Telecom News - מה קורה כאשר כל המפתחים המובילים בעולם מחליטים לעבוד בפיתוח יחד, ולא בתחרות זה בזה?

מה קורה כאשר כל המפתחים המובילים בעולם מחליטים לעבוד בפיתוח יחד, ולא בתחרות זה בזה?

דף הבית >> חדשות סטארטאפים >> מה קורה כאשר כל המפתחים המובילים בעולם מחליטים לעבוד בפיתוח יחד, ולא בתחרות זה בזה?
אירוע IATI MNC Weekathon הוא האירוע הראשון בעולם בו מפתחים מקבוצות פיתוח של חברות הענק, שבשגרה מתחרות קשה זו בזו, מתאספים לשבוע של פיתוח משותף חוצה חברות, בצוותי פיתוח משולבים מחברות שונות. מה יצא מהיוזמות המשותפות? יש גם הפתעה לסיום.
מאת: אבי וייס, 28.6.13, 10:00IATI

ביום חמישי 22.6.13 אחר הצהריים התאספו מאות מפתחים, יזמים, מנהלים ומומחים, לסיכום שבוע פיתוח משותף במרכז המו"פ של מיקרוסופט בהרצליה, לכנס העולמי הראשון של פיתוח יוזמות משותפות, ע"י צוותי פיתוח מחברות ענק, שהסכימו להקצות את מיטב המפתחים שלהן לעבודה משותפת, תחת המטרייה של IATI
קרן מאיר-רובינשטיין
קרין מאיר רובינשטיין (בתמונה) מנכ"לית IATI: "זה הכנס הראשון בעולם בסדרת Weekathon, שנולד ביוזמת פורום MNC (ר"ת: Multi-National Companies) של ארגון IATI, שהצליח לשכנע 8 מרכזי מו"פ בישראל מתוך כ- 40 מרכזי מו"פ גדולים הקיימים בישראל, לצאת ביוזמה של שת"פ עם החברות המובילות בעולם, כדי לפתח מוצרים ושירותים - בגישת השת"פ ולא בתחרות. 

אנו יכולים להיות גאים, שאנו לא רק 'אומת הסטארטאפים' אלא גם 'אומת ההמצאות'. אני מודה לכל המנהלים של מרכזי הפיתוח, שהסכימו להשתתף בניסוי המרתק הזה, של שבוע פיתוח משותף חוצה חברות.

במיוחד אני מודה למנהלים של החברות: מיקרוסופט, SAP, GE, TI, EMC, סירס (Sears), אלקטל-לוסנט, HP, GM ואפל. כל אלה הסכימו לשתף פעולה בצורה יוצאת דופן ולהציג את הפיתוחים המשותפים בצורה גלויה ב: IATI-MNC Weekathon Event. 

אני מודה גם לשר המדע והחלל יעקב פרי, שנתן חסותו לאירוע ולמיקרוסופט המארחת אותנו גם בהקצאת המיקום וגם בהצגת התוצאות של הפיתוח המשותף, שנוצר לאורך ימי השבוע שחלף.

החלטנו לצאת ביוזמה ולהציג זאת כניסוי ראשוני, כדי להתגבר על המכשולים של עורכי הדין מכל החברות, שאם היינו ממתינים לכל ההסכמות, האירוע הזה לא היה יוצא בכלל לדרך. אני מקווה, שבאירוע הבא תשתתפנה גם שאר החברות מקבוצת MNC, שיש בה ייצוג ל- 40 החברות הגדולות בעולם, שיש להן מרכזי מו"פ בישראל". 

יעקב פרי
יעקב פרי (בתמונה) שר המדע והחלל: "אני מודה לכל היזמים של אירוע זה ואני שמח, שאני כשר בממשלת ישראל, תומך בתעשייה הזו, במיוחד בקשר בין עולם המחקר האקדמי לבין התעשייה. אנו, כמשרד המדע והחלל, תומכים בכל מגוון החברות, קטנות כגדולות, שיש במשק הישראלי. אנו משקיעים רבות במו"פ בתחומים המשיקים בין האקדמיה לתעשייה ומשתמשים בתל"מ כפורום תמיכה בתשתיות גדולות, כמו בנייית תשתיות ננו, שיש כבר בכל האוניברסיטאות הגדולות בישראל. כעת אנו בשלבים מתקדמים של בניית מרכז גדול לתחום המחקר של הקרינה הלא-מייננת.

