Telecom News - בניגוד לפרסומים רבים, מי שזכה בפועל בבג"ץ "השוק הסיטונאי" זו בזק

בניגוד לפרסומים רבים, מי שזכה בפועל בבג"ץ "השוק הסיטונאי" זו בזק

דף הבית >> חדשות >> חדשות השוק הקווי >> בניגוד לפרסומים רבים, מי שזכה בפועל בבג"ץ "השוק הסיטונאי" זו בזק
לאחר עיכובים ודיונים של כשנה, בזק, למרות שטכנית הפסידה בבג"ץ, זכתה "בכל הקופה". המחירים הגבוהים של "השוק הסיטונאי" מול ה-ISP יישמרו עד סוף 2018 ובזק תמשיך "לעשות קופה" ובקרוב תקבל הסרת "חומות ההפרדה המבנית" מקבוצת בזק, מה שיביא עוד כמה מאות מיליוני ש"ח רווח לבעלי בזק...
מאת: אבי וייס, 29.5.16, 20:30שלמה פילבר

בשבוע שעבר קיבלתי שאלה מאחד ה-ISP כדלהלן: "אני נדרש לשלם לבזק 17 אלף ש"ח לחודש עבור חיבור של 1 גיגה ועבור חיבור של 10 גיגה הם מקבלים ממני פי 10 עם הנחה של 5%, דהיינו: 161,500 ש"ח לחודש. כל זאת, עוד לפני כל התשלומים האחרים, שאני צריך לשלם לבזק, כולל על הלקוח עצמו וכל שאר ההוצאות שלי.  

כלומר, כל מגה עולה לי קרוב ל-17 ש"ח לחודש. מנוי אינטרנט ממוצע, עפ"י מה שפורסם למשל בדו"חות של אקמאי וגם עפ"י הנתונים הקיימים אצלי, צורך לפחות 4.6 מגה בשעות השיא. כלומר, כל לקוח עולה לי 74 ש"ח לחודש רק עבור התשתית של בזק. איך אני אוכל למכור אינטרנט ב-20 ש"ח, שזה מה שיש כיום בשוק המטורף שלנו ולהרוויח? מה עושים? אני לא מוכן לשבת בשקט יותר ורוצה לקבל תשובות ברורות ממשרד התקשורת ומשר התקשורת. אני רוצה ללכת עם זה עד הסוף".

השבתי לפונה: "אני כותב על זה שנים... את כל "הסודות" הללו בזק ידעה (וגם אני ועוד כמה) כבר ב"וועדת חייק" .... ברגע שמשרד התקשורת בחר במסלול LLU > BSA > SLU הכל ברור כי יש ניסיון רב בעולם בתחום הזה, ניסיון שכבר חקרתי אותו והצגתי אותו בסוף שנות ה-90.

לפני כמה ימים פורסם בעיתונות, שהוגשה תביעה ייצוגית כנגד ה-ISP ובזק בטענה, שלקוחות "השוק הסיטונאי" מקבלים מהירויות נמוכות מהמובטח. זו בדיחה. ברור שהם יפסידו בבית משפט, כי אי אפשר להבטיח קצב באינטרנט ללקוחות פרטיים. כעת עורכי הדין הללו נזכרו? זה ידוע לי ולכל מי שבקי בתחום הזה כבר כמעט 20 שנה... פרסמתי זאת במאות מאמרים לאורך השנים וכעת אנשים מתחילים לגלות שמה שאני כותב - זה לא נולד בחלומות שלי... 

מה לעשות? אתה יכול לעשות כמו כולם ולעבוד על הלקוחות, די סביר, שתצא בהפסדים בכל תרגיל שלא תעשה, או להיות חבר של בזק שזה יותר מומלץ, כי הם בכל מקרה ניצחו וינצחו"

חוץ מהבעת השתתפות כנה בצער, אין לי מה לעזור ל-ISP הזה. כבר ניתחתי כמה פעמים, שאי אפשר להיות ISP ב"שוק הסיטונאי" ולהרוויח. גם לא תעזור התביעה הייצוגית הטוענת, שלקוחות "השוק הסיטונאי" לא מקבלים 100 מגה בחיבור של 100 מגה. מדובר בתובעים "שחיים בסרט". באתר זה יש קרוב לאלף כתבות המסבירות את הסוגיה הזו מכל היבט שלא יהיה. הם חשבו שאני צוחק? ברור שאין 100 מגה "בשוק סיטונאי". אין דבר כזה. לא היה, אין ולא יהיה. כרגע 100 ו-200 מגה יש רק בהוט (שלא ב"שוק הסיטונאי"...)

