Telecom News - אוטומציה להתמודדות עם משבר הקורונה: 4 הצעות לארגונים איך להתחיל

אוטומציה להתמודדות עם משבר הקורונה: 4 הצעות לארגונים איך להתחיל

דף הבית >> דעות ומחקרים >> אנליסטים >> אוטומציה להתמודדות עם משבר הקורונה: 4 הצעות לארגונים איך להתחיל
אוטומציה להתמודדות עם משבר הקורונה: 4 הצעות לארגונים איך להתחיל
מאת: אלסנדרו פרילי, 22.4.20, 15:34אלסנדרו פרילי

בלי מחשוב ענן אי אפשר היה להתמודד במהירות וביעילות בכל היבטי משבר הקורונה. מה צריכים ארגונים לעשות כדי להשיג יותר אוטומציה, עכשיו ומהר יותר? דוגמאות לפרויקטים של אוטומציה למאבק בקורונה וגם איך קהילות קוד פתוח עוזרות להילחם בקורונה.

בלי מחשוב ענן ציבורי לא היינו מסוגלים להתמודד עם מגפת הקורונה (COVID-19) בדרך שאנו עושים זאת. מרכזי נתונים באתרי ארגונים אף פעם לא התרחבו במהירות רבה שכזאת, ואפילו תכנון הקיבולת הקפדני ביותר בעולם לא היה צופה את צריכת המשאבים בפניה אנו ניצבים היום.

אתרי חדשות ,שמכסים את ההתפרצויות, לא היו מסוגלים להתמודד עם מצב בו כדור הארץ כולו מרענן את דף הבית בתקווה לקרוא חדשות טובות. בתי חולים ומכוני מחקר, שמפרסמים לוחות וגרפים של נתונים וסטטיסטיקות נרחבות של הנגיף, לא היו מסוגלים לקלוט את מערכי הנתונים העצומים, שיש להם, במהירות בה עשו זאת. פלטפורמות של שיחות והזרמת וידאו לא היו מסוגלות לשרת את הכמויות העצומות של עובדים, שנאלצים לפתע לעבוד מהבית.

מהו מחשוב ענן ציבורי בסופו של דבר? למעשה, מדובר בכמות מדהימה של אוטומציה, לצד מספר דברים אחרים, קריטיים במידה שווה. אוטומציה לא רק מאפשרת לנו להתמודד עם הדחיפות וסדר הגודל של הדרישה בענן הציבורי ובתוך מרכזי הנתונים, אלא מסייעת לארגונים ברחבי העולם במעבר למודל הפרודוקטיביות של עבודה מהבית.

בלי אוטומציה, צוותי אבטחה היו נאלצים להתקין תחנות קצה של VPN ברחבי מיליוני מחשבים ניידים, טאבלטים וסמארטפונים ברחבי העולם.

וזו לא רק האוטומציה של העולם הדיגיטלי. מה עם כל המוצרים, שאנו מקבלים דרך כל הרשתות הקמעונאיות או ספקי אונליין אחרים ברחבי העולם בעת בידוד עצמי? ללא מחסנים ומרכזי הפצה אוטומטיים, אף ספק בעולם לא היה מסוגל לספק חבילות במהירות בה אנו מקבלים אותן במהלך שבועות של סגר. אם זקוקים ליכולת התרחבות - סקלאביליות, ואם צריכים להתמודד עם הדחיפות של הקורונה, אוטומציה יכולה לסייע בכך.

אם כן, מה צריכים ארגונים לעשות כדי להשיג יותר אוטומציה, עכשיו ומהר יותר?
להתמקד במשימות קטנות רבות במקום בתהליך מורכב גדול
המצב הנוכחי דורש החזר השקעה מהיר יותר מאשר אי פעם. אי אפשר לממש החזר השקעה מהיר מאוד אם מתמקדים בתהליך גדול אחד הכולל תת-תהליכים מורכבים רבים, שמעולם קודם לכן לא היו סטנדרטיים או אוטומטיים. זהו בזבוז משאבים וגישה זו עלולה להוביל לכישלונות.

במקום זאת עדיפה אוטומציה של משימות רבות קטנות ככל הניתן. כשאלו מצטברות יחד הן יוצרות עבור החברה מערך עבודה גדול, והן קלות לעומת ביצוע פרויקטים גדולים יותר. ככל שמבצעים אוטומציה של יותר משימות קטנות, כך זוכים ביותר ניסיון וביטחון בפתרון האוטומציה בו משתמשים. במקביל נוצר בסיס של תהליכים אוטומטיים, שיכולים להפוך לאבני בנייה של פרויקטי אוטומציה מורכבים יותר.

לבדוק מה אחרים הפכו לאוטומטי
אם הניסיון של ארגון הוא מוגבל, הידע של עמיתים מהתעשייה יוכיח את עצמו כבעל ערך עצום. כדאי למצוא זירות שוק מקוונות של אוטומציה (Ansible Galaxy הוא דוגמא, אך יש גם אחרים בהתאם לפלטפורמת האוטומציה הנבחרת), ולחקור עבור אילו משימות אנשים מבצעים את מרבית האוטומציה, וכיצד. יש להעריך עד כמה האוטומציה ניתנת ליישום בסביבת ה-IT של הארגון, וכמה צריך יהיה לשנות כדי להתאים את תהליך האוטומציה לכך.

