Telecom News - כשליש ממשתמשי האינטרנט בעולם הערבי מעדיפים את פלטפורמת המדיה החברתית כמקור ראשון לחדשות

כשליש ממשתמשי האינטרנט בעולם הערבי מעדיפים את פלטפורמת המדיה החברתית כמקור ראשון לחדשות

דף הבית >> חדשות >> חדשות מהעולם הערבי >> כשליש ממשתמשי האינטרנט בעולם הערבי מעדיפים את פלטפורמת המדיה החברתית כמקור ראשון לחדשות
כשליש ממשתמשי האינטרנט בעולם הערבי מעדיפים את פלטפורמת המדיה החברתית כמקור ראשון לחדשות. האינטרנט מהווה גורם דרמטי בפיתוח הכלכלי והחברתי של העולם הערבי ובהנגשת שירותי ממשל.
מאת: מערכת  , 17:00 Telecom News 25.4.13

כך עפ"י מחקר שפורסם השבוע בדובאי, שחקר את הנושא ב-22 מדינות ערב, ודיווח על 125 מיליון משתמשים באינטרנט בעולם הערבי , מתוכם 53 מיליון המשתמשים בפלטפורמות של מדיה חברתית. 

בשנת 2000 היה האינטרנט בעולם הערבי בחיתוליו. מאז חלה התפתחות מואצת, שתרמה לעליה באיכות החיים במדינות ערב. העליה היא חדה, כאשר באיחוד האמירויות, בחריין, כווית וקטאר חלה ב-2012 עליה של 50% בשימוש באינטרנט, כאשר שיעור העליה הממוצע בכלל מדינות ערב עמד בשנת 2012 על 28%. שיעורי עליה חדים יותר מעוכבים במדינות ערב, בין היתר, בגלל בעיות נגישות, רמות חינוך בלתי מספקות, הכנסה לנפש נמוכה ומחיר שימוש גבוה באינטרנט במדינות בהן העליה אינה חדה עדיין.

מחקר בנושא "העולם הערבי אונליין – שינוי במגמות השימוש באינטרנט" נערך במסגרת Dubai School of Government – DSG בשיתוף עם Bayt.com.

המחקר הקיף 3,373 משתתפים מהם 196 באיחוד האמירויות. מתוכם, 76% גברים, 24% נשים, ו-48% צעירים בגילאי 15-29. המשתתפים מאיחוד האמירויות יצאו דופן בכך, שהשתמשו יותר בסמארטפונים כדי להתחבר לאינטרנט מאשר חיבור ממחשבים, ובכך שהשימוש שלהם באינטרנט לקישור  לשירותי ממשל היה גבוה בהשוואה לשאר מדינות ערב.

הצפי בעולם הערבי הוא, שתוך שנים ספורות ישלטו המכשירים הניידים בגישה לאינטרנט גם במדינות האחרות בהן השימוש בסמארטפונים ובטאבלטים עדיין נמוך. זאת,  בהשוואה לשימוש בלפטופים ובמחשבים נייחים.

המחקר גילה, שאצל 51% ממשתמשי האינטרנט השימוש בשירותי ממשל מוגבל רק לחיפוש מידע על שירותים ו29% לא חיפשו מידע על שירותים כאלה ולא השתמשו מעולם בשירותי ממשל אונליין.  ש-71% מהערבים המשתמשים באינטרנט מעדיפים אותו על פני צורות תקשורת מסורתיות, כאשר 28% ממשתמשי האינטרנט מעדיפים את המדיה החברתית כמקור ראשון לחדשות.  בנוסף, טענו 88% שהאינטרנט סיפק להם הזדמנויות לימוד טובות יותר ו- 85% חשו שהמדיה החברתית תרמה להגברת הפעילות החברתית שלהם בחברות שלהם.

המחקר הראה, שהאינטרנט שינה רבות את גישת הממשלות הערביות לאזרחים, ויותר ממשלות החלו לפשט תהליכים בירוקרטיים באמצעות אספקת שירותי ממשל נגישים יותר באינטרנט.

מחקר זה חובר למחקרים אחרים שנעשו לאחרונה ופורסמו כאן, שמצביעים על כך, שהאינטרנט מהווה כיום בעולם הערבי אמצעי ראשון במעלה לפיתוח כלכלי וחברתי.
אינטרנט בעולם הערבי
Bookmark and Share