Telecom News - למה כדאי לסטארטאפים ישראלים לפתח בענן וליזום פתרונות לענן?

למה כדאי לסטארטאפים ישראלים לפתח בענן וליזום פתרונות לענן?

דף הבית >> חדשות סטארטאפים >> למה כדאי לסטארטאפים ישראלים לפתח בענן וליזום פתרונות לענן?
"עתיד עולם המחשוב נמצא בענן. אולם, רק 7% מהארגונים בעולם עברו לגמרי לענן. כך שיש עוד המון עבודה והמון מקום ליוזמות. PaaS זו תפיסת עולם הנמצאת רק בתחילת הדרך". כך טוען רג'י ברדפורד מאורקל, יזם ומקים האקסלרטור החדש בענן של אורקל בישראל, במפגש Startup Grind ליזמים, משקיעים ומפתחים. בנוסף, חשיפת 3 סטארטאפים חדשים (מי מהם זכה בבחירת "חביב הקהל"?). 
מאת: אבי וייס, 13.4.17, 08:00שחר מטורין

בלעדי: קהילת Startup Grind שלוחת תל אביב שנולדה לפני מעל ל-3 שנים, נמצאת בצמיחה מואצת, מונה כיום כבר למעלה מ-3,200 איש (גם בפייסבוק), מיוזמתו של שחר מטורין (בתמונה משמאל). כ"כ, שחר מטורין הוא הדירקטור (המנהל) של Startup Grind בישראל, ושלוחת תל אביב מנוהלת בניהול משותף עם רם יוניש, סמנכ"ל שיווק ומכירות במטריקס גלובל, וצוות מתנדבים מסור.

באירוע, שהתקיים במתחם החדש של WeWork בדרום תל-אביב בהשתתפות עשרות יזמים, משקיעים, מנטורים ומפתחים, התקיים מפגש מרתק עם רג'י ברדפורד (Raggie Bradford), יזם סדרתי וכיום סמנכ"ל בכיר ליזמות באורקל, לשעבר היזם והמנכ"ל של חברות הזנק מצליחות דוגמת: Virtue ,WebMD. את הראיון עם רג'י הנחה אריק קליינשטיין, מייסד משותף ומנהל שותף ב-Glilot Capital Partners. 

בתחילת המפגש נחשפו 3 סטארטאפים חדשים, כשהקהל הצביע ובחר את הסטראטאפ החביב עליו. כך, שמיזם זה יזכה לחשיפה מלאה ב-Startup Grind במפגש המרתק הבא, שייערך ב-25.4.17 עם המשקיע והיזם יוסי מולדבסקי מ-Plus Ventures.

רם יוניש (בתמונה משרם יונישמאל): "היום אנו במפגש ה-35 של סניף ת"א של Startup Grind, בהחלט הישג יפה עם מעל ל-3 אלף חברים, כשהתחלנו ממש מאפס לפני קצת יותר מ-3 שנים. תודתי לכל המתנדבים המלווים אותנו לאורך השנים ולנותני החסות, שבלעדיהם לא היינו יכולים לקיים את הפעילות הנהדרת הזו לטובת עולם היזמות הישראלית והחיבור שלו לקהילה העולמית. 

אנו מציגים היום 3 סטארטאפים חדשים (לבחירת "חביב הקהל"):
  • NewRow - פלטפורמה בגישת ה-SaaS לעולם הלמידה והדרכה, ע"י יצירת חויית למידה טובה יותר ומקוונת. זאת, במתן דגש על למידה באמצעות וידיאו. 
  • NooBaa - פלטפורמה לשליטה בכמה עננים בו-זמנית. המערכת מספקת יכולת לנהל משאבים ומידע על כמה פלטפורמות עננים מבלי להיות משועבד לענן ספציפי, עם יכולת לשנע עומסים ומידע בין עננים בהתחשב בעלות-תועלת שלהם לארגון, בהתאם לביקושים המתפתחים ולעומסים. הכל מנוהל במערכת אחת, כאשר כל שירותי העננים השונים הופכים לשקופים במערכת. 
  • Loginno - מערכת IoT לחברות קרגו, לוגיסטיקה ושילוח, לניהול כל המרכיבים של התעבורה הימית באמצעות שליטה בסנסורים על כל המשלוחים והמכולות ברחבי העולם. 
המיזם Loginno, שזכה כ"חביב הקהל", יציג במפגש הבא את פרטי המיזם". 

