Telecom News - השיטה החדשה לגיוס הון: מגייסים ישירות (והמון כסף) בגישת ה-ICO

השיטה החדשה לגיוס הון: מגייסים ישירות (והמון כסף) בגישת ה-ICO

דף הבית >> בקהילה >> קריירה >> השיטה החדשה לגיוס הון: מגייסים ישירות (והמון כסף) בגישת ה-ICO
במפגש Startup Grind "הורם המסך" מעל ההנפקה הגדולה והמהירה ביותר בישראל: 153 מיליון דולרים ב-3 שעות. היזם והמשקיע אייל הרצוג מסטארטאפ הפינטק Bancor חושף את הולדת גישת ה-ICO בישראל. לא צריך מתווכים לכסף (כלומר: VC, אנג'לים, חברות משקיעות, מדען ראשי, שותפים אסטרטגיים וכיו"ב). פונים ישירות לציבור, שמשקיע ב"טוקנים" (מטבע וירטואלית של החברה המנפיקה). נחשפו 2 סטארטאפים חדשים בתחום הפינטק.
מאת: אבי וייס, 4.9.17, 07:30שחר מטורין

קהילת Startup Grind שלוחת תל אביב שנולדה לפני כ-4 שנים, נמצאת בצמיחה מואצת, מונה כיום כבר למעלה מ-3,500 איש (גם בפייסבוק). כ"כ, שחר מטורין הוא הדירקטור (המנהל) של Startup Grind בישראל, והשלוחה בתל אביב כמו שאר השלוחות, מנוהלת בהתנדבות מלאה. 

השלוחה של Startup Grind בת"א מנוהלת בסיוע של רם יוניש (סמנכ"ל שיווק ומכירות במטריקס גלובל) וצוות ענק של מתנדבים מסורים ונותני חסות.

באירוע, שהתקיים ביום 29.8.17 במתחם החדש של Rise TLV בהשתתפות עשרות רבות של יזמים, משקיעים, מנטורים ומפתחים, התקיים מפגש מרתק עם אייל הרצוג, משקיע סדרתי ויזם סדרתי וכיום חבר הנהלת Bancor (שנחשפה אצלנו כבר: כאן, כאן וכאן), שסיימה בחודש החולף גיוס מהיר של 153 מיליון דולרים במה שקרוי ICO (ר"ת: Initial Coin Offering, שיטה המעוררת חילוקי דיעות ושאלות, כמפורט כאן וכאן).

יצויין, שאייל הרצוג ו-Bancor לא נשארו לבד במרוץ אחרי ה-ICO בישראל. לאחרונה גם המשקיע משה חוגג (שנחשף ב-Startup Grind ב-2014), ביחד עם כמה שותפים, הקים חממה לתחום הזה בשם: Alignment. יצויין שבגישת ה-ICO גוייסו עד היום יותר מ-1.5 מיליארד דולרים ע"י יזמים, בגיוסים שבין מיליוני דולרים בודדים ועד מאות מיליוני דולרים לכל גיוס, והמספרים הללו ממשיכים לעלות ולטפס במהירות. 

רם יוניש (בתמונה משרם יונישמאל): "היום אנו במפגש ה-39 של סניף ת"א של קהילת Startup Grind (המפגש הקודם מפורט כאן), בהחלט הישג יפה, עם מעל ל-3 וחצי אלף חברים, כשהתחלנו ממש מאפס לפני יותר מ-4 שנים.

תודתי לכל המתנדבים המלווים אותנו לאורך השנים, ל-RISE, שנותנים לנו את המקום ולנותני החסות, שבלעדיהם לא היינו יכולים לקיים את הפעילות הנהדרת הזו, לטובת עולם היזמות הישראלית והחיבור שלו לקהילה העולמית הענקית של Startup Grind. 

הארגון, שאנו חלק ממנו, פרוס כבר במעל ל-300 ערים ברחבי העולם ב-110 מדינות. 

