Telecom News - העתיד מצוי ב- Node.js, אם במקרה לא שמעתם על כך

העתיד מצוי ב- Node.js, אם במקרה לא שמעתם על כך

דף הבית >> חדשות לארגונים ולעסקים >> העתיד מצוי ב- Node.js, אם במקרה לא שמעתם על כך
העתיד מצוי ב- Node.js, אם במקרה לא שמעתם על כך
מאת: אבי וייס, 2.11.13, 18:30אייל ורדי
 
עולם פיתוח התוכנה מצוי בתזזית, מול ההתפתחות המהירה של עולם העננים והעולם הנייד. הפתרון מגיע מכיוון מפתיע, ששם דגש על מהירות שינוע המידע, ומאחד שרת עם אפליקציה. חשיפת המהפכה בתחילת דרכה.  וגם: על כינוס המפתחים הגדול בישראל לעולם מיקרוסופט. 
 
"יש למערכת Node.js כ- 35 אלף הורדות ביום (!) מהאתר. זה מדהים בכל קנה מידה", טוען אייל ורדי, מנכ"ל משותף E4D. "אנו מצויים היום בעולם תלוי תקשורת מהירה. כל הבעיות הקיימות בעולם המידע נובעות מבעיות של שינוע מידע. הפתרון של Node.js פותר את הבעיות הללו בגישה מהפכנית שעובדת. לכן הוא העתיד".
 
קיימתי ראיון בלעדי עם אייל ורדי (בתמונה), כדי לשמוע על החידושים בעולם התוכנה, לאן עולם התוכנה הולך (במסגרת מהפכת הסלולר המשתלטת על כל פינה בעולם ה- ICT) ועל הכנס הגדול השנתי שהם יוזמים ועורכים לקהילת המפתחים והמומחים בישראל (Expert Days 2013) בדגש על עולמות הפיתוח של מיקרוסופט.
 
שאלה: מי זאת E4D?
אייל ורדי: "חזון החברה, שהוקמה על ידי בשת"פ עם שרון עזרא, היה לבנות חברה המפתחת קוד איכותי. אנו, מהניסיון שלנו בעולם פיתוח התוכנה, הבנו, שהשוק לא זקוק רק לקוד עובד. הוא זקוק לקוד איכותי, מה שלא היה בשוק.
 
איכות התוכנה מאוד חשובה למשתמשים וללקוחות עולם ה- IT, במיוחד כשהם רוצים ROI גבוה. דהיינו: שהקוד יישאר אתנו זמן רב. רבים מדי לוקחים פיתוחי קוד, שמתקלקל די מהר. זה קוד, שאנו מכנים אותו "קוד שנשבר". דהיינו: קשה להרחיב אותו, קשה לתחזק אותו, קשה לשדרג אותו וכך הלאה. התוצאה: הארגון \ העסק נדרש לפתח קוד חדש, לעיתים ממש מאפס".
 
שאלה: מה המשמעות הכלכלית של "קוד שבור"?
תשובה: "רוב הכסף בעולם ה- IT הולך לתחזוקה של הקוד ולא לפיתוח שלו. זו המציאות. זה קורה כל הזמן ובכל הארגונים.
 
יש לזה גם סיבה ברורה: במכרזים רבים הדגש הוא על המחיר ולא על האיכות של פיתוח הפתרונות. לכן, זה מוביל לאיכות קוד מאוד נמוכה. למעשה, מנהלים רבים לא יודעים למדוד את איכות הקוד ומשלמים על כך ביוקר, תרתי משמע".  
 
שאלה: למה בכלל לפתח קוד כשאפשר היום לקחת מוצרי Commodity של עולם התוכנה "ישר מהמדף"?
תשובה: "גם כיום ארגונים נזקקים למפתחים ולפיתוחים. זה לא נגמר. בנוסף, צריך לבצע אינטגרציה של מערכות תוכנה ולעיתים מערכות תוכנה וחומרה.
 
בתעשייה, שאני מכיר, תפיסת העולם של איכות של הקוד היא דבר מאוד חריג. הרוב רוצים פתרון ומהר, מחר בבוקר, ועובדים בלחץ של זמן וכסף. למרות, שיש מתודולוגיה שלמה לעניין איכות הקוד, זה רק על הנייר. בדיקות איכות הקוד, שנעשות כיום בסיום התהליך, הן מאוחרות מדי וחלקיות בלבד. קשה לתקן קוד בסוף התהליך של הפיתוח.
 
