Telecom News - החדשנות הישראלית במלחמה בקורונה: נחתמו המענקים של רשות החדשנות

החדשנות הישראלית במלחמה בקורונה: נחתמו המענקים של רשות החדשנות

דף הבית >> סטארטאפים - גיוס השקעות >> החדשנות הישראלית במלחמה בקורונה: נחתמו המענקים של רשות החדשנות
החדשנות הישראלית מצטרפת למלחמה בקורונה: נחתמו המענקים של רשות החדשנות
מאת: מערכת Telecom News, 7.4.20, 18:18 CORONA FREE

הוועדות בחרו לתמוך ב-35 פרויקטים נבחרים (מתוך 750 בקשות) בסכום כולל של 22 מיליון ₪. הן בחרו לתמוך בפרויקטים ממגוון רחב של תחומי ההתמודדות עם הקורונה מתוך התפיסה, שההתמודדות עם המחלה צריכה להיות מרובת חזיתות, ולא להתמקד בתחום ספציפי אחד. פירוט הפרויקטים והפיתוחים. עדכונים  לגבי קול קורא להקמת מעבדת חדשנות טכנולוגית חדשה בתחומי הבריאות הדיגיטלית - פארמה ובינה מלאכותית, ולגבי מסלול מהיר ומזורז למענק לסטארטאפים במשבר כלכלי עקב הקורונה בסך 500 מיליון ש"ח בתחתית הכתבה.
 
הסכום של 22 מיליון הוא אישור ראשון מסך תקציב, שאושר לרשות, שעומד על 50 מיליון ש״ח, שכולל גם הגשות של מוסדות אקדמיים, הגשות ייצור מתקדם, סטארטאפים וחברות בצמיחה. הרשות שוקלת יחד עם משרד האוצר להגדיל את התקציב לקולות הקוראים .
 
הוועדה בחרה לתמוך בפרויקטים ממגוון רחב של תחומי ההתמודדות עם הקורונה מתוך התפיסה, שההתמודדות עם המחלה צריכה להיות מרובת חזיתות, ולא להתמקד בתחום ספציפי אחד:
  • סנסורים ומערכות ניטור מרחוק של חולים ופתרונות דיאגנוסטיים חדשניים,
  • רפואה מרחוק בחולים, שהטיפול השוטף בהם נפגע כתוצאה מהמגפה,
  • ניטור התפשטות מגיפה והתחסנות אוכלוסייה,
  • תשתיות פענוח גנטי לתמיכה בהתמודדות עם המחלה,
  • תרופות אנטי וויראליות,
  • מערכות רובוטיות לחיטוי מבנים,
  • מוצרים תעשייתיים למיגון הגוף והפנים,
  • אמצעים לבדיקות נרחבות כגון: ייצור מטושים ואוטומציה של בדיקות מעבדה.
היום תוגשנה הבקשות לקול הקורא הנוסף (השני) בזירת צמיחה ומיד לאחר החג ייסגר המועד השני והאחרון של הגשות ייצור מתקדם - גם הוא צפוי להיות באותם סדרי גודל (חברות, תקציבים מבוקשים, היקף מענקים המוקצה לו והתחומים הנ"ל).
 
מטרת הקולות הקוראים הייתה להביא להאצה של פתרונות מרעיון ליישום והשתלבות במגמות מתקדמות להתמודדות עם הנגיף, באמצעות פיתוחים טכנולוגיים, או התאמות מוצר מהירות. הדגש ניתן על הרלבנטיות של הפתרון המוצע להתמודדות מיידית עם המשבר, זמן הגעה מהיר לשוק או שיתופי פעולה המבטיחים המשכיות תפקודית של המשק הישראלי.
 
ד"ר עמי אפלבום, יו"ר רשות החדשנות: "כל אחד מהפרויקטים שנבחרו הוא חדשני בתחומו. קיבלנו כבר למעלה מ 750 בקשות, רבות מהן טובות. אולם, בשל הביקוש הגבוה הוועדה נאלצה לוותר על פרויקטים איכותיים נוספים".