שחר מטורין (בתמונה למעלה משמאל): "אך לא מכבר חגגנו 3 שנים מאז שנוסדנו, ומאז גדלנו מסניף אחד בתל-אביב ואנו בתהליכי הקמה של סניפים בחיפה, ירושלים ובאר שבע, בנוסף ל-2 סניפים של הרשת העולמית Startup Grind, שקמו ברמאללה ובעזה.

אנו מבצעים את הפעילויות שלנו כיום בבית החדש שלנו: בבית WeWork בדרום תל-אביב וכאן נקיים גם את המפגשים הבאים שלנו. אנו מקווים לקשר את כל הסניפים שלנו בארץ יחד ונתכנן אירועים משותפים של כל 4 הערים בישראל, שיהיו בהן סניפים של Startup Grind. 

היום אנו עורכים אירוע בשת"פ מלא עם גלילות קפיטל ועם אורקל, כדי לחשוף את הקהילה שלנו לאקסלרטור הייחודי שאורקל מקימה בישראל.

אני מצפה לפגוש את חברי הקהילה המצוינת שלנו באירועים הבאים, שכבר יש לנו בתכנון, בלוח האירועים שלנו. ברשת של Startup Grind יש כיום יותר ממיליון יזמים ומשקיעים, ב-205 ערים ברחבי העולם בכ-100 מדינות. האתר שלנו כבר מספק תכנים ומידע בהיקף עצום לקהילת היזמים שלנו.

המפגש הבא שלנו בישראל הוא ב-25.4.17, ובלונדון ב-14.6.17 יתקיים כנס בינלאומי של Startup Grind. אני מקווה שיזמים שהתלהבו מהאירוע העולמי האחרון שהיה בארה"ב וגם יזמים חדשים, יצטרפו אלינו לאירוע בלונדון, שצפוי שתהיה בו נוכחות ישראלית חזקה לא פחות ממה שהיה במפגש בארה"ב". 

אילן שפיגלמן, (בתמונה משמאל),
אילן שפיגלמןסמנכ"ל שיווק, אורקל ישראל: "נכנסנו בצעד אגרסיבי ומאוד נמרץ לעולם הסטארטאפים הישראלי. בכמה ימים מאז שפתחנו את ההרשמה כבר נרשמו מעל ל-40 סטארטאפים ואנו מעריכים, שנקבל פניות ממאות סטארטאפים.

בפעילות החדשה הזו אנו משתפים פעולה עם רבים ובמיוחד עם גלילות קפיטל, שהיא ה-VC השלישי בעולם מבחינת הביצועים שלה.

אני מזמין יזמים לקרוא כאן, את כל הפרטים על האקסלרטור הייחודי והחדש שלנו.
רג'י ברדפורד (Reggie Bradford), סגן נשיא בכיר באורקל העולמית, יזם סדרתי בעברו, יוביל את התכנית החדשה הזו עם ס/נשיא לפיתוח, Sanket Atal."

רג'י ברדפורד (Raרג'י ברדפורד עם אריק קליינשטייןggie Bradford) (בתמונה מצד ימין, מרואיין ע"י אריק קליינשטיין מגלילות קפיטל): "אני נמצא בפעם השלישית בישראל ונהנה מכל רגע. גדלתי באטלנטה (ארה"ב) ובצעירותי עדיין השיגעון של היזמות לא היה כל כך מפותח כמו היום.

אולם, כבר ב-1998 הצטרפתי לסטארטאפ הראשון בקריירה שלי כ-CMO. ב-1999 הסטארטאפ עשה אקזיט כשנרכש ואחרי הפסקה עברתי לגור בהוואי ואז שם שוב הרגשתי את הצורך לחזור ליזמות ויחד עם שותפים יזמתי ופתחתי חברה יזמית באטלנטה. הצלחנו מהר מאוד, אולם ב-2001 הייתה נפילה של הכל ושיניתי כיוון.

