Telecom News - הכיוון החדש של האקסלרטורים: הכל למען הסטארטאפים (בלי לקחת אקוויטי)

הכיוון החדש של האקסלרטורים: הכל למען הסטארטאפים (בלי לקחת אקוויטי)

דף הבית >> חדשות סטארטאפים >> הכיוון החדש של האקסלרטורים: הכל למען הסטארטאפים (בלי לקחת אקוויטי)
מצעד האקסלרטורים הטריים בישראל חושף 2 תופעות חדשות: כל קרן הון סיכון מקימה אקסלרטור אצלה בבית. האקסלרטורים לוקחים סכום אפסי וסמלי מהסטארטאפים עבור שטח העבודה ומספקים להם השקעה ראשונית, בלי לקחת Equity מהסטארטאפ. ההרשמה פתוחה ל-13 אקסלרטורים.
מאת: אבי וייס, 16.8.15, 18:10דיויד מייל

במפגש פורום TLV Startup Hub מיוזמתו של דיויד מייל (בתמונה), שמשמש (בין היתר) כסמנכ"ל מו"פ ב-Inneractive, מפגש, שהתקיים ב-4.8.15 באקסלרטור של CiTi בתל-אביב בהשתתפות מעל ל-300 יזמים, משקיעים ומנטורים, נחשפו המגמות החדשות והדי מפתיעות בעולם האקסלרטורים וה-Hubs בישראל. 

דיויד מייל: "המטרה של הפורום שלנו היא לקדם את הסטארטאפים בישראל. היום נציג כמות נכבדה של אקסלרטורים, חלקם חדשים לגמרי, שיציגו מה הם מחפשים, מה הם נותנים ומה המסלול שלהם להביא סטארטאפים לאקזיט, או להישג בר מדידה דוגמת גיוס משמעותי של הון או לקוחות וערוצי הפצה, בסיום מסלול ההאצה שלהם באקסלרטור".

רות פולצ'ק, CiTi: "אנו, כבנק ענק, מרוכזים ומתמקדים בחברות פינטק, אם כי אנו חושבים, שיש חשיבות לעודד יזמות בכל תחום. לכן ניתן למצוא אצלנו יזמים לא רק מתחום הפינטק. המטרה שלנו היא לשנות את העולם ולעשות אותו טוב יותר. אנו שמחים לקחת חלק פעיל ומוביל בהפיכתה של תעשיית הפינטק בישראל לתעשייה צומחת ומשמעותית.

לסטארטאפים, שמתקבלים אצלנו, אנו מספקים מגוון רחב של כלים ויכולות, כולל תחרויות בינלאומיות עם חשיפה עולמית ופרסים משמעותיים. המחזורים אצלנו בני 4 חודשים
ללא דמי השתתפות, השקעה ואחוזים. והיזמים מקבלים מאתנו את כל המעטפת הנדרשת כדי שיצליחו". 

אורן כוכבי, Terralab Ventures: "אנו מסייעים לאקסלרטורים ויש גם לנו מאיץ משלנו, שנציג אותו מייד. מה שחשוב לי להבהיר, לפני שבוחנים מה האינטרסים, שיש לכל גוף ומה היכולות שלו, זה העובדה, שבלי יזמים אין אקסלרטורים. בלעדיהם, אין לכל הגופים הללו זכות קיום. לכן, חשוב לשים את היזמים במרכז וללוות אותם במסע שלהם אל ההצלחה, כי זו ההצלחה של כולנו". 

פטריסיה להי-
פטריסיה TheHiveאנגל, (בתמונה משמאל), TheHive: "אנו נותנים את הבמה לעולים חדשים אבל גם לישראלים חוזרים, כדי שיוכלו למצות את הפוטנציאל שלהם. האקסלרטור הוקם לפני 3 שנים וכיום יש לנו 2 סניפים: בת"א בתוך האוניברסיטה ובאשדוד.

היזמים שוהים אצלנו 6 חודשים עם ליווי צמוד עם מטרה, שיגיעו ל-MVP בפיתוח שלהם ואחר כך אנו מקדמים אצלם את ה-Go-To Market ביחד עם משקיעים ושותפים רבים.

