Telecom News - NFV - פרדיגמה מטלטלת בעולם הטלקום ומהפך מחשבתי מלא

NFV - פרדיגמה מטלטלת בעולם הטלקום ומהפך מחשבתי מלא

דף הבית >> תקנים חדשים >> NFV - פרדיגמה מטלטלת בעולם הטלקום ומהפך מחשבתי מלא
NFV - פרדיגמה מטלטלת בעולם הטלקום ומהפך מחשבתי מלא
מאת: חיים חביב, 16.12.15, 03:50אילן ינובסקי VMware
 
בעידן בו גוגל, פייסבוק אמזון, אי ביי ואחרים חוללו תמורות מפליגות בחיי כולנו, יצקו תוכן חדש לתפישת הכפר הגלובלי וסיפקו יכולות לצריכת תוכן ומוצרים מכל מקום, בכל זמן ובמגוון ערוצים, הולכת ומתערערת תפישת המודל העסקי המסורתי של מפעילי הטלקום. ראיון בלעדי עם בכירים באינטל וב-VMware.
 
בראשית החודש קיימה חברת אינטל במלון דניאל בהרצליה אירוע אשר יוחד לתחום הטלקום והתמקד בפיתוחים לרשתות הדור הבא. האירוע נועד בעיקר למפתחי מערכות חומרה, תוכנה ומערכות וירטואליות לעולם הטלקום.
 
הכנס השנתי של אינטל, השלישי מסוגו בישראל, כלל בנוסף למושב המליאה' גם 3 מסלולים ממוקדים:
  1. טכנולוגי: אשר סיפק ראיה מעמיקה ותובנות למוצרים קיימים וחדשים, ניתוח מרכיבי המערכות ויכולת לשפר ביצועים, בסיוע טכנולוגיות חדשניות של חברת אינטל לשיפור ביצועי רשת, כולל רכיבי תקשורת ותוכנות האצה הכוללות, בין היתר את: DPDK, OpenStack, QuickAssist, ודגש מיוחד על מרכיבי פלטפורמת NFV ויישומה בפועל.
  2. Code modernization: ארכיטקטורה ומיקרו-ארכיטקטורה של אינטל, אופטימיזציה של קודים ישנים והתאמתם למוצרי הדור החדש הכוללים שימוש במעבדים המתקדמים של אינטל, שהושקו בישראל בחודש נובמבר האחרון (מעבדי הדור ה-6, Skylake), מאיצי חומרה, פיתוח בסביבות חדשות ועוד. אציין כאן, שלמעבדים החדשים של אינטל ביצועים גבוהים (ר' כאן). בין היתר, מציעים המעבדים שיפור עד פי 2.5 בביצועי מחשב, עד פי 3 בזמן תפעול סוללה ועד פי 30 בגרפיקה. זאת, בהשוואה למחשבים בני 5 שנים. במקרים מסוימים, אף מייתר המעבד החדש את הצורך בהתקנת כרטיס גרפי ייעודי.
  3. ספקי שירות: יועד לחברות וספקי שירות בעולם הטלקום. במסלול זה ניתנו הסברים מפי יצרנים בינלאומיים מובילים בדבר ניסיונם ביישום ובהטמעת מערכות NFV ברחבי העולם, ירידה יסודית לעולם ה-SDN, לרבות קיום רב-שיח פתוח.
 אינטל 'לא חסכה' במרצים ובמומחים מן השורה הראשונה, בהם: שלומית וייס, סגנית נשיא באינטל העולמית, מנהלת פיתוח אינטל דור 6 וראש צוות הפיתוח של קו מעבדי ה-SkyLake, אורן בנישתי, מנהל תחום טלקום, אינטל ישראל, דנה נחמה, מנהלת מוצר ONP באינטל ישראל ומרצים בכירים מחברות בינלאומיות מובילות, כגון: Arrow, Amdocs, RedHat, Artesyn, VMware ואחרות, שחלקו עם המשתתפים את ניסיונם.
 
ניצלתי את האירוע כדי לקיים ראיון בלעדי משותף עם אילן ינובסקי, (בתמונה למעלה), אסטרטג הפתרונות העסקיים האזורי בחברת VMware ואורן בנישתי, בכיר באינטל ישראל.
 
