Telecom News - כל הספקולציות לגבי זהותו של מיליארדר הביטקוין וממציאו - סאטושי נקמוטו

כל הספקולציות לגבי זהותו של מיליארדר הביטקוין וממציאו - סאטושי נקמוטו

דף הבית >> פורומים וביטקוין >> חדשות עולם הביטקוין >> כל הספקולציות לגבי זהותו של מיליארדר הביטקוין וממציאו - סאטושי נקמוטו
כל הספקולציות לגבי זהותו של מיליארדר הביטקוין וממציאו – סאטושי נקמוטו
מאת: מערכת  Telecom News, 4.3.14, 16:00ביטקוין

בחינת כל האפשרויות הנוגעות לזהותו של ממציא הביטקוין המחזיק באמתחתו 1,000,000 ביטקוין, ולמה חשוב לדעת מי הוא ומה הייתה המוטיבציה האמיתית שלו ביצירת הביטקוין.

אתר telegraph מפרסם היום כתבה מקיפה על ממציא הביטקוין. הציבור שומע היום יותר ויותר על הביטקוין עקב שערוריות ומעצרים הקשורים בו, הודעות רגולטוריות לגביו והמידע על התנודתיות הרבה שלו. אולם, המידע לגבי זהות ממציאו נותר עלום.

הכל החל במאמר, שנכתב ע"י "סאטושי נקמוטו" ופורסם ברשימת דוא"ל מוצפנת ב-2008 ובו תכנית ל"מערכת תשלומים אלקטרונית המבוססת על הוכחה מוצפנת במקום על אמון". המאמר היה מתודי וכתוב בשפה אנגלית מושלמת. זה לא היה סתם שרטוט על מפית. זה היה מאמר מאד אינטליגנטי.

אולם, לא קיים אדם בשם "סאטושי נקמוטו" – שם של גבר יפני, שניתן לתרגמו ל"חכם" או ל"מחשבה ברורה". המאמר נכתב ע"י אדם אחד או קבוצה.

כפי שניתן לראות במאמר בלינק לעיל, הייתה בו כתובת דוא"ל Satoshi@gmx.com כנהוג במאמרים מקצועיים למתן מענה לשאלות טכניות. הייתה גם הכוונה לאתר www.bitcoin.org, אבל הוא נרכש דרך שירות אנונימי.

בכמה מההתכתבויות לאחר פרסום המאמר השתמש הממציא במונח bloody hard, שנפוץ אצל הבריטים (לא אצל האמריקאים). ניתוח זמני התכתובות שלו ברשת הציע, שזמן השינה שלו התאים לארה"ב או שהוא היה מתכנת העובד בלילות. בפעמים אחרות הוא טען, שהוא יפני בן 37, אך זה נתקל בפקפוקים בגלל איכות השפה שלו.

סאטושי היה פעיל בפיתוח תוכנת הקוד הפתוח מאחורי הביטקוין. אולם, בסוף 2010, כנראה לאחר שהרגיש, שהפרויקט מתחיל לקבל מומנטום ולהתפתח הלאה בלעדיו, הוא נעלם. עם זאת, באפריל 2011 הוא שלח מייל בו הודיע שהוא "עבר לעסוק בדברים אחרים".

בגלל מעורבותו המוקדמת בביטקוין, סאטושי נחשב לעשיר מאד. במיוחד מאחר שבימים המוקדמים של הביטקוין הכריה הייתה קלה יותר וערך הביטקוין היה קטן יותר. על העושר שלו דיווחנו – כאן.

חוקר האבטחה Sergio Demian Lerner מאמין, שסאטושי כרה 1,000,000 ביטקוין ולא בזבז עד כה אפילו ביטקוין 1. כים הוא מיליארדר בדולרים. בהתחשב בעושרו ובחלקו ביצירת אחד הניסויים הכלכליים הגדולים ביותר מעולם, זה לא מפתיע, שרבים רוצים לחשוף את זהותו האמיתית של סאטושי.

Josh Zerlan מ-Butterfly Labs המייצרת חומרה לכריית ביטקוין טוען, שזו חייבת להיות קבוצת אנשים מהמגזר הפיננסי. (עדכון 14.5.14 לגבי הבעיות וחשד למרמה ב-Butterfly - כאן).

Joshua Davis מה-New Yorker מאמין ב-2 אפשריות: הראשונה –  Michael Clear, צעיר בוגר תחום ההצפנה בטריניטי קולג' בדבלין, שעסק בתוכנות הצפנה לבנקים ופרסם מאמר על טכנולוגיות P2P (עמית-לעמית). השנייה – סוציולוג כלכלי פיני, חוקר במכון האינטרנט באוקספורד בשם Vili Lehdonvirta. שניהם הכחישו.

