Telecom News - שילוב "חוכמת ההמון" עם השקעות בסטארט-אפים ישראליים

שילוב "חוכמת ההמון" עם השקעות בסטארט-אפים ישראליים

דף הבית >> חדשות סטארטאפים >> שילוב "חוכמת ההמון" עם השקעות בסטארט-אפים ישראליים
אין תחליף ל"חוכמת ההמון", גם בעולם ההשקעות הממוסדות, שמשלבות השקעות המבוססות על מנגנון של VC מקוון ופתוח המיועד לאנג'לים ולחברות סטארט-אפ בשלבים המוקדמים של חייהן.
ג'ון מדבדמאת: אבי וייס, 20.04.13, 20:00
 
המפגש הפומבי השני של יוזמת OurCrowd התקיים ביום 17.4.13 ב"מכון לב"- בית הספר הגבוה לטכנולוגיה בירושלים, בהשתתפות מאות יזמים, משקיעים, יועצים ומומחים בעולם חברות ההזנק. 
 
ג'ון מדבד (בתמונה), מייסד ומנכ"ל OurCrowd: "זה המפגש הראשון שלנו בירושלים, והשני מאז שעלינו לאוויר. הפעם, אנו עושים זאת ב'מכון לב', מכון שממנו יצאו מיטב המוחות הטכנולוגיים של ישראל, מוחות ששילבו טכנולוגיה ומסורת. זו חממה מצויינת לסטארט-אפים. מעטים יודעים ש- NDS החלה את דרכה במכון זה, אחריה יצאו מכאן עוד חברות הזנק מבריקות.

מאז המפגש הקודם, אך לפני כחודשיים, הצוות שלנו גדל והפלטפורמה שלנו מתפשטת ומתפתחת לכל כיוון. היום נציג חמש חברות שהצטרפו ליוזמה שלנו. אנו מספקים לסטארט-אפים קורת גג אחת בה הם מקבלים את כל הטיפול ממערכת היוזמה שלנו. אנו מקבלים עשרות בקשות להצטרף ליוזמה מידי שבוע. מעל ל- 100 בקשות חדשות מידי חודש, מחברות המתדפקות על דלתותינו. מהן אנו מאשרים בתהליך הסינון אחת או שתיים בלבד כל חודש. אנו קודם כל מסתכלים על הצוות ופחות על הרעיון שהן מציגות. צברנו, נכון להיום, 14 חברות, שכבר נמצאות ברשימת ההשקעות שלנו. חלקן כבר סיים את שלב הגיוס הראשוני אצלנו. עוד 3 חברות נמצאות כיום בשלבי השלמת הסכמים.

רבים שואלים אותנו: האם יש משבר בשוק ה- VC בישראל?

אם נסתכל על העובדות היבשות, משקיעים בישראל כ- 2 מיליארד דולרים כל שנה. בתחום הזה יש תנודות מעטות בהיקף ההשקעות בשנים האחרונות. כך שאין סימן למשבר. אולם, חל שינוי מהיכן מגיע הכסף. 70% מהכסף לא מגיע כיום מחברות VC מקומיות. הרוב מגיע מחוץ לישראל.

במבט לאחור, לאורך העשור האחרון, אפשר היה לראות את המגמה הזו: היקף ההשקעות עדיין סביב ה- 2 מיליארד דולרים לשנה. אבל, החלק של ההשקעות הזרות הולך וגדל עם השנים. יש גם שינוי במה משקיעים. 26% מהכסף הלך ב- 2012 לתחום מדעי החיים. זה כרגע התחום המוביל בהיקף הכספי של ההשקעות. זה שינוי מאוד מעניין מול השנים שעברו, שהרוב היה מושקע בתחומי התקשורת, התוכנה והאינטרנט. כ"כ, יש גידול משמעותי בהיקף ההשקעות של אנג'לים. זה קורה בכל העולם, לא רק בתחום ההשקעות בישראל. 550 מיליון דולרים באו ב- 2012 מאנג'לים, לעומת 376 מיליון ב- 2011. זו עלייה דרמטית.

מכאן אנו רואים, שהכסף המגיע לישראל הוא תערובת של VC ושל אנג'לים מחו"ל, כאשר ה- VC הישראלי הפך להיות השלישי בגודלו. אך לפני כעשור, ה- VC הישראלי היה הראשון בגודלו, מבחינת היקפי השקעות בחברות ההזנק בישראל. זה השינוי המשמעותי שקרה בשוק הזה.  

אז מה הבעיה? אין לאנג'לים שום מסגרת שבה הם יכולים לנהל את ההשקעה שלהם. לנהל משמעו: החל מה- Due Diligent, דרך מו"מ, הכנת וחתימת מסמכים משפטיים, ייצוג במועצות המנהלים, סיוע ליזמים, מעקב שוטף, וכלה בניהול תהליכי האקזיט. 

בעיה נוספת שנולדה משינוי השוק: אחרי השקעות ה- Seed, המעבר להשקעות A לא מבוצע נכון בישראל. קשה למשקיעים לדעת במי להמשיך ולתמוך. אין מנגנוני סינון והפקת לקחים משלב ה- Seed. לאנג'לים אין בכלל מידע מה קורה במעבר מה- Seed ל- A. 