שאלה: מה מאפיין את ה-NFV וה-SDN בעולם הטלקום?
אורן בנישתי: "מדובר בפלטפורמה חדשה לווירטואליזציה של שירותי רשת NFV (ר"ת Network Function Virtualization) - פלטפורמה אחודה, לתמיכה רבת-שירותים ומרובת-ספקים, שנועדה לסייע לספקי שירותי תקשורת להאיץ אספקת שירותים ויישומים ברשתות החדשות. הפלטפורמה מאפשרת למפעילי הטלקום להציע ללקוחותיהם שירותים חדשים ביעילות.

למעשה, די להגדיר את השירות החדש כ-VNF - Virtual Network Function ולהפעילו מידית מעל תשתית של NFV של המפעיל, בלי צורך לבנות עבורו תשתית ייעודית להפעלת השירות החדש ובלא לרכוש 'מכונות' ייעודיות נפרדות. מדובר במהפך מחשבתי יסודי אצל מפעיל הטלקום – שינוי פרדיגמה יסודי".
 
אילן ינובסקי: "הערך המרכזי בפלטפורמה החדשה הוא ביכולתה לשרת באופן דינמי רב-משימתי את דרישות מפעיל הטלקום. למעשה, מדובר בתשתית גנרית, ש'יודעת לעשות כמעט הכול'. כך לדוגמא, היא יכולה לשרת ברגע נתון ניהול עומסים ברשת וברגע אחר טיפול בתעבורת וידיאו, שילובים של השניים ואף צרכים נוספים וכו'. הכל בתזמון נכון ובניהול משאבים של הרשת דרך ה-SDN (ר"ת Software Defined Networking).
 
בגישה זו, אין תלות של המפעיל ב'מכונות' ייעודיות או ברשתות ייעודיות, שנבנו כל אחת למשימה מוגדרת ומצומצמת. הגישה הזו מאפשרת למפעיל טלקום לחרוג מהמודל הכלכלי הנוהג, שכרוך בגידול ועיבוי התשתית ב'מדרגות' והצטיידות ועיבוי לפחות אחת לחומש או לעשור. זאת, בהנחה שצפה נכון את שיעור הצמיחה.
 
במקרה של זמינות תשתית VNF, המפעיל אינו אמור להיות מודאג מתנודות כאלו ואחרות בביקושים או בהתפתחות היצע חדש של שירותים שלא נצפו מראש. גמישות הפלטפורמה החדשה מאפשרת למפעיל ביצועים ויכולות מרשימים במתן מענה לביקושים, ובהפעלה של שירותים חדשים בתוך פרק זמן קצר. יתר על כן, מדובר ברשת מסתגלת לדרישות משתנות הנשלטות ממרכז השליטה והבקרה ללא צורך בשינויים תכופים במערך הפיזי (חומרת הרשת).
 
אציין, שספקי התקשורת חווים באופן שונה מהצרכנים את מהפכת הכפר הגלובלי. אם בעבר 'התענגו' המפעילים על הרשת שבבעלותם, ונהגו בה מנהג "גן נעול" - התירו רק פתרונות, שקיבלו את הסכמתם (וחלקו עימם הכנסות), הרי שבעידן החדש נפרץ כליל מודל ה"גן הנעול" ויזמים רבים מגיעים ישירות ללקוחות המפעילים תוך עקיפתם.
 
הפס הרחב והמודלים העסקיים של החברות השונות מאתגרים את ספקי התקשורת המסורתיים. בעיניים כלות הם רואים את תזרימי ההכנסות משירותי הפס הרחב עוקפים את קופתם וזורמים לכיסי ספקי הפתרונות, בעוד עליהם נופלות הוצאות עתק: לתחזוקה, שדרוג ועיבוי תשתית הפס הרחב, בעוד התעריף לפס הרחב מצוי בירידה מתמדת. זו למעשה דילמת המפעילים המרכזית כיום, שמעכבת השקעות בהרחבת תשתית ובהטמעת תשתיות טלקום מתקדמות (5G, 4G LTE-A).
 
יש בין ספקי התקשורת כאלה שכבר הפנימו, שהמודל העסקי הישן לא יוכל "להחזיק מים" עוד שנים רבות".
 
