Telecom News - IoT זה לא רק סנסורים זעירים, זה בעיקר מחשבים בקופסאות מוקשחות

IoT זה לא רק סנסורים זעירים, זה בעיקר מחשבים בקופסאות מוקשחות

דף הבית >> סקירות טכנולוגיות >> IoT זה לא רק סנסורים זעירים, זה בעיקר מחשבים בקופסאות מוקשחות
IoT זה לא רק סנסורים זעירים, זה בעיקר מחשבים בקופסאות מוקשחות
מאת: אבי וייס, 11.5.17, 05:30Jeff Brown
 
חשיפת עולם ה-IoT, שפחות מוכר בציבור הרחב אבל הוא עיקר השוק הזה: קופסאות מוקשחות, שהן מחשב שלם, שמשדר מידע בכמויות מכל פינה בעולם - לענן. את השוק הזה מובילה קבוצת Dell Technologies , שבמרכזה קבוצת Dell EMC, שמקדמת שימוש בקוד פתוח בעולם ה-IoT.
 
"אנו מעודדים חברות וארגונים בכל השוק להיכנס לעולם פתרונות ה-IoT ולאתגר אותנו בדרישות", מתאר ג'ף בראון (Jeff Brown), סגן נשיא, מערכות IoT ופתרונות Embedded PC, Dell EMC. "ברור לנו, שנושא האבטחה עומד כרגע בראש סדר העדיפויות ולכן אנו משקיעים מאמצים רבים בתחום הזה".
 
קיימתי ראיון בלעדי עם ג'ף בראון (בתמונה), כדי לשמוע על מימוש הרעיון של IoT לארגונים ולעסקים ולאן התחום הזה הולך.
 
שאלה: מהם הפתרונות של IoT, שאתם מספקים לשוק ולמה זה הולך אצלכם ביחד עם Embedded PC?
ג'ף בראון: "אם תבחן את ההתפתחות של עולם ה-IoT תראה, שהתחום הזה צמח מתוך עולם ה-PC. ה-PC הוא מכשיר ה-IoT הראשון והחשוב ביותר הקיים בשוק הזה.
 
אולם, לצרכי התעשייה, היה צורך לצמצם את הנפח של המחשב ולהקשיח אותו. זאת, כי המחשב הזה יכול להיות מוצב בכל מקום, גם בחוץ תחת השמש, הרוח, האבק והגשם, ולכן התחום הזה צמח בחברה כחלק מעולם המחשבים, זה הפך ל'מערכת משובצת מחשב' – Embedded PC.
 
אם תפתח את קופסת ה-IoT תראה, שבפנים זה לוח של מחשב עם מעבד של אינטל. אנו עוסקים מעל ל-5 שנים בפתרונות IoT והמחשבים הללו נבנים בצורה מוקשחת. כך, שיוכלו לתפקד עצמאית בכל תנאי סביבה לפחות 5 שנים ללא החלפה או תחזוקה.
 
אני מנהל את קבוצת ה-IoT וה-Embedded Computing, שהיא חלק מקבוצת ה-OEM בחברה, שהמשמעות היא: יש לא מעט ארגונים המעוניינים לשים את הלוגו שלהם על הקופסה, שהם מוכרים ללקוחות הסופיים".
 
שאלה: ממה מורכבת קופסת ה-IoT שלכם?
תשובה: "למעשה, זו מבואה – Gateway המספקת מידע על מה שקורה בשטח למכשיר מסוים, לציוד מסוים של הארגון. יש בקופסה הזו כמה סנסורים, שבאים כחלק בלתי נפרד מהקופסה ובכלל זה: GPS, כדי לדווח על המיקום, זה חשוב במיוחד אם למשל הקופסה מותקנת ברכב נוסע, או במכולות הנעות ממקום למקום. יש סנסור למדידת האצה, סנסור לחץ וסנסור חום. אפשר להוסיף עוד סנסורים לפי הצורך של הלקוח.
 
