Telecom News - מיזם מבטיח שבן 17 עומד בראשו נחשף במפגש Satrtup Grind תל-אביב

מיזם מבטיח שבן 17 עומד בראשו נחשף במפגש Satrtup Grind תל-אביב

דף הבית >> חדשות סטארטאפים >> מיזם מבטיח שבן 17 עומד בראשו נחשף במפגש Satrtup Grind תל-אביב
מפגש פורום Startup Grind ת"א זימן לתחרות 3 סטארטאפים מבטיחים, שאחד מהם, שבראשו עומד אידו גינו בן ה-17, זכה במקום הראשון. כ"כ, נחשפו הסודות מאחורי הצלחת הסטארטאפ IronSource (שמונה כבר 550 עובדים) מפי המנכ"ל - תומר בר-זיו. 
מאת: אבי וייס, 26.3.15, 13:10אידו גינו

קהילת Startup Grind שלוחת תל אביב שנולדה לפני כשנה וחצי, מונה כיום כבר למעלה מ-1,200 איש, מיוזמתו של שחר מטורין. כ"כ, שחר מטורין הוא הדירקטור (המנהל) של Startup Grind בישראל, ושלוחת תל אביב מנוהלת בניהול משותף עם רם יוניש, סמנכ"ל שיווק ומכירות במטריקס גלובל.

באירוע ביום 23.3.15 בבית בנק לאומי בת"א, בהשתתפות של כ-80 יזמים ומשקיעים, התקיימה תחרות בין 3 סטארטאפים על התואר "חביב הקהל", במשאל שנערך בין משתתפי Startup Grind, (הזוכה יציג באירוע הבא את פירוט הפיתוח שלו).

רם יוניש (בתמונה למטה, מצד שמאל): "היום אנו מציגים 3 סטארטאפים מאוד מעניינים שבחרנו:
  1. Feather – עט דיגיטלית המאפשרת להתחבר לכל אפליקציה במחשב \ טלפון נייד ולכתוב בצורה חופשית על כל משטח. טכנולוגיה עם פטנט, שפותחה ע"י 3 יוצאי תלפיות ובוגרי מכון ויצמן. בנוסף, ניתן לענות ישירות ל- sms ולשיחות דרך העט עצמה. מוצר מלהיב בתחילת דרכו.
  2. RapidAPI – בחור חיפאי בן 17 בשם אידו גינו (בתמונה למעלה), פיתח פלטפורמה ליצירת אפליקציות ללא כתיבת שורת קוד אחת! ממומן כבר ע"י דב מורן ואחרים.
  3. Iplan - אפליקציה המשווה בזמן אמת בין חברות סלולר שונות והחבילות שלהן ומאפשרת לכל משתמש לבחור את החברה המתאימה ביותר עבורו, בזמן אמת. עלתה כבר לבטא. 
הסטארטאפ שנבחר היום כ"חביב הקהל" הוא RapidAPI. 

ארגון Startup Grind גדל כל הזמן וכיום הוא מונה 166 סניפים ברחבי העולם. בחודש שעבר נערך המפגש הבינלאומי השנתי של הארגון, מה שהיה חוויה חזקה מאוד עבורנו. 

אנו מודים לנותני החסות שלנו: לאומיטק, גוגל, שינדלר ו-CBLS. בלעדיהם, לא יכולנו לקיים את המפגשים החודשיים שלנו. אנו מחברים את כל השכבות של קהילת היזמים והמשקיעים בארץ ובעולם, גם באירועים וגם מחוץ לאירועים. אני מזמין את כולם להיכנס לעמוד הפייסבוק שלנו ולא להתבייש לפנות בכל נושא, שאנו יכולים לעזור בו. האירוע הבא שלנו יתקיים כאן ב-27 לאפריל". 

שחר מטושחר מטוריןרין: "אנו קהילה הגדלה מהר בזכות הספונסרים שלנו, הפעילות ההתנדבותית של השגרירים שלנו ושל חברי הקהילה העובדים ונרתמים לפעילות בהתנדבות.

באמצעות החבורה הנפלאה הזו של אנשים, אנו בקהילת Startup Grind מגיעים לכל פינה בעולם.

לאירוע השנתי הגיעו לארה"ב למעלה מאלפיים איש, נציגים מכמעט כל מדינה בעולם.

הגיעו לשם כל גדולי המשקיעים בעולם וחברות ההזנק הגדולות והמצליחות בעולם. החיבור הזה הוא המביא את ההצלחה לכולנו". 

תומר בר-תומר בר זאב עם רם יונישזאב, (בתמונה כאן, מימין), מייסד ומנכ"ל IronSource: "נולדתי בעפולה, משם בגיל צעיר מאוד עברתי עם הורי לפרו, למשך 9 שנים. כשחזרנו, חזרנו לרעננה ובהמשך עברנו לת"א וכיום אני גר בתל-מונד. אחרי שירות בחיל-האוויר כולל שנת קבע כקצין, נשאבתי למיקרוסופט ע"י מפקד שלי לשעבר, ועבדתי בסיאטל ארה"ב כראש צוות הממונה על טיפול בשפות הנכתבות מימין לשמאל. הגעתי לשם בזכות הקשר האישי הזה בצבא. אחרי שנתיים בסיאטל החלטתי לחזור לארץ והצטרפתי לכמה סטארטאפים.

