Telecom News - מציאות מדומה (VR), סנסורים ורובוטיקה: איך הכל משתלב לעולם חדש ומלהיב

מציאות מדומה (VR), סנסורים ורובוטיקה: איך הכל משתלב לעולם חדש ומלהיב

דף הבית >> פיתוחים חדשים וצ'יפים >> מציאות מדומה (VR), סנסורים ורובוטיקה: איך הכל משתלב לעולם חדש ומלהיב
המעבר לשימוש ברובוטיקה בכל מקום (לא רק בשואבי אבק רובוטיים לבית...), במיוחד לשימושים צבאיים, מתפשט לכל תחומי החיים האזרחיים, מייצר קהילת מפתחים מזן חדש, קהילה המפתחת פתרונות רובוטיקה כחלק מעולם ה-IoT. חשיפת מקצת מהפיתוחים החדשים.
מאת: אבי וייס, 31.12.14, 23:00סשה טבק

פורום Robotics Israel, שמונה כ-580 חברים, שם לעצמו כמטרה להביא את בשורת הרובוטים הזעירים והחכמים והכלים הלא מאויישים לידיעת הציבור הרחב ולציבור המקצועי המתעניין בנושא. הפורום הוקם ביוזמת סאשה טבק (בתמונה משמאל), מומחה לרובוטיקה זעירה, יזם ומנכ"ל OptiBotics, ביחד עם אייל חי

במפגש, שהתקיים ביום 28.12.14 בבית גוגל בת"א בהשתתפות כ-95 איש, סוכמה שנת 2014 בתחום הרובוטיקה ונחשפו מספר כיווני התפתחות מפתיעים.

סשה טבק: "קבוצת רובוטיקה ישראל נוסדה לפי מעט יותר משנה, ואנו יכולים להיות גאים, שהקהילה שלנו גדלה בקצב וכוללת כעת יותר מ-570 חברים. אני מאמין שזו תהיה קהילה מובילה בתחום הרובוטיקה בישראל ואנו מבצעים פעילות ייחודיית גם בהשוואה לנעשה בעולם. יש לנו את הבסיס לעשות יותר מקבוצות אחרות של רובוטיקה בעולם, בגלל שיש כאן קהילה מאוד קרובה ופעילה, בגלל שיש שימוש נרחב של רובוטיקה בצה"ל בכל החיילות ובגלל ההתעניינות הרבה של צעירים בתחום הזה. 

במקביל, פתחנו קהילה לתחום ה-
IoT  עם מעל ל-1,300 חברים. יש אנשים הנמצאים ב-2 הקהילות וזה מצוין, כי יש קו חיבור מקצועי מעניין בין 2 הקהילות. בנוסף, אנו בשלבים מתקדמים של הקמת Hub בת"א, שישמש בית ומסגרת למפתחים בעולמות הרובוטיקה וה-IoT. ההרשמה ל-Hub כאן. נרשמו כבר 49 איש וההרשמה עדיין פתוחה.

אנו רואים בתקופה האחרונה כניסה של ה-VR (ר"ת: Virtual Reality = מציאות מדומה) ב-3D לשימוש בשווקים רבים. לא רק בעולם המשחקים. אנו נתחיל בקרוב ב-Workshop, קורסי לימוד, שייתקיימו כאן בגוגל-קמפוס,  שמיועדים להרחיב את הידע של חברים בקהילה הרוצים ללמוד ולהרחיב ת הידע שלהם בתחומים הללו".

יוסי פרמינגר, (בתמונה מ
יוסי פרמינגרשמאל), מומחה VR: "אני עוסק בתחומי ה-VR כבר 9 שנים. האמנתי, שתחום ה-VR יתפוס בכל תחום, מייד בהתחלה, ממש בפעם הראשונה, שנתקלתי בנושא הזה, תוך כדי משחק מחשב. כיום אני מציג את הקשר בין VR לרובוטיקה, כי 2 התחומים השתלבו זה בזה.

