Telecom News - הצלחה מפתיעה למפתחים ולמעצבים מישראל באירוע סימנס העולמי

הצלחה מפתיעה למפתחים ולמעצבים מישראל באירוע סימנס העולמי

דף הבית >> חידושים הכרזות >> הצלחה מפתיעה למפתחים ולמעצבים מישראל באירוע סימנס העולמי
הצלחה מפתיעה למפתחים ולמעצבים מישראל באירוע סימנס העולמי
מאת: אבי וייס, 14.5.14, 20:203D

בנוסף לחשיפת גרסה 7 של מערכת Solid Edge הפופולרית שלה, בחרה סימנס להבליט ולהעלות לבמה המרכזית שני סיפורי לקוח מוצלחים בקנה מידה עולמי. אחד מהם הוא ישראלי.
 
היום הראשון באירוע ,Solid Edge 2014 שעל הצפוי בו פרסמנו כאן, הוקדש בעיקרו ל-2 נושאים מרכזיים:

הנושא הראשון: חשיפת גרסה ST7 של Solid Edge, לרבות תחזיות וניתוחים הקשורים במערכת הזו.

הנושא השני: חשיפת 2 פתרונות \ לקוחות של Solid Edge, שסימנס מצאה לנכון להבליט על הבמה העולמית שלה, עם חשיפה מלאה ומקיפה של הפתרונות, כדוגמה להצלחה בולטת של יישום המערכת שלה, בקנה מידה עולמי. 2 לקוחות Solid Edge הם:
  1. חברת Razor מארה"ב, עם הצעצוע לילדים דמוי סקייטבורד מכני משוכלל, בשם Crazy Cart.
  2. חברת Alpha Omega מישראל (מרכז הפיתוח מצוי בנצרת), שפיתחה ומייצרת מערכות לניתוחי ראש מורכבים ביותר והפיתוח האחרון שלה (שנחשף באירוע) הוא מערכת לניתוח ראש לחולי פרקינסון. בפיתוח הזה היה שותף אלון רזגור, מבחירי המעצבים התעשייתיים בישראל ובעולם, הבעלים של חברת Razgour Design מתל-אביב, שהוזמן להופיע אף הוא בפני מליאת האירוע של סימנס. דיווח מלא על הפתרון של Alpha Omega יובא במאמר נפרד.
מאמר זה מתמקד בנושא הראשון, בחשיפת גרסה 7 של Solid Edge:

קרסטן ניובורי (Karsten Newbury) (בתמונה בהמשך מצד שמאל), סמנכ"ל בכיר ומנכ"ל Solid Edge, סימנס: "המפגש שלנו עם הקהילה שלנו כאן באטלנטה, זה להכיר את כל מי שעוסק בתכנון, עיצוב וייצר בכלים ממוחשבים. הרעיון המרכזי שלנו הוא: Re-imagine what's possible. המטרות של הכנס הן להוביל את הקהילה הענקית שלנו להצלחה ולבצע פיתוח של כל העולה על הדמיון של היזמים הנמצאים כאן.
 
המוצרים היוצאים כיום לשוק הם שילוב של אמנות, יצירה וטכנולוגיה. עולם הייצור הוא חלק מעולם ההייטק, שיש בו המון יצירתיות. אנו כחברה המספקת פתרונות לשוק העולמי, חייבים להיות בחזית עם יצירתיות וטכנולוגיות הנמצאות בחזית.
 
הפתרונות שלנו נמצאים בכל מוצר שתתקלו בו, החל ממחליקי סקי משוויץ, דרך עדשות למצלמות לצלמי הסרטים בהוליווד וכלה במשאבות מים בזמביה באפריקה. סטארטאפים המפתחים מוצרים משתמשים ב-Solid Edge, בגלל שהם מצאו שזה הכלי המתאים לפיתוח יצירתי וחדשני. כך גם חברות ענק דוגמת NASA, ששלחה חללית למאדים, חללית ורכב רובוטי המסתובבים על המאדים ותוכננו בכלים שלנו.
 
אנו גאים להציג באירוע זה 2 חברות, שתצגנה פתרונות מדהימים, שפותחו באמצעות ה-Solid Edge, החברות הן Razor ו-Alpha Omega. נקדיש להן זמן כדי להכיר וללמוד מההישגים, שהן הגיעו אליהם בשימוש בכלים שלנו.
 
התחלנו באירוע העולמי הזה ל-Solid Edge ב-2011 ואנו גדלים משנה לשנה עם יותר משתתפים, יותר מסלולים, יותר מציגים, יותר שותפים ויותר חידושים. בנוסף, העלינו חומר מקצועי רב לאתר ולאפליקציה סלולרית, שפיתחנו במיוחד לאירוע הזה. זה האירוע הראשון שלנו בו אנו מאפשרים למשתתפים לקבל הסמכה במבחנים, שאנו מקיימים כאן על ST6.
 