זיהיתי, שהאינטרנט יהיה התשתית המובילה וחשבתי איך לחבר את זה לעולם הרפואה. כך נולד המיזם החדש, שהצליח די מהר.

ב-2006 הקמתי סטארטאפ נוסף, הפעם לבד ובלי שותפים, וקיבלתי השקעות יפות כבר מתחילת הדרך, כי המשקיעים הכירו אותי מהאקזיטים הקודמים. האמנתי אז, שהווידיאו ישטוף את עולם האינטרנט ובזה עסקתי.

בהמשך, האמנתי בהתפתחות של הרשתות החברתיות ולכן יזמתי פלטפורמה, שנועדה למנהלי שיווק. היא מבוססת על רעיון, שהוכח מחקרית, שהחלטות של קנייה של אנשים מגיעות בעיקר מהמלצות של חברים.

הלקוחות הראשונים שלי היו חברים שלי, כי אז אנשים לא ידעו מספיק מה זו רשת חברתית ומה התועלת שיש בה. המיזם הזה החל להמריא ב-2007 ואז הגיעה שוב נפילה של השווקים, אך הצלחנו לגייס קצת כסף לפני הנפילה. פוטרתי והתחלתי מחדש את המיזם, בהליך, שהיה מאוד מכאיב, כי הוא כלל פיטורים של אנשים, שעבדו איתי במשך שנים.

לכן, אני תמיד אומר ליזמים לזכור, שיזמות היא כמו נדנדה, יש עליות ויש גם ירידות. אני מאמין גדול, שאחרי הירידות אפשר לעלות בחזרה על המסלול. אני הגשמתי את זה בכל הקריירה שלי. 

הפינה, שמצאנו בגלגול החדש של המיזם, היה לתחום הפרסום בפייסבוק, שהיה אז בתחילת דרכו. זה היה כאמור פתרון למנהלי שיווק. אפל חיפשו ב-2009 כניסה לעולם הזה ולכן הם הפכו להיות לקוח גדול שלנו. בהמשך, יצרנו פלטפורמה לכל הרשתות החברתיות עם כל רמות האבטחה והכלים, שמנהלי שיווק זקוקים להם. הפלטפורמה הזו התפתחה די מהר למודל SaaS.

מהניסיון שצברתי, הצמחתי במיזם שכבת ניהול של צעירים, שהיו אמנם עם פחות ניסיון אבל עם יותר שאיפות ותשוקה להצליח. הצעירים צמחו עם הרשתות החברתיות ולא היה צריך ללמד אותם מה זו רשת חברתית ובשביל מה זה טוב.

ב-2012 נרכשנו ע"י אורקל. זה היה צעד לא אופייני לאורקל, כי היא לא היתה בתחום הזה קודם לכן. אנו היינו אז מרוכזים בבניית והרחבת החברה ולא חשבנו על IPO דוגמת הנפקה בבורסה. קודם לכן, התחלנו בשותפות עסקית עם אורקל, חברה, שכבר אז היו לה כ-400 אלף לקוחות עסקיים ברחבי העולם, עם פריסה גלובלית, וזה התאים לשאיפות הגידול שלנו. מהשותפות העסקית זה התגלגל לרכישה. 

למרות שנרכשנו, עשינו את כל הצעדים הנחוצים כדי שלא ניעלם וניבלע בתוך חברה ענקית כמו אורקל, ומאז המשכנו לגדול ואף רכשנו בשם אורקל כמה חברות כולל בישראל. כעת, אנו חלק מהענן החדש של אורקל עם פתרונות מבוססי ענן.

בגלל שאנו חברה ענקית, חיפשנו כיצד לקדם את תחום החדשנות אצלנו. אנו, כחברת ענק, עובדים עם מפתחים ממדינות רבות, אבל החלטנו, שזה לא מספיק. לכן, החלטנו לפתח זרוע של סטארטאפים, זה חלק מתפיסת העולם שלי ושל הנהלת החברה. אני רואה בגישה הזו הזדמנות אדירה לשת"פ שלנו עם עולם היזמות. אנו לא יודעים הכל וכדאי שנכיר רעיונות חדשים הקיימים בעולם היזמות ונטפח את היזמים והרעיונות הללו.