מבחינת עולם הרובוטיקה הגענו לכך, שבבתים רבים יש כבר רובוטים, גם אם די פשוטים. זה נמצא בכל מקום, למשל ברובוטים לשאיבת אבק לבית. כיום, מוצרי 3D-VR עולים פחות מ-300 דולרים מחברת אוקולוס (שנרכשה ע"י פייסבוק). יש לה מתחרים חזקים דוגמת סוני וסמסונג. המוצרים הללו מאפשרים תצפית של מעל ל-90 מעלות, עם שיהוי של פחות מ-20 מילישניות. מקבלים את המוצרים הללו עם SDK ואקוסיסטם שלם של מפתחים העובדים בתחום הזה ומפתחים כל הזמן יישומים ושימושים חדשים.

לפני
3D-VRשנתיים בקושי הכירו את התחום הזה. בשנתיים האחרונות נכתבו תוכנות בהיקף גדול יותר מכל השנים, שקדמו להן גם יחד. הסוד להצלחה של התחום כיום: מסכים מתקדמים המגיעים מעולם מסכי הסמארטפונים, הצ'יפים באים גם הם מעולם הסלולר. לכן, יש כיום יכולות המתפרסות בכמה תחומים:

א. סימולציות. הפתרון של 3D-VR מאפשר לבצע סימולציה, למשל להפעלת רובוטים, בלי לבנות את הרובוטים בצורה פיזית.

ב. הפעלה מרחוק - Tele Operations. תחום מלהיב המתפתח בכמה כיוונים. למשל, בעולם הניתוחים ברפואה מתקדמת, בעולם השו"ב הצבאי ועוד.

ג. שליטה. שליטה בקלות בכל דבר. 

ד. ניתוח - Review של פעילות. למשל: יכולת לנתח מה הרובוט עשה בעבר וללמוד מזה לקחים.

יש למערכות הללו כבר כמה שימושים מעשיים. למשל: במרכז השליטה של חיל הים האמריקאי, מפקדת C3U. יש פתרון המיועד לטנקיסטים, שפותח בנורבגיה בחברה בשם JauntVR. למיקרוסופט יש יישומי 3D המפותחים עבור הקינקט. יש לתחום הזה הצלחה גדולה בעולם המשחקים. כאן התפתחו פלטפורמות משחק רבות ב-3D-VR. 

בתחום הזה מפתחים היום לכיוון של מסכים טובים יותר, עם רגישות גבוהה יותר, יותר רגישות לתנועות הראש, מהירות תגובה טובה יותר ועוד. כ"כ, מקטינים את המשקל של מכשיר ה-VR. בעתיד נראה מוצרים בצורה הרבה יותר נוחה ללכת איתם, אולי על משקפיים בתצורה דומה לזה של גוגל גלאס". 

יריב רווה, (בתמונה
יריב רווהמשמאל), מנהל פיתוח TI Connectivity ישראל: "אני מנהל את יחידת הפיתוח של TI בתחום הקישוריות. המרכז שלנו הוא בישראל עם כמה שלוחות קטנות נוספות לתחום זה בעולם. אנו מפתחים גם לשווקים בהם יש לנו לקוחות ענק וגם לכיוון של סטארטאפים ומפתחים. אנו מכוונים את עצמו למפתחים הפועלים בעולמות הרובוטיקה וה-IoT. 

IoT זו 'טכנולוגיה מאפשרת' הנמצאת בשטחים רבים. רובוטיקה היא למעשה חלק מעולם ה-IoT וקדמה ל-IoT. מה שהשוק מתעניין היום זה 'ייצור חכם' הכולל רובוטיקה, 3D printing ומערכות תוכנה מתקדמות. יש התפתחות רבה בעולם בנושאים של אוטומציה, אוטומציה בכל תחום, כולל בכלי רכב הנוהגים את עצמם וקישוריות אוטומטית בין כלי הרכב הקיימים על הכביש.

מבחינתנו, אנו מספקים את כל 'אבני הבניין' לבניית פלטפורמות, שעליהן נבנים פתרונות של רובוטיקה ו-IoT.