אנו מכריזים היום על גרסה חדשה לגמרי – ,ST7 שבקרוב גם לה יהיו הסמכות ומבחנים. את החידושים בגרסה החדשה יציג דן סטפלס בהמשך דברי.
 
מבחינה אסטרטגית, אנו בנויים על 3 זרועות:קרסטן ניובורי
  1. מוצרים. המוצרים נועדו לספק יכולת לתכנון מהיר וקל של מוצרים מכל סוג.
  2. גישה (Access). גישה למידע ולידע. זה החל לעבור לענן.
  3. קהילה.
יש לקוחות המספרים לנו, שהם מגיעים לבניית מודל חדש בפחות מדקה. מודל תלת-ממד. זה מדהים. זה בלתי אפשרי לביצוע בלי כלי חזק המאפשר את זה.
 
הקהילה שלנו מונה כ-500 אלף מחזיקי רישיון ל-Solid Edge, הם ישודרגו אוטומטית לגרסה החדשה, כ-600 אלף, שהורידו את הגרסה החינמית וכ-300 אלף המשתמשים במערכת החברתית שלנו ללמידה ולהחלפת מידע. יש לנו כ-400 אלף כניסות לחודש לאתר של הקהילה.
 
למי שרוצה להתנסות במערכת, אנו מספקים גרסה מלאה של כל מוצר בחינם ל-45 יום. לאחר תקופת החינם, בוחר המשתמש את המסלול של הרישוי המתאים לו. יש לנו תשלום חודשי בכמה רמות מחיר. יש מסלול לסטודנטים, לבתי ספר, לאוניברסיטאות, כל אלה מקבלים גרסה אקדמית של כל מוצר. יש לנו מסלול עם תשלום מופחת לסטארטאפים ולחברות חדשות הנכנסות לתחום התכנון. כרגע הגרסה לסטארטאפים היא ב-5 שפות. אנו נרחיב זאת בקרוב.
 
בפורטל שלנו אנו מספקים גישה לאפליקציות, שאינן שלנו, אפליקציות משלימות, החל מאלו של Zuken וכלה במיקרוסופט. אנו מבצעים שת"פים רבים בתעשייה עם חברות המשלימות אותנו ומספקות יכולות נוספות למשתמשי הקצה. יש לנו רצון להרחיב את השת"פים עם חברות העוסקות במדפסות תלת-ממד ויש לנו כבר כמה שת"פים בולטים בתחום מדפסות 3D עם פתרונות מאוד מעניינים למי שרוצה לייצר מוצרים במהירות.
 
עד סוף השנה נשיק חנות יישומים מלאה ל-Solid Edge. היא תכלול את כל הכלים וכל אפשרויות הרכישה. החנות תכלול, בין היתר, גם את פתרונות ה-CAD, ה-Femap לסימולציות ו-FEA.
 
המטרה הראשית שלנו באירוע זה היא לעורר השראה, התלהבות מהמוצרים שלנו ומיצירת הקהילה הזו. אנו עובדים קשה כדי להרחיב את הנוכחות והמודעות למוצרים שלנו בשוק, בין היתר, בשת"פים רבים עם חברות מדהימות, שכמעט כולן עובדות בענן. זו גם הסיבה להשקה המתוכננת שלנו של ה-App Store, כדי לספק פתרונות בענן, שיהיו קרובים ביותר ללקוחות שלנו ויספקו להם מענה על כל הצרכים".
 
דן סטפלס (Dan Staples) (בתמונה), סמנכ"ל מו"פ, Solid Edge , סימנס: "היום אני נרגש להכריז על השקת Solid Edge ST7, מוצר שנבנה סביב המשתמשים ובגלל המשתמשים. המוצר הזה הוא מענה על מעל ל-1,300 בקשות של לקוחות שלנו.
 
החידושים המרכזיים בגרסה החדשה:דן סטפלס
  1. מאיץ 3D Modeling.
  2. מפשט את ניהול העיצוב.
  3. מוסיף אפליקציות רבות.
  4. User ExperienceUE עם User InterfaceUI, חדש לגמרי, מה שמספק חווית עבודה חדשה. כל מי שייקח את הגרסה הזו רק להתנסות, יגלה מיד, שמדובר בעולם חדש ומדהים של חווית שימוש.
הוספנו כלים חברתיים למערכת וכעת הקהילה היא חלק בלתי נפרד מהמוצר. יש במערכת החדשה אין סוף של מסמכים, תקנים, מודלים מוכנים, תבניות וכלים. התכנון ב-3D הופך כאן לאינטואיטיבי עם Tooltips לעזרה למשתמש בכל פעולה, משולב עם סרטוני וידיאו להדגמה ועזרה. כל ממשקי הכלים, החומרים, הצורות, הכל נבנה מחדש, כדי שיזרום בקלות בשלבי התכנון והעיצוב.
 
