Telecom News - חשיפת הענק שעומד מאחורי הפיתוחים הקיימים והעתידיים של עולם ה-IoT

חשיפת הענק שעומד מאחורי הפיתוחים הקיימים והעתידיים של עולם ה-IoT

דף הבית >> חידושים הכרזות >> חשיפת הענק שעומד מאחורי הפיתוחים הקיימים והעתידיים של עולם ה-IoT
בכנס NIDays 2014, שהתקיים היום בהילטון ת"א בהשתתפות של קרוב לאלף אנשי מקצוע, יזמים ומפתחים, נחשף העולם החדש של תכנון, פיתוח, בדיקות וניהול פרויקטי IoT בכל שטח, בכלים מתקדמים הנמצאים בחזית המרוץ הטכנולוגי של עולם המחר, עולם ה-IoT. 
מאת: אבי וייס, 10.12.14, 21:25יחיאל פלד

בלעדי: חברת הענק NI (ר"ת: National Instruments) אינה מוכרת בקרב ציבור ההייטק הישראל, מפני שהיא "בורחת כמו מאש" מפרסום. סניף ישראל של NI, יזם וארגן את הכנס NIDays 2014, שריכז קרוב לאלף איש במלון הילטון ת"א, עם עשרות דוכנים של חברות ופתרונות המתבססים על מוצרי NI. 

מתברר, ש-NI היא חברת ענק עם נוכחות מאוד מרשימה בישראל בכל התעשיות, כולל תמיכה והשקעות במיזמים וסטארטאפים, בעיקר בתחומי ה-IoT וכן בתחומים חדשים נוספים דוגמת ה-SDR (רדיו בתוכנה), אלחוט (בעיקר WiFi), מיכשור רפואי, סייבר ועוד. זו פעילות המתבצעת "מתחת לרדאר" וכעת נחשפת לציבור. 

הגישה החדשה של NI היא: You and NI will Create the IoT - Internet of Things. דהיינו: NI רוצה להוביל את המפתחים והיזמים של עולם ה-IoT בכלים, שהיא תספק להם.

ל-NI ישראל יש דף פעילות חברתית ומקצועית בפייסבוק, ויש קהילה מקצועית עצמאית של משתמשים (User Group) - כאן

יחיאל פלד, מנכ"ל NI ישראל (בתמונה): "העולם נע לכיוון של עשרות מיליארדי סנסורים בכל מקום. בנינו את עצמנו לכוון המהפכה הזו, כי אנו, מזה שנים, מתמחים ומספקים פתרונות לעולם הסנסורים ועוסקים שנים רבות בניתוח נתונים בהיקפים גדולים, נתונים היוצאים מהסנסורים. היום קוראים לזה Big-Data. 

פעם נחשבנו בשוק לחברת צב"ד (ציוד בדיקה). אולם, זה שייך להיסטוריה. אין יותר אלקטרוניקה פשוטה. הכל דיגיטלי והכל נהיה נייד. לכן, החלטנו לעסוק בכל. יש לנו פתרונות לכל שטח, החל מעולם הבריאות, דרך עולם הסייבר, הרובוטיקה, האנרגיה וכלה בעמידות ושרידות של מערכות, לרבות מערכות IoT ועוד. אנו מאפשרים ליזמים לפתח במהירות ולהגשים את הרעיונות שלהם בעולם החידושים הטכנולוגיים סביב עולם ה-IoT, עולם חדש, עולם נייד ומרתק, שלא היה קודם. 

יש לנו כלי גרפיקה לתכנון, מדידה, בקרה והרצה של כל פיתוח. המוצר הבסיסי שלנו הוא LabVIEW. הוא יכול לבוא כפלטפורמת תוכנה בלבד, אבל הלקוחות מעדיפים היום, שנספק זאת ביחד עם לוח - FPGA, כדי לתכנן בקלות ובמהירות מערכות חומרה חדשות, כולל יכולת פרסונליציה מהירה של כל חומרה.

אנו לא עובדים בחלל ריק. יש לנו שותפים רבים במסע הזה, עם כלים משלימים רבים, דוגמת אלה של זיילינקס וחברות רבות נוספות ובכללן אינטל ומיקרוסופט. יש צורך לשלב ידיים כי מדובר בעולם חדש המייצר פי אלף יותר מידע ממה שהכרנו עד כה. זה ימשיך לעלות באופן אקספוננציאלי ובלי שליטה בהיקפים. צריך להכין את הכלים המתאימים להתפתחות הזו.

לכן, בנינו סט של כלים מעודכנים ומקיפים לכל העולמות: הפיתוח, הייצור, הביקורת, היישום והניתוח, של כל מה שקיים ויהיה קיים בעולם ה-IoT.

במקביל, אנו עובדים על פתרונות לעולם ה-5G (דור חמישי בסלולר). כבר יצאנו לדרך עם כמה שותפים ובקרוב נציג פיתוחים חדשים גם בתחום מלהיב זה של 5G". 