המרכזים, שבנינו ואנו בונים ונבנה, נבנים בכוונה באיזורי הפריפריה כדי לקדם את האזורים הללו לקדמת הפיתוחים הטכנולוגיים. ארגון IATI, כארגון היציג הגדול ביותר לתעשיות מתקדמות, תומך בתעשיות ההיי-טק בישראל ונמצא בקשר הדוק אתנו. 


השגשוג העולמי והישראלי תלוי בראש ובראשונה בשת"פ בינלאומי. לכן, מו"פ בינלאומי הנעשה בשת"פ חשוב עבורנו. אנו 'אומת סטארטאפים' וארגון כמו IATI מצליח לשלב תחומים כמו ביוטק, עם תחומי ההיי-טק המוכרים, בצורה מאוד מוצלחת, שילוב ההופך להיות ממשי בעידוד שלנו של התעשייה הזו ובהמצאות ומוצרים חדשים.
 
יש כאן דוגמה מוצלחת, בה משלבים מפתחים ממרכזי מו"פ, שבד"כ מתחרים זה בזה או שבכלל אין ביניהם שום קשר. כאן הם התאספו כדי לפתח דברים חדשים ולהמציא דברים חדשים ביחד במשך שבוע. הדבר הזה רץ כניסיון כדי לעקוף את כל המגבלות, שיש בדרך, לפיתוחים משותפים חוצי חברות. הרצון להעשיר את הכיוון הזה של שת"פ בין חברות המו"פ הוא הכיוון הנכון ואני מאמין, שניתן יהיה להרחיב זאת לכל 40 החברות המחזיקות מרכזי מו"פ משמעותייים בישראל. אלו החברות המובילות בעולם וישראל היא היוזמת ומספקת דוגמה מוצלחת: איך ניתן לשלב פיתוח בין חברות בצוותים משותפים". 

8 היוזמות המשותפות שהוצגו באירוע:


א. LooK, צוות מפתחים מ: HP, RSA וסירס: פיתח פתרון לשיפור חווית הקנייה, כך שתהיה כמה שיותר דומה לחוויה הממשית. המשתמש מקבל יכולת לנוע על המסך (כל מסך) לכל כיוון, באמצעות מחוות, ולקבל מוצרים לפי המיקום שלו, הצרכים שלו, התנועה שלו וההעדפות האישיות שלו. כך, משתמש ההולך לכיוון חנות גינון  יקבל מוצרי גינון המתאימים להעדפות ולצרכים שלו. הכל נעשה בצורה שקופה למשתמש, והמשתמש לא צריך לעשות דבר כי לחפש את המוצרים, שהוא זקוק להם. המידע נצבר ברקע ומוצג על המסך ועל לוח וירטואלי על החלון של החנות. המערכת תומכת במחוות והתנועה בין המסכים והתפריטים והמוצרים היא בתנועת ידיים. 

ב. Safe.com, מפתחים מ: EMC, GM, GE, RSA, TI: פיתחו מערכת, שנועדה לשפר את הבטיחות בנהיגה. המערכת משלבת התנהגות חברתית ונהיגה. המערכת בוחנת את התנהגות הנהג והנוסעים ומבוססת מחוות, ואוספת מידע מהמכונית ומהיושבים בה ומציעה על המסך הצעות המתאימות לסיטואציות השונות. למשל: היכן לתדלק, טיפול בבעיות בדרך, שיתוף מידע בין רכבים ועוד. הכל נעשה במחוות של הנהג והיושבים ברכב. 

ג. C-MAP. מפתחים מ: HP, EMC ואלקטל-לוסנט: הציגו פיתרון להגברת השקיפות של עבודת ועדות הכנסת ואפשרות שיתוף נרחב של אזרחים ובעלי עניין במהלך הדמוקרטי שיש בכנסת. זאת, כדי לתת מערכת יותר שיוויונית ושקופה לפעולה של הדמוקרטיה, עם דגש לעבודת הוועדות בכנסת ומבוססת על מערכי המידע הקיימים. המידע הקיים באתר הכנסת הוא רב, אבל אינו נגיש בצורה נוחה לציבור וגם אינו מאפשר להשתתף בתהליך של עבודת הכנסת. מדובר בכלי שטוב לכל אחד, אבל במיוחד לעיתונאים, לוביסטים, מנהלים ויזמים.