אנו נמצאים כעת בגיוס לתכנית הרביעית באשדוד. ההרשמה מסתיימת בספטמבר והמחזור יחל בינואר 2016. אנו משתפים פעולה עם אקסלרטורים בעולם ויש לנו שותפות הדוקה עם אקסלרטור בפריז.

היזמים משלמים אצלנו אלף ש"ח לחודש לצוות. אנו לא לוקחים אקוויטי מהיזמים".

אורי גפני, (בתמונה משמאל),
אורי גפני Vertical Engine: "האקסלרטור מבצע האצה של 12 שבועות. אנו ממוקמים בתוך אוניברסיטת תל-אביב ובחסותה. אנו מחברים בין תאגידים וסטארטאפים.

המחזור הקרוב שלנו יוקדש ל-IoT ושותפים למהלך הזה החברות בזק והייסנס (הסינית), שגם מארחת את הסטארטאפים בסין, לחשיפה לשוק הסיני. נקבל בין 6 ל-8 סטארטאפים למחזור.
אנו לא לוקחים אקוויטי ולא דורשים מהיזמים להיקשר בהתקשרות עסקית כלשהי. השתתפות בתכנית כרוכה בתשלום 1,000 ש"ח דמי רצינות למיזם.

המטרה שלנו היא לעבוד עם הסטארטאפים על המוצר והיישום שלהם ולהוביל אותם להצלחה. השותפים שלנו יכולים להחליט להשקיע או לרכוש את הסטארטאפ, או לבצע עימו שת"פ עסקי, אם הוא מתאים להם". 


גיא קטצוביץ, 8200-EISP: "תכנית ההאצה שלנו הוקמה ע"י עמותת יוצאי 8200 לפני כ-5 שנים, כדי לקדם יוזמות ישראליות בסיוע בוגרי 8200. התכנית פתוחה לכל היזמים, לא רק ליוצאי 8200. סיימנו את המחזור החמישי ואנו מתחילים את שלב המיון למחזור השישי. יש לנו נסיון רב עם אקזיטים וגיוסים, מה שמוכיח את הצלחת המסלול שלנו. 

אנו מחפשים יזמים בשלבים מוקדמים, בכל התחומים. התכנית שלנו מלווה במנטורים רבים ובשותפים עסקיים, ללא אקוויטי ונמשכת כחצי שנה, עם דמי השתתפות סמליים מאוד, בשטח של WeWork". 

אור שין, Tyco Innovation: "לפני 3 חודשים החליטה חברת Tyco להקים בישראל תכנית האצה לסטארטאפים. Tyco היא חברת ענק במיוחד בתחום האבטחה. התכנית שלנו היא חלק מ-Tyco Innovation, שנועדה לייצר שת"פים בין החברה לסטארטאפים. התכנית שלנו היא בת 6 חודשים וכוללת חיבור של המיזמים עם הלקוחות של Tyco ברחבי העולם וביצוע פיילוטים אצלם עם ליווי צמוד שלנו.

אנו מחפשים יזמים הנמצאים אחרי סיד ויש להם לפחות פרוטוטייפ ביד והם מוכנים לפיילוט. אחרי ה-6 חודשים אנו יכולים להיכנס לשותפות במיזם, או לבצע עימו הסכם הפצה או השקעה. התכנית שלנו מתבצעת ללא לקיחת אקוויטי וללא עלות לשטח העבודה.

אנו מחפשים טכנולוגיות טובות ומבטיחות בעיקר סביב עולם ה-IoT, הסייבר, והאבטחה. המחזור הראשון ייפתח באוקטובר 2015 ואנו מתכוונים גם לפתוח בעתיד מעבדה בישראל". 

מוניקה רוזלסקה, (בתמוניקה רוזלסקהמונה משמאל), CREATE Tel-Aviv: "אנו תכנית האצה חדשה בשת"פ עיריית תל-אביב מיוזמת Terralab VC. אנו לא מאיץ שגרתי, כי זו תכנית חדשנות אחרת, שנועדה לחבר יזמים ישראליים עם חברות בינלאומיות ולהפיץ חדשנות ישראלית בעולם הגלובלי, עם שותפים אסטרטגיים.

אנו רק בתחילת הדרך עם תכנית מאוד חדשנית. 