התחום שלנו מתחלק ל-3 עולמות:
א. Nodes. בתחום זה העיקר אלה הסנסורים. 
ב. Gatewys. מבואות, נתבים ומתגים לקישור המידע המגיע מהסנסורים.
ג. Cloud. המידע מגיע לענן, מנותח ומנוהל בענן.

כדי לפתח ולקדם את האקוסיסטם של התחום אנו מספקים לוחות שלמים ומאוד קטנים, בעיקר לצרכי תכנון ופיתוחים, כלי תוכנה, ספרות, תמיכה, הדרכות, המלצות תכנון וסביבת פיתוח עם קהיליית מפתחים מאוד ערה ומחבקת. זה מאפשר להגיע לפיתוח פרוטוטייפ בצורה מאוד מהירה לכל יזם שיש לו רעיון.

יש לנו קהילה של E2E, מהנדסים למהנדסים, שמספקת תמיכה טכנית בכל העולם 24X7. כל המידע שלנו פתוח, ממש פתוח וחופשי.

פיתחנו כמה מוצרים מתקדמים כאן בישראל, למשל:
א. Simple Link WiFi, שזו מערכת שלמה של IoT על צ'יפ אחד עם אלחוט. אנו קוראים לזה Internet on a Chip. זה הופך את השילוב של WiFi בכל מוצר לבעיה מאוד קלה לפתרון. המערכת הזו כבר מכילה HTTP Server, את כל שכבות ה-TCP/IP, גם mDNS, DNS, כך, שמקבלים פלטפורמה המכילה הכל, פשוט הכל. ניתן להפעיל על הזיכרון כל יישום, כשיש כבר כמה יישומים מוטמעים מראש דוגמת: דוא"ל, קישור ישיר, מסרים מיידיים ועוד. 


ב. LaunchPad. זו שורה של מוצרים המותאמים לכל תצורת פיתוח ותלויים בצרכי הפיתוח. עשינו לאחרונה האקתון, שהשתתפו בו כ-10 קבוצות של מפתחים, שצוידו ב-LaunchPad עם קישור לענן של IBM. הלוח המדמה סנסורים קרוי Sensor Booster Pach. כל קבוצה פיתחה את היישום שלה וראינו דברים מופלאים. מפתחים, שלא הכירו כלל את מוצרי IT, הגיעו מהר מאוד לפתרונות מאוד חדשניים, בגלל קלות הפיתוח על המערכת הזו.

כיום יש סטודנט המריץ פרויקט על iRobot (רובוט שואב האבק הביתי) כשהוא מחבר אותו ללוח שלנו וע"י אפליקציה בסמארטפון ניתן לשלוט ברובוט ולקבוע למשל מתי הוא יפעל וישאב אבק בבית. זה מראה, שאנו יכולים להיכנס די בקלות לכל מוצר, גם מוצר קיים, שאינו כה חכם, ולהפוך אותו למאוד חכם בכמה פעולות פיתוח די פשוטות.

הפלטפרומות שלנו גם מאוד זולות. מדובר בפלטפורמות במחירים בסביבות ה-30 דולרים ללוח שלם, שכל אחד יכול לרכוש עם כל כלי הפיתוח והתמיכה מסביב. בשנה הבאה נוציא לשוק קיטים של לוחות הרבה יותר קטנים עם יכולות רבות ועם כמות של סנסורים בהיקף רחב יותר.

כך, מפתחים יוכלו לפתח יותר יישומים ושימושים מבלי להתעסק באינטגרציה של רכיבים. הם מקבלים מאתנו ב-One Stop Shop את כל הדרוש לפיתוח. המערכות שלנו מאוד מאובטחות. כל החיבורים מרמת הסנסור עד לענן מאובטחים ב-SSL וב-TLS. כל המידע מוצפן ומאומת. אנו רגישים מאוד לתחום האבטחה ולהגנה מפני איומי הסייבר על העולם בו אנו עוסקים ומפתחים". 
 



 
 
Bookmark and Share