונשאלת כמובן השאלה האם תכונותיו ונוחות ממשק המשתמש מצדיקות את הפרש העלות? לא רק העלות הראשונית של הרכישה גבוהה יותר, גם עלות הביטוח, היישומים, התחזוקה והחלפים יקרים יותר, שלא לדבר שתיקון יסודי של מכשיר תקול או שבור ככלל לא נעשה בארץ (ובכל מקרה ליצרן אין אחריות לשבר מסך ולנזק מים, גם לא בשנה הראשונה, כך שביטוח פרטי הופך להכרחי).
 
בנוסף, רוב החברות הגדולות בעולם, שמספקות ציוד ושירותים לעסקים וארגונים (דוגמת סיסקו, יבמ, אוויה, HP, SAP, ועוד), עדיין לא הכינו גרסאות מלאות ומקיפות לאייפון, לחלק ניכר ממערכות התוכנה שלהן, כך שיש לבדוק נקודה זו בטרם קבלת ההחלטה, אם יש צורך עסקי להפעיל מרחוק בסמארטפון מערכות תוכנה של אותם ספקים, מה שלא אפשרי באייפון. כמובן שלאייפון אין תמיכה בתוכנות של מיקרוסופט (שמשמשות עובדים ומנהלים רבים בחיי היום יום שלהם), בעוד שלאנדרואיד יש תוכנות לא מעטות התומכות במוצרים הנפוצים של מיקרוסופט.
 

האם ניתן להמליץ על פתרון אחד ללקוח העסקי?

בהחלט לא. בחירת מכשיר סלולר לעסק אינה החלטה רגעית של אופנה חולפת. כבר הדגשנו, שהבחירה אמורה להסתמך על ניתוח מקצועי המשקלל פרמטרים רבים ובכלל זה:
 
 1) מהו התקציב של העסק למכשירים סלולריים?
  
 2) היכן רוכשים את המכשירים (אצל ספק הסלולר, או בחנות עצמאית, או בשניהם)?
 
 3) היכן עושים ביטוח? מה בדיוק הביטוח מכסה? מה קורה במקרים של אבדן\גניבה\שבר מלא\ נזק טוטאלי (לרבות יותר מפעם אחת) בתקופת הביטוח?
 
 4) למי מיועד\ים המכשיר\ים בעסק?
 
 5) מה השימושים של המכשירים לפי סוגי בעלי התפקידים המחזיקים בהם?
 
 6) איך מנהלים את המכשירים והיישומים עליהם?
 
 7) איך מאבטחים, מגבים ומחילים את מדיניות האבטחה הארגונית על המכשירים הניידים?
 
8) מה עקומת הלמידה של היכולות של המכשיר ותכונותיו? ריבוי תכונות יכול דווקא להפריע לעבודה, אם אין בהן צורך והמשתמש נדרש להשקיע בלימוד יכולות שבסופו של יום אין להן שימושים מעשיים לעבודתו.
 
בשוק יש מגוון רחב של מכשירים מתחרים, רובם זולים יותר מסמסונג גלקסי S4. יש לזוכר שמעבר למחיר המכשיר בעת רכישתו יש "עלויות נלוות" לא מעטות כגון:
 
א. מוצרים היקפיים (כיסוי מסך, נרתיק מגן, תושבות למשרד או לרכב, אוזניות בלוטוס', סוללה רזרבית, זיכרון מוגדל וכיו"ב).
 
ב. ביטוח ותחזוקה.
 
ג. מערכות לניהול המכשירים הניידים (MDM) לרבות מערכי הגנה ואבטחה מרחוק.
 
יש מכשירים מתחרים ברמה גבוהה דוגמת ה- הסוני אקספריה Z, נקסוס, או HTC One X, שיש לבחון אותם במקביל לבחינת הבחירה בסמסונג גלקסי. מולם, יש מכשירים סיניים מאוד זולים, אפילו במחיר של פחות מאלף ₪ למכשיר אנדרואיד מתקדם.
 
בנוסף, אם העסק יחכה 3 עד 4 חודשים, גם המחיר של הגלקסי S4 ירד באלף ₪ לפחות. מכאן, שיש להתייעץ לפני ביצוע בחירה חפוזה במכשיר זה.

טיפ

הבעיה המרכזית של העובדים והמנהלים המסתובבים עם סמארטפון חדיש בידם היא המשך העבודה במערכת העסקית, גם כשהם מחוץ למשרד. זאת, באמצעות המכשיר הנייד (סמארטפון או טאבלט) ומעל לרשתות אלחוט וסלולר שיש בכל מקום.
 
לכן, מומלץ להתנסות באחת המערכות ל- MDM (ר"ת: Mobile Device Management) שיש בשוק. אלו מערכות המאפשרות שליטה ואבטחה על המכשיר הנייד בכל מקום בעולם עם אפשרות לעבודה מרחוק מהמכשיר הסלולרי ביישומים הארגוניים.
 
הגישה המועדפת כאן היא חלוקה וירטואלית של מכשיר הסלולר, בין חלק פרטי לבין חלק עסקי, שמנוטר ומפוקח ע"י המערכת הארגונית מרחוק. הפתרון הנפוץ והמתאים ביותר לבדיקה הוא הפתרון של VMware בשם Horizon. פתרון מתחרה באותו גישה הוא של נט-אפ בשם NetApp Connect. מומלץ לנסות כמה כלים כאלו עם גישה ההפרדה מוחלטת בין החלק הפרטי לחלק העסקי במכשיר, כדי לבחור בפתרון הנוח והמתאים ביותר ליישום עבור העסק.  
 
 
מאת: מיכאל פנחס, מהנדס תקשורת. יוני 2013.
מחבר המדריך לחיסכון  בהוצאות התקשורת ולרכישת מרכזיות טלפון לעסקים
גלקסי S4



 
 
Bookmark and Share