יש לי כמה עצות ליזמים צעירים:
  • יש חשיבות לסביבה משתפת של התעשייה בה אתה עוסק. אני רואה זאת המון בישראל. זה מה שהיה לי בארה"ב, באטלנטה, אבל זה לא קיים בכל מקום.
  • חשוב, שאם אתה מגייס, שהמשקיעים יתנו בך אמון ויתמכו בך. זה הכי חשוב במצב כשאתה למטה ולא מציג ביצועים מזהירים. 
  • חשוב, שתפתחו את הפתרון שלכם על פלטפורמה, שתתאים ללקוחות העתידיים שלכם. זו הסיבה, שאנו פתחנו את הפלטפורמה הענקית שלנו בענן בפני היזמים, שיוכלו לפתח מעליה. אנו רוצים לעודד סטארטאפים לעבוד איתנו ולהציג לנו רעיונות, שנוכל אולי לאמץ וגם להציג בפני מאות אלפי הלקוחות שלנו. דרכנו היזמים יכולים להגיע בדרך סלולה ובטוחה ללקוחות שלנו, שיכולים להפוך ללקוחות שלהם.
היישום הראשון של השילוב של אקסלרטור עם שירותי הענן שלנו נוסה על ידנו בהודו. זה יצר שם המון יוזמות והמון קבוצות של מפתחים, כולל מבתי ספר תיכוניים, אוניברסיטאות ועוד. לאור ההצלחה של הפיילוט בהודו, החלטנו לפתוח את התכנית המלאה  בתל-אביב, מה שיאפשר לנו ממש את מלא האסטרטגיה, שהצבנו בפנינו ובפני היזמים. 

בישראל, יש לנו ניסיון רב בפיתוח עם כמה מרכזי פיתוח. כך, שקל לנו להיכנס לשוק הישראלי. אנו לא לוקחים אחזקות מהיזמים ונותנים להם מעטפת שלמה הכוללת גם מנטורים ומקום לעבוד בו. זה נותן ערך ליזמים, שיש מאחוריהם כוח עצום המספק להם יכולת לפתח על הפלטפורמה הכי חזקה בעולם עם נגישות לארגונים הכי גדולים בעולם.

אנו מקבלים סטארטאפים מכל שלב. מה שחשוב לנו זה הפוטנציאל הגלום ברעיון שלהם. זה הכי חשוב לנו ויותר חשוב מהשאלה כמה הם גייסו עד עכשיו. עפ"יי התכנית שלנו, נייצר המון אירועים, שבהם הסטארטאפים באקסלרטור שלנו ייחשפו ללקוחות שלנו ולמשקיעים המלווים אותנו.

טרם מינינו מנהל לאקסלרטור בישראל ונכריז על המינוי ממש לפני פתיחת האקסלרטור בקיץ 2017. המחזור הראשון יימשך 6 חודשים ונבחן אם זה הזמן האופטימלי להרצת היזמים באקסלרטור שלנו. 

ממה שאני רואה ומאמין, העתיד של אורקל ושל כל תעשיית המחשוב נמצא בענן. אנו עוזרים ומניעים את הלקוחות שלנו במסע שלהם לענן. אולם, רק 7% מהארגונים בעולם עברו באופן מלא לענן. כך, שיש כאן עוד המון עבודה. גישות בענן דוגמת PaaS נמצאות בתחילת הדרך ורק כעת הן תופסות תאוצה. כך, שיש בענן עוד המון פוטנציאל של גדילה והמון מקום ליזמות.

אני לוקח באופן אישי דוגמה ממציא דגול אדיסון ׁׁׁׁ(תומאס אלווה אדיסוןׂ), כמודל לחיקוי עבורי, בגלל הדרך והחזון, שהוא המציא ורשם פטנטים והמצאות חדשות בכמויות, מתוך מטרה ברורה בה האמין, ששהוא יכול לשנות את העולם".

בתמונה: רג'י ברדפורד מאורקל (מימין) עם אריק קליינשטיין מגלילות קפיטל:
המרואיין והמראיין

בתמונה: צוות Startup Grind עם הסטארטאפ שזכה כ"חביב הקהל" - Longinno
צוות סטארטאפ גרינד עם לונגינו
 
TLV-Generator



 
 
Bookmark and Share