Telecom News - השכר בהייטק ממשיך לטפס עם ביקוש שיא למפתחי בלוקצ'יין ומומחי סייבר

השכר בהייטק ממשיך לטפס עם ביקוש שיא למפתחי בלוקצ'יין ומומחי סייבר

דף הבית >> בקהילה >> קריירה >> השכר בהייטק ממשיך לטפס עם ביקוש שיא למפתחי בלוקצ'יין ומומחי סייבר
השכר בהייטק ממשיך לטפס עם ביקוש שיא למפתחי בלוקצ'יין ומומחי סייבר
מאת: מערכת Telecom News, 27.3.18, 20:01מרב לייפר
 
חילופי עבודה תדירים זו הנורמה ונרשם שיא בביקוש גם למומחי למידת מכונה, מהנדסי DevOps, מפתחי אלגוריתמים, ומפתחים בפייטון וב-Java. מי נמצא בראש טבלת השכר ומה המשמעות של חילופי עבודה תדירים? עובדי הייטק הם שאפתנים ואופטימיים!
 
על פי נתוני חברת see.V, שמתמחה בגיוס טאלנטים בתחומי התוכנה לסטארטאפים ולחברות הייטק, ברבעון הראשון של 2018 חלה עלייה קלה של 2% בשכר הממוצע ל-27,258 ₪ לחודש. עליית שכר משמעותית בשיעור של 8% נרשמה בשכרם שלך מפתחי אוטומציה, שעמד ברבעון הראשון 2018 על 26,000 ש"ח לחודש.
 
מפתחי אלגוריתמים ממשיכים להוביל את טבלת השכר עם שכר ממוצע העומד על 30,600 ש"ח לחודש (כמעט ללא שינוי מהרבעון הרביעי ב-2017). עוד בראש טבלת השכר: מהנדסי DevOps ומפתחים ב-Java עם שכר ממוצע של 30,000 ש"ח לחודש, שכר שהוא פי 3 מהשכר הממוצע במשק.
 
טבלת שכר
 
מרב לייפר, (בתמונה), מנכ"לית :see.V

"אבטחת סייבר, למידת מכונה, DevOps וגם בלוקצ'יין - אלה הטרנדים החמים היום. הביקוש למומחים בתחומי אבטחת הסייבר מטפס אצלנו כבר יותר משנה באופן עקבי בעשרות אחוזים מרבעון לרבעון וברבעון הראשון של 2018 חל זינוק של 49% בכמות המשרות החדשות, שנפתחו בתחומי אבטחת הסייבר.
 
באופן דומה, עולה הביקוש למפתחים הבקיאים בשפות ובטכנולוגיות הקשורות בתחומים החמים. שפת פייטון (על שם חבורת מונטי פייטון) זאת דוגמה טובה. חל אצלנו זינוק של 29% בכמות המשרות, שנפתחו ברבעון האחרון למפתחים בפייטון, וזה הפך לתחום המבוקש ביותר (יחד עם פיתוח ב-Java) ודחק את פיתוח Frontend למקום השלישי. בהתאמה, עלה גם שכרם של מפתחים בפייטון ב-4% ל-28,000 ₪ לחודש.
 
זה לא מקרי, שפייטון היא שפה, שמשתמשים בה הן בתחום ה-DevOps והן בתחום ה-Data Science, ובמיוחד, שפייטון היא שפה שמאוד אוהבים באקדמיה. מדעני דאטה ומומחים ללמידת מכונה הם לרוב אנשי אקדמיה, וכיוון שאלה הטרנדים החמים ביותר כיום, זה יכול להסביר את הזינוק בביקוש. אגב, זה לא רק אצלנו ככה, זאת מגמה עולמית, כפי שעולה מהסקר השנתי של אתר Stack Overflow, שפורסם בימים אלה (הסקר נערך בקרב כ-100,000 מפתחי תוכנה ברחבי העולם).
 
באופן דומה, אפשר להסביר את הזינוק של 8% בשכרם של מפתחי אוטומציה. מהנדס/ת DevOps הוא עדיין מקצוע חדש באופן יחסי, ואפשר להתפתח אליו מתפקידים של פיתוח אוטומציה, שמהווה חלק מעבודת ה-DevOps. בנוסף, יש גישה שהופכת לאחרונה להיות מאוד פופולרית של פיתוח ללא QA ידני - מערכות שלמות המסתמכות רק על פיתוח אוטומציה. המגמה הזאת גם יכולה להסביר את העלייה בשכר של מפתחים בתחום.
 