שאלה: האם יש דוגמא למפעילי טלקום מובילים, שכבר אימצו את התפישה החדשה?
אורן בנישתי: "יש כבר לא מעט מפעילי טלקום (לפחות עשרות) שמתנסים ובוחנים מקרוב את היכולות המתקדמות הללו. דוגמא מצוינת - חברת הטלקום הגלובלית וודאפון. תאגיד ענק, שהתאים לעצמו תשתיתNFV  משלו, שמשרתת את צרכיו בעולם כולו".
 
שאלה: מה מניע משתמשים להשקיע בפלטפורמות NFV?
אילן ינובסקי: "המניע המרכזי הוא יעילות עסקית וכלכלית. הרעיון עדיין 'צעיר' ועדיין צפוי לעבור שינויים והתארגנויות מגוונות, כמו צריכת שירות מעננים חיצוניים (לא בהכרח בשליטת הארגון או דווקא מטריטוריה מסוימת) וכן מניהול תקשורת בין עננים. לא ניתן להצביע על סקטור מסוים אבל להערכתי, אין משהו מזקק יותר מהתחרות העזה בשוק, כגורם מדרבן לאימוץ ולהטמעת חדשנות בעסקים. היא מניעה גם גורמים עסקיים שמרניים ביותר. רק לאחרונה ראינו, שבנק ישראל התיר לאחד הבנקים הגדולים במדינה לשמור את מערך ה-CRM בענן בחו"ל (Salesforce)".
 
שאלה: מה הזיקה ביניכם לבין אינטל?
אילן ינובסקי: "לדעתי, בכל שינוי טמונה ההזדמנות הבאה. כאשר חברת VMware יצאה עם פתרונות הווירטואליזציה לעולם השרתים זה נתפש בתחילה כקניבליזם של שוק השרתים - הצרכנים הכבדים ביותר של שבבי אינטל. ובכל זאת, למרבה ההפתעה, מכירות השרתים צמחו באופן מסחרר למרות הווירטואליזציה, וכך גם התרחב והתהדק הקשר בין שתי החברות.

גם אינטל וגם VMware 'מותחים' את עולמות הווירטואליזציה מעולם השרתים לכלל רכיבי הדאטה סנטר. השיתוף הוא גם בקבוצות התקינה הבינ"ל ל-NFV וגם במסגרת שת"פ של יצרנים, שיש להם חזון משותף".
 
שאלה: מה מציעה VMware לעולם הטלקום בתחום ה-NFV ומה הציגה בפני משתתפי כנס Intel Israel Telecom NFV 2015 ?
אילן ינובסקי: "החברה שלנו היא מובילה עולמית מוכרת בפתרונות וירטואליזציה ופתרונות -Software Defined Data Center. הצגנו בכנס את פתרון vCloud NFV.

פלטפורמת ה-VMware vCloud NFV זמינה יחד עם תוכנת VMware Ready for NFV ושירותי דירוג המסופקים ע"י VMware ושותפיה. האטרקטיביות של הפלטפורמה מתבססת על העלות הנמוכה של ה-NFV בפלטפורמה המשותפת ועל היכולת להפיק ממנה עבודה יעילה, הכנסות ורווחים. לפי הערכתנו ניתן באמצעותה להשיג תשואה בתוך זמן קצר משנה, והיא מבטיחה החזר השקעה (ROI) בשיעור גבוה מ-350% בתוך תקופה של 5 שנים".

למידע נוסף על vCloud NFV צפו בסרטון כאן.
 
סיכום
הפלטפורמה החדשה מניעה כלכלה חדשה. לדוגמא (ר' כאן): בשנת 2020 צפוי היקף השוק לעמוד על 157 מיליארד דולרים, תוך הצגת קצב גידול שנתי בשיעור של 117%. מדובר לא רק בחדירת פלטפורמות NFV/SDN לשוק הטלקום אלא גם בהיווצרות שוק גדול ברשתות ארגוניות (Enterprise networks).
 
המשתמשים הפוטנציאלים מצפים להפיק ערך מצמצום עלויות משמעותי כתוצאה מיכולות האוטומציה של הרשת ומחסכון במשאבי ה- IT, כמו גם צמצום חד בתלות בספקי שירות, עושר ביצועים ויעילות גבוהה, שמציעה הפלטפורמה.
 
NFV



 
 
Bookmark and Share