הקופסה מכילה לוח עם מעבד של אינטל - Atom ויש לנו כמה סוגי קופסאות עם Cores (ליבות) לפי צרכי הלקוח, מליבה אחת ועד 4 ליבות. אין בקופסה שום דבר נע, הזיכרון והאחסון מבוססי פלאש. כך, שאין בקופסה דיסק קשיח, אין מאוורר. אפשר להרחיב את נפח האחסון המקומי ע"י SD-Card ויש קופסאות הבאות עם SSD בנפחים, שהלקוח מבקש.
 
הסוללה הנמצאת במכשיר יכולה להחזיק כ-10 שנים, אבל היא רק למידע הכי בסיסי שעל הלוח. לכן, יש לחבר את הקופסה למקור מתח, או בחיבור ישיר לחשמל, או בגישת ה-PoE. המערכת הזו מוגנת מפני פרצי מתח או הפרעות מתח, במקרה והקופסה מותקנת בסביבה, שיש בה רעש חשמלי, או חשמל סטטי.
 
יש בקופסה 3 אפשרויות בסיסיות לתקשורת לעולם החיצוני כדי לדווח: סלולר, WiFi ובלוטוס'. זאת, בנוסף לחיבורים קווים של: חיבורי אתרנט, חיבור סריאלי ו-USB. יש לנו קופסאות, שיש בהן גם ZigBee. כל לקוח מגדיר מה צורת התקשורת המתאימה לו".  
 
שאלה: מי הלקוחות של הקופסאות הללו?
תשובה: "כל השוק. אלו מוצרים לתעשייה. זה לא IoT לאנשים פרטיים, אלא IoT למשימות, שארגונים זקוקים לפתרונות כאלה.
 
קח לדוגמה לקוח אחד גדול שלנו, Weird Group, שמפתח ומספק משאבות לתעשיית הכרייה. הוא מספק ציוד לכל העולם ויש לו עשרות אלפי משאבות הפזורות בכל פינות העולם במכרות. הוא היה מעוניין לנטר מרחוק את כל המשאבות בכל מקום בו הן נמצאות ולדעת מה מצבן ומתי הן זקוקות לתחזוקה או תיקון. לכן, היה חשוב לחברה הזו לקבל פתרון, שעובד בכל מקום ויכול לדווח גם על מיקומו עפ"י GPS ושהפתרון הזה יפעל בכל מצב ובכל תנאי סביבה. לכן, הלקוח בחן את השוק ובחר בפתרון שלנו. אין לנו כמעט מתחרים במשבצת הזו".
 
שאלה: מהי מערכת התוכנה שיש בקופסה?
תשובה: "המוצר החדש ביותר, שאנו מוצאים לשוק, שמו Edge Gateway 3002. הוא מגיע ב-2 גרסאות תוכנה לפי רצון הלקוח: לינוקס או חלונות של מיקרוסופט.
 
ההבדל המרכזי בשימוש בין מערכות ההפעלה: בגרסת הלינוקס, שזו גרסת אובונטו, ניתן להפעיל מעליה קונטיינרים ולנהל את הקונטיינרים הללו בענן. זה עדיין קשה למימוש במערכת הפעלה חלונות".  
 
שאלה: לאן המערכת הזו מתפתחת?
תשובה: "אנו מעוניינים לפתח עוד מוצרים לשוק עם עוד יכולות. השוק מאוד מעוניין במערכות חזקות ומאובטחות. זו הדרישה החזקה ביותר הקיימת כיום. ארגונים מבקשים מערכות מוקשחות, חסינות, שרידות, חסינות מפני התקפות סייבר וזה נושא, שמאד מטריד את הלקוחות. לכן, אנו מקשיחים גם את מערכות התוכנה הנמצאות בקופסה.
 
