Telecom News - תכנית האקסלרטור AlphaZone צוברת תאוצה, נבחרו 6 סטארטאפים למחזור 2

תכנית האקסלרטור AlphaZone צוברת תאוצה, נבחרו 6 סטארטאפים למחזור 2

דף הבית >> חדשות סטארטאפים >> תכנית האקסלרטור AlphaZone צוברת תאוצה, נבחרו 6 סטארטאפים למחזור 2
 תכנית האקסלרטור AlphaZone צוברת תאוצה – נבחרו 6 סטארטאפים למחזור השני
מאת: חיים חביב, 29.1.15, 05:50אקסלרטור יבמ

יבמ השיקה את המחזור השני של תכנית האקסלרטור. פעילות החברות, שנכללו במחזור השני של תכנית המאיץ, משקפת תמונה רחבה של העתיד הטכנולוגי הצפוי לנו בעתיד הקרוב בתחומי המובייל, אבטחה, טכנולוגיות מדעיות-רפואיות, האינטרנט של הדברים ועוד.

יבמ השיקה ב-27.1.15 בפתח תקוה את המחזור השני של Alpha Zone - תכנית המאיץ לתמיכה וליווי לקבוצה נבחרת של חברות הזנק ישראליות בראשית דרכן. 5 חברות בוגרות המחזור הראשון של התכנית הציגו מערכות, שפיתחו ואת מאמצי היערכותן לשיווק.

6 סטארטאפים בראשית דרכם, נבחרו, בתום סינון קפדני, להשתתף במחזור השני של תכנית ההאצה של החברה. לרשותם יועמד מרחב משרדים מרווח במתחם מטה החברה בפתח תקוה, והן תיהנינה מגישה נדיבה לסל אמצעים של כלי מחשוב ותוכנה, שירותים והטבות. הבעלות והקניין הרוחני בפיתוחים החדשים ייוותרו בידי הסטארטאפים המשתתפים בתכנית.

תוכנית AlphaZone היא מיזם משותף של יבמ בשיתוף ZionTech Blue Initiatives האמריקאית (בבעלות איש העסקים והמשקיע הסדרתי נתן לוא), שתכליתה סיוע וליווי סטארטאפים ישראלים בשלבי הפעילות המוקדמים. הם מקבלים סיוע להצגתם בפני משקיעי הון סיכון ובהגשת בקשות למענקי המדען הראשי. שותפים לפרויקט: Allianz, M3, בנק הפועלים, המדען הראשי במשרד הכלכלה, ארנסט אנד יאנג, ארליך אנד פנסטר,  Inkod Hypera, , Bary Katz, ו-Brooks Keret

ברשימת בוגרות המחזור הראשון היו חברות הפועלות במגוון תחומים, שהמכנה המשותף להן הוא שימוש ביכולות מתקדמות (לרבות, מחשוב ענן, ניתוח אנליטי). ברשימת הבוגרים:

ביופ (Biop) - מפתחת טכנולוגיה חדשנית לזיהוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם באמצעות ניתוח תמונה. החברה מבססת את תהליכי ניתוח התמונה, ארכוב הצילומים והניתוח האנליטי של ההדמיה, על טכנולוגיות הענן של יבמ, ובראשן סביבת Bluemix, שמציעה יכולות פיתוח, שילוב ומממשקי פיתוח יישומים (API) למערכות בסיסי נתונים וניתוח אנליטי. הפתרון המתקדם, שמציעה החברה, חוסך זמן אבחון יקר ומאפשר למערך הבריאות (ציבורי, פרטי) להתמודד ביעילות עם הנטל הכבד המוטל עליו במשימות ניהול תהליכי הסריקה, האבחון, המעקב והאיתור המוקדם של סרטן צוואר הרחם, וכמובן – גם להקל מאד במתח הנפשי הנופל על הנשים (ומשפחותיהן), שנתונות במעקב רפואי, בתהליך (נוכחי) ארוך ומסורבל. במטרה להתמודד עם בעיית התלות במיומנות הגבוהה, שנדרשת מהרופא המפענח את תוצאות הבדיקה, פיתחה החברה סורק ייעודי, שמשמש לסקירת האזור הנתון למעקב. בשנה החולפת נבחרה Biop לאחת מ-4 הפיינליסטיות בתחרות רפואית נחשבת בקליבלנד ועתה נבחרה ע"י המשתתפים לפייבוריטית של המחזור הראשון וזכתה להשתתפות באירוע עסקי ייחודי, שיתקיים בגרמניה בחודש הבא.

EGM - מפתחת מערכת ניטור וניהול לרשתות חשמל. המערכת כוללת חיישנים ייעודיים ע"ג קווי החשמל, שכבת תקשורת ומרכז עיבודים חכם. המערכת מספקת יכולות חיזוי וניטור תקלות ברשתות חשמל ומספקת התראות בזמן אמת בדבר כשלים ברשת ומיקומם. כפועל יוצא מהטמעת המערכת, ניתן להגיע לחיסכון משמעותי באנרגיה, להבטיח אופטימיזציה בפעילות הייצור והרשת, לשפר את ניהולה ולהעלות את רמת האמינות שלה. בנוסף, מאפשרים הכלים, שמפתחת החברה, שילוב מהיר ויעיל ברשת הכללית הקיימת של מקורות חשמל מאנרגיה מתחדשת. לחברה יש כבר הזמנה מותנית של יצרן חשמל סיני, שמפעיל רשת פרטית בשט, שרדיוסו למעלה מאלף ק"מ, והיא בעיצומו ש ניסוי פיילוט בשירות יצרן זה.