פיתחנו סט שלם של יכולות חדשות ובכלל זה מערכת חדשה לגמרי לטיפול ב'חורים'. יצרנו בסיס מידע סטנדרטי לחורים, תחום, שמעצבים עוסקים בו רבות בכל מוצר.
 
הצגנו גרסה חדשה ל-3D Sketch, מה שמאפשר תכנון מהיר, למשל של צינורות, חוטים ומוצרים מפותלים. הוספנו בפינה של כל מסך כלי של מבט תלת-ממדי המאפשר לנוע בכל ממד עם העכבר. הוספנו כלי של Duplicate Component המבוסס על פטנט חדש שלנו.
 
המערכת החדשה כוללת תמונות פוטו-ריאליסטיות של המוצר מתוכנן. כך, שניתן לראות איך המוצר הסופי ייראה לציבור הקונה, בהתחשב בכל הרכיבים והחומרים הקיימים בו, כך שייראה כמוכן להשקה. ניתן להפיץ את התמונות של המוצרים העתידיים הללו למשוב בענן לקהילה באמצעות פתרון הנקרא KeyShot Cloud, ענן שפיתחה שותפה שלנו, חברת KeyShot.
 
בנוסף, ביצענו שילוב מלא של Solid Edge עם SharePoint של מיקרוסופט, ואפשר לעבוד שקוף בין 2 המערכות הללו.
 
הגרסה החדשה מאוד ידידותית למדפסות 3D כולל שילוב עם גרסת מיקרוסופט ל-3D ותאימות למוצרים נוספים של הדפסה ב-3D דוגמת אלה של Stratasys.
 
המערכת החדשה מאפשרת 'עבודה קבוצתית' בענן עם יכולת של עבודה מלאה מעל לטאבלטים מתקדמים דוגמת Surface Pro של מיקרוסופט. בשיתוף עם GrabCAD ניתן לקבל גישה לאלפי מודלים חופשיים בענן. גם שותף נוסף שלנו, Kenesto, מאפשר לקבל גישה לעבודה עם מודלים המצויים בענן. יש במערכת שיפורים ותוספות רבים, למעשה, בכל תחום של עולם התכנון.
 
אנו מבקשים מהמשתמשים במערכת, שימשיכו לשלוח לנו הצעות לשיפור. זה יעזור לנו לפתח את הגרסה הבאה.
 
המבחנים, שערכנו למערכת, מראים, שהיא מהירה בין פי 5 עד פי 10 מהגרסה הקודמת. זו ממש קפיצת מדרגה בביצועים".
 
ג'רמי ברנס (Jeremy Barnes), אוונגליסט, תחום השותפים העסקיים, מיקרוסופט: "יש כמה מגה-טרנדים בשוק, שאפשר להכניס אותם תחת 4 השמות: מובייל, חברתי, ענן ואינפורמציה.
 
כיום אפשר לעבוד על טאבלט מתקדם עם מסך של 4K ואפשר לפתח עליו מוצרים ב-Solid Edge בדיוק מדהים.
 
על פי המחקרים שלנו, 65% מהחברות בארה"ב כבר מיישמות רשת חברתית פנימית, מה שמשנה את דרך בה אנו עובדים. 70% מהעסקים בארה"ב כבר עובדים בענן וכ-80% מהאפליקציות הארגוניות והעסקיות בארה"ב, שמשתמשים בהן, הן בענן. אלו נתוני 2014 והמספרים הללו יעלו בשנים הקרובות. זה מעלה בעיות קשות של פרטיות, הגנה על נכסים אינטלקטואליים, אבטחה, עמידה ברגולציות ועוד. אולם, לכל הבעיות הללו יש פתרונות טובים.
 
המגמה הבאה והמשמעותית היא IoT, או IoE. אלה מכשירים מכל סוג המחוברים לאינטרנט. אנו מעריכים, שהמספר יעלה מכ-2 מיליארד מכשירים היום לכ-10 טריליון תוך כעשור. זה יוצר Ecosystem חדש לגמרי בשוק. זו תופעה, שתהיה בכל מקום, בכל חלק מהחיים שלנו, בעבודה שלנו ובמגורים שלנו. זו תופעה היוצרת שפע של אינפורמציה. האינפורמציה היא המטבע הבא. המידע זה הרוק-אנד-רול הבא. השם של המידע הזה הוא 'ביג דאטה' וזה יהיה קשור לכולנו בכל תחום".
 
הכותב הוא אורח Siemens ומקיט מערכות בכנס Solid Edge 2014 באטלנטה.
סימנס



 
 
Bookmark and Share