בין החברות, שנבחרו לקבל מענקים, נמצאות 10 החברות הבאות:
שם  חברה המוצר המפותח
איזיממס בע"מ מערכת זמן אמת לניטור של מערכות הנשמה.
מערכת זמן אמת לניטור מערכות הנשמה על בסיס חיישנים חד פעמיים ללחץ, טמפרטורה וספיקת אוויר. המערכת תוכל להתממשק לכל מערכת הנשמה קיימת או חדשה וכן לאפשר ניטור מרחוק.
נדרש לטפל בו זמנית בכמות רבה של חולים שיצטרכו הנשמה. יש מחסור עז במערכות הנשמה ורבות מהמערכות ללא חיישנים. בנוסף, יש להמעיט ככל שניתן את המגע של הצוות הרפואי עם החולים לצורך בקרה. הפתרון יאפשר ניטור מדויק ומרחוק ובזמן אמת של מערכות הנשמה רבות.
 
ניט אפלייד טכנולוגיות בע"מ  מדבקת סנסורים פיזיולוגיים לזיהוי תסמיני קורונה וניהול וניתור יעיל של חולים בבית. חברת ניט אפלייד טכנולוגיות מתמחה בפיתוח סנסורים ומערכות ביו רפואיות מזה 20 שנה. התוכנית הנה המשך מואץ של פיתוח מדבקה חכמה עם מספר סנסורים של קולות וקצב נשימה, טמפרטורה ותנועה שמאפשרים לזהות את התסמינים החשובים. פיתוח חומרה ובדיקות קליניות יערכו 6 חודשים.
מדבקת הסנסור מיועדת לאבחון והמשך טיפול אופטימלי בבית. המדבקה מאפשרת ניתור אוטומטי לגמרי, כאשר היא מגלה את התסמינים ומעבירה את סיכום הממצעים והשינויים במצב המטופל למרכז רפואי. המערכת תאפשר מעקב אחרי מספר רב של מטופלים ביעילות גבוהה.
 
ננוסנט בע"מ מערכת הרחה מבוססת חיישנים ננומטריים לזיהוי מוקדם של מחלה הנגרמת ע״י וירוס הקורונה (COVID-19). הסבה של טכנולוגיה קיימת המבוססת על חיישנים ננומטריים לצורך ניטור של אנשים החולים ב-COVID-19 באמצעות ניתוח אוויר הננשף מהאף. ולידציה של הטכנולוגיה ויישום מודל זיהוי ראשוני יושגו באמצעות ניסוי רב-מרכזי ואיסוף דוגמאות מ-1400 מתנדבים. 
הטמעה מהירה (עד חצי שנה) של המוצר בשוק. שימוש נרחב במוצר במקומות בהם ישנה התקהלות יכול  למגר בצורה משמעותית את התפשטות נגיף הקורונה ע״י בידול של אנשים החשודים להיות נשאים של המחלה מאלו הבריאים.
 