להתייחס לאוטומציה כמו לתוכנה
פתרונות אוטומציה מסוימים (כמו Ansible) מאמצים שפה שהיא הרבה יותר קלה לכתיבה, הבנה ואיתור שגיאות לעומת קוד הפיתוח עצמו. ככל שפתרונות אלה יהיו קלים להבנה, כך יותר אנשים יוכלו להשתמש בהם בתחומי מומחיותם השונים, וכך החזר ההשקעה יהיה מהיר יותר.

עם זאת, קלה להבנה ככל שתהיה, שפת אוטומציה נוטה לסבול מטעויות אנוש. זהו סיכון בו ניתן לטפל ע"י יישום תהליכים מומלצים לפיתוח תוכנה. כדאי להתחיל לחשוב על דברים כמו סקירות תהליכי אוטומציה או בקרת גרסאות. ככל שהסביבה בה מבצעים אוטומציה היא קריטית יותר, כך תהליך הפיתוח צריך להיות מבוסס יותר.

לחשוב מחוץ לקופסה
אוטומציית IT קשורה בדרך כלל להקצאת ותצורת שרתים במרכז נתונים. בעוד פתרונות אוטומציה קיימים מצטיינים במשימות אלו, חלק מהם התרחבו מעבר לזירת פעילויות IT, והופכים לכלים רבי ערך עבור פעילויות רשת, ניתוחי אבטחה ופעילויות אבטחה.
אוטומציה יכולה לסייע בתצורת התקני חומרה של רשתות תקשורת מיד עם פריסתם. אוטומציה יכולה לסייע לפרוס פתרונות אבטחה חדשים כאשר צריכים הגנה נוספת. אוטומציה יכולה לסייע במיון של תקיפות אבטחה כאשר יותר ויותר גורמים זדוניים רוצים לנצל את הגידול העצום באנשים וארגונים הנכנסים לפעילות אונליין בעידן הקורונה.

בזמנים אלה של אתגר ללא תקדים, קהילות קוד פתוח ברחבי העולם עוזרות להילחם בקורונה בדרכים רבות, כמו חיזוי עומסי עבודה בבתי חולים, הצעת הגנות לצוותים רפואיים, הדפסה בתלת ממד של מכונות הנשמה, ועד לבניית מעבדות לבחינת בדיקות בתפוקה מלאה, שיכולות לבצע אנליזה של עד 10,000 בדיקות ביום.

קהילות קוד פתוח גם יכולות לבצע אוטומציה בהיקפים אדירים ,שמגיעים ליותר מ-100 מיליון פרויקטים. קהילה עצומה זו ערוכה ומוכנה לסייע לכל ארגון לצאת לדרך האוטומציה, כאשר המצב הנוכחי דורש החזר מהיר יותר להשקעה מאשר אי פעם, ואי אפשר לממש החזר השקעה מהיר אם מתמקדים בתהליך גדול אחד עם תת-תהליכים מורכבים רבים, שמעולם קודם לכן לא חוו סטנדרטיזציה או אוטומציה.

דוגמאות לפרויקטים של אוטומציה למלחמה בקורונה
הדפסה בתלת ממד (3D) וטכנולוגיות אחרות לייצור לפי דרישה של חלקים וציוד בטיחות: מעבדת האוניברסיטה הפוליטכנית של הונג קונג הדפיסה מגיני פנים לעובדי בתי חולים, באיטליה מייצרים שסתומים חליפים לציוד החייאה עבור המגפה בצפון איטליה.

פלטפורמת האוטומציה של מעבדת הקוד הפתוח בחברת Opetron בנויה ממערך של חומרת קוד פתוח, תוכנות מעבדה, מוצרים מתכלים, ריאגנטים ותחנות עבודה. היא מבצעת אוטומציה עבור עד 2,400 בדיקות ביום, ומתכננת להגיע עד 1.7.20 למיליון דגימות, שנבחנו בסך הכול.

פתרון אחר משתמש ב-PCR (ראקציית שרשרת פולימרים) לבחינה מהירה של דגימות ממשטחים (כמו ידיות של דלתות או כפתור מעליות), כדי לבחון אם נגיף הקורונה נמצא עליהם. הפתרון מיושם עם חומרת קוד פתוח, והנתונים המתקבלים יכולים לסייע לרשויות בקבלת החלטות מושכלות על בחינה, ניבוי , טיפול, ועד לסגירת אתרים.

פתרון מעניין נוסף הוא תרמוסקיילר המשמש להפעלת ראקציות ביולוגיות ע"י העלאת והורדת הטמפרטורה של נוזל במבחנות קטנות. ניתן להפעיל אותו דרך מתאם USB פשוט, כשהוא מחובר להתקן אחר או פועל בפני עצמו ואינו דורש מחשב או סמארטפון.

פרויקטים מעניינים נוספים כוללים האקתון קוד פתוח עבור פיתוח מכונת הנשמה, חברה המפתחת פתרון נגד פישינג (דיוג) ותוכנות זדוניות הקשורות לקורונה, וחומרה רפואית בקוד פתוח עבור הלחימה בקורונה.

פרויקטים אלה ואחרים מתבצעים ברחבי העולם, ומהווים סוג של שיתוף פעולה גלובלי הנדרש כאשר הנגיף אינו מכיר גבולות. כך, יש פרויקטים של אוטומציה לרובוטיקה עבור ייצור מסכות, אוטומציה המאפשרת מיון של 3,000 דגימות דם ביום עם רובוט רפואי, ורובוטים אוטונומיים הנלחמים בזיהומים בבתי חולים.
 
מאת אלסנדרו פרילי, אפריל 2020.
מנהל כללי לניהול אסטרטגיה ברד האט (Red Hat)

CORONA FREE



 
 
Bookmark and Share