פטנט הצפנה של 3 חוקרים: Charles Bry, Neal King ו-Vladimir Oksam, שנמצא בו משפט זהה למשפט במאמר של סאטושי, הוביל אליהם. הם הכחישו. שלושתם שיתפו פעולה במאמר מטעם חברה בגרמניה בשם Lantiq, שנוסדה ב-2009 באותה שנה בה פורסם מאמר הביטקוין הראשון. החברה סירבה להגיב לטענה.

Jeff Grazick היה אחד ממהנדסי התוכנה, שהבין בביטקוין כאשר זה הופיע, נצמד אליו ועזר להגן עליו מפני התקפות, הדריך בכיוונים עתידיים ושיחרר גרסאות תוכנה ללקוחות קצה. כיום הוא עובד במערכת עיבוד תשלומי הביטקוין BitPay. הוא טוען, שסאטושי היה מתכנת וארכיטקט מדהים, שעסק כמה שנים לפחות בחשיבה של המערכת ורק אז כתב זאת כדי להוכיח לעצמו, שזה יכול לעבוד. סאטושי היה מי שפנו אליו בשאלות לגבי המערכת, אך הוא עצמו לא היה מי שיערוך מבחני ניתוח ובקרת איכות על התוכנה.

עפ"י כתבה ב-Coindesk, יש הסבורים שסאטושי הוא Marti Malmi, מפתח פיני, שהיה מעורב בביטקוין בתחילת ימיו ופיתח את ממשק המשתמש. יש הטוענים, שסאטושי הוא Jed McCaleb תושב יפן, שייסד את Ripple וגם רשת שיתוף P2P בשנת 2000. תאוריה אחרת מציעה, שמדעני המחשב Donal O'Mahony ו-Michael Peirce הם סאטושי, בהתבסס על מאמר, שפרסמו יחד עם Hitesh Tewari. המדענים הראשון והשלישי למדו בטריניטי קולג' כמו Michael Clear לעיל.

אתר ה-telegraph מדווח, שבקהילת ההצפנה יש פרנואידים הגורסים, שה-NSA הוא היוצר הפוטנציאלי של הביטקוין. זאת מאחר, שבפרוטוקול של הביטקוין יש מרכיבים היכולים להיות שימושיים לאכיפת החוק. האנונימיות היא אחד המיתוסים של הביטוקין. למעשה, מעולם לא הייתה שיטה טובה יותר למעקב אחר תשלומים. כל הטרנזקציות הן ציבוריות ומופיעות ב-Blockchain (ספר החשבונות הגלובלי של הביטקוין). די קשה להאמין ברעיון, שה-NSA יצר הצפנה P2P אנכרוניסטית כדי שהיא תאומץ ע"י תעשיות בלתי חוקיות ותשמשנה למעקב, למרות כל ההדלפות של Edward Snowden.

מנגד, פיתוח המערכת האנונימית Tor (משמשת לכניסה ל"רשת האפלה"), מומן ע"י הצי האמריקאי וגם הצפנת SHA-2, שהיא בלב ליבה של רשת הביטקוין, ופרוטוקולים של TLSTransport Layer Security עוצבו במקור ע"י ה-NSA.

כשנתבקש ה-NSA להגיב על האפשרות שהוא המציא את הביטקוין, הייתה תשובתו: "לנוכח הבקשות הרבות מהמדיה, לא ניתן לסייע לך בזמן זה". לאחר מכן תשובה נוספת הציעה לדבר עם Tim Carver, פרופ' למדעי המחשב ב-Trine University מבלי לציין את הסיבה להפניה הזו.

הפרופ' הכחיש כל קשר ל-NSA וטען, שהוא עשה מחקר על הביטקוין והציע את דעותיו לגבי זהותו של סאטושי. לדעתו, אופי המאמר מצביע על כתיבה של אדם אחד: "זהו קול של אדם אחד בלבד".

יתכן שלא נדע מי הוא סאטושי. אולם, המורשת שלו היא מטבע וירטואלי, שלא מתבסס על הצורך לתת בו אמון. אם הוא היה אנרכיסט, סוכן ביטחון או קבוצת חוקרים, הרי הביטקוין נשאר כלי בעל ערך.

אולם בכל זאת, העושר העצום שלו משאיר אותנו עם בעיה מוזרה: אם אכן יש לו 1,000,000 ביטקוין – יותר מ-4% מכל המטבעות הביטקוין שייוצרו (21 מיליון) – מה הוא מתכנן לעשות איתם?

אם יום אחד הוא ישתמש בחלקיק של ביטקוין (יש לזכור, שכל הטרנזקציות הן ציבוריות) זה יראה לשוק, שהם עדיין במשחק.
אולם, מה יעשה שחרור ושימוש בביטקוין שלו למחיר, לשוק ולפרוטוקול?

מהלך אפשרי כזה, גורם לתחושה חזקה, שחשוב ביותר לדעת מי הוא סאטושי ומה הייתה המוטיבציה האמיתית שלו ביצירת הביטקוין.

צילום תמונות: ש. וייס
ביטקוין
 
 
 
 
 
 
 



 
 
Bookmark and Share