כדי להגיע לאחידות בשוק ולקדם את התחום, יזמנו הקמת מערכת של שותפויות, שתפתח פתרונות IoT בשת"פ עם כל מי שיכול לתרום לשוק הזה. ההצטרפות היא דרך האתר, שפתחנו לנושא: כאן. הגישה, שאנו מובילים, קרויה EdgeX Foundry. כלומר: שזה יהיה מבוסס על קוד פתוח.
 
המטרה שלנו לבנות אקוסיסטם שלם לעולם ה-IoT, בדגש על פיתוחי תוכנה על בסיס לינוקס, פיתוחים, שבהם ישותפו מפתחים מכל העולם ומכל התעשיות. הם יבחנו את הפתרונות הקיימים ויתנו לנו משוב וכיוונים לאן צריך להתפתח והיכן להשקיע את המאמצים שלנו. כך, נוכל להתמקד לצרכים של התעשייה, כי לא כל החוכמה נמצאת אצלנו ונוכל להגיע לפתרונות של קופסאות חכמות יותר, שעונות לצרכים ספציפיים של כל תעשייה.
 
חברות מבקשות מאתנו פתרונות ואנו מבינים, שאנו לא יכולים לפתור כל דבר וכל צורך. לכן, אנו בונים את האקוסיסטם הזה, שבו נוכל להיעזר בשותפים כדי לתת פתרונות לכל בעיה ולענות על כל האתגרים של הלקוחות הקיימים והעתידיים שלנו".
 
שאלה: האם תצאו עם קופסאות זעירות למוצרי IoT זעירים?
תשובה: "יש מעט לקוחות בתעשייה, שמחפשים פתרונות זעירים. זו בעיקר הדרישה בשוק הפרטי, למשל למוצרי IoT על גוף האדם. אלה מוצרים לא מוקשחים ולא כל כך חכמים והם משדרים מעט מידע.
 
טרם החלטנו אם להיכנס לתחום של המוצרים הזעירים. זה שוק הפונה פחות לתעשיות ולארגונים הגדולים והבינוניים, שבו אנו נמצאים ויותר מוכוון לשוק הפרטי. יש כאן גם בעיה של הרווח הצפוי. ממכשיר IoT, שעולה 15 דולרים, אין הרבה רווח גם אם מוכרים אותו בכמויות. לכן, כרגע התחום הזעיר פחות מעניין אותנו, מה גם, שהוא נשלט כרגע ע"י יצרנים זולים מאוד מסין.
 
המטרה שלנו לשרת לקוחות המחפשים פתרון שלם ויכולת לקבל תמונת מצב מלאה לכל מה שהם מוכרים ומספקים ללקוחות שלהם, למשל: מוני חשמל, מים וגז, או כל מוצר אחר, שיש יתרון במעקב אחריו מרחוק. אנו מסוגלים לספק ללקוח כזה במהירות אלפי יחידות קצה מוקשחות, שנותנות לו מענה מהיר ואמין. זה שוק ה-IoT, שבו אנו מרוכזים בו".
 
שאלה: מי מטמיע את הפתרון אצל הלקוח ומתחזק אותו לאורך זמן?
תשובה: "זה לבחירת הלקוח. אנו יכולים לבצע זאת, או אינטגרטור  - שותף שלנו יכול לבצע זאת. יש מדינות ,שבהן אין לנו מכירה ישירה ואנו עובדים רק דרך השותפים ויש מדינות, שיש לנו בהן נוכחות עם מכירה ישירה בלי אינטגרטורים, או שיש גם וגם. זה תלוי בלקוחות ובמבנה המכירות הקיים בכל מדינה".
 