בלוקצ'יין: כסף ומעורבות חברתית תחת קורת גג אחת
 
שוק הבלוקצ’יין חווה צמיחה חסרת תקדים ואנו מרגישים את זה מאוד חזק אצלנו. כל שבוע מצטרפים למאגר הלקוחות שלנו סטארטאפים חדשים בתחום ונפתחות יותר ויותר משרות רלוונטיות. גם פה המגמה היא, כמובן, עולמית.
 
למשל, על פי הערכות של חברת דלויט, עד 2025 - 10% מהתמ"ג הגלובלי ייבנה על גבי אפליקציות בלוקצ'יין ועל פי אתר indeed מאז סוף 2015 חל זינוק של 651% במספר המשרות, שנפתחו בתחום הבלוקצ'יין
 
התחום מסעיר ומרתק בעיניי והוא צפוי לשנות את המרחב הכלכלי והתרבותי שלנו, וזה הרבה מעבר למטבעות וירטואליים. כבר כיום פותחו אפליקציות, שמחקות שירותים, שבעבר הציעו ממשלות בלבד כמו Bitnation וכאלה המציעות צורות חדשות של מעורבות דמוקרטית כמו D-Cent.
 
בין האפשרויות המסעירות הנוספות, שהטכנולוגיה הזאת פותחת בפנינו: שימוש בקריפטו בזירת ה-IoT (דמיינו רכבים הקונים בעצמם דלק). יש לזה יישומים גם בתחום גיוס העובדים, כמובן, ובימים אלה, אנו בוחנים מודלים המשלבים בלוקצ'יין וגיוס עובדים.
 
חילופי עבודה תדירים זו הנורמה
 
חילופי עבודה תדירים הם כבר הנורמה בקרב עובדי ההייטק בישראל. על פי סקר, שערכנו לאחרונה בקרב 504 איש ואישה העובדים בתחומי ההייטק בישראל עולה, שכ-58% החליפו עבודה 2-3 פעמים ואף יותר ב-5 השנים האחרונות, ולרבים מהם (כ-52%) כבר הייתה הצעת עבודה קונקרטית, כשעזבו את מקום העבודה.

גרף

 
גם פה הנתונים שלנו משקפים מגמה שהיא עולמית: כמחצית מהמשיבים בסקר 2018 של אתר Stack Overflow החליפו עבודה פעם אחת לפחות בשנתיים האחרונות. הנתונים האלה די מדהימים, כשחושבים על ההשקעה הגדולה כיום בגיוס עובדים ועל כך, שתמיד יש זמן הכשרה מסוים. כך, שאם העובד/ת עוזב/ת את החברה תוך זמן קצר יחסית, החברה מפסידה.
 
גם העובדים משלמים מחיר על חילוף תדיר של מקומות העבודה, כי הם מקדישים יותר זמן לתהליכי הסתגלות, זמן שבא על חשבון ביסוס העמדה שלהם והעצמה במקום העבודה. וצריך לזכור, שעם הזמן וההתבגרות, עולה הצורך ביציבות ובביטחון.

באופן מעניין, כאשר העובדים, שהחליפו עבודה פעם אחת במהלך 5 השנים האחרונות, נשאלו, האם הם חשים ביטחון בעתידם המקצועי, התשובה הדומיננטית (46%) הייתה: 'כרגע כן, ואני חש ביטחון שזה יהיה כך גם בעתיד'.
 
לעומת זאת, התשובה הדומיננטית (39%) בקרב אלה, שהחליפו עבודה פעמיים במהלך 5 השנים האחרונות הייתה: 'כרגע כן, אבל אני חושש שבעתיד זה לא יהיה כך'. כלומר יתכן, שקצב חילוף מהיר מערער את תחושת הביטחון בעתיד המקצועי, או, לחילופין, שמי שנוטה להחליף עבודה בתדירות גבוהה - חש חוסר ביטחון בעתידו המקצועי.
 
36% מהמשיבים: עזבנו כי העבודה לא הציעה לנו אופק מקצועי
 
עוד עולה מהסקר, הסיבות המובילות לעזיבת מקום העבודה הן: קידום והתפתחות מקצועית (35%) והנהלה ותרבות ארגונית (27%). רק 17% מהמשיבים בחרו בשכר והטבות כסיבה המכרעת לעזיבת מקום העבודה.

