Telecom News - Cell-Buddy - פתרון חדש לתחום הנדידה מחפש השקעה

Cell-Buddy - פתרון חדש לתחום הנדידה מחפש השקעה

דף הבית >> חדשות סטארטאפים >> Cell-Buddy - פתרון חדש לתחום הנדידה מחפש השקעה
חברת ההזנק מת"א Cell-Buddy מצטרפת לשורה הארוכה של פתרונות על בסיס ה- SIM card שיש במכשירי הסלולר כדי לספק תקשורת סלולרית בכל מקום בעולם, במחירים מקומיים.
מאת: אבי וייס, 26.03.13, 23:00סים סלולרי

Cell-Buddy המצויה כיום במהלך סבב גיוס הון נוסף, נמצאת במצב של שבועות ספורים לפני יציאה לשוק. אך לאחרונה הצגנו כאן פתרון של חברה זרה מבליז בשם VIR2SIM, שמספקת מספר מקומי בכ- 20 מדינות בעולם כולל בישראל, כך שבכל מדינה מחייגים במספר מקומי ובמחיר מקומי ומקבלים שיחות מישראל במספר הישראלי.

הפתרון של Cell-Buddy קצת שונה במרכיביו הטכנולוגיים, אך מוביל לאותה תוצאה בדיוק: הוזלה ניכרת בעלויות שירותי הנדידה, בחיוג, מסרונים וגלישה, בעת שנמצאים בחו"ל, עם מכשיר סלולר שנרכש בישראל, עם סים ישראלי. זאת, תוך ניתוק התלות בספק הסלולר הישראלי, שגובה מחירים שיכולים לגרום ל"הלם החשבונית" כשחוזרים לארץ... הפתרון שלה מבוסס כרטיס SIM שעליו מודם (קרוי אצלם: ID-SIM), שמאפשר להשתמש במספר הטלפון המקורי בחו"ל בעלויות של סים מקומי בכל מקום. בנוסף, הפתרון הזה מספק מערכת אבטחה מובנית המאפשרת "עבודה מאובטחת" מרחוק, למ שנזקק לכך בעת שהוא בחו"ל, שירות המשתלב במגמת ה- BYOD.

ניתוח תחום הפתרונות מבוססי SIM לנדידה בחו"ל:
לאחר "המפץ" במחירי הסלולר המקומיים במחירי השיחות לחו"ל (ומול זה: ההחלטות המאוחרות של משרד התקשורת בהסכמים עם כמה מדינות לגבי מחירי הנדידה, בנוסף להחלטה בעניין כרטיסי ה- Pre-Paid, שהגיעה מאוחר מדי ותרומתה אפסית), הגיעה תורם של מחירי החיוג מחו"ל (שירותי הנדידה - Roaming). בעניין זה התרחשו בשנה החולפת כמה תהליכים במקביל, שדחפו את רמת המחירים כלפי מטה (בניגוד לנעשה במדינות אירופה, שם הרגולטורים לתקשורת כפו הורדת מחירי הנדידה על כל השחקנים בשוק האירופאי):
 
א. חברות הסלולר החדשות כמו גם הוותיקות מציעות מחירי חיוג שפויים מחו"ל, לרוב כחלק מחבילת הסלולר הרגילה או כחבילה נפרדת (שבד"כ היא אינה כדאית כלכלית, גם אחרי ירידות המחירים האחרונות).
 
ב. התחרות בתחום כרטיסי החיוג מחו"ל וה- SIM הזר התעצמה, ולתחום זה נכנסו גם שחקני ה- MVNO, מה שהעצים את התחרות. באתר כמה זה! ניתן לראות את המתחרות הבולטות בשוק והמחירים בתחום תחרותי זה.
 
גבזק יצאה במבצעים עם ה- Bphone שלה, שמספק מספר ישראלי בכל מקום בעולם גם על הסמארטפון (אייפון או אנדרואיד), בקישור של Bezeq Free WiFi בחו"ל בשת"פ עם iPass, שמאפשר גלישה, קיום שיחות VoIP ושליחת מסרונים, בכל מקום בו פועלת רשת WiFi של iPass ברחבי העולם.
 