אני האמנתי ועדיין מאמין, שאנו כמפתחים צריכים לחזות את העתיד. צריך לדעת לחבר בין האיש הטכני של עולם ה- IT לאיש השיווק והמכירות המציג את הצרכים של הצרכנים והמשתמשים, ולהתחבר לאיש התכנון והפיתוח העסקי. חשוב לדעת להתנתק מהטכנולוגיות, כי הן כל הזמן משתנות. צריך לעקוב אחרי הדרישות של המשתמשים".
 
שאלה: מדוע אתם מתמקדים בפתרונות מיקרוסופט?
תשובה: "התחלנו כיועצים, בעיקר בעולם של מיקרוסופט. אחר כך הקמנו מחלקות של CRM, Mobile, ובהמשך נכנסנו לעולמות חדשים. הצלחנו מיד בתחילת הדרך, כי לא היינו שבויים באיזה קונספט, שהיה או ישנו בעולם התוכנה. עבדנו עם מחולל יישומים הנקרא xRM, שמתחרה ב- .Net וזה די מצליח, למשל, בפתרונות שעשינו למשרדי הממשלה. נכנסו לפתרונות בכל התחומים, למשל, במערכות השו"ב ומערכות ה- Homeland Security. כך, שאנו מצויים כיום כמעט בכל תחום, שיש לו ביקוש בשוק. אנחנו ממוקדים כיום ביישום והרחבת הפלטפורמות העסקיות שמיקרוסופט מציעה לארגונים: 
Dynamics xRM/CRM ו-SharePoint. 
אני מאמין שאלו פלטפורמות מודרניות שמביאות לארגונים ערך מוסף אמיתי".
 
שאלה: מה הלקוחות בעיקר מחפשים?
תשובה: "עדיין רבים מחפשים פתרונות בעולמות של מיקרוסופט. אולם, לא מעט נכנסו כבר לעולמות המובייל, שנמצאים בצמיחה מהירה. יש לנו פתרונות בכל הרמות, עם ידע נרחב גם באנדרואיד וגם באייפון – iOS. כיום, התחומים הללו די פופולאריים.
 
אנו פועלים בשוק קשה מלא בתחרות, עם עלויות עובדים הגדלות כל הזמן מול ירידת מחירים מתמדת. לדעת להתמודד עם שתי המגמות ההפוכות הללו זה לא קל. עובדה שאנו מצליחים וגדלים".  
 
שאלה: למה אתם עורכים כנס שנתי כל כך גדול?
תשובה: "המטרה הראשונית שלנו הייתה לערוך כנס מקצועי לאנשי המקצוע, כמו שהיה בעבר בשוק. רצינו לתת ימים של הכשרה מקצועית למקצוענים וע"י מקצוענים. אני מריץ את הכנס הזה מ- 2008, כשבעבר עשינו את הכנסים בשת"פ עם המכללות להכשרת מפתחים. כיום, אנו עושים זאת לבד, וזה יותר יעיל ומוצלח.
 
אנו לוקחים את הנושאים הכי חשובים, חלק המרכזי מהם הם בעולמות של מיקרוסופט. לקחנו את מיטב המרצים בארץ ובעולם בעולמות הפיתוח של מיקרוסופט ואנו משלמים להם, לא כמו מה שנעשה בכנסים אחרים. לכן, יש אצלנו רמה מקצועית גבוהה. יש כאן נטו של העברת ידע מקצועי הכי עדכני למשתתפים.
 
כיום, יש התמקדות בנושאים סביב ה- Web, שזה כרגע התחום הכי חזק בעולמות הפיתוח. מגיעים לזה 500 עד 600 איש וזה ממתג אותנו כחברה מובילה בעולם פיתוח התוכנה האיכותית".
 
שאלה: מה מצב מיקרוסופט מול מתחרותיה בארגונים בישראל?
תשובה: "ממה שאני רואה וחש, מצבה של מיקרוסופט בארגונים בישראל הוא יציב, חזק וטוב. אנשי IT לא יעזבו את ה- SQL ואת ה- SharePoint. זה לא יקרה לא מחר ולא מחרתיים.
 
לכן, אנו בונים מערכות, שהן מפותחות במחולל יישומים, פתרונות המתאימים לצרכים של השוק. במחולל, שאנו מפעילים, יש יכולת לבצע שינויים באופן מהיר ולענות לדרישת לקוחות באופן מהיר וזול יחסית. זה בדיוק מה שהם רוצים. הכלים הללו יכולים לספק מענה כמעט לכל בעיה, שהם מציבים בפנינו".
 