אופטיבס (Optibus) - מפתחת תוכנה ושירות לאופטימיזציה של מערכות היסעים ציבורית תוך ייעול משאבים, לוחות זמנים ושירות. האלגוריתם, שמציעה החברה, פועל במתכונת תוכנה כשירות (SaaS), ומאפשר למפעילי תחבורה ציבורית (של ציי תעבורה ענקיים - רכב או אמצעי אחר) לחסוך בהוצאות ולשפר את השירות לנוסעים. כל זאת, אודות ליכולת אופטימיזציה בזמן אמת, תוך שינוי והתאמת לוחות זמנים ומסלולים ושליטה בציי רכב בכל מקום בו הם נמצאים. מפעיל התחבורה מזין למערכת את אילוצי התפעול שלו, כללי הרגולציה החלים עליו והעדפותיו הניהוליות – והיא בונה מיידית את לוח הזמנים היעיל והחסכוני ביותר, שמקיים דרישות אלה.

סייליד (SALEAD) - מציעה פלטפורמה לאוטומטיזציה של אפשרויות מכירה בין עסקים. מנוע סמנטי חכם, שפיתחה החברה, מנתח תכנים הזורמים ברשת העסקית ומציע הקשרים אינטראקטיביים בין חברות ועבורן, תוך זיהוי הזדמנויות מכירה חדשות בעיתוי הנכון. המערכת מנהלת פרופילים דינאמיים של החברות השונות, תוך קישור אל האתרים הרשמיים שלהן, ואוספת ברציפות מודיעין עסקי זמין ברשת במטרה להציע הזדמנויות, לשפר תהליכי קבלת החלטות, להבין את פעילות המתחרים ולאתר את השחקנים המרכזיים בשוק, בכל תחום ובכל מגזר עסקים.

זומד (Zoomd) - משתמשת בתשתיות ענן יבמ (SoftLayer) ובכלי ניתוח אנליטי בביג דאטה שלהחברה, במטרה להציע יכולות מתקדמות בתחום המלצות תוכן, ולהנגישן לגולשים. החברה מצויה עתה בעיצומו של מהלך לפריסת המערכת שלה במספר גופי תוכן אינטרנטי בארה"ב.

למחזור השני של התכנית נבחרו 6 חברות חדשות:

Doctome - החברה מציעה פלטפורמת טלה-רפואה מתקדמת להתייעצות מרחוק עם רופאים מומחים. הפתרון מאפשר מתן שירות רפואי מקוון בשיחת וידאו עם רופאים מומחים מכל מקום בעולם, בשפת האם של הלקוח במתכונת 24/7, כל השנה. המערכת מאפשרת ניהול תיק רפואי ממוחשב והפקת מסמכים רפואיים, כגון: סיכום, הפנייה למיון, מרשם תרופות חתום דיגיטלית,  אישור מחלה וכו'. ברשימת לקוחות החברה תאגידים גלובליים המעוניינים להציע ערך מוסף חדש ללקוחותיהם, ולקוחות פרטיים הרוכשים מנוי על בסיס חודשי או שנתי. השירות הוכרז לפני כחודשיים בישראל בחברת פרטנר, כשירות My Doctor, ר' כאן.

IQP - פתרון מקורי ליצירת תזרים הכנסות בעידן האינטרנט של הדברים (IoT). החברה מסייעת להפוך אפליקציות אינטרנט של הדברים ממרכז עלות למרכז רווח, באמצעות יצירת מודלים חדשים של הכנסות. ייחודה של הפלטפורמה: IQP אינה דורשת ידע מוקדם בתכנות קוד, כוללת כלי פיתוח וסביבת  runtime ומפחיתה למעלה מ-50% מעלות ההשקעה הנדרשת לפיתוח אפליקציית IoT למחשבים אישיים, סמארטפונים וטאבלטים. הפלטפורמה מאפשרת למפעילי טלקום וליצרני חומרה למכור אפליקציות IoT ולייצר הכנסות חוזרות חדשות. עד כה, גייסה החברה מספר חברות ענק, בהן: פוג'יטסו, NEC, Toyota ITC ו-KDDI.

