Telecom News - הנשיא בכנס החלל: ישראל בדרכה להפוך לאחת מחמש המדינות החשובות בחלל

הנשיא בכנס החלל: ישראל בדרכה להפוך לאחת מחמש המדינות החשובות בחלל

דף הבית >> פיתוחים חדשים וצ'יפים >> הנשיא בכנס החלל: ישראל בדרכה להפוך לאחת מחמש המדינות החשובות בחלל
הנשיא בכנס החלל: ישראל בדרכה להפוך לאחת מחמש המדינות החשובות בחלל
מאת: חיים חביב, 29.1.14, 19:45כנס החלל
 
הנשיא פרס: "לארץ קטנה יש חלל גדול. שם אין גבולות, אין ההתנגשויות ואין מגבלות".
 
הבוקר (ד') נפתח כנס החלל הבינלאומי ע"ש אילן רמון של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע ומכון פישר. בין אורחי הכנס היו ראשי סוכנויות חלל ובכירים מתעשיות החלל בארץ ובעולם. הכנס מתקיים לציון 11 שנה לאסון ה"קולומביה" בו נספה האסטרונאוט הישראלי הראשון אילן רמון ז"ל.
 
הכנס נפתח בברכת נשיא המדינה שמעון פרס (מוקלטת): "כשיש לך ארץ קטנה נכון לזכור, שגם לה יש חלל גדול. שם אין גבולות, אין ההתנגשויות ואין מגבלות. האסטרונאוט הראשון שלנו אילן רמון היה חלוץ בהבנה זו. לא פלא, שישראל נמשכה תמיד לחלל. ישראל היא אחת מ-10 המדינות המפותחות בתחום החלל. ישראל היא לא העשירה ביותר או רחבה בשטח והיא החליטה למצות מהקטן ביותר את הגדול ביותר. מאחר שאנחנו לא כל כך עשירים החלטנו לעשות חלליות קטנות בשטחן אך לא קטנות ביכולתן. כך יוצא, שלישראל יש את החלליות האפקטיביות ביותר, שמחירן מאופק ומתאים גם למדינות אחרות. כך, נמשיך גם בעתיד ונגיע להיות אחת מ-5 המדינות החשובות בחלל".
 
בינה בר-און, מנכ"לית משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל: "חקר החלל חשוב לאנושות ומניע את המחקר המדעי והפיתוח הטכנולוגי. ישראל שקדה במשך שנים על טיפוח ההון האנושי שלה. למרות קוטנה, ישראל מוכרת בעולם כמובילה בתחומי מדע וטכנולוגיה. בזמן קצר הגענו ליכולות מרשימות בזכות חשיבה יצירתית מחוץ לקופסא. משרד המדע אמון על קשרי החוץ המדעיים ואנו שואפים להרחיב את מרקם הקשרים הבינלאומיים שלנו".

רונה רמון, נשיאת קרן רמון: "חלפו 11 שנה מאז אסון הקולומביה. כשאני מסתכלת על העשור האחרון אני רואה, שהמודעות לחלל בישראל ובעולם הלכה והתפתחה. כיום אלפי ילדים בכל הארץ לומדים על החלל ומקבלים השראה מאותם אנשים יקרים, שאת לכתם אנו מציינים היום".

אסף אגמון, ראש מכון פישר: "החינוך המדעי נמצא בנסיגה בישראל, כמו בכל העולם המערבי. פחות ופחות תלמידי תיכון לומדים מתמטיקה, פיזיקה, כימיה ומדעים ברמה הגבוהה ביותר. אלו נושאים קשים הדורשים התמסרות והתמדה. אני רואה צורך להזכירכם, שברפורמה הקודמת, "רפורמת דוברת", הוכו הלימודים הטכנולוגיים מכה אנושה. אסור שהפעם התכנית לא תשים את לימודי המדעים במקום הראוי להם, על מנת שנמשיך ונגדל את דור העתיד של המדענים, החוקרים, המפתחים והמהנדסים של עתידנו".

במהלך הכנס העניק משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל מלגות ע"ש אילן רמון בסך 250 אלף ₪ ל-2 סטודנטיות לתואר שלישי, יעל הילמן מאוניברסיטת ת"א ולנועה אוחנה-לוי מאוניברסיטת בן-גוריון. הילמן זכתה על הצעתה לחקר הגורמים לתהליך קריסת כוכבים לתוך עצמם. אוחנה זכתה על הצעתה לחקר השפעת שינויי האקלים ושינויים בכיסוי קרקע על יחסי גשם-נגר באגני ניקוז.
 
תמונה (למעלה, מימין לשמאל): פאולו נספולי – אסטרונאוט, סוכנות החלל האירופית; בינה בר-און - מנכ"לית משרד המדע; אנה פישר - אסטרונאוטית מנאס"א; מנחם קדרון, מנהל סוכנות החלל הישראלית.
צילום: יואב ארי דודקביץ.

במקביל לכנס מתקיימת תערוכה מקיפה בה מציגים מובילי התעשייה הצבאית והאזרחית בישראל את החידושים האחרונים בתחומם.
 
חקר החלל



 
 
Bookmark and Share