אופיר שמעון, מהנדס תמיכה, NI ישראל: "המידע מגיע היום בכמויות מכל כיוון, לא רק מסנסורים. המידע מגיע מהסמארטפונים הקיימים בידיים של כל אחד וגם מציוד תעשייתי מכל סוג. לכן, עלה הצורך לנהל את כל המידע המגיע מכל הכיוונים תחת פלטפורמה אחת, שיודעת לנהל את כל החומרות ולנהל ולנתח את כל סוגי המידע בכל הפרוטוקולים ובכל סוגי המידע שיש ויהיה בשוק הזה. המערכת שלנו יודעת לבצע ניתוח של הכל. ממש הכל.

יש לנו 3 קווי מוצרים לפי הצרכים של הלקוחות. כל המוצרים מגיעים עם חיבור של USB 3.0 ואפשרויות חיבור נוספות, כולל באלחוט. בנוסף, את הניתוחים ניתן לראות באפליקציה על כל מכשיר קצה כולל סמארטפון. כל מידע מכל כיוון ובכל פורמט עובר המרה ב-Data Plugins לבסיס נתונים אוניברסלי. הצגת הנתונים נעשית ב-Dashboard המוצג על כל מכשיר קצה. 

ל-NI יש מעל ל-10 אלף לקוחות פעילים בעולם עם מאות משתמשים גם בישראל כולל קבוצת משתמשים, שהתארגנה ב-User Group, ומקיימת מפגשים מקצועיים תקופתיים. המפגש הבא של הקבוצה יתקיים באמצע ינואר 2015 ואני מזמין את המפתחים בעולם ה-IoT להירשם באתר ולהצטרף לקבוצה". 

ערן קסטיאל, מנהל מכירות, NI ישראל: "IoT זו מילה גדולה, שנולדה מ'חוק מור', שמאפשר מיזעור של המעבדים בצד עלייה בכוחם. החוק הזה קיים למעשה בכל תחום, כולל בתחום הסוללות, האלחוט וכך הלאה.

השוק החדש של ה-IoT מתחלק בין השוק הפרטי לשוק התעשייתי. בכל פלח שוק יש תת שווקים רבים, שבכל אחד מהם יש התפתחות מאוד מהירה. הפתרונות שלנו טובים ומתאימים לכל השווקים. 

בעולם התעשיייתי יש מהפכה מאוד מהירה של מעבר ל'מפעלים חכמים'. זה כולל את כל התעשיות, החל מייצור כלי רכב, דרך כל סוגי המכונות וקווי הייצור וכלה ברובוטיקה ובעולם הרפואה. הכל מלווה בכמויות עצומות של סנסורים המשדרים מידע לענן ויש צורך לעבד את כל המידע הזה בענן. 

יש בישראל פעילות רבה בתחומים החדשים הללו גם בקבוצות עצמאיות שקמו, כולל ה-User Group vקשורה אלינו וקבוצה ביוזמתו של סאשה טבק בקהילת IoT, וקהילות נוספות, שהוא יזם בתחום הרובוטיקה. אנו משתפים פעולה עם קהילות אלו ומעודדים את פעילותן המקצועית. 

אנו מציגים למפתחים כלים, שבהם ניתן להגיע לכל המידע בכל תבנית ובכל מקום ולנתח אותו. יש כיום כלים מאוד מתקדמים לזיהוי המידע וניתוח שלו בזמן אמת.

אחד הכלים החדשים אלה 'משקפיים חכמים', שדי דומים ל-Goole Glass והם מיועדים למהנדסים ולטכנאים הניגשים לציוד מכל סוג כולל סנסורים. המצלמות והכלים האחרים הקיימים במשקפיים מצלמות את המידע, שנאסף ממש מול העיניים של המשתמש, מידע המנותח ממש בזמן אמת ונאגר בענן. ניתוח מידע ממש בשטח מחוץ לכל מעבדת פיתוח הוא אחת היכולות החזקות של הכלים, שאנו מספקים למפתחים.

היישומים והכלים שלנו נמצאים בשימוש של לקוחות ענק בכל רחבי העולם, דוגמת Airbus, CERN, SpaceX ועוד. אנו עובדים צמוד עם חברות הרכב. הצגנו שת"פ יפה עם חברות דוגמת חברת סובארו ויצרני רכב נוספים, שהחלו ליישם פתרונות IoT בכלי הרכב כבר בשלבי התכנון והייצור של כלי הרכב. 

אנו כבר מלווים כמה חברות בפיתוחים שלהן לכיוון טכנולוגיות 5G, עם פתרונות רחבי סרט בקצבים מדהימים, ברזולוציות עצומות ויכולות לספק מענה לכל צרכי ה-IoT העתידי.

יש לנו גם פתרונות מתקדמים בתחום ניתוח המידע, אנליזה של מידע. אלה פתרונות Big-Data, שאנו מציעים לארגונים, תחום הנמצא כיום גם כן בצמיחה מואצת". 

בתמונות: פיתוח מכוניות מרוץ מלוות בסנסורים רבים בגישת ה-IoT במסגרת פרוייקט BGR (ר"ת: Ben-Gurion Racing), מיזם המנוהל ע"י סטודנטים באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, בסיוע של גורמים רבים לרבות מחברת NI. אחת ממכוניות המרוץ הללו הוצגה בדוכן להדגמה במסגרת אירוע NI במלון הילטון ת"א:
תמונה 1 מכונית מרוץ
תמונה 1 מכונית מרוץ



 
 
Bookmark and Share