אנו מציגים היום 2 סטארטאפים חדשים (לבחירת "חביב הקהל"), וניתן לסטארטאפ לנבחר במה מלאה במפגש הבא:
  • Bond - היזמית, המייסדת והמנכ"לית - קרן צוקרמן. פיתחה מערכת לניהול הכסף של המשתמשים, בצ'אטבוט חכם. המערכת מקבלת את "תעודת הזהות הבנקאית" (בישראל), או את פרטי חשבון הבנק דרך API באירופה, ומספקת המלצות במה להשקיע ובמה לשפר את התיק הבנקאי של המשתמש בצ'אטבוט. יש כבר מעל ל-10 אלף משתמשים במערכת הזו, שהולכת ומשתפרת תודות לשימוש ב-AI (אינטליגנציה מלאכותית). הפתרון הזה צמח ממיזם קודם, שעדיין רץ בשם FeezBack - להורדת עמלות בבנקים. 
  • Cambiu - מייסד משותף ו-CEO - יונתן ברנד. היזמים פיתחו "זירת מסחר" (MarketPlace) להחלפת מטבע, מבוסס מיקום. המערכת מציעה את ההצעה הטובה ביותר למשתמש להחלפת כסף, בהתאם למיקומו ולסוגי המטבעות, שהוא מעוניין להחליף. המערכת מאפשרת גם להזמין החלפת כסף ע"י שליח, ומסוגלת להתממשק לכל אתר העוסק בשירותי תיירות וטיולים.
המיזם Cambiu נבחר בהצבעה כ"חביב הקהל". כ"כ, הוצג המיזם, שנבחר כ"חביב הקהל" במפגש GROEEהוקדם: Growee, (בתמונה משמאל), מיזם המספק פתרון IoT ל"חקלאות עירונית" ומאפשר גידול של כל דבר, במערכת אוטומטית וחכמה, שניתנת להתקנה בכל בית". 

שחר מטורין (בתמונה למעלה משמאל): "לאחרונה חגגנו 4 שנים מאז שנוסדנו. מאז, גדלנו מסניף אחד בתל-אביב ואנו בתהליכי הקמה של סניפים בחיפה, ירושלים ובאר שבע, בנוסף ל-2 סניפים של הרשת העולמית Startup Grind, שקמו ברמאללה ובעזה. הסניף הכי מרתק, שקם ממש בחודש שעבר, הוא סניף Startup Grind באילת, בניהולו של אור חביב. נאחל הצלחה לקהילה החדשה הזו, שקמה באילת. 

האירועים הבאים שלנו בת"א יתקיימו ב-24 בספטמבר וב-24 באוקטובר 2017. האירוע העולמי הגדול הבא הוא האירוע השנתי, שיתקיים ב-12 עד 14 לפברואר 2018 בארה"ב. מדובר באירוע ממש ענק, עם יותר מ-200 מרצים ואלפי יזמים ומשקיעים. אני מזמין יזמים ומשקיעים להצטרף למשלחת, שתצא לאירוע החשוב הזה ולנצל את ההזדמנות להיחשף לקהילה הגדולה ביותר של משקיעים ושותפים פוטנציאליים מכל רחבי העולם". 

אייל הרצוג (בתמונה מ
אייל הרצברג ורם יוניששמאל, יושב מצד ימין), יזם ומשקיע, Foundation Council (חבר הנהלה), Bancor, מרואיין ע"י רם יוניש: "אני נפגש כיום עם 3-4 יזמים ביום, מאז שסיימנו בהצלחה את ההנפקה הענקית שלנו.

חלק לא קטן מהיזמים, שאני רואה, עוסקים ישירות או בעקיפין בתחום הבלוקצ'יין, כי זה הפך למעין סוג של שיגעון, או אופנה, או הייפ, איך שלא תסתכלו על זה, בשוק היזמות. כיום, רוב זמני מוקדש ליזמים, יזמות ולאיתור הזדמנויות. אנו בפתחה של תקופה חדשה, שבה אפשר לגייס כסף במסלול, שלא צפו אותו בעבר והוא אפשרי רק בגלל ההתפתחות הטכנולוגית סביב הבלוקצ'יין

כבר מגיל צעיר מאוד עסקתי בתכנות ובניית תוכניות מחשב. בהתחלה בניתי משחקים. בצבא הייתי ב-8200 וזה היה עבורי בית ספר הכי טוב, שהיה לי אי פעם בחיים.

ב-1996 אחרי שהשתחררתי, הצטרפתי לסטארטאפ -
Class Data Systems, שנמכר די מהר ואז עברתי לעבוד בסיסקו, שרכשו את הסטארטאפ. כך, הגעתי לארה"ב ושם התחלתי להיחשף לעולם ה-VC ולעולם היזמות, שהחל לפרוח שם בארה"ב. ב-1998, אחרי ששמענו על רכישת ICQ והאקזיט המטורף, שהם עשו, זה היה עבורי נקודת מפנה, כי החלטתי, שאני מעוניין להמציא דברים חדשים בעצמי ולא להיות שכיר בחברת ענק. 

לכן, יחד עם בן משפחה נוסף, שעבד באותה עת בסיסקו בארה"ב, החלטנו לעזוב והיו לנו 2 רעיונות. הראשון היה בתחום 'ספר הכתובות", והשני בתחום 'דירוג תוכן מבדר'. ב-1999 הקמנו סטארטאפ בשם Contact Networks על בסיס הרעיון הראשון וגייסנו די בקלות, כי הרעיון שלנו היה של הקמת רשת חברתית, רעיון שלא היה אז מוכר ונראה אז מאוד מבטיח.