ונחזור לבג"ץ 8976/14, שכתבתי אודותיו מספר פעמים, ואין בכוונתי לחזור על כל הניתוחים כאן. ההחלטה של הבג"ץ מ-23.5.16 (ניתן לקרוא אותה כאן במקור), היא הישג מאוד מוצלח של בזק משום:
  • המחירים הלא הגיוניים שקבע משרד התקשורת עבור בזק מול ה-ISP יישארו בתוקפם עד סוף 2018, מה שמבטיח המשך זרימת המזומנים לכיס של בזק בלי כל הפרעה, כמופיע בדו"חות הרבעוניים שלה, מידי רבעון (בזמן שמתחרותיה מדממות ונאבקות על שרידותן).
  • כך, גם לא ניתן לשנות את המודל הטכנולוגי הבלתי הגיוני הנקרא BSA, לרבות המודל הכלכלי השגוי הקרוי TSLRIC, שעל פיו קיים "השוק הסיטונאי" בישראל (רק בישראל. זו טכנולוגיה ומודל כלכלי, שנכשלו בכל מקום שניסו אותם, ששייכים לשנות ה-90 של המאה הקודמת). התוצאהלא ניתן לשנות את התעריפים של "השוק הסיטונאי" (ואולי להוזיל אותם), לאור הנתונים החדשים, שמשרד התקשורת "גילה" בעקבות הבג"ץ ופניות אתר זה. גם לא ניתן למנוע את הירידה ברוחב הפס הממוצע באינטרנט הישראלי ללקוחות השוק הסיטונאי, בגלל העמסת מעל ל-200 לקוחות על כל חיבור של 100 מגה. כ"כ, מקבעים כאן את הכאוס הכלכלי של ה-ISP ומתעלמים לחלוטין מכל ההוצאות הנוספות והבלתי מבוקרות שיש ל-ISP ב"שוק הסיטונאי" דוגמת "השטרודל" (@). כלומר: בזק יכולה להמשיך לדרוש כסף מה-ISP כרצונה
  • הנושא של הטלפוניה הוצא מהחלטת הבג"ץ והוא נושא להמשך מו"מ מול משרד התקשורת. מה שמבטיח, שגם בעתיד הנראה לעין הטלפוניה של בזק לא תהיה בשוק הסיטונאי
  • החלטת הבג"ץ למעשה עיגנה את הצורך במו"מ ישיר בין משרד התקשורת לבזק (זה בדיוק מה שבזק רצתה להשיג בכל הבג"צים שהגישה), מה שמבטיח, שבקרוב בזק תקבל באותו מו"מ את הורדת "חומות ההפרדה המבנית" ממנה, תמורת פריסת סיבים עד ליד הבית, מה שיוביל מייד להכנסות של מאות מיליוני ש"ח לבעליה, כתוצאה מתרגילי מס מול מס-הכנסה (בגלל הפסדי העבר של YES), נושא מורכב, שלא כאן המקום לפרטו. בהמשך יהיו רווחים נוספים של עוד מאות מיליוני ש"ח כתוצאה נלווית של מיזוג החברות בקבוצה. 
  • הלקוחות של בזק ימשיכו לקבל ביצועים טובים פי כמה מלקוחות "השוק הסיטונאי" ולקוחות "השוק הסיטונאי" ימשיכו להיות חשופים לאין ספור תרגילים של בזק. לכן, מי שנפל בפח של "השוק הסיטונאי", שיבוא בטענות לעצמו (או למשרד התקשורת...). 
המפסיד העיקרי מהבג"ץ זה עם ישראל, שנשאר הרחק מאחור, גם הרחק אחרי מדינות ערב. מי שבישל את הדייסה הזו, פיברק מסמכים ונתונים, נשאר בתפקידו, "כאילו כלום". זה כולל את: סמנכ"ל בכיר לכלכלה (הרן לבאות), "קליקת הפרקליטים" שמקיפה אותו (עד רמת פרקליטות המדינה, שמחפה על כל התחמונים, הזיופים והשקרים) ו"החפרפרות" למינן במשרד התקשורת עצמו, שכולם ביחד תקעו את שוק התקשורת הישראל הקווי והסלולרי, הרחק מאחור ומוטטו לחלוטין את יכולת התחרות בשוק הזה

שורה תחתונה: בזק תמשיך לעשות צחוק ממשרד התקשורת "כל הדרך אל הבנק". זה די קל, כי שלמה פילבר (בתמונה למעלה), הפך מזמן להיות מנהל השיווק הבכיר של בזק. גם אם סמכות ההחלטה לגבי בזק תועבר לשר אחר (למשל לשר יריב לוין), זה לא ישנה את הנתיב הברור ,שהחלטת הבג"ץ יצרה עבור בזק. 


עצוב



 
 
Bookmark and Share