ברקוד דיאגנוסטיקס פיתוח שיטה לזיהוי נשאים/חולים בקורונה ע"י סריקת אלפי דוגמאות בריאקציית PCR אחת
פיתוח שיטה אבחונית רחבה ומהירה המבוססת Multiple Screen Analysis של מאות דוגמאות לזיהוי הדבקה בנגיף הקורונה ברמת רגישות גבוהה. שיטת האבחון מבוססת על אנליזת RT-PCR יחד עם dPCR הכולל הצמדת ברקודים ספציפיים לכל חולה.
באמצעות שימוש בשיטה הדיאגנוסטית המוצעת, ניתן יהיה לסרוק מספר רחב (עד 1000 בדיקות בריאקציית PCR בודדת) של דוגמאות נדבקים/חשודים בנשיאת הנגיף ובכך להציע התערבות מתאימה (בידוד/טיפול) בשלבים מוקדמים יותר ולהוריד את רמת הנשאים באוכלוסיה.
פיקודיה פיקודיה פיתחה את מערכת B-Matrix, מכשיר דיאגנוסטיקה לביצוע פאנל של בדיקות סרולוגיות מבוססות חלבונים ונוגדנים מחוץ למעבדות מרכזיות, שיותאם ע"י פריסת מכשירים רבים כמערכת לניטור ארצי של תגובות סרולוגיות באוכלוסייה למחלות זיהומיות נשימתיות (קורונה, סארס,שפעות). המערכת תאפשר ביצוע בדיקות נוגדנים סרולוגיות בהיקפים גדולים באוכלוסיה, ותעניק למקבלי ההחלטות מידע מהימן בזמן אמת , ובאופן שוטף לגבי התפשטות המגפה והתפתחות החיסוניות באוכלוסיה. המערכת תהווה פתרון משלים לבדיקות ה-RT PCR RNA/DNA על מכשירי במעבדות, ותאפשר הגדלת היקפי הבדיקות בעלויות נמוכות ע"י פריסת מכשיר המטריקס בנקודות מפתח (מעבדות מרכזיות בבתי חולים, מרפאות בקהילה, בסיסי צבא ועוד), שמודדות בו זמנית תגובה לעשרות אנטיגנים ויראלים על בסיס  בדיקות שיבוצעו בשטח ע"י לקיחת מספר טיפות דם מאצבע הנבדקים ותוצאות שיתקבלו לעשרות בדיקות בשעה  ויועברו לבסיס המידע הארצי. החברה נעזרת ביועצים ושיתופי פעולה עם חוקרים מובילים ממכוני מחקר ובתי חולים בישראל.
איאפקום טכנולוגיה אופטרוניות ללקיחת מדדים מרוחקת לזיהוי ראשוני של חולי COVID
אלגוריטמיקה לעיבוד תמונה לניטור מדדים רלבנטיים לזיהוי מאפיני מחלות נשימה. יישום בטלפון סלולארי עם אפליקצייה יעודית ובמערכת חישה מרחוק.
בדיקה מרוחקות, בדיקת נבדקים לא קואפרטיבים, סיווג חולים ראשוני ובידוק עצמאי ללא המצאות פיזית של צוות רפואי, זיהוי סימפטומטי לא חודרני ואופצייה להעברת התוצאות למערכות רפואיות קיימות, צמצום עומס משמעותי על בדיקות ה-PCR, סריקת קהל אוטומטית.
אנלייבקס תרפיוטיקס חברת אנלייבקס תרפיוטיקס, הנמצאת בשלב הניסויים הקליניים, מתכננת לבחון את בטיחות ויעילות התרופהAllocetra-OTS  בחוליCOVID-19  המאושפזים במצב בינוני עד קשה. Allocetra היא תרופה ניסיונית, אשר הראתה תוצאות ראשוניות מבטיחות כטיפול בחולים עם קריסת מערכות הקשורה לספסיס, תסמונת עם פתולוגיה קטלנית - "סופה ציטוקינית" המלווה בקריסת מערכות - בדומה למקרים החמורים יותר בחולי קורונה.
אוגמניטי ננו חברת אוגמניטי ננו מיישמת טכנולוגיות מבוססותDNA  נאנו-מכונות לטובת סיוע במאבק נגד נגיף הקורונה, COVID-19. החברה תכננה תרופות מוכוונות במיוחד לווירוס הקורונה, והראתה שהן מסוגלות להשמיד ביעילות ובבטחה את גנום הווירוס.
המכון הביולוגי בנס-ציונה מדגים כעת את יעילות התרופה בתאים מודבקים בווירוס במסגרת הסכם עם החברה, ומעבדות נוספות בעולם יקבלו את התרופות לניסויים. אוגמניטי ננו תאיץ את תהליך הייצור והניסויים, כך שהתרופה תוכל להכנס לניסויים בחולים בישראל כבר בקיץ הקרוב. בהתבסס על נתוני הניסויים האלה, תוכל החברה להקים פלטפורמה שתתן מענה מהיר להתפרצות מגפות דומות בעתיד.