לפני שיזמתי את IronSource עבדתי ב-Payoneer, אך ב-2009 הייתה לנו בעיה חמורה במכירות. אני הייתי סמנכ"ל שיווק ומכירות ופשוט פשטתי את הרגל (עבדתי שם בתור פרילנס). לכן, החלטתי, עם 3 האחים שלי לנסות למצוא מקור הכנסה, והחלטנו לפתח מוצרים צרכניים על האינטרנט. לא היה בזה שום ניצוץ של המצאה, רק צורך ממש דחוף להתפרנס. זה הכל. לא חשבנו בכלל על פטנטים, משקיעים ואקזיטים. 

מאז גדלנו וגדלנו, וגם היום אנו נמצאים עם המרכז בישראל, משום שאני מאמין, שצריך לטפח מיזמים בישראל. יש לנו שלוחות בכל רחבי העולם, אבל אני אמשיך לגור בישראל. חשוב לי לראות חברות גדלות כאן, צומחות כאן לגבהים, בלי לצאת מישראל. 

התחלנו לפתח כמה דברים בתחילת דרכנו למצוא פרנסה, אחד מהם היה Add-On לדפדפנים, פיתוח שתפס חזק בשוק. זה היה פתרון של 3D להצגת מוצרים מקוונים. זה נתן לנו את הכיוון להקים את IronSource. כמו כל מפתחי תוכנה, נתקלנו בכל הבעיות של מונטיזציה, ביצועים וההפצה של הפתרונות. אכלנו הרבה קש בהתחלה והקרבנו די הרבה מעצמנו, מכספנו ומזמננו.

די מהר הבנו את הפוטנציאל של הפתרונות שלנו להפצת מוצרים ושירותים על כל מכשירי הקצה. כבר אחרי חצי שנה מהרגע שקמנו, רצו לרכוש אותנו. ברגע של חוסר הכרה - אמרנו לא. החלטנו לא למכור את החברה, כי האמנו ביכולת הצמיחה שלנו. האמנו, שאנו יכולים לפתח, להתפרנס, לפרנס אחרים ולהצליח בגדול.

כיום, הפתרונות שלנו רצים על כל פלטפורמה ומאפשרים לכל מפתח להשתמש באופן קל ומהיר בפתרונות שלנו ובכלים שלנו. אני מאמין גדול, שצריך לפתח מוצרים לאנשים ולא למכשירי קצה, כי מכשירי הקצה מתחלפים מהר. זו התפיסה הבסיסית שלנו והבשורה שלנו לשוק.

כיום, אנו מונים 550 עובדים, אחרי כ-5 שנים מאז שקמנו ואנו ממשיכים לגדול בקצב. אני בטוח שעוד לא מיצינו את עצמנו, השוק ענק ונמשיך לגדול. השוק הוא שוק של חדשנות. זה המקום שלנו. אנו רוצים לנצל הזדמנויות ולהיכנס לתחומים מבטיחים. אנו מעוניינים להיות אחת מ-10 החברות הגדולות בעולם בתחום האינטרנט.

אני מאמין בריווחיות. את זה למדנו ישר בהתחלה. זה חלק מה-DNA של החברה. לכן, אנו כל הזמן מחפשים מנועי צמיחה. זה יכול להיות בצמיחה אורגנית ו\או בדרך של רכישות ומיזוגים. כבר רכשנו 6 חברות ויש עוד רכישות בדרך. אנו, גם אחרי הגיוס המוסדי הראשון שלנו, עדיין מחזיקים במעל ל-70% מהחברה. 

אנו נהיה מאוד אגרסיביים בפילוס דרכנו בשוק, בעיקר בתחום הרכישות והמיזוגים. אנו בוחנים חברות בעיקר בתחום המובייל, חברות שיש להן יכולת התפתחות ומתאימות ל-DNA שלנו.

אני מאמין באנשים מוכשרים ואני מאמין, שאנשים מוכשרים מושכים אחריהם אנשים מוכשרים נוספים. גייסנו כ-200 איש ב-2014, אפילו אחד מהם לא גויס דרך חברות כוח אדם. הכל בשיטת חבר מביא חבר. אני מאמין, שהצלחה באה מאנשים שאני מאמין בהם ומכיר אותם אישית.

חברות ישראליות לא גדלות מספיק בעיקר בגלל לחצים פנימיים וחיצוניים (ממשקיעים) לבצע אקזיט מהיר. אולם, אני מרגיש, שבשנים האחרונות יש יותר ויותר חברות ישראליות, שמאמינות בערך של צמיחה אורגנית. צריך לבנות אקוסיסטם התומך בצמיחה. היה לנו המזל לבנות אקוסיסטם כזה, שתומך בנו לכל הדרך.

ההצלחה של סטארטאפים בתחילת דרכם קשורה לדעתי קשר הדוק במוכנות שלהם להקריב. להקריב מעצמם, מכספם. זה מה שאנו עשינו. זה הסוד של ההצלחה שלנו. חשוב לקבוע אבני דרך בחיים ולא לשקר לעצמך, אם אתה עומד בהם אם לאו. כל אחד מרגיש את הנקודה, שבה הוא מצליח או נכשל ומה הוא צריך לתקן.

אני מאמין, שהעתיד מצוי במסחר האלקטרוני הנייד ובזה אנו מרוכזים ממש כעת". 
 
תמונות נוספות מהאירוע (חברי הסטארטאפ RapidAPI בתמונה מימין, שחר מטורין, תומר בר-זאב ורם יוניש - בתמונה משמאל) (לחצה על כל תמונה מגדילה אותה):



 
 
Bookmark and Share