אולם, השווקים קרסו ב-2011 ואלמלא זאת, להערכתי, הייתה צפויה לנו הצלחה ענקית, כי הפתרון שלנו הקדים בשנים רבות גם את לינקדאין וגם את פייסבוק ביחד, במערכת אחת. אולם, עיתוי ומזל, אלה גורמים לא פחות חשובים להצלחה של מיזם. 

לא התייאשנו מהנפילה והקמנו את עצמנו מחדש בכמה מיזמים, בין היתר במיזם מאוד מצליח, ששמו מטה-קפה (MetaCafe), שהוקם על בסיס הרעיון השני שלנו, שהרחבנו אותו לעולם הווידיאו. הרעיון היה להחליף קטעי וידיאו בין אנשים ולדרג אותם ולהציג את הדירוגים הטובים ביותר בכל מיני קטגוריות, בחזית האתר. זה היה הרבה לפני שהיוטיוב נולד.

המערכת שלנו קרסה די מהר, כי העברנו וידיאו בגישת ה-P2P ולא הייתה לנו ברירה אלא להקים מערכת מחדש, עם שרתי ודיאו שלנו. כך, גדלנו מהר מאוד והגענו למיליוני משתמשים והכל נראה ורוד, עד שגוגל השיקה את יוטיוב ושינתה את השוק הזה לחלוטין.

לכן, אני אומר לכל יזם, שאני פוגש: כדאי שתכיר כמה שיותר שווקים ומה נעשה במדינות רבות, כי אתה לא יודע מהיכן יפילו אותך ומה בדיוק השווקים השונים צריכים ממך. יש תחומים, שאני אומר ליזמים: אל תפתחו בישראל ואל תתנסו בישראל, כי זה לא יביא לכם שום תועלת. למשל בתחומי המסחר האלקטרוני, חייבים להכיר מה נעשה בשווקים דוגמת ארה"ב או סין.

ממטא-קפה התחלתי במקביל להתעניין בתחום המטבעות הווירטואליים. בהתחלה היה קושי להסביר מה זה, אבל זה לא הרתיע אותי. אני האמנתי ממש מההתחלה, שהביטקוין והבלוקצ'יין זו ההמצאה הכי גדולה בהיסטוריה, בדיוק כמו המצאת הכתב והכסף.

הכתב משרת אותנו אלפי שנים אבל רק בימי הביניים הוא הפך לדבר שכל אחד יכול להפיק. כיום, באינטרנט כל אחד מייצר מידע בכתב, אין כל חסם וזה חופשי לגמרי. אולם, בתחום של הכסף, זה לא קרה. נתקענו באותה רגולציה, שהייתה קצת אחרי שהכסף הפך לכלי עבודה לכולם לפני אלפי שנים: יש מונופול אחד, שמפיק כסף ושולט בערך שלו. כיום זו המדינה או הבנק המרכזי של המדינה. 


BANCORאנו התחלנו לפתח מערכת, שבה כל אחד יכול להפיק כסף. כל אחד, בצורה בטוחה ואמינה, יכול להפיק מטבע ברת שימוש וברת חליפין. זה ניתן להיעשות מעל טכנולוגיות הבלוקצ'יין והאתריום. לכן, החלטנו להשקיע בטכנולוגיות הללו.

חיפשנו, כבר לפני יותר מ-6 שנים, מה האפליקציה, שתוביל את השוק בתחום הכסף וב-2012 הגענו למסקנה, שזו תהיה ה-AppCoin. הקמנו פלטפורמה, שהחליפה כסף וביצעה מסחר במטבעות בתוך חברות ובין חברות. המיזם שהקמתי עם שותף, 
מאפשר לכל אחד ליצור מטבעות וירטואליים וליצור תחרות במטבעות והייתי אז בין מקימי קהילת הביטקוין הישראלית שהייתה (ועודנה) אחת הקהילות המובילות בעולם המטבעות הווירטואליים.

ב-2013 התחלנו לראות איך הבעיות מתחילות לצוץ על פני השטח, בעיקר בקשר של מטבעות וירטואליים למטבעות רגילים. הרגולציה התחילה להתערב בכל מיני כיוונים ולא לטובה. עבדנו קשה כדי לנסות לעקוף את כל המגבלות ולמצוא להן פתרון.

רק בשנה האחרונה מצאנו את הפתרון, שנראה לנו השלם ביותר לעולם המטבעות הווירטואליים. הפתרון מבוסס על הפלטפורמה המצליחה של האתריום. לכן, התחלנו לבנות אקוסיסטם שלם למטבעות חדשים, שמתחתיו נמצאת הטכנולוגיה של האתריום

הגישה הזו יצרה עולם חדש, שלא היה קודם: יכולת להיות VC בעצמך, VC המופק מתוך המטבע, שאתה מנפיק. זה שונה לגמרי מהשיטה הקיימת של גיוסי הון, מ-VC או בכל צורה אחרת, שבהם מקבלים כסף תמורת מניות, והכסף מגיע בעיקר ממשקיעים מוסדיים, קרנות פנסיה, כספי ארגונים, כספי בנקים ומשקיעים וכיו"ב. בגישה החדשה, אנו יוצרים כלכלה חדשה לגמרי:הכסף מגיע מכל אחד, מכל אדם בעולם, והוא מקבל לידו לא אחוזים במיזם, אלא מטבע וירטואלית, שמונפקת בהשקה. 