 
חברת  3BY הינה חברת מכשירים רפואיים המתמחה במתן שירותי פיתוח, ייצור, הרכבה ואריזה לתעשיית הרפואה והתרופות ברחבי העולם. החברה הוקמה בשנת 1994 והמפעל שלה ממוקם בפארק התעשייה תפן. משרד הבריאות יצר קשר עם החברה לפיתוח תהליך ייצור מיידי ומסחרי לבדיקות זיהוי וירוס הקורונה. החברה פנתה לייצור תבניות ייחודיות למוצר, המהנדסים פיתחו מכונה ייעודית והוגדר תהליך הייצור. החברה כבר עובדת על מסירת הייצור הראשוני עבור משרד הבריאות. 
 
חברת רובוטיכאן חברת רובוטיכאן מפארק התעשייה בעומר מפתחת רובוט הנע  במרחבי מחלקת חולי הקורונה וממלא פונקציות של תקשורת בין  הרופא/אחות  לחולה, הדגמים נוסו במסגרת ניסוי ראשוני בשיבא  ובסורוקה. לרובוט יכולות אוטונומיות של ניווט עצמי, ניהוג  בשלט רחוק והוא בעל תא ייעודי לנשיאת ציוד רפואי.
 
  
עדכון 19.4.20, 13:20: רשות החדשנות ומטה המיזם הלאומי ישראל דיגיטלית במשרד לשוויון חברתי פרסמו קול קורא להקמת מעבדת חדשנות טכנולוגית חדשה בתחומי הבריאות הדיגיטלית - פארמה ובינה מלאכותית, בהיקף של 32 מיליון ₪. תאגידים מוזמנים להגיש הצעה בהליך תחרותי להקמה והפעלת מעבדת חדשנות טכנולוגית. מטרות ההליך התחרותי היא לקדם השקעות בתחומים, שיתרמו לפיתוח חוסן למדינת ישראל בתחומי אבחון, טיפול ולוחמה במחלות ולקדם הקמת חברות ופתרונות חדשניים, שיתרמו לחוסן ברפואה באמצעות שימוש בביולוגיה חישובית.

התאגידים, שיקימו את המעבדה, יקבלו מימון להקמת התשתית הטכנולוגית הייחודית והתפעול השוטף של המעבדה. סך התמיכה הממשלתית בתכנית היא 32 מיליון ש"ח ל-5 שנים.

מעבדת החדשנות תקבל תמיכה כספית עבור הוצאות הקמת התשתית הטכנולוגית, שתכלול מעבדה חישובית ומעבדה רטובה עם ציוד מקיף למחקר ולפיתוח פתרונות ביוטכנולוגיים, כדי לקדם מיזמים, שיפעלו במסגרתה, בשיעור של 33% (50% אם המעבדה תוקם בפריפריה) ובסך של עד 6 מיליון ש"ח, וכן תמיכה כספית בשיעור של 50% מהוצאות התפעול השוטף של המעבדה בסך של עד 1 מיליון ש"ח בשנה למשך 5 שנים. כ"כ, רשות החדשנות תעניק תמיכה כספית עבור פרויקטי הוכחת ההיתכנות של המיזמים והסטארטאפים, בשיעור של 85% ובסך תקציב של עד 3 מיליון ש"ח, עד 24 חודשים לכל פרויקט.

עדכון 22.4.20: הכתבה: רשות החדשנות: ערוץ מענקים מהיר של 500 מיליון ₪ לסטארטאפים במשבר - מתוך 1.2 מיליארד ₪, שאושרו היום ע"י משרד אוצר עבור רשות החדשנות - 500 מיליון ₪ יוענקו לסטארטאפים בתחילת שלבי הצמיחה ובשלבי פיתוח מתקדמים, שנקלעו למשבר כלכלי. מדובר בתמיכה במענקי מחקר ופיתוח של פרויקטים טכנולוגיים לחברות עם סיכויי הצלחה גבוהים בטווח הארוך, אך בעלות  משאבים כספיים מוגבלים וצורך מימון מיידי - כאן.



 
 
Bookmark and Share