Telecom News - מחקר אבטחת מידע: מתגבר האיום מצד Droppers-as-a-Service

מחקר אבטחת מידע: מתגבר האיום מצד Droppers-as-a-Service

דף הבית >> דעות ומחקרים >> מחקרים, מצגות מסמכים >> אבטחה וסייבר >> מחקר אבטחת מידע: מתגבר האיום מצד Droppers-as-a-Service
מחקר אבטחת מידע: מתגבר האיום מצד Droppers-as-a-Service
מאת: מערכת Telecom News, 5.9.21, 13:25CYBER FREE
 
תחת הסוואה של תוכנה פיראטית, ה"דרופרים" (Droppers) מנחיתים תערובת רעילה של קוד זדוני, קוד לגניבת מידע, מערכת להונאות קליקים ועוד. איך זה עובד? כיצד להגן מדרופרים?
 
סופוס, שעוסקת באבטחת סייבר של הדור הבא, פרסמה מחקר בשם "Fake Pirated Software Serves Up Malware Droppers as a Service". המחקר מציג כיצד  "דרופרים" להשכרה מנחיתים במערכות המטרה שלהם חבילות של קוד זדוני ותוכן בלתי רצוי, כשהם מתחפשים לגרסאות פרוצות של אפליקציות נפוצות לעסקים ואנשים פרטיים.
 
שון גלגהאר, חקור אבטחה בכיר בסופוס: "שירותי dropper והורדות בתשלום נמצאים בסביבה כבר הרבה זמן, אבל הם ממשיכים להתפתח, לשגשג, ולהכניס כסף למפעילים שלהם. המחקר מראה, שההצלחה הזו מגיעה בחלקה הודות לעובדה, שהביקוש בעולם התחתון לסיסמאות גישה לחשבונות נותר גבוה.
 
השירותים האלה מאפשרים לעברייני סייבר בעלי כישורים נמוכים לבצע גניבת סיסמאות והונאות במטבע קריפטוגרפי בהיקף נרחב ובעלות מזערית. מפעילי dropper-as-a-service למדו למקסם את ריווחיהם באמצעות יצירת מארזים המאגדים קוד זדוני מגוון ותוכן בכל דרופר. בכך הם פוגעים בקורבנות באמצעות כמות גדולה מאוד של אפליקציות רעילות בהורדה אחת.
 
ב-18 החודשים האחרונים ראינו מיליוני אנשים עוברים לעבוד מהבית, כשבמקרים רבים הם משתמשים במכשירים האישיים שלהם לביצוע עבודתם. בדרך זו גדל מאוד הסיכון להכנסת קוד זדוני לארגון, וגדל במקביל מעגל הפגיעה של תוקפים בעלי כישורים נמוכים, גם כשמדובר בארגונים גדולים. לדוגמא, המחקר חשף דרופרים המחדירים דלת אחורית כגון Glupteb  לצד גונבי מידע כגון Raccoon Stealer  ובוט קריפטו.
 
למרבה המזל, בכל הנוגע לאבטחת ארגונים, הקוד הזדוני, שמסופק ע"י הדרופרים, מזוהה בקלות ע"י תוכנות אבטחה על פי החתימה או ההתנהגות שלו. עם זאת, מכיוון שחבילות זדוניות מגיעות בארכיב מוצפן, טכנולוגיות אבטחה מזהות את הקבצים הזדוניים רק לאחר פתיחתם".
 
Dropper-as-a-Service: איך זה עובד?
SophosLabs פרסמה מחקר לגבי הקוד הזדוני לגניבת נתונים, Raccoon Stealer, שמוזרק למטרות ע"י Dropper-as-a-service כחלק ממארז זדוני. במחקר ההמשך הנוכחי, חוקרי סופוס ניתחו כיצד שירותי הדרופרים האלה מספקים את מגוון המטענים הזדוניים שלהם.
 
להלן תרשים המתאר מה מתרחש כאשר מישהו לוחץ על קישור להורדת של מה שנראה לו כתוכנה פיראטית אבל למעשה מדובר בדופר זדוני מחופש:
סופוס
1. מישהו מחפש אחר גרסא פרוצה של תוכנה נפוצה לעסקים או לאנשים פרטיים. הוא בוחר תוצאת חיפוש מובילה ולוחץ כדי להוריד...אבל האתר הוא למעשה "מלכודת פיתוי" על בסיס וורדפרס.
2. העבריינים מפעילים "דרופר כשירות" המספק קוד זדוני ועוד אל הקורבן. עבריינים נוספים משלמים כדי להשתמש בשירות.
3. אתרי הפיתיון מקושרים לשרתי "מעקב" המבצעים הפניה של דפדפן הקורבן בהתאם למיקום, הדפדפן ומערכת ההפעלה שלו. רק קורבנות עם השילוב הנכון נשלחים לאתר הורדת הקוד הזדוני.
4. הקורבן נפגע מקוד לגניבת מידע כגון Racoon Stealer ו-Crypto Bot, מדלתות אחוריות כגון Glupteba ובוט קריפטו, ששולחים דואר זבל או משנים תוכן ברשת, או מציפים את הדוא"ל בהתרעות קוד זדוני מזויפות.
5. פשיעה זולה: להגיע לכל קורבן עולה 2 דולר או פחות, ביחס למיקום או לתוכן. Dropper-as-a-service הציע ל"מפרסמים" עלות של 5$ להורדה.
 
InstallUSD הוא דוגמא ל- Dropper-as-a-service, ותשתית ההורדה שלו עובדת  כך:
סופוס
 
כיצד להגן מפני דרופרים
מומלץ לארגונים לסקור את תוכנות האבטחה, ההגדרות והמדיניות שלהם, כדי להבטיח, שהם יכולים לזהות ולחסום הורדות זדוניות ובלתי רצויות. הדבר דורש, בין היתר, אימוץ של גישה קפדנית לסינון רשת. הקוד הדדוני המתחבא בחבילת דרופר ניתן בד"כ לזיהוי רק כאשר החבילה נפתחת, וייתכן שהדבר יתרחש כאשר היא כבר נמצאת בתוך הרשת הארגונית.
 
מסנן רשת טוב יסרוק לא רק הורדות קבועות, אלא גם יבחן תעבורת רשת מוצפנת. על פי מחקר של סופוס, יותר מחצי מהקוד הזדוני כיום משתמש בתקשורת מוצפנת (TLS). מסנני רשת גם מגינים על ארגונים ועל העובדים שלהם עוד בטרם החיבור לשרתים מסוכנים או שאינם אמינים, באמצעות חסימה של דומיינים בעייתיים וכתובות URL.
 
מומלץ לארגונים להשלים את אבטחת הרשת עם הגנה מעודכנת לנקודות קצה, שכוללת יכולות לזיהוי התנהגויות, בכל המכשירים בהם משתמשים כדי לגשת מרחוק לשירותים הקשורים לעבודה.

מומלץ למשתמשים פרטיים להתקין פתרון אבטחה על כל המכשירים בהם הם ובני המשפחה שלהם משתמשים לצורך תקשורת מקוונת וגיימינג, כדי להגן על כולם מפני איומי סייבר וקוד זדוני.  מומלץ גם להימנע מהורדה והתקנה של תוכנה, שאינה חוקית, מכל מקור שהוא.



 
 
Bookmark and Share