שאלה: לאן אתם הולכים בפיתוחים שלכם?
תשובה: "אנו רוצים להתרחב לעוד תחומים, שאנו רואים אותם חשובים לעולם ה- ICT. אנו בוחנים את תחומי ה- BI ,Big Data, תחום המכשירים ותחום הסטארטאפים.
 
הבנו מזמן, שתחום המובייל הוא העתיד ולכן אנו נמצאים בו, גם מנקודת המבט של השרתים והעננים וגם מנקודת המבט של מכשירי הקצה הניידים. יש לנו גם רצון לפרוץ לחו"ל".
 
שאלה: מה העתיד של עולם פיתוח התוכנה?
תשובה: "העתיד הזה כבר כאן. הוא החלום של כל מפתח רציני, אחרי שהוא לומד את התפיסה החדשה. לתפיסה הזו קוראים Node.js. Node.js הפך בזמן האחרון לאחד מה- Buzzwords הכי חזק בעולם התוכנה. בקצרה, מדובר בג'אווה-סקריפט, שרץ על בסיס מנוע V8 של גוגל על שרת לינוקס. השפה הזו מאפשרת לעשות דברים עם ג'אווה-סקריפט בדומה לשפות צד שרת אחרות כגון PHP, אבל לגמרי אחרת. זו טכנולוגיה, שתשנה את העולם".
 
שאלה: הכיצד?
תשובה: "מדובר ברעיון, שפותח ע"י יוצא יאהו! שרצה לפתח מערכת, שדוחפת מידע בקצבים מסחררים. הוא הבין וחזה, שזה העולם העתידי. לכן, הוא בא במודל לגמרי חדש לעולם השרתים.
 
הדבר הזה כבר מצליח. חברות גדולות כבר משתמשות ב- Node.js לפיתוח בפרויקטים גדולים עד מאוד גדולים. בפתרונות ענן, לפי המדידות של אנליסטים, Node.js הוא כבר במקום רביעי, אחרי הג'אווה הנמצאת במקום הראשון. השימוש בזה גדול כבר יותר מהשימוש ב- PHP ודוט.נט. זו מהפכה המתרחשת ממש מול העיניים שלנו".
 
שאלה: מה המיוחד בפתרון הזה, שהוא כל כך מצליח?
תשובה: יש כאן פתרון של שרת, שהוא גם אפליקציה. זה שילוב של שרת ואפליקציה ביחד. גישת ה- Node.js היא פשוט מהפכנית. הדבר הכי חשוב: זה Single Thread. זו ממש מהפכה בעולם המחשוב, שרגיל לראות הרבה Threads (דהיינו: Multithreading). זה מצמצם את צריכת הזיכרון, זה יכול לרוץ בקלות על כל פלטפורמה. בגלל שהפיתוח הזה נעשה בשפת C, בנוי על ג'אווה-סקריפט בגרסה חדשה, זה הפך למילה האחרונה בעולם הפיתוח.
 
מאז ש- Node.js יצא לשוק, יצאו לזה פיתוחים רבים. בעיקר פיתוח של מודולים לכל דבר. חברות גדולות ביותר כבר מפתחות עם המערכת הזו. הפיתוחים הללו מכסים כיום כמעט כל שטח בעולם המחשוב. זה ממש מצוין ומתאים לעולם העננים, לעולם ה- Big Data ולעולם המובייל. גם לעולמות הישנים. אין כאן 'צמידות' למערכת ההפעלה. התוצאה: זה מספק את השרת המהיר ביותר בעולם. אין לזה מתחרים במהירות ובביצועים.

Node.js לא שייך לאף אחד, הוא קוד פתוח ומיקרוסופט מאמצת אותו בצורה מלאה, בעיקר בשירותי הענן שלה. Node.js רץ ב-IIS בצורה מושלמת ולמעשה סביבת הענן הטובה ביותר להריץ אותו הינה Azure של מיקרוסופט".
 
שאלה: מה החלום המקצועי שלך?
אייל ורדי: "אני חולם לחזור לעולם היזמות ולשלב זאת בעשייה של הפיתוח ללקוחות הגדולים ולמתן מענה איכותי ביותר לצרכים שלהם. להיות סטארט-אפ חדשני וגדול. אולם, אני לא קופץ סתם כך, כדי לשבור את הראש. יזמות היא דבר שדוחף אותך כל החיים. אני מאמין, שצריך לפתח את מה שאתה מאמין בו. אני מאמין ב- Node.js וזה העתיד בעולם הפיתוח, כפי שאני רואה אותו".
תכנון תוכנה

Node.js Explained

 



 
 
Bookmark and Share