Telecom News - אפליקציה חדשה תסייע לילדים חולי סכרת

אפליקציה חדשה תסייע לילדים חולי סכרת

דף הבית >> דעות ומחקרים >> מה חדש באקדמיה? >> אפליקציה חדשה תסייע לילדים חולי סכרת
אפליקציה חדשה תסייע לילדים חולי סכרת
מאת: חיים חביב, 2.12.13, 16:45הטכניון
  
יישום הסמארטפון לחולי הסכרת בגילאים הצעירים זכה במרתון היזמות Hacking Health בפקולטה לרפואה בטכניון.
 
יישום סמארטפון המסייע לילדים חולי סוכרת הוכרז כפיתוח הזוכה במרתון היזמות Hacking Health, שנערך בפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט בטכניון. היישום המכונה GlucoGotchi מספק משוב חיובי ותזכורת לילדים חולי הסוכרת באמצעות דמות ידידותית המגיבה בחיוב לזריקה ולטיפולים.
 
"האב הרוחני" של המרתון הוא סגן דיקן הפקולטה לרפואה, פרופ' אורי רוזנשיין, שמעביר  קורס יזמות בפקולטה, ושני הסטודנטים המפתחים יובל ברק-קורן (רפואה) וישי זוסמן (מדעי המחשב). ההזדמנות, שנפתחה לסטודנטים, פתחה בפניהם "מעבדת יזמות חיה, בה נחשפו לראשונה לחוויה של פיתוח מיזם תחת לחץ."
 
הסטודנט יובל, שעובד כעוזר רופא במחלקה פנימית ברמב"ם: "במשך 5 שנים אנחנו לומדים בפקולטה ובבתי החולים, בלי להיחשף לעולם הטכנולוגי והיזמי. כל פקולטות הרפואה המובילות בעולם מבינות, שכאן נמצא העתיד – בשילוב בין יזמות, טכנולוגיה ורפואה".
 
במסגרת המרתון הנמשך 3 ימים, שזו השנה הראשונה לקיומו, הורכבו קבוצות, ששילבו סטודנטים לרפואה עם סטודנטים מפקולטות אחרות בטכניון. כל קבוצה נדרשה לפתח טכנולוגיה ייחודית לתעשיית מדעי החיים.
 
120 סטודנטים מתואר ראשון, שני ושלישי, הגישו את מועמדותם לאירוע ומתוכם נבחרו 60, שחולקו ל-8 קבוצות, בכל אחת מהן 2 תלמידי רפואה. המשתתפים גילו נכונות להסתפק בשעות שינה מועטות במהלך 3 ימי המרתון. 20 מנטורים, בהם יזמים ומשקיעים, רופאים ומהנדסים, אנשי תעשייה ואקדמיה, ליוו את הצוותים בהתנדבות.
 
ביום הראשון השקיעו הסטודנטים את עיקר המאמץ בבחירת הרעיון המתאים. למחרת בבוקר החל המרתון, במסגרתו נפגשו עם רופאים ומנטורים, גיבשו תכנית עסקית, ערכו סקרי שוק עם מטופלים ורופאים בבתי החולים בחיפה, התייעצו באמצעות שיחות ועידה בווידיאו, וליבנו את הרעיון. שיאו של היום השלישי היה בסדרת מצגות מול צוות השופטים: מנהל המרכז הרפואי רמב"ם, פרופ' רפי ביאר, מנהלת המרכז הרפואי הדסה הר הצופים, ד"ר אסנת לבציון-קרח, ראש מינהל טכנולוגיות רפואיות ותשתיות במשרד הבריאות, ד"ר אסנת לוקסנבורג, שותף מנהל ב-Tamir Fishman Ventures DFJ ד"ר בני זאבי, ויו"ר ועדת מדעי החיים בארגון קרנות הון סיכון ומייסד מדינול, איש העסקים והיזם קובי ריכטר.
 
השופטים הפנו למתמודדים שאלות נוקבות, ביניהן סוגיות אתיות, סוגיות שיווקיות, שאלת יתרונו של הפיתוח על פני חברות מתחרות והתאמתו לעידן בו ישמש הטאבלט כל רופא. פרופ' ביאר אמר בסיכום היום: "אהבתי מאוד את האופן בו הצגתם את הדברים. זה היה אירוע מרתק. ההופעות הזכירו לי את הדרך בה נהג סטיב ג'ובס להופיע ולהציג את הפיתוח האחרון. אני מאחל לכם, שתהיו הממציאים של פיתוחי הרפואה בעשור הקרוב".
 
בין המיזמים המגוונים, רובם בתחום החומרה: קבוצת NAKIT הציעה פתרון לבעיית ההידבקות-במחלות בבתי החולים, שגורמת למותם של כמאה אלף איש בארה"ב מדי שנה. קבוצת The Genomic Revolution הציעה תוכנה, שתשפר את ההתאמה הגנטית בין בני זוג המעוניינים להביא ילדים לעולם. קבוצת LUNGIFLEX הציעה מערכת חדשה וקלה לטיפול בחולי אסטמה וסיסטיק פיברוזיס. קבוצת SHAKEOUT הציעה כפפה ייחודית, שתסייע לאנשים הסובלים מרעד בידיהם. במקום הראשון, כאמור, זכתה קבוצת GlucoGotchi – שם המשלב בין המילה "גלוקוזה" לבין משחק ה"טמגוצ'י", שהציעה מוצר, שיקל על ילדים חולי סוכרת.
 
האירוע אורגן על ידי (T2Med (Technion-Technology-Medicine – הקבוצה האחראית על קידום יזמות וטכנולוגיה בפקולטה לרפואה – ומבוסס על פורמט 3DS ("שלושה ימי סטארט-אפ"), שפותח בטקסס. רוצ'יט שה מטקסס, משפטן בהשכלתו ואחד מחמשת חברי ההנהלה של 3DS, ליווה את האירוע.

 הזוכים בתחרות
תמונה: הסטודנטים באירוע יחד עם חבר השופטים
צילום: שיצו שירותי צילום, דוברות הטכניון



 
 
Bookmark and Share