גרף
 
אוהבים להאשים את דור המילניום בחוסר יציבות, פינוק, אופורטוניזם וכך הלאה. אבל באותה נשימה אפשר לטעון, שזהו דור שאפתן האוהב ללמוד, להתקדם ולהתפתח, וזה חשוב לו יותר משכר או הטבות אחרות. אלו תכונות מרשימות בעיניי.
 
כאשר ביקשנו מהמשיבים לסקר לתאר במשפט למה הם החליפו מקום עבודה, התשובה הדומיננטית (36%) הייתה 'כי הרגשתי שהעבודה לא מציעה לי אופק מקצועי, ואני דורכ/ת במקום'. אולי המשמעות היא, שחברות צריכות להשקיע יותר במתן הזדמנויות לעובדים ללמוד, להתפתח ולהתקדם.
 
זה בהחלט מתיישב עם מחקרים שנערכו לאחרונה, למשל, פייסבוק ערכה מחקר בנושא שימור עובדים, ואחת המסקנות הייתה, שחברות צריכות להשקיע יותר מחשבה בעיצוב מקום העבודה בהתאם לשאיפות ותחומי העניין של העובדים. כמובן, כל דבר צריך להתבצע בצורה שתתאים גם לצרכים של החברה.

עובדי הייטק הם שאפתניים ואופטימיים

עוד עולה מנתוני הסקר, שמרבית המשיבים חושבים, שבעוד 5 שנים הם ימשיכו להתפתח בתפקיד הנוכחי (41%), יתקדמו למשרה ניהולית בתחום פיתוח תוכנה (31%), או יקימו סטארטאפ (15%). רק 13% סבורים, שהם יעזבו את תחום ההייטק.
 
אבל התמונה משתנה כאשר בוחנים את תשובות הגברים מול הנשים. למשל, 33% מהגברים רואים את עצמכם בתפקיד ניהולי בעוד 5 שנים ואילו בקרב הנשים הנתון הוא 23% בלבד. כאשר בוחנים את התשובה מי סבור שהוא יעזוב את תחום ההייטק, הפערים אף גדולים יותר: 23% בקרב הנשים, זאת לעומת 9% בלבד בקרב הגברים.
 
זה ידוע, שהפערים בין גברים לנשים בהייטק עדיין משמעותיים, ובניגוד למה שנוטים לחשוב הפערים לא נוצרים רק כי מעט נשים באופן יחסי לומדות מקצועות טכנולוגיים, אלא גם בשל כמות הנשים הבוחרות לעזוב את תחום ההייטק. למשל, על פי מחקר, שנערך באוניברסיטת הרווארד, 41% מהנשים, שעובדות בתחומי ההייטק ,עוזבות. זאת, לעומת 17% בלבד בקרב הגברים.
 
כאשר נשאלו האם הם חשים ביטחון לגבי עתידם המקצועי, רוב המשיבים הביעו אופטימיות. התשובה הדומיננטית (44%) הייתה: כרגע כן, ואני חש ביטחון שזה יהיה כך גם בעתיד וגם כאשר המצב הנוכחי היה פחות טוב (בקרב 14%) - המשיבים הביעו אמונה, שמצבם ישתנה לטובה בעתיד.

גרף
 
קיבלנו תוצאות המשקפות תפיסת עולם אופטימית וחיובית באופן יחסי גם בשאלה הפתוחה לגבי כיצד ייראה מקום העבודה בעוד 50 שנה. רוב המשיבים ציינו בצורה כזו או אחרת מעורבות של רובוטים ובינה מלאכותית, כאשר חלקם התייחסו באופן ספציפי לביצוע חלקי של עבודות תוכנה ע"י מערכות של בינה מלאכותית.
 
בסך הכל הם ראו במעורבות העתידית של בינה מלאכותית דבר חיובי, שיקל ויאפשר לאנשים לפנות יותר זמן לדברים חשובים יותר. גם במקרה הזה, המגמה היא עולמית. על פי סקר אתר Stack Overflow  - מפתחים הם אופטימיים לגבי האפשרויות, שמציעה בינה מלאכותית".
 

גרף

קרדיט צליום תמונה עליונה: גיל לופו



 
 
Bookmark and Share