שאלה: מה היקף הדרישה לבצע את החיבור של הקופסה דרך רשת הסלולר?
תשובה: "זו הדרישה הנפוצה ביותר כיום בעולם ה-IoT. יש לנו כיום 2 מודלים של חיבורים סלולריים:
  1. חיבורי LTE בארה"ב, דרך ספקי הסלולר הארציים הגדולים דוגמת ורייזון ו-AT&T.
  2. חיבורי דור 3 - 3G בכל המדינות מחוץ לארה"ב. הסיבה, שאנו לא מספקים LTE מחוץ לארה"ב, היא בגלל השונות הרבה הקיימת למושג LTE ברחבי העולם. המערכת שלנו מוכנה ל-LTE, ואם יש לקוח המתעקש על LTE, הוא יקבל LTE, שיותאם לרשת הסלולרית הקיימת באותה מדינה.
אנו עובדים כיום בשת"פ הדוק עם ספקי הסלולר סביב כל העולם, כדי לקדם את הפתרון שלנו. יש ספקי סלולר, שביקשו וקיבלו פתרון OEM. כלומר: הם יפיצו וימכרו את הפתרון שלנו, תחת שם המותג שלהם. ספקי הסלולר לא יודעים לבנות מבואות של IoT ולכן אנו מספקים להם את היכולות הזו בהסכמי OEM. למעשה, רוב מכירות ה-IoT שלנו בתחום חיבורי הסלולר הם דרך פתרונות OEM".
 
שאלה: מה קורה עם ה-Data המשודר מהקופסאות שלכם?
תשובה: "אנו מרוכזים בקופסאות הנמצאות בקצה וחברות אחרות בקבוצה מטפלות במידע. המידע כמובן מגיע היום לענן.
 
לכן, כשאנו הולכים לחברה כדי למכור לה פתרון IoT, אנו באים עם הפתרונות של החברות האחרות בקבוצת Dell Technologies, פתרונות, שיודעים להתמודד עם אגירת וניתוח המידע בענן.
 
זה אתגר לא פשוט לאגור את המידע, לשמור אותו, לנתח אותו בכמויות היוצאות מהקופסאות שלנו. אנו דואגים לאבטח את המידע היוצא מהקופסה. בענן גם כן יש דאגה לאבטחה ולפרטיות של המידע, גם כמענה לרגולציות המחמירות הקיימות כיום במדינות רבות בעולם.
 
לכן, אנו באים היום ללקוחות עם פתרון 'קצה לקצה', שמכיל את כל המרכיבים הנדרשים כדי לטפל במידע ולטפל בו נכון בענן. הקישור של המבואות לענן מזרים הרבה מידע בזמן אמת, שיש צורך לנטר ולנתח אותו.
 
אנו מוכנים לספק את הפתרון על כל ענן, לא רק שלנו, או של השותפים שלנו. אין כל בעיה להתאים את הפתרון שלנו לכל ענן ולכל צורך. היכולת והיתרון של קבוצת Dell EMC הם, שאנו יודעים לספק מענה 'קצה לקצה' לכל צורך על כל פלטפורמה לפי רצון הלקוח".
 
שאלה: מה החלום המקצועי שלך?
ג'ף בראון: "כמי שחי בעולם ה-IoT וקורא ורואה את הפוטנציאל העצום הקיים לתחום הזה, אני מצפה, שהפוטנציאל הזה יתממש. החלום שלי הוא, שהשוק הזה יהיה עבור החברה שוק של ביליון (מיליארד) דולרים ומעלה.
 
אנו עדיין לא שם, כי השוק לא זז כל כך מהר. אולם, אני מאמין, שזה יקרה, אולי מהר יותר ממה, שאנו מצפים.
 
אנו משקיעים בתחום הזה המון, המון מאמצי פיתוח, המון מאמצי שיווק ומכירות וכעת משקיעים בהקמת קהילת קוד פתוח ל-IoT. בגלל שהפכנו להיות חברה פרטית, יש לנו כיום יכולת לבצע השקעות לטווח ארוך ולהסתכן, כי אנו מאמינים בתחום הזה ומאמינים, ששוק ה-IoT יפרח לגבהים. זה החלום שלי ואני מקווה לראות אותו מתגשם בקרוב".

הכותב הוא אורח של Dell-EMC World 2017.
 
תמונה של מוצרי IoT מבית Dell EMC:
IOT
 



 
 
Bookmark and Share