Nuro Secure Messaging - מציעה שירות הודעות ארגוניות מאובטח. החברה מפתחת פלטפורמת הודעות מאובטחת ברמה הנדרשת בארגונים גדולים, משלבת הצפנה, שקיפות ועמידה בהוראות חקיקה אל סביבת ההודעות. נורו מציעה לארגונים הקמת רשתות מובייל מאובטחות פרטיות, לעובדים ושותפים עסקיים, בסביבה מבוקרת. כך, ניתן לנהל תקשורת מאובטחת ולהגן על ארגונים מסכנת אבדן ודליפת מידע סודי. הפתרון מיושם כשירות ענן מאובטח, ועמו מוצעים ממשקי תכנות יישומים (API) המאפשרים שילוב מתקדם בסביבות היישומים הארגוניים. המערכת תומכת גם במשתמשים המביאים עימם לעבודה לצורך עבודתם מכשיר פרטי (BYOD), תוך תמיכה ומתן שירות לריבוי פלטפורמות, ובכלל זה סמארטפונים, טאבלטים ומחשבים שולחניים.

Tekoya – מפתחת ומציעה פתרונות ניטור, שליטה ובקרה מרחוק, לשליטה ובקרה מרחוק על מערכות מולטימדיה, בתים חכמים ומקושרים לרשת ויישומי אינטרנט של הדברים (IoT). המודל העסקי של החברה מבוסס על פרסום במדיה עשירה ויישומי מסחר אלקטרוני ממכשירים ניידים. המוצר הראשון, SureMote, כבר זמין בחנות Google Play ומייצר הכנסות.

Zeekit מציעה תא מדידה וירטואלי למדידת פריטי ביגוד הנרכשים ברשת האינטרנט. הפתרון מאפשר לקונה לרכוש ביגוד באופן מקוון, להעלות תמונה של עצמו ולראות את עצמו לבוש בכל פריט לבוש הזמין לרכישה ברשת האינטרנט. הטכנולוגיה מציעה פריצת דרך ביכולת לסרוק אוטומטית קטלוגים זמינים ברשת למכירת ביגוד, ולהצגת הפריטים בהדמיה אישית לנתונים הפיזיים של הלקוח; אלגוריתמים מתקדמים מזהים את מבנה גוף הרוכש, אומדים את מידותיו ומתאימים עבורו הדמיית בגד מותאם למידותיו תוך התחשבות בגזרת הבגד, מידותיו, סוג הבד והתאורה בה צולם. החברה כבר מרתקת אליה עניין בחברות הסחר המקוון הגדולות בעולם ובקרוב תושק לשימוש.

ZuzNow – מציעה הסבת יישומים קיימים למובייל. פלטפורמת ההתאמה האוטומטית למובייל של זוזנאו פותרת אתגר בכל חברת ענק הנדרשת להעביר למובייל מאות ואלפי אפליקציות Web קיימות המניעות את הארגון. פלטפורמת ההתאמה למובייל היא כיום הפלטפורמה האוטומטית היחידה המאפשרת להעביר ארגון שלם למובייל, בזמן קצר ביותר, ובכעשירית העלות הנדרשת מפתרונות אחרים. הפלטפורמה משרתת  כתחנת one-stop-shop לכל סוגי האפליקציות לסוגיהן, כאלו הפונות לצרכן,(B2C)  ואפליקציות ארגוניות (B2B, B2E, legacy). למעלה מ-100 לקוחות, בהם בנקים, חברות ביטוח, טלקו ועוד כבר מסתייעים כיום במערכת במעבר למובייל.
 
ריק קפלן, מנכ"ל יבמ ישראל: "פעילות Alpha Zone מהווה נדבך נוסף בהידוק הקשר בין IBM ובין הטכנולוגיה הישראלית. החברה העניקה עדיפות לחברות הפונות בעיקר לשוק הארגוני והמפעילות אמצעים, כלים וטכנולוגיות מתקדמות מעולם ה-Big Data, סביבת ענן, מחשוב קוגניטיבי, מובייל, רשתות חברתיות, מסחר מקוון, אינטרנט של חפצים (IoT) ופתרונות שיווק מקוון – מקבץ טכנולוגיות העומדות כיום במרכז פעילותו של התאגיד. בחברה מייעדים טכנולוגיות אלו למגזרי תעשייה, בהם: עולם שירותי הבריאות, תובלה, קמעונאות, אנרגיה ומדיה. שיתוף הפעולה עם יבמ יוצר הזדמנות ייחודית ליזמים ולחברות הזנק ליהנות משילוב של מרכיבים: ליווי (מומחים) צמוד, ידע, רשת קשרים עניפה וסל כלים טכנולוגיים, שמשפרים את סיכויי ההצלחה ומסירים מהדרך רבים מהחסמים הבולמים לא פעם את דרכן של חברות צעירות. רשימת החברות, שמתחילות עתה את המחזור השני של תוכנית ההאצה, משקפת תמונה רחבה של העתיד הלא-רחוק המצפה לנו".
 
דרור פרל, מנהל היחידה לטכנולוגיה גלובאלית ביבמ ישראל: "גם השנה פנו ליבמ בבקשה להשתתף בתוכנית שורה ארוכה של חברות צעירות. החברות, שנבחרו, נשענות על צוותים מקצועיים איכותיים ועומדות לקראת גיוס הון ראשון או מעט אחריו והקשר עמן סיפק לנו הוכחה נוספת לאיכויות הטכנולוגיות הישראליות". 
עושים עסקים עם יבמ



 
 
Bookmark and Share