ד. ספקי שירותי מרכזיות בענן (הצגנו כאן כמה: VOIPLIטיקל רשתות, ויש עוד), מספקים יכולות נדידה בחו"ל במחירים אפסיים ללקוחות העסקיים.

ה. חברת הלו-015 יצאה במבצע חדש לשירותי נדידה זולים בחו"ל אתו חשפנו ראשונים, שכל פרטיו יפורסמו בקרוב.   
עם זאת, השירותים בנדידה לציבור הרחב שהם הזולים ממש (בשונה מהעסקים, שביכולתם לבצע שיחות זולות להפליא בנדידה, באמצעות שירותי המרכזיות בענן), נחסמו עד כה ע"י חברות הסלולר הוותיקות (המחזיקות גם במפעילי מב"ל), וזה כולל את האופציות הבאות:
 
א. השימוש ב- Multi-SIM (המכונה גם בשם: Multi-IMSI) ל"נדידה שקופה" וזולה בכל העולם, כפי שנחשף בהרחבהכאן (סעיף 2).
 
ב. מאותם טעמים, שהזכרתי בסעיף הקודם, אין בישראל שירותים הדומים לקיימים בארה"ב ובמדינות אחרות, דוגמת השירותים של חברת Straight Talk מארה"ב עם מבצעים מדהימים, שהבאנו לדוגמה כאן, או פתרונות ווקלטק (חברה ישראלית המצליחה בתחום זה ברחבי העולם), תחת שם המותג magicJack Plus, פתרון שיש לו כבר מעל ל- 8 מיליון לקוחות ברחבי העולם, ופתרונות דוגמת VIR2SIM שחשפנו אך לאחרונה.
 
הפתרון של חברת ההזנק Cell-Buddy מוצע תחת הכותרת: "חופש ממחירי הנדידה". החברה (בראשה עומד היזם יוסי דגן והיו"ר הוא אופיר פז), מספקת מעין שרוול (Sleeve) המתלבש על מכשיר הסמארטפון; מחירו כ- 15 עד 17 דולרים (תלוי בסוג מכשיר הסלולר) ובו חריץ SIM, אליו מכניסים את ה- SIM המצוי במכשיר (בד"כ ה- SIM של בעל המכשיר). הפתרון הטכנולוגי המבוצע כאן הוא מסוג Virtual SIM, פתרון מקביל ומתחרה ב- Multi-SIM, שבו יש צורך בהחלפת ה- SIM הרגיל של המשתמש ב- SIM מיוחד. כאן, לא מוחלף ה- SIM, אלא המערכת המצויה בענן, מזהה את הרשת אליה המשתמש נדד, בעת שהוא מגיע למדינה כלשהי ברחבי העולם ומספקת לו שירותים מקומיים על בסיס SIM וירטואלי הפועל במכשיר.
 
למעשה, ה"קשר הגורדי" בין הלקוח לספק הסלולר מנותק, ולכן ספק הסלולר בישראל לא יוכל 'לגזור' מלקוח המחזיק בפתרון זה כל עמלה, בגין שירותי הנדידה בשהותו בחו"ל. הפתרון עובד למעשה על רשת ה- Data, ותוך מספר שניות מהרגע שמזוהה רשת זרה ע"י המכשיר, המערכת מחליפה ללקוח מרחוק באופן וירטואלי את ה- SIM שמוצג לרשת הזרה. כך, משלמים תמיד מחירים מקומיים זולים על כל השיחות (נכנסות ויוצאות) ושאר שירותי הסלולר (מסרונים, גלישה), בכל ארץ יעד, בלי כל עלויות נדידה ובלי כל צורך להחליף SIM ולדווח לכל המכרים ובני המשפחה על המספר הזר, בכל ארץ אליה מגיעים.
 