הרעיון שלנו כבר הוכיח את עצמו, כשגייסנו מעל ל-150 מיליון דולרים תוך 3 שעות. לא יכולנו לתאר לעצמנו, שנגיע להצלחה כזו. אבל, למי ששואל אותי, אני אומר שההצלחה הזו באה אחרי עבודה קשה של יותר מ-6 שנים. הכנו את עצמנו היטב למהפכה הזו.

כיום, הפלטפורמה של Bancor מספקת פתרון הכי מהיר לנזילות של מטבעות וירטואליים מכל סוג. הכוח של הנזילות הוא בדיוק כמו הכוח של המצאת האינטרנט, שזה ביזור של שרתים ורשתות. גם המערכת שלנו בנויה אותו דבר, היא ביזור של שרתים ורשתות. אבל, באינטרנט מעבירים מידע וברשת שלנו מעבירים מטבעות.

בנוסף לכך, התפתחה במקביל  היכולת לרשום נכסים מכל סוג על המטבע, על הבלוקצ'יין. זה כוח כלכלי אדיר ומהפכה, שאנו רק בראשיתה.

אנו רואה כיום חוסר אמון בגישה החדשה, שמכונה בשם ICO, ויש המון, שמשמיצים אותנו, שלא מכירים מה זה. הם חושבים, שזו בועה. אולם, אני עובד קשה כדי לשכנע את כל מי שמוכן לשמוע לי, שזה דבר אמין ויציב ואנו הדוגמה הכי טובה לזה. אנו לא ספקולנטים ויש לנו מערכת המוכיחה את עצמה, יציבה ומאובטחת, עם מנהלים ומנטורים מהשורה הראשונה בעולם. האמון בנו הוא הדבר הכי חשוב ולכן הוא הוביל להצלחה המהירה בהנפקה שלנו. 

אנו עדיין לא חיים בחברה, שיש בה חופש של שימוש במטבע. אנו עדיין רחוקים מאוד מהמצב הזה. מהפכת האינטרנט עדיין לא הגיעה לעולם המטבעות. אולם, אני מאוד אופטימי, כי ההצלחה שלנו מבשרת, שיש לזה עתיד וזה הכיוון שיצליח. אני מאוד מאמין, שעוד בחיי אוכל להגשים את החלום, שבו כל אחד יוכל לבחור את המטבע בו הוא מחזיק והכל יהיה נזיל.

אני מאמין, שקשה יהיה לעצור את המהפכה הזו, כי הבלוקצ'יין זה לא מקום, שאפשר לסגור אותו בצו. זה בסך הכל פרוטוקול, שבו ביטים עוברים בין מחשבים. צריך לסגור את כל האינטרנט וכל הרשתות בעולם, כדי לעצור את הבלוקצ'יין. זה בסך הכל רעיון עם פרוטוקול.

לכן, אנו היום ב-Bancor, אחרי הצלחת השלב של ההנפקה, מחפשים את 'הדבר הגדול הבא'. באים אלינו המון יזמים ואנו רואים המון רעיונות. אני מאמין, שהרעיונות הללו ידחפו את התחום הזה קדימה. יש היום המון יוזמות, המון כסף להשקעות, המון התלהבות. ההתלהבות היא לא רק אצל היזמים, אלא גם בחברות הגדולות, אפילו בבנקים, שהחלו לאמץ לעצמם את השימוש בבלוקצ'יין לצרכים שלהם. אנו רואים את המהפכה צומחת מלמטה. 

למי ששואל אותי לאן זה מתפתח, אני אומר: תסתכלו על המפתחים, הם קובעים את הכיוון. כרגע, רוב המפתחים בחרו באתריום, ולכן גם אנו בכיוון הזה. זה מראה לכולנו את הכיוון, כפי שבעבר המפתחים קבעו את ההתפתחות של הלינוקס ושל חלונות. אני בטוח, שהתגברות האמון בתחום, שבו אנו עסקים, תוביל את כל השוק למקום טוב יותר עם חופש בחירה לכל אחד גם בתחום המטבע".  


בתמונות: חלק ממשתתפי האירוע ומתחת: צוות המתנדבים של Startup Grind תל-אביב:
STRATUP GRIND 1

STARTUP GRIND 2
 



 
 
Bookmark and Share