Telecom News - יבוטל פיצול בין תשתית לספק: צרכנים ירכשו אינטרנט כמוצר אחד מחברה אחת

יבוטל פיצול בין תשתית לספק: צרכנים ירכשו אינטרנט כמוצר אחד מחברה אחת

דף הבית >> חדשות >> חדשות השוק הקווי >> יבוטל פיצול בין תשתית לספק: צרכנים ירכשו אינטרנט כמוצר אחד מחברה אחת
יבוטל הפיצול בין תשתית לספק: צרכנים ירכשו אינטרנט כמוצר אחד מחברה אחת
מאת: מערכת Telecom News, 20.6.21, 13:20אינטרנט
 
משרד התקשורת מוביל רפורמה החל מתחילת ינואר 2022, שתביא לכך, שלכל צרכן תהיה כתובת אחת לרכישת שירותי אינטרנט ולפתרון תקלות. (הערה: לא יהיה שינוי משמעותי מהמצב הקיים, חרף מה המשרד מבצע כאן כספין שקרי על הציבור). 
עדכונים בסוף הכתבה

 
להלן הרפורמה, שצפויה להיכנס לתוקף לתוקף בתחילת 2022:
  • שיפור בשירות, שיקבל הצרכן בתחומי האינטרנט, באמצעות יצירת "כתובת אחת" - חברה אחת ממנה נצרכים השירותים.
  • הרפורמה תטפל בתופעת "זריקת האחריות", שהתאפשרה כתוצאה מההפרדה בין חברת התשתית לספק בנושאי תקלות, מה שיחייב את החברה, שמספקת את השירות האחוד, לעמוד בסטנדרט שירות גבוה יותר. 
  • הרפורמה תביא למיזעור תופעת "המנויים הרדומים", שגרמה לפי ההערכות לכ-50 מיליון ₪ תשלומים עודפים על הצרכנים בשנה, על מוצר שלא השתמשו בו.
  • תהליך המעבר לאסדרה החדשה יהיה הדרגתי, כדי לחזק את מנגנוני השוק הסיטונאי באופן שיבטיח ויחזק את התחרות לאחר ביטול ההפרדה בין תשתית לספק.
  • הרפורמה מייצרת מנגנונים, שיבטיחו, שגם שחקנים קטנים וחדשים יוכלו לפעול באופן אפקטיבי, שוויוני ותחרותי אל מול בעלי התשתית במסגרת השוק הסיטונאי. בעלי התשתית יחתמו על הסכמים מחייבים עם חברות המבקשות לעשות שימוש בתשתית, במסגרתם יסוכמו הסדרי פיצוי על הפרת תנאי ההסכם.
  • הרפורמה מבטיחה, שהחברות הקטנות בשוק תמשכנה לשווק את שירות האינטרנט האחוד.
שר התקשורת, יועז הנדל, אישר הבוקר את הרפורמה שעיקריה רשומים למעלה, לביטול הפיצול בין התשתית לספק, שתשנה את מבנה שוק האינטרנט וצפויה להביא לשיפור באיכות השירות לצרכנים.
 
כיום, צרכן יכול לרכוש את השירות מ-2 חברות המספקות שירותי תשתית וספק בנפרד. רפורמת "השוק הסיטונאי" אפשרה לשווק את 2 השירותים בחבילה אחת, אך בפועל השירותים עדיין סופקו גם ע"י 2 חברות בנפרד, באופן, שפגע באיכות השירותים לצרכן.
 
צרכנים, שסבלו מתקלות, נאלצו להתמודד עם "זריקת אחריות" בין חברת התשתית לספק, וסבלו מתופעת "המנויים הרדומים"- המשך תשלום לא מודע לחברת התקשורת למרות שהפסיק לקבל ממנה שירותים. הרפורמה החדשה, תבטל את ההפרדה בין 2 השירותים ותאפשר לחברות למכור אותן כחבילה אחת ושירות אחד.
 
משרד התקשורת סבור, שבשלה העת לסיים את מודל תשתית-ספק, שמיצה את תרומתו התחרותית, תוך עידוד התחרות באמצעות השוק הסיטונאי. בחודש אוקטובר האחרון פרסם המשרד שימוע בנוגע למתווה יישום הרפורמה, ובהמשך פרסם גם שימוע משני, ובעקבותיהם גיבש את מתווה ביטול הפיצול בין תשתית לספק, כפי שאושר הבוקר ע"י שר התקשורת.
 
