Telecom News - הוצגו נתונים על המצב בישראל במפגש בינלאומי בנושא הגנה על ילדים ברשת

הוצגו נתונים על המצב בישראל במפגש בינלאומי בנושא הגנה על ילדים ברשת

דף הבית >> דעות ומחקרים >> מחקרים, מצגות מסמכים >> אבטחה וסייבר >> הוצגו נתונים על המצב בישראל במפגש בינלאומי בנושא הגנה על ילדים ברשת
הוצגו נתונים על המצב בישראל במפגש בינלאומי בנושא הגנה על ילדים ברשת
מאת: מערכת Telecom News, 25.2.21, 15:54ילדים ברשת

במפגש הוצג המודל הייחודי של מוקד 105. זאת, על רקע העלייה בטיפול באירועים במהלך תקופת הקורונה.
     
במסגרת החודש הלאומי להגנה על ילדים ברשת, יזמה היחידה לקשרי חוץ ושיתוף פעולה בינלאומי של משטרת ישראל, ביחד עם יחידה 105 - המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת, ובתיאום עם המשרד לחיזוק וקידום קהילתי, מפגש עם אנשי שיטור ואכיפה ממדינות שונות, להצגת מודל הפעולה הייחודי של המטה הלאומי ומוקד 105 ולסקירת נתוני הפגיעה בקטינים במרחב המקוון, בדגש על השפעת השלכות הקורונה.

במפגש אתמול השתתפו נציגים ממדינות שונות ובכללן ארה"ב, קנדה, צרפת, בריטניה, ספרד, דנמרק, איטליה והונגריה והתקיים שיח מקצועי על האתגר המשותף של הגנה על ילדים ברשת בישראל ובעולם כולו.

תקופת הקורונה והסגרים המלווים אותה העלתה משמעותית את משך השהות של ילדים מול מסכים בחדרם, משם הם יכולים להגיע לכל מקום ברחבי הגלובוס ומכל מקום יכולים להגיע אליהם.
 
מתוך הנתונים שהוצגו במפגש:
מיום פתיחת מוקד 105 ב-6.2.18 ועד היום התקבלו במוקד 122,000 שיחות ונפתחו למעלה מ-25,000 אירועים.

מכלל האירועים, שטופלו מהקמת המוקד ועד סוף 2020, כ-32% היו אירועים, שעניינם פגיעה מינית ברשת (שידול, הטרדה מינית, סחיטה מינית ועוד), כ-21% אירועים, שעניינם בריונות ברשת (חרם, ביוש, הצקות ועוד) ו-14% אירועי חירום (איום באובדנות וחשש לחיי אדם).

מיום פתיחת המוקד ועד סוף 2020, נפתחו 5,970 אירועים, שעניינם פגיעה מינית ברשת (שידול, הטרדה מינית, סקסטורשן ועוד) ו-1,157 אירועים שעניינם הפצת תמונות וסרטונים מיניים. רוב האירועים היו משולבים ועבדו עליהם במשולב השוטרים ונציגי דסק השותפויות האזרחי במוקד.

75% מהנפגעים היו נערות וילדות ו-85% מהפוגעים היו זכרים.

 נתוני פעילות המוקד בצל הקורונה:
נרשם גידול של 55% בפניות למוקד ב-2020 לעומת 2019.
נרשם גידול במספר ההורים, שדיווחו לגבי פגיעה בילדיהם.
נצפה גידול מדאיג באירועים הנוגעים להבעת מצוקה של קטינים ברשת בתקופת הסגרים.
עלה היקף השימוש בפלטפורמות לשיחות מרובות משתתפים והדבר הוביל למקרי פגיעה חדשים ומאתגרים בתחילת המגפה.

נצ"מ אתי בצר, מפקדת יחידה 105, הציגה את המבנה הייחודי של יחידה 105 וציינה את חשיבות השילוב בין 4 זרועות היחידה - מודיעין, חקירות, מוקד 105 והאגף האזרחי. המרחב המקוון מחייב שיתופי פעולה ברמה הבינלאומית ויחידה 105 פועלת בכל מרחבי הרשת ומגיעה לפוגעים בכל מקום בעולם.
 
ד"ר נאוה כהן-אביגדור, ראש האגף האזרחי ב-105 ונציגת המשרד לחיזוק וקידום קהילתי הציגה את עולמות התוכן המגוונים בפעילות האזרחית של האגף ובכללם מניעה, קהילה, מחקר והסברה, ואמרה, שסוד ההצלחה של היחידה הוא בשיתוף הפעולה עם כלל המשרדים במטה - חיזוק וקידום קהילתי, חינוך, בריאות, רווחה ומשפטים, שיוצר מענה הוליסטי ייחודי, שלא היה קיים קודם לכן.
 
נצ"מ אליעז חליבה, ראש היחידה לקשרי חוץ ושיתוף פעולה בינלאומי במשטרת ישראל: "המפגש, שקיימנו אתמול וההיענות המרשימה של עמיתינו ליטול בו חלק, הוא ציון דרך משמעותי במאמץ לקידום יעדי משטרת ישראל באמצעות שיח מקצועי חוצה מדינות ויבשות, חילופי ידע, שיתוף בדפוסי התמודדות ועוד. בכוונתנו להמשיך ולקדם יוזמות משותפות ולבסס את מארג הקשרים הבינלאומיים".
 
אורלי לוי אבקסיס, השרה לחיזוק וקידום קהילתי: "הפגישה בין נציגי המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת - 105 לבין נציגי משטרה ממדינות שונות ומגופים בין-לאומיים היא צעד חשוב בנוגע להגנה על ילדים ונוער במרחב המקוון. במרחב הווירטואלי טמונות סכנות רבות עבור ילדים ובני נוער ואני רואה חשיבות רבה בפעילותו של מוקד 105 ובחיזוקו".
NORDVPN



 
 
Bookmark and Share