לכן, אנו ביוזמה הזו, שמספקת לאנג'לים את כל המסגרת המתאימה להם עם כלים של VC. יש לנו אוסף גדול של משקיעים מכל רחבי העולם. אנו מסננים אותם בתהליך מאוד מובנה, כמו שאנו מסננים סטארט-אפים. אנו מספקים להם One Stop Shop מול כל חברות ההזנק. הכל נעשה באינטרנט בפורטל שלנו. הוכחנו, שאין תחליף ל'חוכמת ההמון'. זה הסוד של הזינוק האדיר שלנו מהיום שעלינו לאוויר. 

מעבר לפעילות ההשקעות שלנו, אנו גם תורמים לציבור. הפעם נציג את התרומה שלנו ליוזמת 'תמורה', שתומכת בחינוך צעירים ליזמות וברוך ליפמן המנכ"ל ידווח על החלק שלנו ב'תמורה'. אנו מאמינים, שיש להשקיע בדור הצעיר, כי הוא העתיד של המדינה שלנו. ב'תמורה' יש 274 חברות המסייעות באופן קבע למיזם הזה. אנו כעת בניהן, ו- 44 חברות שעשו אקזיט, תרמו ל'תמורה' חלק מהאקזיט שלהן".

החברות שהוצגו הפעם במפגש:

איתן באוך, מנכ"ל AE Square: "אנו מפתחים ומספקים פתרונות הגנה המיועד לארגונים. ההגנות הללו מותאמות במיוחד לתופעת ה- BYOD. המערכת מכסה גם את מערכות ההפעלה הניידות דוגמת אפל ואנדרואיד, בלי לפגוע בחוויית המשתמש. הפתרון מאפשר לארגונים לפרוס פתרון BYOD, בלי השקעות מיותרים בכלים, הדרכות ותחזוקה. הכל נעשה בענן ועונה על כל הרגולציות. הפתרון מבוסס על כך, שהמשתמשים נכנסים לחנות אפליקציות של הארגון ומורידים גרסאות של יישומים המותאמים בגרסה שלהם למדיניות הארגונית. יש בחנות הזו מענה של אפליקציות לכל מה שנדרש בארגונים וע"י משתמשי הקצה".

דניאל צרפתי, מייסד ומנכ"ל applango: "אנו מציגים פתרון בגישת ה- SaaS, שמריץ ומפקח על כל האפליקציות שיש בארגון. הכל הופך ל- Saas בשליטה אחת. המטרה: להחזיר את השליטה של מנהלי ה- IT על כל היישומים שיש בארגון, כולל היישומים הפרטיים, שעובדים ומנהלים מפעילים ביוזמתם ובעצמם. כך, ניתן לחסוך בהוצאות על התוכנה, הרישוי והתחזוקה שלה. אפשר להתנסות במערכת לחודש בחינם כאן. הפתרון שלנו הופך את השימוש ב- SaaS לשקוף, ברור ומנוהל, תוך חיסכון מצטבר בהוצאות". 

שי מגזימוף, יזם ומנכ"ל NextPeer: "בעולם הסמארטפונים והטאבלטים, ב- 37% מהזמן המשתמשים משחקים במכשיר, במשחקים שטענו עליו. זה התחום בו מושקע הכי הרבה זמן בשימוש במכשירים הניידים. הבעיה: בחנויות יש משחקים רבים, אבל כמעט כולם הם לשחקן יחיד. אנו מאמינים שהעתיד הוא במשחקים מרובי שחקנים, משחקים קבוצתיים.

אנו מספקים פלטפורמה לפיתוח משחקים מרובי שחקנים. המערכת מחוברת גם לפייסבוק ומסוגלת להפוך כל משחק יחיד למשחק מרובה שחקנים. במערכת שלנו יש כיום מעל ל- 6.5 מיליון שחקנים, כ- 300 אלף שחקנים ביום המשחקים במשחקים מרובי משתתפים. זה גדל אקספוננציאלית כל חודש". 

ניסים לחייאני, מנכ"ל EasySocialShop: "אנו מספקים פלטפורמה בה סוחרים יכולים להציב חנות שלהם בפייסבוק בפעולה של 3 קליקים של עכבר. זה מספק להם חנות עם כל הכלים החברתיים שיש בפייסבוק. בגלל שזה כל כך קל ליישום, יש לנו כבר עשרות אלפי חנויות שהעברנו לפייסבוק, שלהן מעל ל- 10 מיליון Fans. יש לנו שותפיות עם Wix ובקרוב נחשוף שותפויות משמעותיות נוספות בעולם הרכישות המקוונות". 
 
BYOD

המלצה לגולשים באתר TelecomNews:
חומר חדשותי נוסף לדף הבית נמצא בתפריטים המשניים. אתר חדשות זה בנוי כמו עיתון, בו כתבות רבות נמצאות בדפיו הפנימיים. באתר יש כבר כאלף חמש מאות (!) פריטי מידע וכתבות. בדף הבית מצויות, כמו בכל עיתון, רק הכתבות הראשיות. לכן, מומלץ להקליק על התפריטים בסרגל העליון ולמצוא את תחומי העניין. שפע מידע בלעדי ומעניין מצוי בתפריטי המשנה. 
 
 





 
 
Bookmark and Share