המשרד החליט על מתווה הביטול כמפורט:
  • החברות בעלות התשתית תצגנה למשרד התקשורת הסכם עם חברות הספק ('הסכמי מדף'), שיכלול מדדי תוצאה ומנגנוני פיצוי מוגדרים ומוסכמים מראש, ולאחר מכן המשרד יודיע על קבלת ההסכם ו/או על שינויים בהסכם.
  • תיקבע תקופת כיול במהלכה תעברנ חברות התשתית והספק למשרד את מדדי הביצוע העיקריים בכל חודש.
  •  לקוחות קיימים, שיבקשו להמשיך לצרוך את שירותי האינטרנט באופן מפוצל, יורשו לעשות כן. לקוחות חדשים יצטרפו לשירות האחוד בלבד.
  • בתום שנה מיישום הרפורמה, משרד התקשורת יבדוק את המגמות בשוק ואת מעבר המנויים לשירות האינטרנט האחוד. בהתאם לממצאי הבדיקה, ישקלו צעדים כדי להבטיח את יישום הרפורמה ושיפור השירות לצרכן.
הערת מערכת: ניתוח מפורט של ההחלטה הזו כבר נעשה במספר מאמרים שפורסמו באתר זה כאן, אחרי השימוע (היו שניים) בנושא הזה והכתבה המובילה פורסמה תחת הכותרת המדברת בעד עצמה: לא רפורמה באינטרנט ולא נעליים! עוד שימוע בשירות קבוצת סלקום\IBC!. מאוד מומלץ לקריאה.  

ניתוח נוסף של הספין השקרי שפורסם היום ע"י צמרת משרד התקשורת יש כאן, מארז רביב מ-Davar1. מומלץ לקריאה. 

מסמכי ההחלטה הזויה של שר התקשורת יועז הנדל נמצאים כאן וכאן. אם מי מקוראי האתר הצליח להבין מה כתוב במסמכים הללו - אזי הוא יזכה לפרס משמעותי: ביקור במשרד משרד התקשורת לצורך איתור מי המציא את הדבר המסובךף התלוש מהכל מציאות והלא ישים, שיש במסמכים הללו. 

עדכון 16:00: יו"ר ועד עובדי יס, אלי כהן, בסרטון תגובה להחלטת משרד התקשורת היום: "עובדי יס יקרים,
זה יום דרמטי ליס שמתחזקת ומתעצמת. ההחלטה של שר התקשורת על ביטול ההפרדה בין תשתית לספק, תביא לכך שיס תהיה הזרוע הכי חזקה בשוק התקשורת, שיכולה למכור גם טריפל. מדובר בצעד משמעותי בדרך למיזוג של בזק בינלאומי אלינו. עובדי יס, אנחנו נשאר חזקים ומלוכדים, ועובדי בזק בינלאומי, שיצטרפו אלינו – אל תדאגו, אתם עוברים לחברה חזקה עם ועד חזק. ברוכים הבאים למשפחה."

עדכון 21.6.21: בזק שלחה הודעה לבורסה בנושא (כאן) ומציינת שההשפעה של ההחלטה תהיה חיובית על התוצאות הכספיות של בזק. 

עדכון 23.6.21: פורסם כאן ב-Davar1 (כותרת בלבד): "פלאפון ובזק בינלאומי הכריזו סכסוך עבודה: "ההנהלה יוצרת 'הפרד ומשול' בין העובדים".
הסכסוך, שיחול על כ-3,000 עובדים, נובע מסירובה של ההנהלה המשותפת לחברות אלפא לנהל משא ומתן משותף לכלל עובדי הקבוצה, ולנוכח תכנית המאיימת על ביטחונם התעסוקתי | יו"ר ההסתדרות: "אנחנו עומדים איתן לצד ועד עובדי אלפא. לא נאפשר פגיעה בהתאגדות ובביטחון התעסוקתי"."

עדכון 24.6.21מירב קריסטל מ-YNET פרסמה כאן (כותרת בלבד): "סלקום ייקרה את הסיבים האופטיים: החלה לגבות על נתב.
מחירי חבילות סלקום פייבר קפצו בעד 15%, אחרי שהחלה לגבות 25 שקל בחודש על נתב. כעת תשלמו 144 או 134 שקל בחודש על 1 גיגה, במקום 125 שקל בחודש. סלקום: "בחלק מהחבילות בוצעה הוזלה ובחלק העלאה"."

 




 
 
Bookmark and Share