השיטה שלנו לגמרי שונה. אנו לא מחפשים רק סטארטאפים, אלא בעיקר מחפשים יזמים בלי רעיון בכלל, אבל עם יכולות. הם מגיעים אלינו לבנות סטארטאפ, את הסטארטאפ הבא עבור חלק מהם. בשלב הראשון אנו מחברים אותם לצורך קיים בשוק ועוזרים להם להקים את הסטארטאפ ורק אחר כך אנו מבצעים האצה, כמו אקסלרטור. 

אנו לא לוקחים אקוויטי ולא לוקחים כסף עבור שטחי העבודה. כל יוזמה מקבלת מאתנו לפחות 50 אלף דולרים לתחילת העבודה. בסיום התכנית אנו יכולים להשקיע עד מיליון דולרים, או שהשותפים שלנו ישקיעו כפי שהם מוצאים לנכון להשקיע.

רשימת השותפים שלנו כוללת את חברות גדולות מאוד בעולם דוגמת: ויזה, בוש, וחברת הענק EDP". 

נבות וולק, (התמונה משנבות וולקמאל), מיקרוסופט ונצ'רס: "אותנו מכירים היטב בישראל, כי היינו בין הראשונים להקים אקסלרטור בשוק הישראלי וכיום התכנית שלנו הועתקה לכל העולם. התכנית שלנו בת 4 חודשים.

כ-400 חברות בכל מחזור ניגשות לשלב המיון ומהן אנו בוחרים בד"כ 11 חברות. המטרה שלנו לבנות חברות גדולות ולכן היזמים אצלנו מצליחים לגייס כסף ולא מעט. כ-80% מגייסים כסף כשהם עוד באקסלרטור וגיוס ממוצע הוא של 2.5 מיליון דולרים. היו לנו כבר אקזיטים. אנו מעדיפים לקבל חברות אחרי שלב הסיד כשהן כבר יודעות לאן הן רוצות להתפתח.

אנו מספקים ליזמים תכנית בת כחצי מיליון דולרים לשימוש בענן שלנו וכן השקעה קטנה, בד"כ של 25 עד 50 אלף דולרים מהשותפים שלנו. ההרשמה למחזור הקרוב מסתיימת בסוף אוגוסט 2015.

אנו לא לוקחים אקוויטי ויש אצלנו דמי השתתפות סמליים בלבד. אנו יכולים לספק לסטארטאפ משרדים גם במקומות אחרים בעולם, בהם מיקרוסופט הקימה אקסלרטורים, אחרי ההצלחה של התכנית הזו בישראל". 

גיל בן-ארצי, Upwest Labs: "מה שקורה בארץ זה עבורי דבר מדהים. כל ביקור שלי כאן מדהים אותי מחדש. אנו קרן השקעות אמריקאית המצויה בסיליקון ואלי, שמשקיעה בסטארטאפים ישראליים ומאיצה אותן בארה"ב.

עד כה השקענו ב-52 חברות. התכנית שלנו נמשכת 7 שנים אבל השלב החשוב ביותר הוא 4 החודשים הראשונים, שבהם היזמים חיים ופועלים בסיליקון ואלי ובהמשך אנו עוזרים להם להקים נוכחות קבועה בארה"ב, כשמרכז הפיתוח נשאר בישראל. 

יש לנו הצלחות רבות. לכן, מגיעים אלינו סטארטאפים בשלבים שונים של מחזור החיים שלהם ואנו מתאימים להם את המודל להאצה בהתאמה אישית. ההתנסות שלנו היא בחברות המפוצלות בין ישראל לארה"ב ויש לנו מודלים מאוד מסודרים להשקעה בחברות כאלו, כמו כל VC". 

תאיר קובלסקי, (בתתאיר קובלסקימונה משמאל), HAC: "אנו מרכז היזמות של עיריית הרצליה. היינו הראשונים בארץ להשיק אקסלרטור עירוני עם התמקדות למתן ערך לעיר, לעיריה ולכל תושביה.

התכנית שלנו היא בת 3 חודשים. אנו נותנים ליזמים כלי פיתוח וגישה למערכות המידע היעירוניות בהרצליה. זו שותפות אסטרטגית בין העירייה ליזמים עם ערך מוסף לשני הצדדים.