פתרונות של SIM וירטואלי מוצעים גם ע"י החברות הישראליות: יורוטק תקשורת מהגליל העליון (שמוצריה מכוונים בעיקר למגזר העסקי והארגוני) וספיקו. הפתרון של ספיקו זוכה להצלחה די יפה בשוק הישראלי והעולמי, ומחיריה מאד אטרקטיביים. בעבר, היה פתרון די דומה לחברת Skuku מרמת-גן, אך כיום Skuku מספקת בעיקר פתרונות VoIP על סמארטפונים ומחשבים, כמו מתחרות רבות אחרות בשוק. פתרון מתחרה ומעט שונה יש לחברת OMNISim אף היא מרמת גן, אך הוא מיועד בעיקר ללקוחות עסקיים וכרוך בהחלפת הטלפון או ה- SIM, לכל מדינת יעד (בדיוק כמו הפתרון של ספיקו). מה שהופך את כל העניין לדי מסורבל ולא כדאי, כשמבקרים בכמה מדינות בחו"ל, במסגרת אותה נסיעה. ככלל, החלפת SIM בכל ארץ יעד (או שימוש ב- SIM "עולמי" של אסטוניה או בריטניה), השיטה שספקים רבים בשוק הזה מציעים, היא שיטה ישנה, לא זולה דיה מול פתרונות חלופיים ולא תמיד נוחה למשתמש, שיטה שתעבור בקרוב מן העולם.
 
לפי Cell-Buddy, שוק הנדידה העולמי הוא בן כ- 50 מיליארד דולר לשנה (ויצמח עד לכ - 80 מיליארד דולרים ב- 2017), ולכן בהחלט יש בו מקום לשחקנים חדשים המציעים פתרונות אטרקטיביים בנדידה. בתוך השרוול, שמספקת חברת Cell-Buddy, יש ללקוח הרוכש זאת מודם סלולרי המחובר ל- SIM, שהוא היוצר קשר עם שרתי החברה להחלפת ה- SIM הווירטואלי בכל ארץ יעד, לפי חברות הסלולר שיש באותה ארץ. מבחינת המשתמש, הוא לא מרגיש בהחלפות ה- SIM, והוא עדיין מקבל שיחות לכל מי שמחייג אל המספר המוכר שלו (השיחות מוסטות אל ה- SIM הווירטואלי), ומי שמקבל ממנו שיחות עדיין רואה את המספר הישראלי שלו (אלא אם המשתמש בחר להסתיר את המספר הישראלי ולהציג רק מספר זר, באותו ארץ בה הוא נמצא). לדברי Cell-Buddy, ניתן כיום לקנות בפרוטות SIM עם מספר, כמעט בכל ארץ בעולם, והמספרים הללו הם המקור להקצאת ה- SIM הווירטואלי, שמופעל במכשיר בכל ארץ יעד.
 
יודגש, שהלקוח לא משוחח ב- VoIP ואין לו כל בעיה באיכות שיחה. כל השיחות, המסרונים והגלישה נעשים ברשת הספק הסלולרי של ארץ היעד, כלקוח רגיל באותה רשת זרה, באיכות Telco Grade מלאה. אין גם צורך בתרגילי "חיוג חוזר" (Call-Back), משום שהלקוח הוא לקוח רגיל של רשת הסלולר הזרה, בעת הנדידה. זאת, למעט מדינות שיש בהן בעיות רגולציה ולא ניתן להפעיל בהן SIM וירטואלי, ורק במקרים כאלו, בכמה מדינות בודדות עם חוקים נוקשים, מבצעים במערכת Call-Back כדי לעקוף את האיסור הזה.
 
שירותי חברת Cell-Buddy נמצאים רק בראשית הדרך ולא נותר לנו אלא לאחל הצלחה להם ולכל היזמים הפועלים בשוק כדי לפתור את בעיית מחירי הנדידה, בעיקר בגלל שהרגולטור הישראלי לתקשורת אינו ממלא את תפקידו ולא מגן על הצרכנים בתחום זה.
Bookmark and Share