Telecom News - הושק קובוט להעמסות ״כבדות״ עבור יצרנים לתגבור האוטומציה השיתופית

הושק קובוט להעמסות ״כבדות״ עבור יצרנים לתגבור האוטומציה השיתופית

דף הבית >> גאדג'טים לעסקים >> הושק קובוט להעמסות ״כבדות״ עבור יצרנים לתגבור האוטומציה השיתופית
הושק קובוט למשימות העמסה ״כבדות״ עבור יצרנים  ומפעלים לתגבור האוטומציה השיתופית
מאת: מערכת Telecom News, 17.9.19, 11:10  רובוט
 
מדובר בקובוט למשימות העמסה כבדות, שיכול להתמודד בהצלחה עם משקל של עד 16 ק״ג. הוא כולל כולל חיישני הפעלת כח, 17 פונקציות אבטחה וניתן תוך שעה ניתן לפרוק אותו, להתקינו, לתכנתו ולהכניסו לעבודה.
 
 Universal Robots(UR), יצרנית וחלוצת הקובוטים (רובוטים שיתופיים) בעולם, השיקה את ה-UR16e - קובוט למשימות העמסה כבדות, שיכול להתמודד בהצלחה עם משקל של עד 16 ק״ג.

הקובוט אידיאילי למשימות אוטומציה הדורשות טיפול ושינוע של חלקים ואביזרים כבדים.
 
ה- UR16e, שפותח על בסיס פלטפורמת קובוטי ה-e-Series של UR, מציע מספר יכולות ויתרונות ליצרנים:
  • הטמעה מהירה, תכנות פשוט ותפיסת מעט מקום. תכנות ה-UR16e פשוט ואין צורך בנסיון קודם או ידע מיוחד. תוך שעה ניתן לפרוק אותו, להתקינו, לתכנתו ולהכניסו לעבודה. העובדה, שהוא תופס רק שטח רצפה של 900 מ״מ, משמעותה, שקל לשלבו בכל סביבת עבודה כמעט בלי הפרעה לסביבה.
  • ארגונומי וחסכוני. העובדה, שהקובוט מסוגל להעמיס עד ל-16 ק״ג, משמעותה חסכון ניכר בתפעול השוטף והעלויות, שהיו כרוכות בהפעלת גורמים אנושיים באותו מיקום.
  • דיוק ועמידות. הקובוט עמיד במיוחד ומפגין אמינות רבה, שהופכים אותו למיכון אידיאלי למשימות הרמה אוטומטיות, כמו גם להשגחה על מכונות כרסום CNC, כולל השגחה על מספר רב של חלקים בלא להתפשר על הדיוק של הביצוע.
יורגן פון הולן, נשיא UR: ״באווירת האי ודאות הכלכלית כיום, יצרנים חייבים לבחון אימוץ של פתרונות ׳גמישים׳, כדי להישאר בתחרות. עם הקובוט החדש אנו עונים על הדרישה הגוברת בשוק לרובוטים שיתופיים, שיכולים להתמודד עם משימות הרמה של אובייקטים כבדים, באמינות וביעילות. הקובוטים נותנים ליצרנים יותר דרכים לשפר ביצועים, להתמודד עם בעיות כח אדם ולפעול להגדלת עסקיהם.

כיום, אנו מקלים על כל יצרן באשר הוא, להנות מכוחה של האוטומציה, על ידי הכנסת קובוט, שבנוי לעשות יותר מאשר כל קובוט אחר. הקובוט החדש כולל חיישני הפעלת כח, 17 פונקציות אבטחה הניתנות להתאמה (כולל מרחקי עצירה) ותכנות אינטואיטיבי. הוא אף עומד בכל התקנים המחמירים ביותר כשמדובר בשיתוף פעולה רובוט-אדם, כולל תקני EN ISO 13849-1, PLd, Category 3, and full EN ISO 10218-1".
 
תחום הקובוטים כיום הוא התחום בעל הצמיחה המהירה ביותר בקטגוריית האוטומציה התעשייתית.

איגוד תעשיות הרובוטיקה (RIA) קבע, שעד 2025 התחום ינגוס 34% משוק הרובוטים הארגוניים. UR מכרה עד היום מעל 37 אלף קובוטים ברחבי העולם כולל בישראל ובמגוון תעשיות.

שוק הרובוטים השיתופיים ערוך להתרחבות ולצמיחה בקצב שנתי של 57.4% CAGR והוא צפוי להגיע לשווי של 4.4 מיליארד דולרים עד 2023, על פי מחקר חדש של חברת Energias מניו-יורק. לפי המחקר, הצמיחה הזו מונעת מהרחבת ההשקעות בטכנולוגיות תעשיה 4.0 ע"י התעשייה, המחיר הנמוך יחסית של רובוטים שיתופיים ושיעורי תשואה גבוהים על ההשקעה (ROI).
 
סרטון הדגמה:
https://bit.ly/2lQtwwW
 



 
 
Bookmark and Share