אנו באמצע המחזור השני ועומדים לצאת עם 4 פרויקטים משותפים עם העירייה בתחומים מגוונים. אין צורך להיות תושב הרצליה כדי להירשם לאקסלרטור. אנו לא לוקחים אקוויטי והיזמים משלמים רק דמי השתתפות סמליים של 500 ש"ח לחודש לסטארטאפ, עבור שטחי העבודה והכלים, שאנו מספקים להם". 

איגור רבינוביץ, AltalLab: "אנו חלק מקרן הון סיכון Altair Capital, שיצרה את AltaClub, והמטרה שלנו היא לקדם חברות, שעדיין לא בוצעה בהן השקעה ולהביא אותן למצב של השקעה אחרי 3 חודשים של האצה. אנו יושבים בתוך המתחם של WeWork והתחלנו עם מחזור ראשון עם 5 חברות והתחלנו למיין לקראת המחזור השני, שייפתח באוקטובר 2015. 

טווח ההשקעה אצלנו לא מוגבל. בשלב ההאצה היזמים משלמים רק דמי רצינות סמליים ואנו לא לוקחים אקוויטי עד שיש השקעה של ממש. אנו מבצעים השקעות גם בשיטת ה-CrowdFunding". 

אמיר גלמן, TheJunction: "אנו חלק מקרן הון סיכון ג'נסיס, אחת הקרנות המובילות בישראל. קמנו לפני כ- 5 שנים ואנו עם הצלחות מוכחות. אנו מקבלים אחרי סינון כ-20 חברות, שעולות לגמר, מהן אנו בוחרים בין 4 ל-6 חברות, שתיכנסנה לאקסלרטור למשך 6 חודשים. המטרה: אנו או השותפים שלנו נשקיע במי שמתאים לנו. עד עתה היו לנו 13 מחזורים עם 112 חברות ועם הצלחות מרשימות. 

אנו מקבלים סטארטאפים בכל שלב של מחזור חייהם ואנו מחפשים בעיקר חברות בתחום ה-B2B או חברות עם Core טכנולוגי.

הסטארטאפ, שמגיע אלינו, מקבל 50 אלף דולרים ממשקיעים פרטיים בד"כ תמורת 5%, לעיתים מקבלים יותר מ-50 אלף דולרים, כדי שיתחילו. יש דמי רצינות סמליים לשימוש בשטח. יש לנו שותפות מאוד חזקה עם SAP. ההרשמה למחזור הבא תיפתח באוקטובר 2015 והמחזור יתחיל בינואר 2016".  

אורן כוכבי, (בתמונה משאורן כוכבימאל), TerraLab: "כדי להשלים את התמונה, אנו משקיעים עד מיליון דולרים למיזמים, שמתקבלים ל-CREATE ומשלימים את המסלול בהצלחה. יש לנו גם שותפות עם המדען הראשי להשקעות, שאינם עם אקוויטי.

אנו לוקחים אקוויטי ממיזמים, שבהם אנו משקיעים וחושבים שיש להם פוטנציאל להשפעה על אנשים רבים. לכן, המיקוד שלנו בעיקר בתחומי הקלינטק, המדיקל, הביוטק, הבריאות ועוד. אנו משקיעים בכל שלב. אנו גם מפעילים חממה, בהתאם לתכניות של המדען הראשי לחממות. המיזמים שוהים בחממות בין 18 ל-24 חודשים.

החממה המרכזית שלנו מצויה ביוקנעם עם צוות קבוע של 8 איש בעלי ניסיון עצום בעולם היזמות ועם צוות מנטורים רחב ביותר. אנו מתעניינים ביזמים, שיש להם פרוטוטייפ ויש להם רעיון עם חדשנות ברורה עם יכולת להשפיע על אנשים רבים בעולם, להשפיע על קהלים גדולים.

יש לנו שותפויות רבות כולל עם חברות בינלאומיות דוגמת: GE, EDP, Veolia ועוד, כדי לממש את המטרות הללו. אני מזמין יזמים, שעונים על המטרות הללו, להירשם לחממה שלנו ביוקנעם, או לאקסלרטור החדש CREATE בת"א". 
 
אקסלרטור



 
 
Bookmark and Share