ד. Social Energy Metering. מפתחים מ: GE, TI וסירס: הציגו פתרון למדידה מהימנה של צריכת האנרגיה דוגמת החשמל מכל מכשיר בבית. כל מכשיר מקבל יכולת RF המשדרת מידע על הצריכה של המכשיר. כל מכשיר מקבל חיבור במערכת פתוחה בשם OpenEnergyMonitor, ששולחת את פרופיל המכשיר והמידע השוטף של הצריכה שלו. כל המידע מגיע דרך חיבור האינטרנט לענן והמשתמש הביתי מפיק דוחות צריכת זרם של כל מכשיר. הצריכה הזו גם מתורגמת לכסף, לפי עלות החשמל. כך, ניתן לאתר מכשירים החורגים מהצריכה הצפויה שלהם או מקולקלים וניתן לקבל החלטות איזה מכשיר חדש לקנות, לפי צריכת הזרם שלו. בעתיד, המערכת הזו תוכל למדוד צריכה של כל סוגי הצריכה ביתית כולל מים וגז ותשתלב למשל במסגרת התפיסה של Smart-Home.

ה. Appleseeds. פרויקט של הצעירים (תלמידי תיכון מבתי ספר שונים) הנתמכים ע"י אפל: הם הציגו את ה- Travlr, מערכת מקוונת על הסמארטפון, לניצול טוב יותר של הזמן הפנוי של נוסעים ברחבי העולם.

ו. Faces on the fly. מפתחים מאלקטל-לוסנט ו- GE: הציגו מערכת, שנועדה לספק שליטה על מכשיר מעופף, מעין הליקופטר צעצוע עם 4 רוטורים, שיש עליו 2 מצלמות. זו מערכת העולה פחות מ- 300 דולרים, מחוברת לתחנת הבסיס ב- WiFi, ומספקת תמונות באיכות טובה, מהן ניתן להפיק בזמן אמת זיהוי פנים של כל המצולמים, גם מתוך המון. הפיתוח יכול להיות יישומי באירועי ספורט, משימות חילוץ והצלה, משימות פיקוח ועוד. המערכת מאפשרת לצלם בקלות בכל מקום שאין בו יכולת להציב מצלמות קבועות. 

ז. Car Insight. מפתחים ממיקרוסופט ו- GE: הציגו פיתוח של מערכת שמטרתה לשתף מכשירים, במיוחד הפיתוח הזה מתמקד במכוניות. המטרה: להפוך את המכונית למכשיר, בדיוק כמו סמארטפון. כדי להפוך מכונית קיימת למכשיר נייד יש צורך לצרף לה מכשיר, שמקבל את כל נתוני הרכב ושיעלה את הנתונים דרך רשת הסלולר לענן. יש לפיתוח הזה כמה שימושים דוגמת: בטיחות, מעקב אחרי נהגים צעירים ע"י הוריהם, שליטה על המכונית מרחוק, מניעת גניבת המכונית, מתן עצות לנהג,תמיכה טכנית מרחוק, פרסום ושיווק ועוד. 

ח. Kinect My Ride. מפתחים מ: מיקרוסופט ו- GM: הציגו מערכת, שנועדה לשפר את איכות הנהיגה באמצעות מצלמות העוקבות אחרי הנהג, במיוחד אחרי פניו. זו מערכת הכוללת זיהוי פנים ומעקב פנים של הנהג ומספקת משוב ושליטה על התנהגות הנהג. 

נקודה חשובה לסיום: עצם הפיתוח המשותף בין חברות הוא רעיון מצויין. אולם, כמעט לכל הפיתוחים שהוצגו, יש כבר פיתוחים כאלו, מחברות הזנק ישראליות וגם לא ישראליות, חלקם הצליחו וחלקם לא. דהיינו: כל מה שהוצג היה בבחינת ניסיון "להמציא את הגלגל מחדש". לעניות דעתי, ארגון IATI יכול למנות לקראת האירוע הבא צוות של "מנטורים", צוות שידע להכווין בצורה שוטפת את צוותי הפיתוח המשותפים המתאספים לשבוע, לפתח מוצרים ושירותים חדשים, שעדיין לא קיימים, או שאין להם פתרון משביע רצון מחברות הזנק ישראליות או בינלאומיות קיימות. כדי לייצר ולפתח חדשנות, צריך לכוון את החדשנות הזו למקומות הנכונים, לתחומים שיש בהם פיתוח של חדשנות של ממש, חדשנות מקורית, שיכולים לקדם את תעשיית ההיי-טק בצורה משמעותית יותר. 
סטארטאפים



 
 
Bookmark and Share